×
اقتصادی
شناسه خبر : 183183
تاریخ انتشار :

محرابیان: شرایط سختی برای تأمین برق داریم

وزیر نیرو گفت: در هفته پیش رو قله‌های جدیدی از تقاضای مصرف برق ایجاد می‌شود و بر همین اساس از عموم هموطنان خواهشمندیم با صرفه‌جویی در مصرف برق فرزندان خود در این صنعت برای تأمین حداکثری برق در بخش‌های مختلف یاری دهند.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  با توجه به گرمای هوا و افزایش مصرف برق در کشور شرایط تامین برق سخت تر شده و آنطور که وزیر نیرو پیش بینی کرده است از امروز شرایط سختی در حوزه تولید و تأمین برق کافی ایجاد خواهد شد.

 طبق اعلام سازمان هواشناسی در فصل گرم سال جاری پراکندگی جغرافیایی افزایش دما نیز با سال‌های گذشته قابل مقایسه نیست و در بیش از ۱۷۰‌ایستگاه هواشناسی کشور در استان‌های مختلف دمای بالای ۴۰ درجه به ثبت رسید که معنای دیگر این نکته نیز افزایش شدید تقاضای مصرف برق در پهنایی به وسعت کل جغرافیای ایران است، وضعیت عجیب و بی‌سابقه‌ای که بررسی‌ها نشان می‌دهد نسبت به میانگین بلند مدت افزایش دمای ۳ الی۶ درجه‌ای را برای اکثر نقاط کشور به همراه داشته است.

البته افزایش شدید دما و نقش آن در بالا رفتن تقاضای مصرف برق به ویژه در بخش خانگی تنها مشکل و نگرانی این روزهای صنعت برق کشور نیست چراکه گرمای هوا در ابعاد مختلف اثرات به شدت مخربی بر راندمان و بازدهی تولید برق در واحدهای نیروگاهی و نیز انتقال برق در شبکه‌های انتقال و توزیع دارد.

هر یک درجه افزایش دما ۲۳۰۰ مگاوات به شبکه فشار وارد می‌کند

با هر درجه افزایش دما میزان مصرف برق ۱۸۰۰ مگاوات افزایش و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت تولید کاهش می‌یابد، همچنین افزایش دما فشار بسیار زیادی به شبکه انتقال وارد می‌کند و آمار قطعی‌های برق ناشی از حادثه را به شدت بالا می‌برد.

سال قبل چقدر برق مصرف شد؟

در مرداد ماه سال ۱۴۰۱ تنها یک بار رکورد مصرف برق با رسیدن به عدد ۶۹ هزار مگاوات شکست و در مرداد ماه سال گذشته نیز ۱۴ روز میزان تقاضای مصرف برق وارد کانال ۷۱ هزار مگاوات شد(پیک مصرف سال گذشته ۷۳ هزار و ۴۶۷ مگاوات بود که تکرار زیادی چندانی نداشت)، این در حالی است که در فصل جاری و در حالی که هنوز در روزهای آغازین مردادماه قرار داریم، ۶ مرتبه حد نصاب جدید مصرف برق با رسیدن به عدد ٧٩ هزار و ١٨٩ مگاوات شکسته شده است.

در سال‌های گذشته افزایش شدید دما نسبت به سال جاری به مراتب از پایداری کمتری برخوردار بود و پس از دو الی سه روز افزایش دما، شاهد کاهش نسبی دما بودیم و این در حالی است که در فصل گرم سال جاری و دست کم از نیمه تیرماه تاکنون به صورت مستمر دمای هوا افزایشی بوده و همین مسأله در بالارفتن تقاضای مصرف برق به ویژه در بخش خانگی بسیار مؤثر بوده است.

رشد ۸ درصدی مصرف برق

متوسط رشد مصرف برق در سال‌های گذشته سالانه ۴ درصد بود و در سال جاری نیز بر همین اساس سه سناریوی افزایش ۳ درصدی، افزایش ۴.۵ درصدی و افزایش ۶ درصدی مصرف برق پیش‌بینی و بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های لازم صورت پذیرفت.

با این وجود بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال جاری میزان متوسط افزایش مصرف برق در کشور به ۸ درصد رسیده است و این میزان در شهر تهران نیز ۹ درصد است. افزایش دما و در کنار آن افزایش تقاضای مصرف برق در کشور نیز به واحدهای نیروگاهی و به شبکه‌های انتقال توزیع فشار بسیار زیادی وارد کرده است.

در روزهای گذشته به واسطه فشار سنگین وارده به واحدهای نیروگاهی ۶ واحد با مشکل رو به رو شد که ۲ واحد روز گذشته مشکلشان مرتفع شد و ۴ واحد دیگر نیز امروز ئارد شبکه شدند

 آنطور که علی اکبر مجرابیان -  وزیر نیرو - اعلام کرده پیش‌بینی می شود در هفته پیش رو قله‌های جدیدی از تقاضای مصرف برق ایجاد می‌شود و بر همین اساس از عموم هموطنان خواهشمندیم با صرفه‌جویی در مصرف برق فرزندان خود در این صنعت برای تأمین حداکثری برق در بخش‌های مختلف یاری دهند.

به گفته وی گروه‌های واکنش سریع صنعت برق در آماده باش کامل قرار دارند، همچنان برخی اداره‌ها و سازمان‌ها برنامه‌های مدیریت مصرف برق را رعایت نمی‌کنند که ضرورت دارد در این خصوص شرکت‌های توزیع نهایت دقت و نظارت را داشته باشند.

اگر تمامی مشترکان بخش خانگی در ساعات اوج بار مصرف (۱۲ ظهر الی ۱۸ و ۲۰ الی ۲۴) از وسایل غیر ضرور برقی استفاده نکنند، کولرهای آبی را روی دور کند قرار دهند و نیز دمای آسایش را در کولرهای گازی رعایت کنند، بدون شک بخش قابل توجهی از فشار وارد به شبکه کاهش یافته و امکان تأمین حداکثری برق برای همه مشترکان فراهم می‌شود.

در حال حاضر صنعت برق نیازمند مدیریت مصرف ۱۵ درصدی توسط مشترکان است که با رعایت نکاتی ساده این موضوع محقق می شود و باتوجه به اینکه فشار زیادی روی شبکه برق تحمیل شده لازم است همه مشترکان به این مهم حساس باشند تا تابستان امسال نیز مانند سال گذشته با کمتریت چالش سپری شود.


ایسنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
نبرد برای نخستین قهرمانی | الاهلی 2 - کاوازاکی 0 + جزییات
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتا
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
حماسه سازی دختر پولادین ایرانی در آوردگاه پرو
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
جزییات ارائه تسهیلات برای اخذ معاینه‌فنی موتورسیکلت‌
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای جزییات زندگی بیل گیتس میلیاردر آمریکایی از سوی دخترش
X
آگهی تبلیغاتی