×
بین الملل
شناسه خبر : 175010
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/03/07 ساعت 17:01
اوکراین به دنبال چیست؛ صلح یا اسلحه؟!

«نورنیوز» بررسی می‌کند

اوکراین به دنبال چیست؛ صلح یا اسلحه؟!

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین، از رهبران جهان خواست در نشست صلح جهانی که قرار است از 15 ژوئن در سوئیس آغاز شود شرکت کنند، اما چین از عدم حضور در این نشست خبر داده و منابع خبری نیز اعلام کردند که احتمالا جو بایدن نیز در نشست صلح سوئیس شرکت نمی‌کند.

نورنیوز- گروه بین‌الملل؛ نشست موسوم به «صلح سوئیس» در شرایطی برگزار می‌شود که روسیه به عنوان یک سوی جنگ، در این اجلاس حضور ندارد؛ این در حالی است که به اعتقاد ناظران، قاعده اصلی و اساسی هر نشستی با این فلسفه و ماهیت ذاتی، این است که طرفین منازعه حضور داشته و دیدگاه‌ها و نظرات خود را مطرح و در نهایت میانجی‌گران با رایزنی‌ میان طرفین درگیری زمینه پایان منازعات را فراهم کنند. بر این اساس بسیاری از ناظران و کارشناسان اعلام کرده‌اند نشست صلح بدون روسیه هیچ معنا و مفهمومی ندارد.

«ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه در واکنش به این کنفرانس گفت: «روند صلح بدون روسیه نمی‌تواند اتفاق بیفتد». این در حالی است که پیش از او، «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه با تاکید بر اینکه کنفرانس صلح اوکراین به میزبانی سوئیس یک تقلید مسخره و بی‌معنی از یک کنفرانس واقعی با مذاکرات جدی و تاثیرگذار است، عنوان کرده بود: «هیچ یک از سیاستمداران کشورهای غربی و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند».

 «دیمیتری مدودف»، معاون شورای امنیت ملی روسیه نیز با اشاره به دعوت‌ نشدن مسکو به نشست صلح اوکراین در سوئیس، گفت: این نشست «بی‌معنی» نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

تناقض دیگر نام این نشست با ماهیت آن، این است که « ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین فرمانی را امضا کرده که این کشور را از هرگونه مذاکرات صلح با روسیه تا زمانی که «ولادیمیر پوتین» عهده‌دار سمت ریاست‌جمهوری این کشور باشد، منع می‌سازد که با توجه به انتخاب مجدد پوتین به ریاست‌جمهوری تا 6 سال عملا اوکراین در مسیر صلح قرار نمی‌گیرد.

نکته قابل تأمل دیگر رویکرد اوکراین در رد طرح‌های متعدد و متفاوت همچنین راهکارهای سیاسی برای پایان جنگ است. از جمله توافقنامه تجاری استانبول میان اوکراین و روسیه که با میانجی‌گری ترکیه و سازمان ملل منعقد شده بود، اما نه تنها به راهکار سیاسی ختم نشد، بلکه اوکراین به تعهدات خود ذیل همان پیمان نیز عمل نکرد و توافقنامه بدون هیچ نتیجه‌ای منقضی شد.

پکن نیز یک طرح 12 ماده‌ای برای پایان جنگ اوکراین ارائه داده بود که به اذعان همگان طرحی میانه بدون جهت‌گیری خاص بود که می‌توانست زمینه‌ساز صلحی موثر و پایدار شود؛ حال آنکه اوکرین، اروپا، آمریکا و ناتو با ادعای اینکه چین نمی‌تواند هم با روسیه رابطه داشته باشد و هم طرح صلح ارائه دهد، این طرح را مردود دانسته و عملا مانع از تحقق صلح شدند. برزیل نیز پس از آن طرح صلحی ارائه داد که بار دیگر غرب با آن مخالفت کرد و به گزینه ادامه جنگ رای داد.

