سه‌شنبه 14 مرداد 1404 | ساعت 18:26
سه‌شنبه 14 مرداد 1404 | ساعت 18:26
×
سیاسی
شناسه خبر : 177235
تاریخ انتشار : جمعه 1403/03/18 ساعت 20:21

D-8؛ کشورهای اسلامی در حال توسعه در برابر رژیم صهیونیستی

سرپرست وزارت امورخارجه ایران در راس هیاتی دیپلماتیک برای شرکت در نشست فوق العاده گروه D-8 (کشورهای اسلامی در حال توسعه) درباره جنگ غزه عازم استانبول شد. این نشست به منظور اتحاد هشت کشور در حال توسعه اسلامی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی تشکیل می‌شود.

نورنیوز ـ گروه سیاست: علی باقری کنی سرپرست وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در نشست فوق‌العاده گروه D-۸ (کشورهای اسلامی در حال توسعه) درباره جنگ غزه در استانبول با هدف موضع‌گیری واحد علیه رژیم صهیونیستی روز شنبه عازم استانبول شد.

در بیانیه گروه «هشت کشور اسلامی در حال توسعه» درباره این نشست فوق العاده، آمده است: این نشست در کاخ تاریخی دولما باغچه در شهر استانبول در هشتم ژوئن ۲۰۲۴ برابر ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می‌شود.

این بیانیه می‌افزاید: این نشست به دعوت هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه سازماندهی شده و انتظار می‌رود که حمایت و همبستگی بیشتری در ائتلاف D-۸ برای مردم فلسطین، بویژه ساکنان محاصره شده نوار غزه ایجاد شود.

همچنین در این اجلاس فوق‌العاده که در آن وزیران و هیات بلندپایه کشورهای عضو D-۸ حضور خواهند یافت، درباره کمک‌های بشردوستانه و سایر ملزومات برای کاهش سختی‌ها و رنج‌های کنونی مردم فلسطین گفت و گو خواهد شد.

در این نشست علاوه بر سرپرست وزارت امورخارجه کشورمان، محمد اسحاق دار وزیر امور خارجه پاکستان، رتنو مرسودی وزیر امور خارجه اندونزی، محمد حسن وزیر امور خارجه مالزی و دیپو مونی وزیر رفاه بنگلادش و مقامات بلندپایه مصر و نیجریه شرکت می کنند.

اقدام جمعی برای کمک به پایان دادن به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از دیگر محور اصلی این نشست اعلام شده است.

نشست فوق العاده وزیران امور خارجه گروه D-۸ در استانبول، از نظر اتخاذ موضع واحد علیه تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه که از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ادامه دارد، از اهمیت زیادی برخوردار است.

انتظار می رود کشورهای عضو D-۸ که آن را در سال ۱۹۹۷ میلادی با هدف تقویت روابط اقتصادی و اجتماعی میان خود تاسیس کرده و برای نخستین بار نشستی برای بررسی یک مساله سیاسی مانند مسئله فلسطین برگزار می کنند، در پایان این نشست یک اعلامیه مشترک و محکم در مورد تحولات غزه به تصویب برسانند.

تقویت پیوندهای اقتصادی، اجتماعی، فنی، علمی و فنآوری و نیز ارتقای رشد و توسعه اقتصادی و گسترش رفاه مردمان کشورهای عضو در دستورکار همکاری‌های فیمابین هشت کشور قرار دارد.

کشورمان به عنوان یکی از مهم ترین اعضای فعال و اثرگذار سازمان D-۸ از آغاز جنایات رژیم صهیونیستی در غزه در مهرماه ۱۴۰۲، از هر فرصتی از جمله سازوکارهای چندجانبه بین المللی جهت کمک به مردمان بیدفاع غزه بهره برده است. نشست فوق العاده وزرای خارجه دی هشت در استانبول فرصت دیگری را برای پیشبرد این دیپلماسی مسئولانه فراهم کرده است.

شایان ذکر است که رژیم صهیونیستی با وجود این که برای نخستین بار از زمان برپایی این رژیم نامشروع در سال ۱۹۴۸ میلادی، در دیوان کیفری بین المللی (ICC) به اتهام ارتکاب جنایت نسل کشی علیه فلسطینیان در جریان تجاوز نظامی خود به نوار غزه محاکمه می شود و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز بیش از دو ماه پیش برای برقراری آتش بس فوری قطعنامه به تصویب رسانده، همچنان برای بیش از دویست و چهل روز پیاپی به جنگ مرگبار و ویرانگر در این نوار ادامه می دهد که بنا بر آمار رسمی وزارت بهداشت دولت وابسته به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، تاکنون بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ شهید و نزدیک به ۸۳ هزار زخمی بر جای گذاشته که بیشتر آنها کودکان و زنان هستند.

سفر باقری کنی به لبنان و سوریه و همچنین حضور وی در اجلاس D-۸ به منظور اتحاد در برابر جنایات رژیم صهیونیستی گواهی بر تلاش دستگاه دیپلماسی کشور برای تحقق و عینیت بخشیدن به توصیه مقام‌ معظم رهبری بر عدم اخلال در امور کشور بوده و در این راستا دیپلماسی فعال و پویای جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر رویکرد شهید آیت الله رئیسی و شهید حسین امیرعبداللهیان به هیچ وجه دچار وقفه و سکون نشده و با اهتمام در حال پیگیری است.

