×
سیاسی
شناسه خبر : 183410
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/05/07 ساعت 18:17

واکنش‌های فعالان سیاسی و رسانه‌‌ای به انتخاب «عارف» به عنوان معاون اولی دولت چهاردهم

دیروزمسعود پزشکیان بلافاصله پس از تنفیذ حکم ریاست جمهوری از سوی مقام معظم رهبری در نخستین انتصاب خود در مقام رئیس دولت چهاردهم، «محمدرضا عارف» را به عنوان معاونت اول خود منصوب کرد. انتخاب عارف به عنوان معاون اول رئیس دولت چهاردهم در شبکه اجتماعی ایکس بازتاب‌های مختلفی داشت؛ فعالان سیاسی و رسانه‌‌ای طی چند ساعت گذشته به این انتصاب واکنش نشان داده‌اند.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: اهم واکنش فعالان سیاسی و رسانه‌ای به انتخاب محمدرضا عارف به سمت معاون اولی دولت چهاردهم به شرح زیر است:

عارف مناسبترین گزینه

احمدزیدآبادی  روزنامه نگار اصلاح طلب در کانال تلگرامی خود درباره معاون اولی محمدرضا عارف نوشت:  بر خلاف تصور رایج در بین بسیاری از اصلاح‌طلبان، به نظر من آقای عارف از همۀ گزینه‌های ممکن برای تصدی معاون اولی، مناسب‌تر است!

او افزود: واقعیت این است که آقای عارف، معمولاً در موضع‌گیری‌های کلامی آدمی محافظه‌کار و محتاط و دست به عصا بوده که دلایل مخصوص به خود را داشته است، اما به لحاظ کارنامۀ اجرایی چه در پست ریاست دانشگاه تهران، چه وزارت پست و تلگراف و تلفن و چه مقام معاون اولی دولت سید محمد خاتمی، کارنامۀ خوبی از خود به جا گذاشته و چهره‌ای زحمتکش و علمی و کم سر و صدا و بدون حاشیه به شمار می‌رود.  از این جهت، کاملاً گزینۀ مناسبی برای معاون اولی دولتی با ماهیت و رویکرد دولت پزشکیان است. در این میان، گاف فرزندش هم قابل گذشت است!

پست معاون اولی نه سلبریتی لایک خور می‌خواهد و نه جوان متحور 

على باقرى مدیرکل سیاسى وزارت کشور در دولت اصلاحات نیزدر شبکه اجتماعى ایکس نوشت: محمدرضا عارف، به لحاظ کارکردی، معاون اول‌ترین انتخاب ممکن پزشکیان است. ‏پست معاون اولی نه سلبریتی لایک خور می‌خواهد و نه جوان متحور. ‏بلکه نیازمند یک بروکرات کار کشته، معتدل، محترم، کاربلد و توافق ساز است.

عارف قدرت اجرایی بی سرو صدایی دارد

محمدعلی ابطحی یکی دیگر از فعالان سیاسی هم در واکنش به انتخاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول دولت چهاردهم نوشت: عارف بهترین انتخاب برای معاون اولی پزشکیان است. قدرت اجرایی بی سروصدا و بالایی دارد. از بن دندان اصلاح طلب است. توانایی به کار گیری همه توان کشور، برای حل مشکلات مردم دارد.

او افزود: وزانت اداره دولت را دارد و به پزشکیان فرصت بیشتری می‌دهد که بتواند برنامه های کلانش را برنامه ریزی کند. به تجربه و خطا نیاز ندارد. واقعا من و همکارانش در طول این سال‌های دوستی بر سعه صدر، بی‌توجهی به حواشی، باور به مردم، آرامش، داشتن سواد علمی و فنی و تیزهوشی ویژه‌اش می‌توانیم گواهی دهیم. مبارک باشد

انتخاب درست 

عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتخاب درست.دکتر عارف را سالهاست که می‌شناسم. سیاستمداری واقع‌بین، تیزهوش، با افکار اصلاح طلبانه اما میانه‌رو در عمل و دارای قدرت مدیریت تعارض های موجود در ساختار دولت. حافظه استثنایی او در یادآوری جزئیات مطروحه در مباحث و اخلاق نیک او در مدیریت تعارض‌ها در کشور موثر خواهد بود.

خرسندی ظریف از معاون اولی عارف 

محمدجواد ظریف نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بسیار خرسندم که دوست ۴۵ ساله و برادر بزرگوارم جناب آقای دکتر محمدرضا عارف، دانشمند برجسته و سیاستمدار پرتجربه، پاکدست و معتدل ،مسئولیت معاون اولی را پذیرفته‌اند.  امروز در حضور ریاست محترم جمهوری جلسه بسیار خوبی با دکتر عارف و دکتر طیب نیا و دوستان دیگر داشتیم و آخرین تصمیمات شورای راهبری و دیگر تحولات را بررسی کردیم. ضمن عرض تبریک، برای جناب دکتر عارف در این مسئولیت جدید توفیق هرچه بیشتر را خواهانم.

