×
بین الملل
شناسه خبر : 185367
تاریخ انتشار : جمعه 1403/05/26 ساعت 18:58

کابوس نظامی آمریکا؛ وقتی سلاح‌های لیزری حریف موشک‌های مافوق صوت نمی‌شوند

موشک‌های مافوق صوت با سرعت خارق‌العاده‌شان چالشی خاص برای سامانه‌های دفاعی آمریکا به شمار می‌روند.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: موشک‌های مافوق صوت با سرعت خارق‌العاده‌شان چالشی خاص برای سامانه‌های دفاعی آمریکا به شمار می‌روند. آن‌ها بسیار سریع‌تر از موشک‌های سنتی پرواز کرده و مانند موشک‌های بالستیک از مسیرهای قابل پیش‌بینی عبور نمی‌کنند. قابلیتی که باعث می‌شود شناسایی و رهگیری آن‌ها بسیار دشوار شود.

کشورهای پیشرفته جهان همواره مایل به سرمایه‌گذاری هنگفت در توسعه فناوری‌های پیشرفته‌تر و کشنده‌تر برای سلاح‌های مرگبار خود بوده‌اند.

قرن بیستم از این نظر برجسته بود؛ در این مقطع زمانی نه تنها تسلیحات هسته‌ای توسعه یافتند، بلکه تانک‌ها، هواپیماها، موشک‌های کروز و ماهواره‌های جاسوسی نیز رشدی برق‌آسا را تجربه کردند. شاید هیچ قرن دیگری شاهد چنین سرعتی در توسعه تسلیحات جدید نبود.

این تلاش‌ها تا قرن بیست و یکم ادامه داشته و یکی از نمونه پیشرفت‌های قابل توجه اخیر، موشک مافوق صوت بوده است.

از نظر فنی این سلاح مافوق صوت ابتدا در دهه ۱۹۳۰ توسط آلمان نازی طراحی شد و توسعه یافت، اما تا همین اواخر به نحوی کارا عملیاتی نشد.

همانطور که از نام فرا صوت پیداست، این موشک می‌تواند با سرعت‌هایی بین ۵ تا ۲۵ برابر صوت حرکت کند و هما‌ن‌طور که ممکن است تصور کنید، دفاع در برابر جسمی که با این سرعت حرکت می‌کند بسیار دشوار است.

روسیه و چین سرمایه‌گذاری‌های هنگفتی بر روی تسلیحات مافوق صوت انجام داده‌اند. امری که مقامات آمریکایی را به این فکر واداشته که آیا آن‌ها توانایی دفاع در برابر چنین سلاح‌های تهاجمی سریعی را دارند یا نه؟

در واقع هیچ چیز در زرادخانه دفاعی متعارف آمریکا برای مهار حمله موشکی مافوق صوت وجود ندارد. اما آیا لیزر‌ می‌تواند راه‌حل باشد؟ احتمالا نه، دست‌کم هنوز.

یک موشک بالستیک، مسیر پروازی قاب پیش‌بینی و مشخصی را طی می‌کند. امری که به سامانه‌های دفاع هوایی اجازه می‌دهد حس‌گرهای ورودی را با محاسبات راداری و کامپیوتری شناسایی و ردیابی کنند. موشک مافوق صوت اما متفاوت است.

این موشک‌ها به طور غیرقابل پیش‌بینی مسیر خود را در حین پرواز با سرعت‌های فوق‌العاده خود تغییر می‌دهند. در نتیجه، محاسبات یک سیستم پدافند هوایی برای پیش‌بینی باقی‌مانده مسیر پرواز سلاح، کم و بیش غیرقابل قبول است و زما هم برای انجام محاسبه مجدد کافی نیست.

زمانی لیزر به عنوان یک راه حل بالقوه تصور شد. آن‌ها با سرعت نور و سریع‌تر از موشک‌های مافوق صوت حرکت می‌کنند و تا زمانی که منبع انرژی در دسترس باشد می‌توان آن‌ها را شلیک کرد (در حالی که یک سیستم دفاع هوایی مانند پاتریوت فقط چند رهگیر دارد).

بنابراین در تئوری، لیزر به عنوان یک دفاع در برابر موشک های مافوق صوت معنا پیدا می‌کند. اما در عمل، محدودیت‌ها ظاهر می‌شوند.

در واقع هرچند لیزرها از لحاظ تئوری به دلیل سرعت نور و «مهمات» نامحدود، مزیت سرعتی قابل توجهی را ارائه می‌دهند. با این حال آن‌ها با چالش‌های تکنولوژیکی مهمی مانند توان خروجی، افق دید، تداخل و پراکندگی جوی و هدف‌گیری دقیق روبرو هستند.