نگاهی بر سوابق چنین نشست‌هایی نشان می‌دهد این جلسات بر خلاف عنوان‌شان، راهی برای تأمین مالی و تسلیحاتی برای ادامه جنگ یا مشارکت سیاسی کشورهای دیگر در درگیری هستند. شعار معروف امریکایی‌های حامی اوکراین این است که «برای صلح، باید جنگید» و حال باید دید آیا این تئوری بر فضای اجلاس حاکم خواهد شد؟


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز
سقف واردات دانه‌های روغنی و کنجاله افزایش یافت
صراحت رئیس‌جمهوری در مقابل بحران پنهان‌کاری
بازگشت به جامعه؛ تاملی درباره تقدم توسعه اجتماعی
سنگ بزرگ!
حرف حساب رئیس‌جمهور و یک کتاب حرف دیگر
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به غزه و بیت لاهیا
ضرب‌وشتم کارشناسان اورژانس در قزوین؛ ضارب دستگیر شد
آخزین جزییات پرداخت «کالابرگ» /دهک های مشمول
پیام تسلیت سفارت ایران در پی سقوط هواپیمای نظامی وزارت دفاع ترکیه
توافق موقت برای خروج 200 نیروی حماس از تونل‌های رفح
مخالفت فرانسه با حضور 8 شرکت اسرائیلی در نمایشگاه امنیتی پاریس
واریز بیش از 83 هزار میلیارد ریال مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
عامل مرگ 4 پاکبان پای میز محاکمه
تسلیت بقائی به خانواده‌های قربانیان سقوط هواپیمای نظامی ترکیه
خیز اژدهای سرخ بر فراز وال‌استریت
اقتصادنگار | سفر هوایی به‌خاطره‌ها می‌پیوندد
برنامه کامل پخش زنده مسابقات ورزشی امروز 21 آبان + ساعت والیبال
چرا وزارت بهداشت سگ‌های پرسه‌زن را عقیم نمی‌کند؟ + فیلم
السودانی: مشارکت 55 درصدی مردم عراق، نشانه پویایی دموکراسی است
دستور مادورو برای بسیج سراسری ملت ونزوئلا از نخستین ساعات بامداد
برنامه امروز مسابقات ورزشکاران ایران در بازی‌های کشورهای اسلامی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 21 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
80 درصد دیابتی‌ها نوع دو، چاق‌اند
فروریختن پل هونگچی در چین +فیلم
کاهش کلسترول بد با ژن درمانی
نجات جان سربازان جنگی با مکمل «روی»!
دکمه لایک و شیر فیس بوک در سایت‌ها حذف می شود
انجام نخستین جراحی روباتیک سکته را از راه دور
وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی استعفا کرد
جوسازی و ادعای جدید وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران
عضو شورای شهر تهران: پلمب پاساژ علاالدین محتمل است
جزییات حادثه خروج هواپیمای تفریحی از باند فرودگاه نوشهر/ تلفات جانی گزارش نشد
پژمان جمشیدی به ایران بازگشت / احضار چند نفر در پرونده جمشیدی
توبیخ نتانیاهو در دادگاه به دلیل طفره رفتن از پاسخ به قاضی
ائتلاف بزرگ شیعیان عراق: دولت جدید در زمان قانونی تشکیل می شود
ادای احترام وحید شمسایی و کادر فنی تیم ملی فوتسال ایران به حضرت علی(ع) پس از قهرمانی+فیلم
نورنما |اعماق رازآلود آسمان
تکرار ادعای «نابودی توان هسته‌ای ایران» از سوی ترامپ!
ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد
جایگزین شدن پرچم اسرائیل با پرچم فلسطین در جام جهانی شمشیربازی
ایران و عربستان توافقنامه حج تمتع 1405 را امضا کردند
نخست وزیر هند: عاملان انفجار در دهلی نو به سزای اعمالشان خواهند رسید
بانوی کاراته‌کای ایران طلا گرفت
«مهسا بهشتی» در ریاض طلایی شد
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 20 آبان 1404
زمان فروش فوق‌العاده محصولات سایپا اعلام شد+جدول فروش
ورود ناو هواپیمابر آمریکا به حوزه دریای کارائیب
تبریک رئیس جمهور و نخست وزیر عراق به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور
فاطمه صادقی در کاراته طلایی شد
X
آگهی تبلیغاتی