×
بین الملل
شناسه خبر : 177252
تاریخ انتشار : شنبه 1403/03/19 ساعت 07:54

«نورنیوز» گزارش می‌دهد؛

پیام اجلاس فوق‌العاده «دی8» برای غزه

تانک‌های رژیم اسرائیل در امتداد مرز غزه با مصر پیشروی کرده اند؛ مذاکره آتش‌بس بر اساس طرح سه‌مرحله‌ای رئیس‌جمهور امریکا بدون هیچ پیشرفتی در قطر ادامه دارد و در این میان، ترکیه میزبان نشست گروه «دی8» شده که قرار است در اولین اجلاس سیاسی خود که با حضور نماینده کشورمان به‌صورت ویژه برگزار می‌شود، موضعی واحد در برابر رژیم صهیونیستی اتخاذ کند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: کاخ تاریخی و باشکوه «دلما باغچه» در بشیکتاش استانبول از صبح روز شنبه میزبان نمایندگان عالی‌رتبه اسلامی، دستگاه دیپلماسی ایران، ترکیه، مصر، نیجریه، پاکستان، اندونزی، مالزی و بنگلادش است؛  نشست هشت کشور اسلامی و در حال توسعه که 26 سال پیش (1376) با هدف تقویت روابط اقتصادی میان کشورهای یادشده تشکیل شد، حالا قرار است اولین نشست سیاسی خود را با موضوع جنگ غزه برگزار کند.

«علی باقری» سرپرست وزارت امور خارجه کشورمان که بعد از شهادت «حسین امیرعبدالهیان» سکان هدایت دستگاه دیپلماسی کشور را به دست گرفت، یکی از مهمانان اجلاس پیش‌روست که روز جمعه تهران را به مقصد استانبول ترک کرد.

«محمد اسحاق‌دار» وزیر امور خارجه پاکستان، «رتنو مرسودی» وزیر امور خارجه اندونزی، «محمد حسن» وزیر امور خارجه مالزی و «دیپو مونی» وزیر رفاه بنگلادش دیگر مدعوین اجلاس ویژه دی هشت (8D)،هستند. بر اساس گزارش‌ها، مقامات بلندپایه‌ای از نیجریه و مصر نیز در این گردهمایی حضور خواهند داشت.

نماینده مصر در شرایطی به اجلاس دی8 می‌پیوندد که کشورش به دلیل همجواری از طرف مرزهای شمالی با غزه، از هشت ماه گذشته تا کنون، کانون رایزنی‌های دیپلماتیک بوده است؛ ازجمله شرکت به‌عنوان میانجی در مذاکرات مکرر آتش‌بس و گفت‎وگوهای متعدد درباره مرز رفح.

رفح، جنوبی‌ترین نقطه غزه است که ساکنان جنگ‌زده فلسطین از هشت ماه گذشته به آنجا پناهنده شدند. این منطقه کم‌وسعت و هم‌مرز با مصر که پناهگاه بیش از یک میلیون آواره فلسطینی است، هفته‌های گذشته آماج حملات زمینی و هوایی رژیم صهیونیستی قرارداشت که تراژیک‌ترین آن، بمباران چادرهای آوارگان بود که سبب شد ده‌ها فسطینی اعم از زن، کودک و سالمند زنده‌زنده بسوزند.

جنایات تکان‌دهنده رژیم صهیونیستی در هشت‌ماه گذشته، نسل‌کشی، جلوگیری از ارسال کمک‌های امدادی و انسانی و قحطی دست‌ساخته و بی‌توجهی تل‌آویو به احکام محاکم بین‌المللی و اخطارهای شورای امنیت سازمان ملل که شمار شهدای غزه را به بیش از 36هزار تن رسانده، سبب شد گروه دی8 ،سازمانی که مبنای تشکیلش اقتصادی بود برای اولین بار در تاریخ خود به یک موضوع سیاسی بپردازند.

اهمیت گروه دی8

هشت کشور ایران، ترکیه، مصر، نیجریه، پاکستان، اندونزی، مالزی و بنگلادش که هسته اصلی گروه دی8 را تشکیل می‌دهند، بیش از یک میلیارد جمعیت و 4.5 درصد تولید ناخالص جهان را دارا هستند. علاوه بر این، سه کشور ایران، ترکیه و مصر در هشت‌ماه گذشته تحرکات جدی و جداگانه‌ای در قبال قطاع غزه داشتند. در کنار قطع همکاری اقتصادی ترکیه با رژیم صهیونیستی و مشارکت فعالانه مصر در مذاکرات آتش‌بس، حضور کشورمان به‌دلیل نقش تعیین‌کننده در جبهه مقاومت منطقه در اجلاس دی8 اهمیت قابل‌توجهی دارد و از آنجا که نشست فوق‌العاده وزرای خارجه در استانبول فرصت دیگری برای پیشبرد این دیپلماسی فراهم کرده است، علی باقری رهسپار ترکیه شد.

قرار است در این اجلاس که به دعوت «هاکان فیدان»، وزیر امور خارجه ترکیه سازماندهی‌شده، درباره کمک‌های بشردوستانه و سایر ملزومات برای کاهش سختی‌ها و رنج‌های کنونی مردم فلسطین گفت‌و‌گو شود. همچنین انتظار می‌رود پایان‌بخش نشست، یک بیانیه مشترک در مورد تحولات غزه باشد. پیش‌بینی می‌شود این اجلاس و بیانیه پایانی آن، تلاش‌های دیپلماتیک سازمان‌های همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و  همکاری شانگهای در زمینه غزه را پررنگ‌تر ساخته و تاثیر آن را افزایش ‌دهد.

آخرین تحولات جنگ غزه

گردهمایی فوق‌العاده هشت کشور اسلامی درباره جنگ غزه، در روزهایی برگزار می‌شود که فلسطین در صدر اخبار جهانی و کانون توجهات افکار عمومی قرار دارد.

جنایات تکان‌دهنده رژیم صهیونیستی علاوه بر واکنش حامیان منطقه‌ای و دولتها و ملت‌های مسلمان، این‌بار خشم و محکومیت جهانی در شورای امنیت سازمان ملل، دادگاه لاهه، دانشگاه‌ها و شهروندان امریکایی و اروپایی را به دنبال داشت که حتی به ساحت‌های هنری و ورزشی بلوک غرب نیز کشیده شده است. اعتراض‌هایی که موج بی‌سابقه به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی اروپایی‌ها و انزوای فزاینده رژیم اسرائیل در عرصه بین‌المللی، تنها یکی از دستاوردهای آن است.

با این‌حال هنوز تا نتیجه نهایی یعنی متوقف‌کردن حملات رژیم صهیونیستی به غزه، آغاز کمک‌رسانی غذایی و بهداشتی به آوارگان و جنگ‌زدگان، خروج نظامیان صهیونیست از این باریکه ساحلی، بازگشت مردم فلسطین به منازل‌شان و بازسازی غزه، زمان نامشخصی باقی مانده است و اجلاس‌هایی ازجمله دی8 در تلاش است این زمان را کوتاه‌تر کند.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ایران مصوبه اخیر کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر اشغال کامل نوار غزه را محکوم کرد
میدری: باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم
عکس های منتخب ایران، شنبه 18 مرداد 1404
از بین بردن حماس غیرممکن است
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز پنج‌شنبه 16 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
X
آگهی تبلیغاتی