×
اجتماعی
شناسه خبر : 183354
تاریخ انتشار :

فروش غیرحضوری ارز اربعین آغاز شد/ فروش حضوری از فردا

متقاضیان ارز اربعین از امروز می توانند به صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین اقدام و در زمان تعیین شده به بانکها مراجعه کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: فروش ارز اربعین در بسترهای غیرحضوری توسط بانک‌های عامل از امروز شروع می شود؛ باتوجه به تعطیلی ادارات دولتی و بانک ها در روز جاری، فروش حضوری نیز از فردا شروع خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اعلام قبلی بانک مرکزی، قرار بود فروش ارز اربعین سال جاری از امروز یکشنبه 7 مرداد  تا 3 شهریورماه و از طریق 7 بانک آغاز شود. اما باتوجه به تعطیلی اورژانسی ادارات دولتی و بانک‌ها در روز جاری فرایند آغاز فروش ارز اربعین با تغییراتی همراه شده است.

باتوجه به تعطیلی امروز بانک‌ها، عملاً فروش حضوری ارز اربعین یک روز به تاخیر افتاد و با توجه به باز بودن ادارات در روز آتی فروش ارز اربعین هم از فردا به صورت حضوری در بانک های عامل آغاز می شود.

اما از آنجایی که امسال امکان فروش غیرحضوری ارز اربعین هم توسط بانکهای عامل فراهم شده است، متقاضیان می توانند از امروز به صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین از طریق بسترهای غیرحضوری معرفی شده توسط بانکها اقدام کنند و در زمان تعیین شده به بانکها برای دریافت ارزشان اقدام کنند.

فروش ارز اربعین امسال به دو شیوه آنلاین و حضوری است؛ براین اساس ارز اربعین در 302 شعبه بانک ملی ایران، 2007 شعبه و باجه پست بانک، 280 شعبه بانک ملت، 221 شعبه بانک صادرات، 189 شعبه بانک سپه، 106 شعبه بانک تجارت و 63 شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی (ع) ارائه می شود.  

همچنین زائران می‌توانند از طریق 6 سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند. برهمین اساس از هفت بانک عامل عرضه کننده ارز اربعین چهار بانک با ایجاد سازوکار مناسب زمینه را برای ارائه خدمات غیر حضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین مهیا کرده‌اند، در همین راستا بانک های ملی و پست بانک در بستر پیامرسان «بله»، ‌بانک سپه در بستر پیامرسان «روبیکا»، بانک صادرات از طریق اپلیکیشن «سیپنو» (به آدرس SEPINO.BSI.IR) خدمات غیر حضوری را به متقاضیان دریافت ارز اربعین ارائه می کنند.

همچنین مقرر است بانک پارسیان خدمت غیرحضوری عرضه ارز اربعین را دربستر پیامرسان «آی گپ» ارائه کند که پس از نهایی شدن از طریق وب سایت رسمی بانک پارسیان اطلاع‌رسانی خواهد شد. قابل ذکر است؛ بانک تجارت خدمات غیرحضوری خود در این زمینه را در بستر سامانه این بانک ارائه خواهد که متقاضیان می توانند نحوه دریافت این خدمات را از طریق سامانه بانک تجارت پیگیری کنند. لازم به توضیح است بانک ملت در ایام اربعین حسینی خدمات غیرحضوری در زمینه عرضه اربعین نخواهد داشت.

 

ارز اربعین امسال هم مانند سال گذشته به صورت دینار است. نرخ ارز بر اساس نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود و 7 بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست‌بانک عاملیت فروش ارز را بر عهده دارند.

طبق دستورالعمل ابلاغی، فروش ارز ( اسکناس ) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به مبلغ 200،000 دینار عراق، به هر زائر به نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود. ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به جزء معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.

بانک مرکزی تأکید کرده که دریافت این ارز تداخلی با سهمیه ارز مسافرتی ندارد و زائران پس از بازگشت، می‌توانند از سهمیه 500 یورویی ارز مسافرتی نیز استفاده کنند.

امسال زائران اربعین می توانند دینار عراق را با نرخی بین 34-35 تومان از بانک های عامل دریافت کنند. بنابراین زائران اربعین باید حدودا 7 میلیون تومان به عنوان هزینه دریافت ارز اربعین پرداخت کنند. البته باید توجه داشت که نرخ ارز در مرکز مبادله نیز با نوسانات روزانه همراه است و از همین رو نمی توان رقم دقیقی بعنوان نرخ ثابت فروش ارز اربعین اعلام کرد.

متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز 17 تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.

ارز اربعین به افراد بالای 5 سال تعلق می‌گیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای 18 سال هم باید یک سیم‌کارت داشته باشند.

افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانک‌های عامل مراجعه کنند، اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.

متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

مدارک لازم برای خرید ارز زیارتی اربعین، عبارت است از :کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین 5 تا 15 سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.) ؛ کارت بانکی؛ شماره تلفن (سیم‌کارت باید به نام متقاضی باشد.)؛ سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، می‌توانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.


تسنیم
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چرا هزینه خدمت سربازی باید بیشتر از ازدواج شود؟!
پایان فرار شرور مسلح پس از پنج سال تعقیب
دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب
فرودگاه بن‌گوریون زیر آتش؛ موشک یمنی تل‌آویو را لرزاند!
آغاز رسمی توزیع ارز به زائران
آتش‌بازی مسی و سوارز؛ اینتر میامی نیویورک را در هم کوبید! + فیلم
آخرین مهلت استفاده از مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
فردا؛ رمزگشایی از معمای کنکور 1404
مداردیپلماسی | نه بن بست،نه پیشروی فرصتی برای بازنگری
وضعیت آب و هوا امروز 14 اردیبهشت +وضعیت استانها
آیا افزایش حقوق کارگران تورم زا است؟
ضرورت یک ائتلاف همه جانبه منطقه ای
نگاهی به همه بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات
ثبت‌نام ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها از راه رسید!
کارگران، کارت طلایی می‌گیرند؟
سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز
گام جدید صهیونیست‌ها برای تجزیه سوریه
برنامه مسابقات امروز 14 اردیبهشت + پخش زنده
تغییر ساعت کاری ادارات در تابستان 1404+ فیلم
همسرکشی در شمال تهران
جدول گروه B جام جهانی فوتبال ساحلی | 14 اردیبهشت
زمین زیر پای کرجی‌ها می‌لرزد؛ گسل ماهدشت فعال است
طرح‌های رفاهی جدید برای بازنشستگان از خرداد 1404
فرصت تازه برای مستأجران کم‌درآمد
تاریخ جدید انتشار GTA 6 اعلام شد
هشدار زلزله 7 ریشتری در زفره؛ زمین در آستانه خروش؟
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
X
آگهی تبلیغاتی