×
بین الملل
شناسه خبر : 184810
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/05/21 ساعت 01:28

غرب با جوسازی دوباره درباره روابط ایران و روسیه به دنبال چیست؟

غرب و در راس آن آمریکا بار دیگر ادعای استفاده از تسلیحات نظامی ایرانی در جنگ اوکراین اینبار با نام رمز موشک فتح 360 و حضور کارآموزان روس در ایران برای یادگیری این سامانه موشکی را مطرح کرده و با دروغ‌پردازی و جوسازی رسانه‌ای سعی در غیرعادی جلوه دادن مراودات ایران و روسیه دارند غافل از اینکه این ادعاها قطعا تاثیری بر مناسبات راهبردی دو کشور نخواهد داشت.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: رویترز در گزارشی مدعی شده است که ده‌ها نظامی روس در ایران در حال آموزش برای استفاده از سامانه موشکی بالستیک کوتاه‌برد فتح۳۶۰ هستند، کاخ سفید نیز در واکنش، با انتشار بیانیه‌ای تاکید کرده که «نفوذ بی‌ثبات‌کننده ایران فراتر از خاورمیانه و در سراسر جهان گسترش یافته است». کاخ سفید در همین حال مدعی شد: «همان‌طور که ما و همکارانمان به روشنی در اجلاس‌های جی ۷ و ناتو در تابستان به جهانیان اعلام کرده‌ایم، در صورتی که جمهوری اسلامی ایران بخواهد به انتقال سلاح به روسیه ادامه دهد، آماده‌ایم به سرعت واکنش نشان دهیم.» رویترز مدعی شده انتظار می‌رود صدها واحد از این موشک‌های هدایت‌شونده ماهواره‌ای به زودی به روسیه تحویل داده شوند تا در جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گیرند. بازنشر این خبرسازی‌ها در ابعاد گسترده‌ در رسانه‌های غربی و معاند خارج نشین در حالی است که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد که ایران از انتقال هر سلاحی به روسیه از جمله موشک که ممکن است در منازعه با اوکراین مورد استفاده قرار گیرد، اجتناب می‌کند.

گفتنی است در طول جنگ اوکراین، کی یف و غربی‌ها بارها و بارها ادعای ارسال پهپادها و تسلیحات ایرانی به روسیه را مطرح کرده‌اند اما تا به امروز هیچ سند مستدلی برای ادعاهای خود ارائه نکرده‌اند و حتی عکس قهرمانانه زلنسکی با آنچه پهپاد سرنگون شده ایرانی می‌نامید نیز دقیقه‌ای بیشتر دوام نیاورد و به سرعت ماکت بودن آن آشکار شد.

از این روست که با توجه به سوابق دروغ پردازی غربی‌ها بر مبنای ادعای نقش ایران در جنگ اوکراین نکاتی چند قابل توجه است.

نخست آنکه بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت از مهر ماه 2020 تحریم‌های تسلیحاتی ایران برداشته شد و بر اساس همین قطعنامه در مهرماه 2023 تحریم‌های موشکی و پهپادی ایران لغو شد لذا بر اساس قطعنامه شورای امنیت که بالاترین مرجع است، ایران حق خرید و فروش هرگونه تسلیحات، موشک و پهپاد با کشورها را دارد لذا هرگونه مراوده نظامی ایران با روسیه یا هر کشور دیگری امری قانون در چارچوب قوانین بین‌المللی است و هیچ کشور و نهادی حق اعتراض و یا کارشکنی در این روند را ندارد.

 رویکرد غرب به استثناسازی ایران در حوزه تسلیحات و نیز نمایش چهره‌ای تهدید آمیز از مناسبات نظامی تهران با روسیه و سایر کشورها، صرفا یک دروغ پردازی برای کتمان غروب تحریم‌های ایران بر اساس قطعنامه 2231 شورای امنیت و نیز نقش ایران در بازار تسلیحات جهان است تا به زعم خویش انحصارگرایی بازار را همچنان در دست داشته باشد.

دوم آنکه ادعاها در باب روابط نظامی ایران روسیه بی‌ارتباط با ادعاهای اوکراین و غرب مبنی بر پیشروی گسترده اوکراین در زمین روسیه نیست. در روزهای اخیر ارتش اوکراین می‌گوید یک فرودگاه نظامی در عمق خاک روسیه را هدف قرار داده و انبارهای آن را با بمب‌های هدایت شونده تخریب کرده است. همچنین ارتش اوکراین در بیانیه‌ای از آتش‌سوزی عظیم و انفجارهای متعدد در فرودگاه لیپتسک، واقع در ۳۵۰ کیلومتری مرز اوکراین خبر داد.