امری که باعث می‌شود لیزرها در برابر چالش خنثی کردن موشک‌های مافوق صوت به اندازه کافی قابل اعتماد نباشند؛ دست‌کم تا موقعی که بتوان موانع فنی بر سر راه آن‌ها را برطرف کرد.


یورونیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مدیرعامل تأمین اجتماعی: پرداخت به‌موقع مستمری‌ها خط قرمز ماست
آذرپیرا با غلبه بر ستاره بحرینی فینالیست شد
رحمان عموزاد به فینال رسید + فیلم
حضور گروه صنعتی،پژوهشی زر در بیست‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی شیرینی و شکلات ایران
بقائی: نشست دوحه فرصتی برای تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای است
رژیم صهیونیستی ناخواسته اراده جمعی امت اسلامی را بیدار کرده است+فیلم
لاپید: حمله اسرائیل به قطر بی‌هدف و ناکارآمد بود
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی تجاوز علیه قطر را به شدت محکوم کرد
سران ایران و عراق بر اتحاد کشورهای اسلامی علیه جنایات اسرائیل تاکید کردند
صادرکنندگان آسیب‌دیده بندر شهید رجایی اطلاعات خود را ثبت کنند+مهلت ثبت اطلاعات
محبوبیت ترامپ در بین رای‌دهندگان لاتینی تبار سقوط کرد
دو افسر ارتش آمریکا ناظر رزمایش مشترک روسیه و بلاورس شدند
واکنش امیر قطر درخصوص حمله اسرائیل به منطقه مسکونی در قطر + فیلم
رحمان عموزاد با شکست نماینده هندی راهی نیمه نهایی شد + فیلم
مذاکرات ایران با روسیه و ترکمنستان برای تامین گاز ادامه دارد
سیروس پرهام هنرمند نام آشنا درگذشت
تحولی بزرگ در روابط اقتصادی ایران و پاکستان در راه است
دستگاه هوشمند پایش آلودگی، مخترع ایرانی را صاحب افتخار کرد
رحمان عموزاد حریفان را نابود می‌کند! +فیلم
بازگشت حسینی در آخرین لحظه به سپاهان
سومین کشتی ناوگان صمود از تونس راهی غزه شد
بن‌گویر: روی ویرانه های غزه «محله‌ای لوکس» می سازیم!
پیش‌ثبت‌نام‌های حج تمتع از اواسط مهر آغاز می‌شود
انتقال جنجالی در لیگ برتر/ستاره دورگه به آبادان آمد!
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 24 شهریور 1404
روبیو: از بازگشت تحریم‌های ایران حمایت می‌کنیم
بورس درجا زد؛ اقبال سهامداران به بانک‌ها بیشتر شد
واردات بی‌رویه، خویِ آفتابگردان را خاموش کرد
هیات منصفه دادگاه مطبوعات «مصطفی کواکبیان» را مجرم شناخت
کوچک‌ترین فرشته کاشان نجات‌بخش چند بیمار شد
ایران، عربستان، مصر و ترکیه مربع امنیت راهبردی منطقه
نرخ جدید خوابگاه‌های دانشجویی ابلاغ شد
عارف: نقشه راه امنیت سایبری روی میز دولت است
دیدار پزشکیان با امیر قطر و نخست وزیر عراق
استعفا در هیات مدیره پرسپولیس
اسلامی: ایران تسلیم فشارها نمی‌شود/ سکوت در برابر تجاوز، لکه ننگی در تاریخ آژانس است
نظم‌دهی به دستفروشان در دستور کار شهرداری تهران
گزارش تصویری| سفر رئیس جمهور به قطر
اعتراض مردم مادرید به حضور تیم دوچرخه‌سواری اسرائیل
عمان در آستانه انقلاب هوایی با هواپیماهای آینده‌نگر
هشدار دوباره ژاپن به چین بر سر جزایر مورد مناقشه
پیشنهاد تازه عراق برای گفت‌وگوی منطقه‌ای در نیویورک
مرگ پیاپی نهنگ‌های کوچک در بندرلنگه
رسانه صهیونیستی: عربستان، مصر و اردن، اکنون به ایران نزدیک‌تر می‌شوند
مسیر عجیب پرواز نخست‌وزیر رژیم اسرائیل به نیویورک
اعتراض کره جنوبی و واکنش ترامپ به بازداشت 300 تبعه کره‌ای
لندن به دنبال توافق هسته‌ای با آمریکا
واکنش احساسی قهرمان کشتی پس از کسب طلا
وزیر میراث فرهنگی: فرونشست زمین تهدیدی جدی برای بناهای تاریخی است
آغاز یازدهمین اجلاس گروه کاری مقامات عالی‌رتبه دریای خزر
X
آگهی تبلیغاتی