نورنیوز – گروه سیاسی: شرارت صهیونیستها در ترور شهید اسماعیل هنیه، سطح التهاب و تنش منطقهای و بین المللی را به بالاترین حدِّ خود رسانده است. جنایتی که سحرگاه چهارشنبه در تهران رقم خورد و رهبر صلحگرای حماس را هدف توحش کینهتوزانه رژیم اشغالگر قدس قرار داد، به صدور پیامهای قاطع و صریح مقامات ارشد ایران منجر شد به گونهای که سیاستمداران تلآویو را به طراحی شدیدترین تمهیدات امنیتی واداشت. رهبر معظم انقلاب در پیام خود، خوانخواهی از شهادت اسماعیل هنیه را نه فقط "حق" بلکه "وظیفه" ایران دانستند. رئیسجمهور تازه نفس و تعاملگرای ایران نیز در پیام خود از اقدام پشیمانکننده سخن گفت و با استشهاد به کلام خداوند وعده انتقام داد. این رویکرد مشترک و اجماعی، علاوه بر اینکه ضرورت پیگیری تجاوز صهیونیستها در مجامع و نهادهای جهانی را گوشزد می کند، حق جمهوری اسلامی ایران در مقابله با این دستدرازی را هم محفوظ میدارد.
اکنون رژیم صهیونیستی در هراس از واکنش ایران و مجموعه نیروهای محور مقاومت، با سطحی از التهاب و تنش منطقهای مواجه است که چه بسا تاکنون سابقه نداشته است. همین وضعیت به شدت بحرانی است که مثلا وزیر خارجه آمریکا را وادار کرده از کشورهایی مثل قطر بخواهد به ایران و حزبالله پیام بفرستند تا ضمن حفظ آرامش، به اقدامات تل آویو واکنش نشان ندهند. دستپاچگی و اضطراب سکاندار دیپلماسی کاخ سفید، به وضوح نشانههایی از اذعان به قدرت پشیمانکننده تهران در خونخواهی دارد.
شاخه دیگری از تبادلات دیپلماتیک، از کانال ریاض فعال شده است. شک نیست که آرامش و ثبات منطقه، با تحکیم و تقویت محور ایران - عربستان محقق خواهد شد. دو کشور بزرگ و تعیین کننده غرب آسیا پس از یک دوره یخبندان دیپلماتیک، چندی است مناسبات عادی خود را از سر گرفته اند. وزیر خارجه عربستان در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان حضور یافت. فیصل بن فرحان نیز دیروز باعلی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه ایران تلفنی مذاکره و رایزنی کرد. اما پیام امروز پادشاه عربستان به پزشکیان، نشان داد که ریاض برای رایزنی با تهران، عالی ترین سطح دیپلماتیک را به میدان می آورد. مرد اول عربستان در نامه مهم خود، ضرورت هماهنگی و مشورت دو طرف به منظور ارتقای امنیت و صلح منطقهای و بینالمللی را یادآور شده است. از ترافیک تبادلات دیپلماتیک میان تهران و ریاض به خوبی می توان دریافت که طرف سعودی، از حجم و دامنه واکنش پشیمانکننده ایران به جنایت صهیونیستها آگاه است و می داند اگر جمهوری اسلامی ایران بخواهد بلاهت نخست وزیر جنگطلب رژیم صهیونیستی را متناسب با نوع جنایتی که مرتکب شده، تلافی کند، قدرت و اراده لازم برای این اقدام را دارد. اشراف کشورهای مؤثر منطقه بر ظرفیت و قدرت نرمافزاری و سختافزاری ایران برای مقابله با تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای از جمله دلایلی است که موجب تقویت تلاش آنان برای افزایش رایزنیهای دو و چند جانبه به منظور مدیریت تنش می شود
به نظر میرسد نامه پادشاه عربستان به مسعود پزشکیان نشانهای از قصد و اراده عالیترین سطح سیاسی در ریاض است، برای تعامل نزدیک با تهران برای مدیریت تنشی که نتانیاهو با بیمسئولیتی تمام رقم زده است. درست است که جمهوری اسلامی ایران تنبیه متجاوزان تروریست را قاطعانه در دستور کار خود قرار داده است اما نوع و کیفیت این خونخواهی، همچون موارد قبلی توأم با مؤلفه ای همیشگی حکمت، عزت و مصلحت خواهد بود. شهید اسماعیل هنیه که عمری برای صلح و استقلال جنگید نه فقط برای مردم فلسطین و غزه یا برای مردم ایران، بلکه برای مجموعه عظیم محور مقاومت، مجاهدی احترام برانگیز و نمادین بود. به این اعتبار، دامنه خونخواهی از او منحصر به ایران نیست و لشکر خونخواهان این شهید بزرگ، ابعادی بسیار فراتر از یک کشور واحد دارد. با این حال همان طور که علی اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی گفته است، ایران به عنوان قویترین و مقتدرترین حامی آرمان فلسطین، « درمیدان خونخواهی شهید هنیه، حضور جدی» خواهد داشت.
ایران به دفعات نشان داده که در لحظات خطیر بحران، ضمن استقبال از تبادلات دیپلماتیک با قدرت های منطقه ای و بین المللی، از ظرفیت های "میدان" نیز به خوبی استفاده می کند. معنای این سخن آن است که جمهوری اسلامی، ضمن رایزنی و هم افزایی با کشورهایی نظیر عربستان، و فعال کردن تمام مجاری دیپلماتیک، شاخه کنشگری سخت افزاری را نیز فراموش نمی کند. محور تهران – ریاض به مجرد آنکه فعال شود مجموعه پرشماری از کشورهای مسلمان و غیرمسلمان را به خود جذب خواهد کرد و این، سرآغاز انزوای تروریستهای پنهان شده در پناهگاه های تل آویو خواهد بود.
نورنیوز