×
سیاسی
شناسه خبر : 184933
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/05/22 ساعت 12:41

برنامه‌های عراقچی برای وزارت امور خارجه؛ تداوم سیاست حسن همسایگی و دیپلماسی اقتصادی

یکی از مهم‌ترین چالش‌های اخیر در دیپلماسی ایران، روابط با آمریکا و اروپاست. سید عباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه در تجربه مذاکره با هر دو را دارد برای بازکردن گره مناسبات با اروپا و آمریکا چه برنامه‌ای دارد؟

نورنیوز-گروه سیاسی: سیدعباس عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه صبح امروز با حضور در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به بیان مهمترین برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود پرداخت. 

بر اساس آنچه وزیر پیشنهادی امور خارجه در برنامه خود اعلام کرده است وی «تعامل عزّتمندانه، کارکردگرا و فرصت‌محور از موضع برابر و بر مبنای احترام متقابل» را با اروپا دنبال خواهد کرد و درمورد آمریکا نیز «مدیریت تخاصم» را پی خواهد گرفت. عراقچی تاکید کرده که در مسیر «مقابله با سیاست‌های خصمانه‌ آمریکا و رژیم صهیونیستی» حرکت خواهد کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه برنامه خود پیرامون تحریم‌ها را استفاده از «تمامی ظرفیت‌های سیاست خارجی برای خنثی‌سازی و بی‌اثرسازی تحریم‌ها و کاهش هزینه‌های آنها» اعلام و تاکید کرده است که در جهت «رفع شرافتمندانه‌ تحریم‌ها، به ویژه تحریم‌های یک‌جانبه، از طریق مذاکرات جدّی، هدفمند و غیرفرسایشی، با حفظ مواضع قطعی نظام» خواهد کوشید.

سهم ایران از کریدورها و را‌ههای ترانزیت یکی دیگر از برنامه‌های عراقچی است. او در برنامه خود برای وزارت امور خارجه نوشته که برای « جلوگیری از تهی‌سازی ظرفیت‌های جغرافیایی کشور، به‌ویژه در دو حوزه‌ حمل‌و‌نقل منطقه‌ای و ترانزیت بین‌المللی، و حوزه‌ی انرژی» خواهد کوشید و دیپلماسی انرژی را به طریقی موثر به کار خواهد گرفت.

«تداوم روابط مستحکم با چین و روسیه، و گسترش همکاری با اقتصادهای نوظهور نظیر هند، اندونزی، آفریقای جنوبی و برزیل» ، «تسهیل مراودات تجاری و اقتصادی با همسایگان، به خصوص در نقاط مرزی» و «کمک به مهار و حل معضلات اقلیمی و زیست محیطی از مسیر همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، و توجّه ویژه به دیپلماسی آب» ازدیگر برنامه های عراقچی در مقام وزیر امور خارجه است.

عراقچی در زمینه «دیپلماسی اقتصادی» در نظر دارد؛ سیاست خارجی را در مدار پیشرفت اقتصادی کشور قرار دهد و از تمام ظرفیت‌های آن برای  تسهیل کار و امیدبخشی به فعالان اقتصادی استفاده کند.
 
وزیر پیشنهادی امور خارجه بر تداوم سیاست حُسن همسایگی و استفاده حداکثری از ظرفیت سازمان‌های منطقه‌ای (شانگهای، بریکس، اتّحادیه‌ی اقتصادی اورآسیا و دیگر سازمان‎های مشابه) تاکید و تصریح کرده است که «میدان دیپلماسی» را تا آفریقا و آمریکای لاتین و شرق آسیا گسترش خواهد داد.
«عبور دادن کشور از زنجیره‌ فشارهای تحریمی»، « حمایت از ساختارها و مسیرهای موجود خنثی‌سازی تحریم‌ها، و کوشش برای گشودن بازارها و سازوکارهای جدید به منظور کاهش هزینه‌های تحریم» و «مقابله با پروژه ایران‌هراسی و امنیتی‌سازی ایران» از اولویت‌های عراقچی در برنامه خود است. 

وزیر پیشنهادی امور خارجه همچنین خواهان «دیپلماسی متوازن و کارکردی» بوده و « حمایت همه‌جانبه از محور مقاومت و حقوق مردم مظلوم فلسطین» را از اولویت‌های خود عنوان کرده است.

« بازنگری در شرح وظایف سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور»  و «اتخاذ رویکرد تعاملی داخلی «برادرانه، مسئولانه و گفت‌وگومحور» از دیگر اولویت‌های سید عباس عراقچی در مقام وزیر امور خارجه است.