انتخاب عارف به عنوان معاون، اول کار درستی بود

عبدالله گنجى - روزنامه نگار اصولگرا در شبکه اجتماعى ایکس نوشت: انتخاب عارف به عنوان معاون اول کار درستی بود

‏عارف هم تابلوی اصلاح طلبی دارد هم تجربه این کار را دارد .هم یک ارزش‌ گراست. هم بخشی از اصلاح‌طلبان به خاطر تعلقاتش به نظام نوشتند که او اصلاح طلب نیست.بنده عارف-پزشکیان را اصولگرا به معنای پایبند به اسلام سیاسی و انقلاب اسلامی می‌دانم.

آمادگی پذیرش این مسوولیت را نداشتم

علی طیب نیا وزیر اقتصاد دولت روحانی، با انتشار پیامی ویدیویی، انتصاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول رئیس دولت چهاردهم را تبریک گفت.

طیب نیا در این پیام گفت: ضمن تبریک به جناب آقای دکتر عارف بابت پذیرش مسئولیت معاون اولی جناب آقای دکتر پزشکیان، لازم می‌دانم  تاکید کنم که بنده به دلایل شخصی، درحال حاضر آمادگی پذیرش این مسئولیت را نداشتم ولی از روز اول درکنار آقای دکتر پزشکیان بودم و تا روز آخر هم خواهم بود و با تمام توانم در جهت موفقیت و پیروزی دولت ایشان تلاش خواهم کرد و معتقد هستم که عبور از شرایط سخت فعلی، تنها با همدلی و همراهی همه گروه‌ها امکان پذیر خواهد شد.

تبریک به همه بچه های فنی

عبدالرضا داوری  فعال سیاسی با اشاره به به درجات علمی دکتر عارف در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: محمدرضا عارف، رتبه اول المپیاد ریاضی ایران  ١٣۴٨، رتبه دوم کنکور سراسری ریاضی ١٣۴٩، شاگرد اول برق دانشکده فنی دانشگاه تهران ١٣۵۴ و شاگرد اول دکترای برق دانشگاه استنفورد ١٣۵٩، معاون اول دولت چهاردهم شد. تبریک به همه بچه های فنی

رئیس جمهور با معاون اول باید دوست باشد

حمیدرضا جلایی‌پور جامعه‌شناس و فعال سیاسی، در یادداشتی برای «راهبرد» نوشت: «مسعود پزشکیان یک شخصیت سیاسی مردمی است. او در اداره بوروکراتیک هیئت دولت و ریاست‌جمهوری به یک شخصیت بوروکرات برجسته و صاحب تجربه نیاز داشت. محمدرضا عارف چنین شخصیتی است.

جلایی پور افزود: دکتر عارف در پست سیاسی فراکسیون مجلس دهم موفق ظاهر نشد؛ اما او در پست‌های مهم بروکراتیکی چون ریاست دانشگاه تهران، وزارت مخابرات و معاون اولی دولت خاتمی موفق ظاهر شده است. 

به گفته او دولت پزشکیان وعده تعامل و توافق‌سازی داده است، چنین وعده‌ای به حاملان و افراد توافق‌ساز نیاز دارد. عارف چنین شخصیتی است؛ چون هم هم طبع تعاملی-یزدی دارد و از آن مهمتر، هم مورد وثوق پزشکیان، هم رهبری و هم اصلاح‌طلبان و خاتمی است. 

این فعال سیاسی گفت: رئیس‌جمهور با معاون اولش شایسته است دوست و همکار دیرین هم باشند و خوشبختانه عارف چنین نسبتی با پزشکیان دارد. با هم در دولت‌ها و مجالس قبل سابقه همکاری و رفاقت داشته‌اند. این دوستی در اداره بهتر امور موثر است.

به گفته او بنا به چهار دلیل فوق، فکر می‌کنم پزشکیان تصمیم شایسته‌ای درباره عارف به‌عنوان معاون اولش گرفته است. امید که در راه تحقق وعده‌هایش به مردم موفق باشد.

انتصاب عارف نشان داد فهرست‌های منتشر شده در روزهای اخیر، چقدر از واقعیت دور بود

محمود صادقی فعال سیاسی اصلاح طلب و نماینده سابق مجلس در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتصاب محمدرضا عارف به عنوان معاون اول، در کنار همه محاسنی که دارد نشان داد فهرست‌هایی که در روزهای اخیر منتشر می‌شد، چقدر از واقعیت دور بود.

