×
سیاسی
شناسه خبر : 178833
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/03/30 ساعت 15:51

در برنامه میز گرد سیاسی؛

قاضی‌زاده‌هاشمی: سیاست خارجی باید دستاورد داشته باشد

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری امروز در «میزگرد سیاسی» شبکه 3 حاضر شد و در ابتدای میزگرد بابیان این که سیاست خارجی باید دستاورد داشته باشد، تاکید کرد: دولت سیزدهم دیپلماسی متوهمانه را به دیپلماسی عمل‌گرا تغییر داد.

نورنیوز-گروه سیاسی: قاضی زاده هاشمی افزود: جوامع انسانی مبتنی بر نیاز یک دیگر شکل گرفته‌اند، انسان‌ها به هم نیاز دارند چه در داخل کشور و چه در خارج کشور، ما وقتی یک رابطه با خارج از ایران برقرار کنیم می‌خواهیم ایجاد و خلق قدرت کنیم.

وی افزود: با روابط سیاست خارجی می‌خواهیم امنیتمان را حفظ کنیم و جلوگیری کنیم از اینکه دیگران به ما تعرض کنند ما در طی چهار دوره قبل از دولت آیت الله رییسی با دو رویکرد مواجه بودیم و از زمان دولت رییسی این دو رویکرد کنار گذاشته شد.

کاندیدای چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری گفت: در برقراری ارتباط با خارج از کشور علاوه بر حفظ منافع، می‌خواهیم هویت و استقلال خود را حفظ کنیم و خلق قدرت کنیم تا به عنوان یک کشور دسته دوم یا سوم شناخته نشویم و امنیت خود را نیز حفظ کنیم.

دولت سیزدهم دیپلماسی متوهمانه را به دیپلماسی عمل‌گرا تغییر داد

قاضی‌زاده هاشمی تأکید کرد: دولت سیزدهم دیپلماسی متوهمانه را به دیپلماسی عمل‌گرا تغییر داد. سیاست خارجی باید دستاورد داشته باشد. روی کار آمدن شهید رئیسی و شهید امیر عبدالهیان رویکرد غلط دولت قبلشان را تغییر دادند.

وی افزود: باید با چارچوب‌های موجود کار کنیم تا با قدرتمندی خودمان نظام بین‌المللی را به چندجانبه گرایی تغییر دهیم. نوع برخورد با رئیس‌جمهور چین باعث شد حتی کشورهای همسایه به ما پشت کردند و قطع رابطه با آن‌ها داشتیم.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: در سیاست خارجی حفظ هویت، استقلال و امنیت کشور برای ما مهم است. در برقراری ارتباط با خارج از کشور علاوه بر حفظ منافع، می‌خواهیم هویت و استقلال خود را حفظ کنیم و خلق قدرت کنیم تا به‌عنوان یک کشور دسته دوم یا سوم شناخته نشویم و امنیت خود را نیز حفظ کنیم.

وی افزود: روابط و سازمان‌های حقوقی بین‌المللی مستعمرانه هستند، از منظر ارزشی برای ما قابل‌قبول نیست اما واقعیت‌های بین‌الملل هستند و باید در همین چهارچوب کار کنیم تا بتوانیم با قدرتمند کردن ایران و توسعه اتحادیه‌ها، این موازنه قدرت را تغییر دهیم.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: تلاش کردیم به خودمان تکیه کنیم و جبهه جهانی ایجاد کنیم، با کسب اعتماد مردم خود و کسب اعتماد دوستانمان. رفتند با کدخدا بسازند، هم خدا را از دست دادند و هم اهالی ده را. کشورهای همسایه هم به ما پشت کردند و قطع ارتباط رخ‌داده بود.

وی افزود: در دوره‌ای رویکرد این بود که باید سیاست خارجی برای ملت ایران دستاورد داشته باشد که حالا مسائل اقتصادی و توسعه فرهنگی و خنثی‌کردن تحریم‌هاست. در دوره‌ای که شهید رئیسی و امیر عبداللهیان سرکار آمدند این رویکرد تغییر کرد.

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: پیوستن به نهادهای بین‌المللی شانگهای و بریکس از دستاوردهای دولت سیزدهم بود. روزی که ما دولت را تحویل گرفتیم هشت میلیارد دلار منابع ارز ترجیحی بود که دولت منابع ارزی را تامین و فروش نفت را به جهش یک ونیم بشکه‌ای رساند.

وی افزود: شهید امیر عبداللهیان در بحث عملیات وعده صادق که توانستند با تمام دنیا صحبت کنند و ما توانستیم در میدان کار را انجام دهیم و در واقع دیپلماسی میدان را اجرایی کردند.

ظرفیت ایرانیان نخبه در سراسر دنیا باید فعال شود

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ظرفیت ایرانیان نخبه در سراسر دنیا باید فعال شود. باید کاری کنیم که از مسیر ترانزیتی استفاده کنیم مسیرهای کریدورهای که ناقص مانده است را تکمیل کنیم و دنیا را به خودمان نیازمند کنیم و اینها نمی‌شود الا اینکه ظرفیت‌های مردمی را پای‌کار برویم.

وی افزود: ما با این میزان تولید ناخالص نمی‌توانیم بازیگر اصلی در جهان باشیم الا اینکه بازارمان را گسترش دهیم. ما باید اول با کشورهای همسایه روابط گسترده داشته باشیم و باید به سمت تولید و زنجیره‌های مشترک برویم بسیاری از صنایع در دنیا مشترک هستند ما می‌توانیم نقطه کانونی در این زمینه باشیم.