رسانه‌های غربی همچنین مدعی شدند گزارش‌ها از غرب روسیه حاکی از ادامه حملات زمینی اوکراین به منطقه مرزی کورسک و گسترش عملیات نظامی در عمق خاک روسیه است. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین گفته است که مسکو باید عواقب تهاجم خود به اوکراین را «احساس» کند. رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند که تا روز دوم حمله اوکراین، نیروهای این کشور تا عمق ۱۰ کیلومتری به سمت منطقه کورسک پیشروی کردند همچنین مؤسسه مطالعات جنگ مدعی شد براساس تصاویر موقعیت‌یابی جغرافیایی خودروهای زرهی اوکراینی در دو روز اول حمله توانسته‌اند به عمق ۱۰ کیلومتری منطقه کورسک پیشروی کنند.

 با توجه به این ادعاها می‌توان گفت که غربی‌ها در رویکردی پیش دستانه با ادعای ابعاد جدید مراودات تسلیحاتی با محوریت سامانه‌های موشکی ایران برآنند تا اولا با نمایش ضعف روسیه و پیروزی اوکراین به توجیه افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف در میان شرایط بحران اقتصادی اروپا بپردازند در حالی که همزمان نیز در فضای تبلیغاتی این موضوع را دستاوردی برای دولت بایدن و هریس می‌نامند تا با موفقیت سازی برای هریس وضعیت انتخاباتی وی در برابر ترامپ را تقویت کنند. ثانیا غرب می‌داند که روسیه به هر نحوی شده پاسخ حملات اوکراین را با پیشروی‌های بیشتر خواهد داد و شکست اوکراین بیش از گذشته خواهد بود بر این اساس با ادعای کمک‌های موشکی ایران، تلاش می‌کنند تا دستاوردهای آتی روسیه را به کمک‌های خارجی نسبت داده تا از فروپاشی روحیه ارتش اوکراین و البته تخریب همراهی افکار عمومی از ادامه جنگ اوکراین جلوگیری کنند.

سوم آنکه تقارن ادعای حضور کارآموزان روس در ایران برای یادگیری سامانه موشکی ایرانی، با ادعای ارسال تسلیحات روس به تهران جای تامل دارد. روزنامه نیویورک تایمز مدعی شده است که تهران به منظور کسب آمادگی برای جنگ احتمالی با اسرائیل، از روسیه درخواست سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته کرده است. این همزمانی خبرسازی‌ها، بی‌ارتباط با تقلای آمریکا برای ائتلاف سازی جهت حمایت از رژیم صهیونیستی در برابر پاسخ ایران به ترور شهید هنیه نیست. اخیرا مقامات ارشد آمریکایی عنوان کرده‌اند که آمریکا دیگر توان اجماع‌سازی همچون دوران وعده صادق را ندارد در حالی که به تنهایی نیز توان مقابله با پاسخ ایران به ترور شهید هنیه را نیز ندارد. با توجه به وضعیت بحرانی صهیونیست‌ها و آمریکا می‌توان گفت که واشینگتن با دروغ‌پردازی‌های رسانه‌های و تکرار ادعاها درباب مراودات نظامی ایران و روسیه به زعم خویش برآن است تا حداقل کشورهای اروپایی را وادار به همراهی با آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی شوند. ترفندی که بعد دیگر آن را ادعاهای اخیر «رویترز» که مدعی شده  جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده تصمیم گرفته است تا ممنوعیت فروش تسلیحات هجومی آمریکا به عربستان سعودی را لغو کند تشکیل می‌دهد که هدف از آن تحریک کشورهای عربی به همراه با ائتلاف سازی ادعایی آمریکا است.

به هر تقدیر می‌توان گفت که جوسازی‌های صورت گرفته در باب روابط نظامی ایران روسیه، قطعا تاثیری بر مناسبات راهبردی دو کشور نخواهد داشت در عین آنکه جمهوری اسلامی بر اساس حقوق حقه خود با هر کشوری که تمایل داشته باشد مراودات نظامی خواهد داشت و هیچ کشوری نمی‌تواند با جوسازی و فشار و تحریم مانع این امر شود.

در عین حال جمهوری اسلامی همواره بر راهکار سیاسی برای پایان جنگ اوکراین تاکید داشته و از ابتکار عمل‌هایی همچون طرح چین استقبال کرده در عین آنکه راهکار نهایی را پایان توسعه طلبی‌های خودخواهانه ناتو می‌داند که امنیت جهان را با تهدید مواجه کرده است. در عین حال نیز غرب وضعیت بحرانی را که با منفعت طلبی‌های برخی کشورهای اروپایی و آمریکا به اوکراین تحمیل شده است و نیز بحران‌های اقتصادی و اجتماعی که این جنگ افروزی بر مردم اروپا وارد ساخته، با دروغ پردازی در باب روابط ایران با روسیه نمی‌تواند پنهان سازد و در نهایت باید پاسخگوی رفتارهای غیر اصولی و بحران ساز خویش باشد.

