×
بین الملل
شناسه خبر : 178595
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/28 ساعت 20:01
برنده انحلال کابینه جنگ رژیم اسرائیل کیست؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

برنده انحلال کابینه جنگ رژیم اسرائیل کیست؟

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم اسرائیل، «کابینه جنگ» را منحل کرد و به این ترتیب «نمایش وحدت» بین رقبای سنتی اسرائیلی که از فردای 7 اکتبر روی صحنه رفته بود، تمام شد. فروپاشی کابینه جنگ اما به‌معنای پایان درگیری‌ها در غزه نیست؛ هرچند ممکن است با تغییراتی در میدان نبرد و سمت‌وسوی نزاع همراه باشد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل؛ استعفای «بنیامین گانتز»، رقیب دیرینه «بنیامین نتانیاهو» و رهبر حزب «اتحاد ملی» از  کابینه جنگ رژیم اسرائیل درنهایت به فروپاشی این جمع کوچک، موقت، اضطراری و البته ائتلافی صهیونیست‌ها منجر شد.

کابینه جنگ، بعد از عملیات غافلگیرکننده حماس در هفتم اکتبر یعنی «طوفان الاقصی» به ابتکار بنی گانتز و با استقبال بنیامین نتانیاهو تشکیل شده بود. هدف «بنی» از این اتحاد نظامی کاستن از نفوذ راست افراطی، متحدان سیاسی نتانیاهو بر اداره جنگ بود و  جواب مثبت «بی‌بی»، با هدف کاستن از قدرت صدای مخالفان سیاسی‌اش در کشاکش جنگ.

علاوه بر بنی گانتز، «گادی آیزنکوت» که او نیز مانند بنی ریاست بر ستاد ارتش رژیم اسرائیل را در کارنامه داشت، در هفته نخست جنگ غزه به کابینه جنگ پیوست تا نشان دهند تصمیمات دولت در رابطه با این نزاع نظامی، از پشتوانه احزاب موافق و مخالف برخوردار است. به این ترتیب کابینه 6نفره جنگ با حضور نتانیاهو، گانتز، آیزنکوت، «یوآو گالانت» وزیر دفاع و «ران درمر» وزیر امور راهبردی تشکیل شد. سه نفر از این کابینه از جمله گانتز حق رای داشتند و سه عضو دیگر ناظر بودند.

«نابودی کامل حماس» و «آزادی اسیران اسرائیلی»، دو هدف ابتدایی نتانیاهو برای یورش به غزه عنوان شد؛ حمله‌ای که حالا هشت ماه از آن می‌گذرد و غیر از کشتار 36هزار فلسطینی اعم از زن، کودک و سالمند و ویرانی غزه برای تل‌آویو دستاوری نداشته است.

قتل‌عام در هیچ جنگی به‌معنای پیروزی نیست و رژیم اسرائیل بر همین قاعده حالا با فوری‌ترین تبعات نسل‌کشی در یک نبرد روبه‌روست؛ یعنی گسترش و تکثر جبهه‌های جنگ علیه رژیم صهیونیستی، پایان افسانه بازدارندگی، فروپاشی رویای عادی‌سازی، موج بی‌سابقه محکومیت بین‌المللی و احکام دادگاه‌های بین‌المللی علیه تل‌آویو.

یک مثل قدیمی می‎گوید: «شکست، یتیم است» و ناکامی رژیم اسرائیل هم در عملیات طوفان الاقصی و هم جنگ طولانی در غزه، یک متهم ردیف اول دارد؛ بنیامین نتانیاهو. او ماه‌هاست شب‌ها با صدای شعارها و اعتراض‌های خانواده اسرای اسرائیلی و سایر ساکنان اراضی اشغالی به خواب می‌رود که با انتقاد از مدیریت جنگ، خواستار توافق و آتش‌بس با حماس و برگزاری انتخابات زودهنگام هستند که جز «برکناری» او معنای دیگری ندارد.

 همنوا با این فضا بود که بنی گانتز قریب یک ماه پیش نتانیاهو را عامل عدم پیروزی در جنگ عنوان کرد و ضمن طرح شروطی شش‌گانه و در مواردی غیرممکن، چند هفته به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی فرصت داد.  این طرح شامل بازگرداندن اسرای اسرائیلی، پایان حکومت حماس، خلع سلاح نوار غزه، تشکیل یک نهاد موقت غیرنظامی بین‌المللی برای اداره غزه، عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی و الزامی‌کردن خدمات سربازی برای همه اسرائیلی‌ها، از جمله یهودیان ارتدکس بود. بنی با این حرکت نشان داد قصد دارد نتانیاهو را تنها متهم جنگ غزه معرفی کند. به اعتقاد ناظران، گانتز در این هشت ماه دو حرکت هوشمندانه انجام داد؛ نخست پیوستن به کابینه جنگ و ترسیم یک چهره ملی از خود که منافع رژیم اسرائیل را قربانی کشمکش‌های جناحی برای کسب قدرت نمی‌کند و دیگری خروج از کابینه جنگ که مسئولیت شکست‌ها در نبرد و پاسخگویی در دادگاه‌های بین‌المللی را به دوش رقیب خود بیندازد؛ دو تصمیمی که محبوبیت او در افکار عمومی ساکنان اراضی اشغالی افزایش داده است و به دلیل اتخاذ سیاست‌های مطلوب واشنگتن، نوعی چراغ سبز نشان دادن به کاخ سفید برای انتخابات‌های آتی قلمداد می‌شود، اما آیا استعفای گانتز و فروپاشی کابینه جنگ به ضرر نتانیاهو تمام می‌شود؟

نتانیاهو؛ برنده یا بازنده انحلال کابینه جنگ؟

«جادوگر» یکی از القاب نتانیاهو بین ساکنان اراضی اشغالی و سیاستمداران حامی یا مخالف اوست. البته این لقب قبل از عملیات غافلگیرکننده حماس کاربرد بیشتری داشت؛ چراکه این باور و تلقی عمومی وجود دارد که نتانیاهو قادر است از بدترین شرایط هم به نفع خود استفاده کند. بعد از جنگ غزه، این تعبیر وجه دومی هم یافت؛ اینکه نتانیاهو قادر است برای منفعت خود، شرایط را از همین که هست هم بدتر کند!