او افزود: امید است عقلانیتی که در پشت اولین انتصاب نهفته است در انتخاب‌های دیگر اعضای کابینه هم جلوه‌گر شود.

انتصاب عارف  را به فال نیک می‌گیرم

فیض الله عرب سرخی فعال سیاسی اصلاح طلب در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: انتصاب آقای دکتر عارف بعنوان ِ معاون اول دولت ِ چهاردهم را به فال نیک می‌گیرم.

عرب سرخی افزود: ایشان را انسانی شریف و پاکدست و ملتزم به توسعه ملی کشور و وفادار به گفتمان اصلاحات می‌شناسم و برایشان آرزوی توفیق دارم.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بین نمایندگان مجلس و عراقچی چه گذشت؟
پزشکیان به قطر رفت
حمله دوباره ارتش یمن به فرودگاه رامون
مصرف گاز مخرب لایه اوزن توسط ایران صفر شد
پیام فوری حماس به نشست کشورهای عربی و اسلامی
فاش شدن مشکل امنیتی میلیون‌ها گوشی هوشمند سامسونگ
زایمان طبیعی در شرایط اورژانسی جان مادر و نوزاد را نجات داد
قیمت جهانی طلا کاهش یافت
نظر ربیعی درباره حذف یارانه پردرآمدها
معاون وزیر ارتباطات: کیفیت شبکه اینترنت را شایسته مردم نمی‌دانیم
غرب به دنبال نمد مال کردن ایران است
از قاهره تا تهران: پل دیپلماسی در میان شکاف‌های استراتژیک
هوای تهران امروز قابل قبول است
قدرت هجومی بارسلونا بدون یامال هم شکست‌ناپذیر بود+خلاصه بازی
هیولای فرونشست در اصفهان دهان باز کرد
چشم های جهان عرب و اسلام به تفاوت اجلاس سران کشورهای عربی و اسلامی در دوحه
دوفوریتی |《گل 》بود به سبزه نیز آراسته شد!
برنامه کامل روز سوم مسابقات جهانی کشتی آزاد
سایه روشن‌های هفته سوم لیگ برتر فوتبال
خاویر باردم با چفیه‌ای در حمایت از فلسطین در امی حاضر شد
تحقق شرط کلیدی ایران در توافق قاهره با آژانس
عراقچی: ایران در کنار تمامی برادران و خواهران مسلمان ایستاده است
ترامپ: به نتانیاهو گفتم هنگام حمله به دیگران باید محتاط باشیم
پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری مهرماه آغاز شد
از «اول آمریکا» تا بحران اعتماد؛ ترامپ در تله جنگ خاورمیانه
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 24 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
بیش از 90 درصد مردم تجربه آسیب های روانی دارند
انفجار شدید در شهر ایلات اشغالی در جنوب فلسطین
شهادت 31 خبرنگار در حمله اخیر اسرائیل به پایتخت یمن
پاکستان خواستار پاسخگویی اسرائیل به جنایت‌های ضدبشری شد
ماموریت نتانیاهو شکست خورد
تجاوز مجدد ارتش صهیونیستی به جنوب غرب سوریه
بارسلونا 6 - والنسیا صفر- دو امیتاز تا صدر نشینی در لالیگا
سپاس قلبی پزشکیان از الطاف و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از دولت
ساماندهی مشاغل سخت و زیان‌آور در راستای کنترل مصارف تأمین ‌اجتماعی
شاگرد تیلور مدال طلای کشتی جهان را کسب کرد + فیلم
حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در لبنان + فیلم
رایزنی وزرای خارجه ایران و لبنان در دوحه درباره تحولات منطقه
گزارش تصویری | رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان - کرواسی
نورنما | حمله یک گاو وحشی به ماشینی در اسپانیا
داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهای تحویل داده شده نیستند
سومین تاجگذاری امیرحسین زارع با مدال طلای جهانی + فیلم اهدای مدال
حمله اسرائیل به قطر امنیت منطقه را تهدید می‌کند
همبستگی جنوب جهانی علیه نظام سلطه
چالش پهپادهای روسی و نقض حریم هوایی رومانی و لهستان
کامران قاسم پور به مدال برنز رسید + فیلم
هشدا رژیم صهیونیستی برای سفرهای خارجی اسرائیلی ها
سارقان 60 میلیارد ریالی تجهیزات صدا و سیما دستگیر شدند
مجازات نشدن اسرائیل یعنی ادامه تجاوزها
دستور پزشکیان به بنگاه‌ها: برای کارگران مسکن بسازید
X
آگهی تبلیغاتی