×
سیاسی
شناسه خبر : 184890
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/05/21 ساعت 22:58

پاسخ قطعی به نقض حاکمیت ملی ایران

چارچوب تدوین شده از سوی واشنگتن، قاهره و دوحه برای پایان دادن به نبرد نابرابر در غزه، گرچه با استقبال نسبی و ضمنی شماری از کشورهای منطقه روبرو شد اما ترور هنیه در تهران، جنایت بامداد شنبه در مدرسه تابعین و ادعاهای تازه نتانیاهو درباره کرانه باختری و مالیکت رژیم صهیونیستی بر آن سرزمین‌ها، ماهیت این تلاش‌ها برای صلح را به چالش کشید.

نور نیوز- گروه سیاسی: نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در اعلام موضعی صریح، ضمن آن که از هرگونه اقدام برای پایان یافتن جنگ در غزه که در راستای تامین منافع مردم مظلوم این منطقه است، استقبال کرده، ارتباط این موضوع به حق پاسخگویی ایران به ترور مهمانش در تهران را غیر واقعی دانسته و برضرورت ارزیابی آن در تهران تاکید کرده است. در حال حاضر دفاع ایران از حاکمیت ملی خود منطقی‌ترین موضوعی است که منطقه باید چشم‌به راه آن باشد.

اسماعیل هنیه به عنوان نماینده یک جنبش آزادیبخش و مورد حمایت قاطبه مردم فلسطین که با گذرنامه دیپلماتیک وارد کشورمان شده بود از منظر حقوق بین‌الملل مشمول کنوانسیون جلوگیری و مجازات جرایم علیه اشخاص مصوب سال ۱۹۷۳ بود. تعرض و ترور چنین شخصیتی نقض آشکار ماده یک این کنوانسیون است که طرف متعرض و تروریست را مستحق مجازات می‌داند. دیگر قانون بین‌المللی که به وضوح بر رفتار قانون گریزانه رژیم صهیونیستی صحه می گذارد، ماده ۲۹ کنوانسیون ژنو مصوب سال ۱۹۶۱ است که در آن برمصونیت شخصیت‌های سیاسی تاکید شده و بر این اساس تروریستهایی که دست به ترور شهید هنیه زده اند بدون شک باید محاکمه و مجازات شوند.

گرچه رژیم صهیونیستی سال‌هاست به نقض حیات به عنوان مهمترین حق بشر، مشغول است اما ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر که حق حیات را یکی از بنیادی‌ترین حقوق انسان می‌داند نیز با ترور هنیه از سوی این رژیم نقض شده است. مرور بی‌قانونی‌های صورت گرفته از سوی رژیم صهیونیستی از آن جهت مهم ارزیابی می‌شود که بخشی از رسالت تنبیه متجاوز از سوی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای عرف و قوانین بین‌المللی است و تهران از همان ساعات نخست ترور مهمان خود، این بخش را در دستور کار قرار داده است. 

درخواست و برگزاری نشست فوق العاده کمیته اجرایی وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی و بیانیه‌ صادر شده از سوی این کشورها ومحکومیت شدید ترور هنیه، نمونه‌ای از این اقدامات است. در این چارچوب، تهران در تلاش است با جمع‌آوری مدارک، شکایت خود در سازمان‌های بین‌المللی را هم از مسیر ویژه‌ای پیگیری کند. با توجه به شرایط حساس منطقه، هر پاسخی به ماجراجویی اخیر رژیم صهیونیستی باید چند بعدی و با هوشیاری کامل انجام  شود.

ردپای این هوشیاری و اقدامات چند بعدی را می‌توان در گفت‌وگوهای خبری شده و نشده مقامات ارشد سیاسی کشورمان با مسئولان کشورها و سازمان‌های بین المللی مشاهده کرد. تهران بیش از هر زمان دیگری به این موضوع آگاه است که یکی از اغراض شرارت‌های اخیر نتانیاهو، کشاندن پای ایران به معرکه غزه است و از این رو با بکارگیری مجموعه ابزارهای در اختیار ضمن آن که بر تنبیه قطعی رژیم صهیونیستی تاکید دارد از ورود به زمین بازی تل آویو اجتناب خواهد کرد. 

جنایت صبح روز شنبه رژیم اسرائیل علیه مردم و کودکان بی‌دفاع در مدرسه تابعین، بخش بزرگی از افکار عمومی در داخل و خارج را منتظر و متقاضی پاسخ ایران کرده است و به نظر می‌رسد این پاسخ دستکم در این برهه زمانی از سوی مردم منطقه و حتی جهان، منطقی، ضروری و به حق ارزیابی شود. این ارزیابی را می‌توان نتیجه بخشی از صبوری هوشیارانه ایران در روزهای گذشته دانست که می‌تواند فشار افکار عمومی به رژیم صهیونیستی و حامیانش را افزایش دهد.

 

نور نیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز پنج‌شنبه 16 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
ارزش 200 هزار دینار عراق معادل 11 میلیون تومان برای زائران اربعین
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
X
آگهی تبلیغاتی