وزیر پیشنهادی امور خارجه در زمینه تحکیم امنیت ملّی در نظر دارد در هماهنگی و هم‌افزایی با دیگر قوا، نهادها و دستگاه‌های ذیربط، جایگاه دیپلماسی را به عنوان یکی از ابزارهای مهم تولید و مدیریت قدرت ارتقا دهد.

عراقچی «بهره‌گیری ترکیبی از عناصر مادی و معنوی قدرت از جمله قدرت سخت، قدرت نرم، قدرت هوشمند و قدرت معنایی» ، «حفظ و تقویت قدرت بازدارندگی کشور در منطقه و فرامنطقه،‌ از طریق دیپلماسی فعّال منطقه‌ای و بین‌المللی و در هماهنگی کامل بین میدان و دیپلماسی» و نیز «تقویت دولت‌ها و مجموعه‌های متّحد و یا همراه با ایران، و گسترش و تحکیم عُمق ژئوپلتیک کشور به‌ویژه در حوزه‌ محور مقاومت» را از برنامه‌های خود عنوان کرده است.

عراقچی در برنامه‌ خود «مقابله قاطع، موثّر و به‌موقع سیاسی و دیپلماتیک با کانون‌های خطرآفرین، و سیاست‌ها و تصمیم‌های تهدیدآمیز» را گنجانده و نوشته که از « بازسازی اجماع امنیتی جهانی علیه ایران به‌ویژه در شورای امنیت سازمان ملل متّحد» جلوگیری خواهد کرد.

وزیر پیشنهادی امور خارجه بر بهره‌گیری حداکثری از «دیپلماسی سران» (سران سه قوه)، به خصوص در روابط با همسایگان تاکید دارد و قرار است از ظرفیت‌های «دیپلماسی دفاعی» و «دیپلماسی اطلاعاتی - امنیتی» استفاده شایست کند.

توجّه به کارکرد فناوری‌های نوپدید، از جمله هوش مصنوعی، به عنوان عناصر جدید قدرت در روابط بین‌الملل و نیزصیانت از برنامه هسته‌ای کشور و دستاوردهای آن از دیگر برنامه‌های عراقچی است.

در برنامه وزیر پیشنهادی امور خارجه، پیشبرد «دیپلماسی پارلمانی»، توجّه جدّی به «دیپلماسی غیررسمی»، «دیپلماسی عمومی»، «دیپلماسی رسانه‌ای» و «دیپلماسی فضای مجازی» و نیز روایت‌سازی هوشمندانه و اقناعی در جنگ شناختی دشمن هم گنجانده شده است.


نور نیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
صالحی امیری: کنسرت ارمنستان در تخت‌جمشید، دیپلماسی فرهنگی ایران را تقویت کرد
سرلشکرموسوی: سربازان شجاع ایران دشمنان را از اقدام خود پشیمان کرده‌اند
پزشکیان: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران خیانتی بزرگ به دیپلماسی کرد
عراقچی با وزیر امور خارجه سوئیس دیدار کرد
زمان جشن روز تهران اعلام شد/ تورهای تهرانگردی فعال می‌شود
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
معمار کشتار غزه در تریبون سازمان ملل؛ آزمون تازه وجدان جهانی
دستگیری یک نفر در انگلیس به اتهام حملات سایبری علیه فرودگاه‌های اروپا
حماس: حمله اسرائیل به ناوگان «صمود» تهدیدی خطرناک است
امضای یادداشت تفاهم همکاری بین سازمان انرژی اتمی ایران و «روس‌اتم»
هشدار وزیر دفاع سوئد به روسیه
ولایتی: مکانیسم ماشه به انزوای بیشتر اروپا در عرصه جهانی منجر خواهد شد
شهردار لندن : ترامپ نژادپرست است
پیش‌فروش و حراج سکه از هفته آینده آغاز می‌شود
اختلال در جی‌پی‌اس هواپیمای وزیر دفاع اسپانیا در نزدیکی روسیه
تسلیم استوارنامه سفیر جدید ایران در کوبا به رئیس جمهور این کشور
شفیع‌دوست 18 ساله و آینده روشن در سپاهان
دانشجویانی که مشکل سنوات تحصیلی دارند، اطلاع دهند
بازتاب سخنان رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های جهان
اهدای سه عضو جوان خویی به سه بیمار نیازمند
اسقاط 105 هزار دستگاه خودرو در 6 ماهه امسال
نقشه راه همکاری‌های ایران و اتحادیه اوراسیا در مسکو امضا شد
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
X
آگهی تبلیغاتی