گروه D-۸ متشکل از کشورهای مهم اسلامی در حال توسعه دارای ظرفیت های بسیار خوب و موثر برای تاثیرگذاری بر روند تحولات منطقه ای و حتی جهانی هستند و می توانند با ایفای نقشی فعال، موتور محرکه ای برای دیگر سازمان های منطقه ای و بین المللی و تشویق دیگر کشورهای بزرگ اسلامی که در این سازمان‌ها عضو هستند، برای پیشبرد و تحقق اهداف نشست استانبول باشند.

سازمان D-۸ در سال ۱۳۷۶ با عضویت هشت کشور اسلامی در حال توسعه شامل ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، مالزی، اندونزی، مصر و نیجریه تشکیل شد.

گروه D-۸ که متشکل از کشورهای مهم اسلامی در حال توسعه است، به طور کلی، در برگیرنده ۱.۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان است که میزان تولید ناخالص داخلی آن ۴.۸ تریلیون دلار و چهار و نیم درصد تولید ناخالص جهان است. D-۸ این ظرفیت را دارد که نقش تلاش‌های دیپلماتیک سازمان های همکاری اسلامی، اتحادیه عرب و همکاری شانگهای در زمینه غزه را پررنگ‌تر ساخته و تاثیر آن را افزایش دهد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
رئیس فدراسیون آب: ما بحران آب نداریم، بحران مصرف آب داریم
فنس‌کشی‌های میانکاله برداشته شد
علی‌اکبر احمدیان به دولت می‌رود
سالار عقیلی بستری شد + فیلم
از یکشنبۀ آینده گرما کم خواهد شد/منتظر بارش باشید
نورویدئو | مصائب خبرنگاری در دفاع مقدس 12روزه
سازمان سنجش: آزمون‌های عملی هنر و ورزش کنکور 1404 لغو نخواهند شد
شوک جدید به استقلالی ها!
تصویر شگفت‌انگیز سحابی NGC 6072 از تلسکوپ جیمز وب
تصاویری تکان‌دهنده از خشکسالی بی‌سابقه در سد ازمیر
رییس جمهور مهمان کودکان مددجوی بهزیستی شد
رئیس‌جمهور مصر: نوار غزه ابزار چانه‌زنی سیاسی نیست
ادعای نتانیاهو درباره پیروزی بر حماس، حزب‌الله، سوریه و ایران
محدودیت‌های ترافیکی محورهای شمالی در تعطیلات آخر هفته
فیلم برداری نوجوانی «سلمان فارسی» پروژه جدید داوود میرباقری
ضرب‌الاجل ترامپ و بی‌اعتنایی پوتین
بازار بورس در مسیر نزولی/ پیش‌بینی سقوط به حوالی 2 میلیون و 530 هزار واحد
علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شد
55 اثر تاریخی جدید استان اصفهان به فهرست ملی اضافه شدند
اتهام‌سازی هماهنگ غرب علیه ایران؛ ابعاد و پیامدها
تقاضای چند برابری برای بلیت پرواز اربعین
هشدار پلیس: پیش‌بینی اوج تردد زائران اربعین در روزهای آینده
خروج نیروهای آمریکایی از سه پایگاه استراتژیک در سوریه و عراق
طرح ترافیک تهران فردا لغو شد
عارف به گوترش: فجایع غزه نتیجه بی‌عملی سازمان ملل است
فرانسه در تکاپوی پنهان کردن همدستی با اسرائیل
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404 +جدول قیمت
رئیس بنیاد شهید: به‌زودی دایرة‌المعارف شهدای جنگ با اسرائیل تدوین می‌شود +فیلم
نوراینفو | شیخ فضل‌الله نوری؛ کسی که برای مشروطه به دار آویخته شد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(64)؛ «بدره»
پیش‌فروش جدید سکه از سوی بانک مرکزی با ضرب 3 سال مختلف
با فعالیت دیپلماتیک مکانیسم ماشه پاشنه‌آشیل نیست!
قیمت دلار و سایر ارز ها امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404
تنش بی‌سابقه میان نتانیاهو و فرماندهان ارتش اسرائیل
احتمال بروز درگیری بین آمریکا و روسیه
فرمانده مقاومت سوریه به سبک ابوعبیده سخنرانی کرد
طرحی برای امنیت غیرهسته‌ای
دختر شهید عباسی: نقش منافقین در ترور پدرم باید بررسی شود
جلسه علنی بعدی مجلس تا 4 شهریور برگزار نمی‌شود
بازی پوتین با ترامپ در اوکراین و احتمالات پیش رو
چمران: به عقیده من، تاکسی‌های اینترنتی غیرشهرداری غیرقانونی‌اند! + فیلم
هشدار روسیه به ناتو: محدودیت موشکی تمام شد، منتظر اقدامات بعدی باشید
آزادسازی تدریجی قیمت نان در مناطق شمالی تهران آغاز شد
پسر نخست‌وزیر اسرائیل: قطر عامل یهودستیزی بی‌سابقه است!
بازداشت معترضان یهودی علیه جنگ غزه در مقابل هتل ترامپ نیویورک + فیلم
پاسخ موشکی یمن پس از ورود بن گویر به مسجدالاقصی با موشک فراصوت!
تل زینبیه در آستانه اربعین مفروش و آماده استقبال از زائران شد
تعرفه‌های ترامپ علیه هند؛ از توطئه فروپاشی بریکس تا شکست هژمونی دلار
مهمانی شبانه، میدان تیراندازی شد
قیمت خودرو امروز سه‌شنبه 14 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
X
آگهی تبلیغاتی