×
اجتماعی
شناسه خبر : 185415
تاریخ انتشار :

شرایط جدید معافیت سربازی اعلام شد؛

کدام مشمولان خدمت سربازی معاف می شوند؟+جزییات

سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: مشمولان غیرغایب بالای 35 سال سن و دارای دو فرزند از تاریخ اول شهریورماه امسال می‌توانند برای معافیت سربازی از طریق دفاتر پلیس+10 اقدام کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: سازمان وظیفه عمومی فراجا در اطلاعیه ای اعلام کرد: به استناد تبصره یک بند ط ماده ۱۰۲ قانون برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران ودر راستای سیاست‌های کلی جمعیت، مشمولان غیرغایب بالای ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند از خدمت دوره ضرورت معاف می‌شوند.

 براساس این اطلاعیه ،کلیه مشمولانی که از ابتدای سال ۱۴۰۳ مشمول این قانون قرارگرفته‌اند، به شرط نداشتن غیبت و رسیدن به سن ۳۵ سال تمام و دارا بودن حداقل دو فرزند، می‌توانند از تاریخ اول شهریورماه با به همراه داشتن مدارک لازم از قبیل اصل و تصویر صفحات شناسنامه و کارت ملی خود، همسر و فرزندان و آخرین مدرک تحصیلی یا گواهی اشتغال به تحصیل به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس +۱۰) مراجعه و درخواست معافیت مربوطه را ثبت کنند تا پس از بررسی مدارک و احراز شرایط از معافیت مذکور بهره‌مند شوند.

 همچنین کارکنان وظیفه که فاقد غیبت سنواتی و حین خدمت در شمول مقررات این معافیت قرار می‌گیرند، با ارائه مدارک مورد نظر به یگان خدمتی و احراز شرایط اولیه، می‌توانند به همراه گواهی اشتغال به خدمت به دفاتر پلیس +۱۰ برای ثبت درخواست مراجعه کنند. البته برابر قانون ابلاغی، این معافیت به مشمولان غایب تعلق نمی گیرد و اولین شرط رسیدگی به درخواست‌های ثبت شده عدم درج غیبت در سوابق مشمولان است.

 موضوع مهمی که به مصلحت دانسته شد

 موضوع معافیت از خدمت سربازی اجباری برای مردان متأهل دارای فرزند، از مسائل بسیار مهم و حائز اهمیت در حوزه قوانین جمعیتی و خانواده در نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. موضوعی که همواره با چالش‌ها، ابهامات و تغییرات مختلفی در طول سالیان گذشته روبرو بوده است.

 سوم تیرماه  بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام که به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور اکثریت اعضا، مدیر قوه مجریه، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون حقوقی رئیس جمهور و رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و نیز رئیس کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم پیشرفت در مجلس شورای اسلامی، برای بررسی موارد اصراری مجلس در خصوص لایحه برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت، برگزار شد، اعضای مجمع، تبصره (۱) بند «ت» ماده (۱۰۲) درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵سال سن و دارای دو فرزند را با اصلاحاتی به مصلحت دانستند.

 همچنین محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه هم در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی دیگر از موارد مهمی که مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره آن اعلام نظر کرد درباره معافیت سربازی مشمولان با حداقل ۳۵ سال سن و دارای حداقل دو فرزند است، البته نباید این افراد غیبت داشته باشند که در این صورت این مشمولان از سربازی معاف خواهند شد. زنگنه اظهار کرد: امیدوارم که با ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه ما شاهد عملیاتی شدن کامل این قانون در کشور باشیم.

 رفع ایراد شورای نگهبان 

مصوبه مجلس درباره معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال دارای ۲ فرزند یا بیشتر در بهمن ماه سال 1402 و در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور ماده ۱۰۲، بند ت، تبصره (۱) نمایندگان مصوب کرده بودند که این گروه از  مشمولان از سربازی معاف شوند که شورای نگهبان نسبت به این مصوبه ایراد گرفته بود.

  نمایندگان خواستار بازنگری در نظر اعضا نسبت به این مصوبه مجلس شدند، چرا که در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان نسبت به لایحه برنامه هفتم توسعه کل کشور، معافیت مشمولان دارای ۲ فرزند و بیشتر و بالای ۳۵ سال که با ایراد شورای نگهبان مواجه شده بود، از قانون برنامه هفتم حذف شد.

 حقوقدانان شورای نگهبان معتقد بودند که این مصوبه تنها برای افرادی که غائب نیستند قانونی است و اجرای این مصوبه برای غائبین مغایر با قانون اساسی است. با این حال و با وجود برخی انتقادات به نظر شورای نگهبان، قید غیر غائب به این مصوبه اضافه شد.