 تنها راه پایان بحران اوکراین و تحقق امنیت برای اروپا دست کشیدن از همراهی با نسخه‌های ویرانگر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی همچون فرانسه، آلمان و انگلیس است که برای منفعت شخصی و توسعه نظامی‌گری‌هایشان فاجعه اقتصادی و امنیتی را به اوکراین و ملت‌ها اروپایی و در کلان به تمام جهان تحمیل کرده‌اند.

در همین حال غرب باید بداند که دوران یک جانبه گرایی و دیکته کردن‌های سلطه‌گرایانه پایان یافته و کشورها بر اساس منافع خویش در جهان چند جانبه‌گرا، به روابط با یکدیگر می‌پردازند و حاضر به تسلیم شدن در برابر زیاده‌خواهی غرب نخواهند بود. شکست سیاست تحریم و تهدید علیه ایران خود نمودی از این حقیقت است که غرب جز پذیرش و کنار آمدن با آن گزینه‌ای در پیش رو نخواهد داشت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی ابراز نگرانی کرد
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
عراقچی: از زمان تشکیل دولت پزشکیان، ایران سه بار در معرض جنگ قرار گرفت + فیلم
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
طرح خلع سلاح؛ حلقه تکمیلی زنجیره اشغالگری و بی‌ثبات‌سازی
مقام حزب‌الله: توافق جدید به نفع اسرائیل است
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تحکیم دیکتاتوری؛ مسیر حرکت ترامپ
اربعین؛ تداوم نهضت در میدان بیداری
کشف فعالیت غیرقانونی مزرعه رمزارز مخفی شده در استادیوم اهواز
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(67)؛ «بسطام»
خندانی: برگه سبز مالکیت خودرو «سند رسمی انتقال مالکیت» نیست
چه اتفاقی در زنگزور برای ایران افتاد؟
وزیر بهداشت ایران: در ایران حتی یک مورد فلج اطفال هم گزارش نشده است
عوامل ساختاری نفوذ
تسهیلات ویژه برای نصب پنل‌های خورشیدی در مسکن مهر
پزشکیان: آثار فرشچیان آینه‌ای تمام‌نما از عشق،‌ ایمان و شکوه فرهنگ ایران اسلامی بود
قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد
دفاتر اسناد رسمی مجازی و سامانه جامع اجرای اسناد راه‌اندازی می‌شود
پوستر باشگاه استقلال برای بازی سوپرجام منتشر شد
آتش‌سوزی مهیب در موکب مرز مهران؛ یک زن جان باخت + فیلم
لبنان در آستانه یک جنگ ویرانگر داخلی
وزیر کار: یارانه 3 دهک حذف می‌شود +یارانه
بیانیه مشترک وزرای امور خارجه کشورهای غربی در مورد عملیات نظامی رژیم اسرائیل در غزه
از زنگزور تا جاده ترامپ؛ گره ژئوپلیتیکی جدید قفقاز
جزئیات محل خاکسپاری استاد فرشچیان بر اساس آخرین وصیت او +تصویر وصیت‌نامه
قضاوت 2 داور ایرانی در جام جهانی فوتسال زنان
برنج ایرانی کیلویی 250، اما در بازار 400 هزار تومان!
رهبر معظم انقلاب با تمدید عضویت اعضای هیات‌امنای کمیته امداد موافقت کردند
پیشنهاد تداوم شناورسازی ساعت کاری ادارات تا 15 مهرماه برای کاهش ترافیک تهران
26 مصدوم و یک فوتی در اثر تصادف رانندگی در پارس‌آباد
رسوایی انگلیس؛ تهدید زیست‌محیطی و امنیت هسته‌ای جهانی
نایب قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در رقابت‌های رومانی
ترامپ معاون نماینده بعدی آمریکا در سازمان ملل را انتخاب کرد
موج بازگشت زائران اربعین آغاز شد
وزیر جهاد پاداش 150 میلیون تومانی مدیریت جنگ را تکذیب کرد
قالیباف: شهدای رسانه، منبع قوت نگاه و قلم ما هستند
حمله معترضان اسرائیلی به پخش زنده شبکه 13 اسرائیل و درخواست پایان جنگ غزه + فیلم
شهادت یکی از مجاهدان پلیس در حمله اشرار مسلح در سراوان
نوراینفو | نگاهی به زندگی و آثار زنده‌یاد محمود فرشچیان
محمد صلاح خواستار توضیح درباره شهادت «پله فلسطینی» از یوفا شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 19 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 19 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
برگزاری سومین مدرسه تابستانه چین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد
X
آگهی تبلیغاتی