هرکسی فکر می‌کند با مذاکره می‌تواند رویکرد آمریکا را تغییر دهد متوهم است

قاضی زاده هاشمی گفت: باید در اقلیم کردستان عراق به گونه‌ای سیاست‌گذاری کنیم که بزرگان این اقلیم امنیت خودشان را در کردستان ایران ببینند و خودشان امنیت کردستان ایران را حفظ می‌کنند. هرکسی فکر می‌کند با مذاکره می‌تواند رویکرد آمریکا را نسبت به ما تغییر دهد متوهم است و این غیر ممکن است.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ما باید تبدیل به قدرتی شویم که آمریکایی‌ها به آن نیاز داشته باشند. حضور مقتدرانه حاج‌قاسم در عراق کاری کرده بود که آمریکایی‌های می‌آمدند می‌گفتند برای ما فلان کار را کنید.

وی افزود: در ماجرای تبادل زندانیان افرادی از آنها دست ماست تبادل می‌کنیم و زندانیان مان را آزاد می‌کنیم این بده‌بستان قدرت است. ما به‌عنوان رهبر محیط اطراف باید منطقه را آرام کنیم ایران اینقدر قدرت دارد که وارد ایجاد تنش نشود.

۵۷ کشور پیمان جهانی با ترامپ بستند و همه شان شکست خوردند

قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: ۵۷ کشور پیمان جهانی با ترامپ بستند و همه شان شکست خوردند و برگشتند ما باید سعی کنیم در چنین شرایطی نقطه کانونی باشیم. ما باید کاری کنیم اقتصاد منطقه درهم‌تنیده شود این هم تحریم را خنثی می‌کند و هم ایران را رهبر منطقه می‌کند، باید این ایفای نقشمان را به‌درستی ببینیم و ضعیف عمل نکنیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: درباره تحریم هم حرف این است. راهبرد آمریکایی‌ها نسبت به ما تغییر نمی‌کند و هر کسی که فکر کند آمریکایی‌ها با مذاکره رویکردشان با ما تغییر می‌دهند متوهم است.

وی گفت: آمریکایی‌ها در عرصه میدان گاهی به قدرت حاج قاسم نیاز داشتند و بارها از او کمک گرفتند. ما باید کاری کنیم که در روابط بین المللی آنها به ما نیازمند شوند. ما باید مقتدر باشیم و قدرتمند بمانیم. دیپلماسی بر اساس قدرت و داد و ستدی که منافع ملی را در آن ذبح نکردیم.

وی افزود: این درست است ایران اسلامی آن قدر قدرت بازدارندگی دارد که وارد ایجاد تنش نشود. خصوصاً با کشورهای همسایه خود.

قاضی زاده ادامه داد: ما باید با همسایه‌های خود روابط سازنده ایجاد کنیم. ما باید کاری کنیم که اقتصاد منطقه در هم تنیده شود و این تحریم را خنثی می‌کند. ایران اسلامی همیشه رهبر منطقه بوده است و هیچ کشوری هم نمی‌تواند با این رهبر رقابت کند و باید ایفای نقش خود را به درستی بنگریم و اجرایی کنیم.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پایان عملیات اطفای حریق در مرز مهران؛ یک نفر جان باخت + فیلم
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
ارزش 200 هزار دینار عراق معادل 11 میلیون تومان برای زائران اربعین
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(66)؛ «بلداجی»
تلاش واشنگتن برای توقف شورای امنیت درباره اشغال کامل غزه
شورای امنیت جلسه اضطراری «اشغال غزه» را به یکشنبه موکول کرد
«کریدور زنگزور»؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
پایان کار طارمی در اینتر؟ مقصد بعدی شاید لیگ برتر انگلیس
پزشکیان: عملکرد رسانه‌ها در جنگ 12 روزه توانست ایران را در سطح جهان مطرح کند
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 18 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 18 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
قرعه‌کشی خودروهای وارداتی فردا برگزار می‌شود +جزئیات
آلاسکا میزبان پوتین و ترامپ؛ یخبندان یا گشایش؟!
جاده ترامپ و اختناق ایران؟
وقتی مجری الجزیره عضو پارلمان اسرائیل را ادب می‌کند
هشدار آمریکا به شهروندان: از اماکن مرتبط با اسرائیل در امارات دوری کنید
آتش‌سوزی گسترده در کالیفرنیا /هزاران نفر خانه هایشان را ترک کردند+ فیلم
نماینده فلسطین در سازمان ملل: اسرائیل به دنبال اجرای طرح خبیث در غزه است
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و مودی
گره مذاکرات مستقیم ایران و FATF بعد از 6 سال باز می شود
شورای امنیت سازمان ملل درباره طرح اشغال غزه تشکیل جلسه می‌دهد
ونس: برنامه‌ای برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین نداریم
کره شمالی برای مذاکره با آمریکا شرط گذاشت
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس: اسرائیل تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است
دفتر نتانیاهو ادعای بگو‌مگوی لفظی با ترامپ را تکذیب کرد
راهپیمایی میلیونی دوباره یمنی ها در حمایت از مردم غزه
شبکۀ ان‌بی‌سی‌نیوز آمریکا: اسرائیل با همه‌گیری جاسوسی برای ایران روبه‌رو شده است+فیلم
جاده ترامپ و اختناق ایران؟!
لوکاشنکو: ترامپ خیلی وراج است
بلومبرگ: تماس ترامپ و مودی درباره پاکستان روابط آنها را تیره کرد
ایران طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال غزه را به شدت محکوم کرد
اشغال غزه؛ از فاجعه انسانی تا خودکشی استراتژیک اسرائیل
ادعای نتانیاهو: قصد اشغال نظامی غزه را نداریم
X
آگهی تبلیغاتی