×
سیاسی
شناسه خبر : 177055
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/03/16 ساعت 22:29
سفیر ایران در آژانس: عواقب قطعنامه شورای حکام بر عهده تروئیکا است

سفیر ایران در آژانس: عواقب قطعنامه شورای حکام بر عهده تروئیکا است

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به قطعنامه غیرسازنده انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حکام هشدار داد که مسئولیت عواقب منفی این رفتار بر فضای مثبت مورد نیاز در تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر عهده سه کشور اروپایی است.

نورنیوز ـ گروه سیاست: محسن نذیری اصل روز چهارشنبه با ایراد سخنانی در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین گفت: این قطعنامه نه می‌تواند توجه جامعه بین‌المللی را از قصد واقعی تروئیکا برای فرصت کافی دادن به رژیم اسرائیل برای ادامه نسل‌کشی در غزه با مصونیت کامل، منحرف کند و نه بر ایران فشار آورد تا از حقوق خود و پیگیری برنامه صلح آمیز هسته‌ای کشور، صرف نظر کند.

وی هشدار داد: بدون شک این قطعنامه به‌شدت بر فضای مثبت مورد نیاز برای کار در زمینه اقدامات بیشتری که باید میان ایران و آژانس بصورت متقابل توافق شود، تأثیر می گذارد.

سفیر کشورمان خاطر نشان کرد: اکنون تروئیکا باید مسئولیت هرگونه عواقبی را برعهده بگیرد، زیرا ممکن است ایران بر این اساس و در انطباق کامل با حقوق و تعهدات خود اقدام کند.

نذیری افزود: در حالی که جمهوری اسلامی ایران، در گفتار و عمل، تمایل و ترجیح خود را برای تعامل سازنده نشان داده است، ما آماده ایم تا نسبت به هر موضع و اقدام غیرسازنده‌ای واکنش نشان دهیم.

قطعنامه پیشنهادی سه کشور انگلیس و فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای کشورمان، ساعاتی پیش با ۲۰ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع در شورای حکام تصویب شد. این قطعنامه بدون اشاره به همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از تهران خواسته شده تا برای حل و فصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد.

قطعنامه یادشده همچنین از ایران می خواهد بیانیه موسوم به ۴ مارس درباره حل‌وفصل تمام موضوعات باقیمانده بین ایران و آژانس را «بدون تاخیر» اجرا کند و مجوز بازرسان آژانس را که ایران براساس حقوق حاکمیتی مصرح در ماده ۹ موافقتنامه جامع پادمان لغو کرده است، احیا کند.

در این سند با تکرار ادعاهای سیاسی پادمانی و ریشه‌دار در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی از تهران خواسته شده که در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه کند و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند»

این درحالیست که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند. ایران نیز به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید دارد که مسائل باقی‌مانده با رویکرد حرفه‌ای و بدون جانبداری آژانس قابل حل است.

با این حال، در قطعنامه شتابزده و غیرسازنده تروئیکا ادعا شده است که در صورت عدم «همکاری لازم، کامل و بدون ابهام ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای حل و فصل همه مسائل پادمانی باقیمانده» ممکن است از مدیرکل آژانس خواسته شود که یک «ارزیابی جامع و به روز شده در مورد احتمال حضور یا استفاده از مواد هسته ای اعلام نشده در ارتباط با مسائل باقی مانده گذشته و حال، در مورد برنامه هسته ای ایران، بر اساس اطلاعات موجود ارائه کند.»

پیش از آغاز رای‌گیری، کشورهای موسوم به گروه همفکر، با صدور بیانیه‌ای مشترک، تصویب قطعنامه علیه ایران را اشتباه محاسباتی خوانده و هشدار دادند که چنین اقدامی نتیجه معکوس خواهد داشت. آن‌ها از کشورهای عضو شورا خواستند که در برابر تلاش‌ها برای سیاسی کردن مسائل پادمانی مقاومت کرده و به این قطعنامه رای موافق ندهند.

جمهوری اسلامی ایران پیشتر هشدار داده بود که هرگونه اقدام سیاسی در شورای حکام، با واکنش متناسب، موثر و فوری مواجه خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند+خلاصه بازی
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
حمله پهپادی یمن به سرزمین‌های اشغالی
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
اردوغان: جهان اسلام باید فلسطینی ها را گرد هم آورد
صالحی امیری: صنعت گردشگری یکی از سه اولویت اصلی دولت چهاردهم است
ناوگان صمود، آبروداری از وجدان انسانی
عارف: برای المپیک 2028 برنامه خوبی داریم
تیم ملی فوتبال نابینایان نایب قهرمان جام ملت‌ها شد
X
آگهی تبلیغاتی