  از این رو نمایندگان مجلس در راستای رفع ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه، مصوبه قبلی خود درباره معافیت سربازی متاهلین را اصلاح کرد که مقرر شد مشمولان بالای ۳۵ سال سن و دارای ۲ فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف شوند؛ پیش از این  تصویب شده بود که این معافیت برای متاهلین بالای ۳۰ سال و دارای دو فرزند یا بیشتر باشد که در نهایت مورد قبول واقع شد و حال قرار است از شهریورماه اجرایی شود.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار ایران به ساکنین اراضی اشغالی؛ تل‌آویو را تخلیه کنید تا زنده بمانید +فیلم
حمله سایبری به رژیم صهیونیستی/ سردرگمی اسرائیلی‌ها
شکار F35 این‌بار در تبریز
برگزاری چهارمین جلسه شورای عالی امنیت ملی بعد از تجاوز دشمن
واکنش سخنگوی دولت به حمله صهیونیست‌ها به صداوسیما
هدف قرار دادن خبرنگاران نتیجه دشمنی رژیم صهیونیستی با حقیقت است
آلمان: از ایران می‌خواهیم از NPT خارج نشود
مهمترین عکس های خبری دوشنبه 26 خرداد 1404
ابراز همبستگی شبکه المیادین با کارکنان صدا و سیمای ایران
تاکید نخست وزیر عراق بر توقف حملات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو: ایران 20 هزار موشک دارد
بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
نورنما | زندگی زیباست، اما شهادت از آن زیباتر است
تجاوز هسته‌ای اسرائیل، آزمون جدید برای آژانس
جزییات واریز مستمری خردادماه مستمری‌بگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر
پیام سخنگوی وزارت امورخارجه بعد از حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما
واکنش کاربران فضای مجازی به شجاعت و صلابت سحر امامی؛ مجری صداوسیما
پیام رئیس صدا و سیما در پی حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان این سازمان
بیانیه دبیرخانهٔ شورای‌عالی امنیت ملی
حمایت تاریخی اقلیت‌های دینی از ایران
حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان صدا و سیما +عکس و فیلم
صهیونیست‌ها غرق در خانه‌خرابی و سردرگمی +فیلم
هلاکت 2 صهیونیست به دلیل دسترسی نداشتن به پناهگاه
دل نوشته‌ای برای برادرم سپهبد شهید غلامعلی رشید، رشید شهر و کشور من
فعال شدن پدافند هوایی در غرب تهران
رونمایی از پهپاد انتحاری جدید ایرانی
آتش‌سوزی در فرودگاه یزد تکذیب شد
چند سناریوی احتمالی برای پایان جنگ
شناسایی 28 نفر از شبکه جاسوسی موساد در قلب تهران
سردار وحیدی: کاهش ذخایر موشکی برای ما شوخی محسوب می‌شود
هجوم صهیونیست‌ها به زندانیانی که از حملات ایران خوشحال بودند + فیلم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
اسکیت‌باز 16 ساله در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
تماس تلفنی وزیر امور خارجه ژاپن با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
صدای انفجار در تبریز عملیات موفق پدافند علیه رژیم صهیونیستی بود
تغییر در روند فعالیت واحدهای قضایی تا پایان خرداد
تا رسیدن به وضعیت ثبات بورس تعطیل است
پاکستان: در صورت تشدید اوضاع حتماً پاسخ خواهیم داد
تبدیل مدارس به پناهگاه با تصمیم استاندار
هنوز برای بازگشت وطن فروشان فرصت هست +فیلم
شناسایی 60 متهم مرتبط با اقدام تروریستی اسرائیل در اصفهان
انهدام ریزپرنده‌های رژیم صهیونیستی در مشهد
هاآرتص: مهمات ایرانی توان تخریب گسترده‌ای دارند
تغییر لحن بی‌بی‌سی؛ فرصت یا دام پنهان؟
تعلیق تمام پروازهای کشور تا 2 بامداد سه‌شنبه
عرضه سوخت بدون وقفه ادامه دارد؛ کاهش صف‌ها در تهران پس از شلوغی روزهای اخیر
همصدایی 11 کشور در نشست شورای حکام؛ تجاوز اسرائیل به ایران محکوم شد
تحلیل‌گر اسرائیلی: حریف ایران نمی‌شویم؛ اغتشاش خیابانی لازم است
عارف: بزرگی و صبوری ملت ایران مسئولیت دولتمردان را مضاعف کرده است
حمله اسرائیل به کنار بیمارستان فارابی کرمانشاه
X
آگهی تبلیغاتی