نتانیاهو بعد از خروج گانتز با یک پیشنهاد جنجالی روبه‌رو شد؛ «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت ملی رژیم اسرائیل که به داشتن دیدگاه‌های افراطی شهرت دارد از بی‌بی خواست درهای کابینه جنگ را به روی او بگشاید و حق رأی گانتز را به او بدهد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اما حکم به پایان کار کابینه جنگ داد و بر اساس آنچه رسانه‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند تصمیم‌ها درباره نبرد از این به بعد در جمع‌های کوچکتر و محدودتر اتخاذ می‌شود. جمع‌هایی که درباره ترکیب آنها نتانیاهو تصمیم می‌گیرد و ممکن است بن گویر جزو مدعوینش نباشد یا از مشورت یک خاخام بهره بگیرد. هرچه هست، حالا جمع‌های مشورتی جنگ یک‌دست‌تر و دست نتانیاهو برای اتخاذ تصمیمات بازتر است و جنگ همچنان ادامه دارد؛ هم در غزه و هم بین رهبران رژیم اسرائیل!


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
الشرع: مذاکرات مستقیم قریب‌الوقوعی با اسرائیل نخواهیم داشت
آغاز مرحله دوم و عمومی ششمین انتخابات پارلمانی عراق
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در 20 آبان 1404 + جدول قیمت
بحران کم‌آبی جهان؛ زنگ خطر «خشک‌شدن قاره‌ای»
1404 کم بارش‌ترین سال نیم قرن گذشته
قاتل پزشک یاسوجی در ملأ عام به دار مجازات آویخته شد+ فیلم لحظه اعدام
قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت؛ آزمون عدالت اجتماعی و وجدان ملی
سرانجام اسنپ‌بک
سیاست‌نامه | انتخابات تناسبی؛ آزمون بزرگ دموکراسی شهری
اعتراض ایران به اظهارات مقامات آمریکا درباره ازسرگیری آزمایش‌های هسته‌ای
فقدان برنامه منسجم
جزئیات جدید از پرونده قتل مبینا زارع؛ پدرحقیقت را فاش کرد
پیروزی تاریخی ممدانی شهردار نیویورک
ترامپ:‌ جولانی را دوست دارم و با او کنار می‌آیم
یورش‌های گسترده رژیم صهیونیستی در چندین شهر کرانه باختری
تکذیب افزایش قیمت بنزین از سوی معاون دفتر رئیس‌جمهور
صعود 2 پله‌ای ایران در جدول مدالی بازی‌های کشورهای اسلامی
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 20 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
ذخیره 250میلیون لیتر مازوت کم‌گوگرد برای شرایط اضطرار آلودگی هوا
«ببر ونداد» در سافاری الیمالات تلف شد+علت
واقعیت مجازی داروی ضد تهوع فضانوردان شد
ساخت لیزرهای پالس کوتاه پرقدرت و پر بازده
چه رازی پشت حفره‌های کوهستانی آند نهفته است؟
آیا رزماری واقعاً جای زخم را از بین می‌بَرَد؟
مشکل ویزا تیم ملی فوتبال حل شد
جزییات پس گرفتن لنج سرقتی از دزدان دریایی توسط نیروهای دریابانی میناب
بالیکسیر ترکیه باز هم لرزید
در بازدید عراقچی از دستاوردهای هسته‌ای چه گذشت؟+فیلم
جدول مدالی مسابقات بازی های کشورهای اسلامی تا پایان روز سوم
اعلام وضعیت آماده‌باش در دهلی‌نو
پسر قذافی با قرار وثیقه آزاد شد
انتخابات عراق مرز پرویزخان را تعطیل کرد
نورنما | ماده سبکتر از هوا
نخستین طلای وزنه‌برداری ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
لفاظی‌های نتانیاهو درباره توافق‌های آتش بس‌ در لبنان و غزه
تیم تنیس روی میز ایران نقره گرفت
تقریظ رهبر معظم انقلاب بر رنج‌های «خانوم ماه»
عکس های منتخب جهان، 10 نوامبر 2025
وزیر نفت: شایعات بنزینی را تکذیب نمی‌کنم؛ همۀ پیشنهادها در دست بررسی است
درج نرخ‌ها و عوارض در بودجه سنواتی فسادزاست
لاپید خطاب به نتانیاهو: دولت تو فاسد است، باید کنار بروی
استعفای قاضی فدرال کهنه‌کار به دلیل قانون‌گریزی ترامپ
نورنما | مرد جیوه‌ای
سفر محرمانه رئیس FBI به پکن درباره «فنتانیل»
ترامپ کارکنان خطوط هوایی آمریکا را تهدید کرد
زمان فروش فوق‌العاده 2 محصول سایپا اعلام شد
جولانی وارد کاخ سفید شد
پوتین به هند سفر می‌کند
بیش از 1500 پرواز در فرودگاه‌های آمریکا لغو شد
چین به اظهارات نخست‌وزیر ژاپن درباره تایوان اعتراض کرد
X
آگهی تبلیغاتی