×
بین الملل
شناسه خبر : 172623
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/02/19 ساعت 23:03
سفر بارزانی؛ نقطه‌عطف امنیت‌ساز روابط ایران و کردستان عراق

«نورنیوز» در گفت‌وگو با «قنادباشی» بررسی کرد؛

سفر بارزانی؛ نقطه‌عطف امنیت‌ساز روابط ایران و کردستان عراق

13 سال پس از سفر مسعود بارزانی، رئیس وقت اقلیم کردستان، به تهران، برادرزاده‌اش نچیروان بارزانی که حالا بر صندلی عمویش تکیه زده، به تهران سفر کرده و با مسئولان کشورمان دیدار و گفت‎وگو کرد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: سفر رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران در حالی انجام شد که طی ماه‌های گذشته روابط  تهران و اربیل به خاطر مسائل امنیتی و فعالیت‌های برخی از گروهک‌های تروریستی  از خاک این منطقه علیه جمهوری اسلامی ایران و اقدامات نظامی تهران علیه این گروهک‌ها تروریستی در راستای تامین امنیت خود با چالش‌هایی روبرو شده بود. بر همین اساس انتظار می‌رفت محور اصلی دیدارهای این مقام اقلیم در ایران  مباحث امنیتی باشد.

مسئولان کشورمان در دیدار با نیچروان بارزانی بر اهمیت اجرای کامل توافق‌نامه امنیتی بین ایران و عراق که منطقه اقلیم نقش تعیین‌کننده ‌ای در آن دارد تاکید کردند و بارزانی نیز  در دیدارها با تاکید بر اینکه «ما خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران را می‌شناسیم» اطمینان داد اقلیم کردستان به مرکزی برای تهدید ایران تبدیل نخواهد شد.

«جعفر قنادباشی»، کارشناس مسائل منطقه در تحلیل این سفر و دستاوردهای آن، به«نورنیوز» گفت: این سفر را می‌توان به‌نوعی اعلام مواضع جدید یا عبور از شرایط گذشته و ورود به سرفصل جدیدی از روابط اقلیم شمال عراق با جمهوری اسلامی ایران بدانیم.

وی ادامه داد: همچنین این سفر به نوعی کمک‌گرفتن از ایران برای حل مسائلی است که اقلیم با آنها دست‌به‌گریبان است و البته به معنای اطمینان‌دادن به ایران جهت اجرای کامل مفاد توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق نیز به حساب می‌آید.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: این سفر برآورد تصمیم‌گیری‌های جدیدی است که در میان مقامات اربیل صورت گرفته تا به نوعی در روابط با کشورهای منطقه تجدیدنظر داشته باشند. این سفر آغازگر فصل جدیدی از روابط میان تهران و اربیل خواهد بود و طبیعتاً در ادامه ما شاهد توافقات امنیتی، اقتصادی و سیاسی دیگری میان دو طرف خواهیم بود.

قنادباشی با بیان اینکه «منفعت بهبود روابط میان تهران و اربیل شامل حال تمام کشورهای منطقه خواهد بود و موجبات ارتقای سطح امنیت منطقه نیز خواهد شد»، عنوان کرد: افق ترسیم‌شده میان تهران و اربیل با چشم‌اندازهای گذشته متفاوت‌شده که این نیز به اصلاح صورت‌گرفته در رویکرد مسئولان منطقه اقلیم شمال عراق باز می‌گردد. به نظر می‌آید که مقامات اربیل به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند با تکیه بر بازیگران خارج از منطقه، امنیت خود را تامین کرده و باید از طریق گفت‌وگو، دیپلماسی و توسعه همکاری‌ با کشورهای همسایه شرایط را جهت ثبات و امنیت بیشتر در منطقه فراهم کرد.

وی ادامه داد: مواضع «نچیروان بارزانی»، نخست‌وزیر اقلیم شمال عراق در سفر به تهران مثبت بود و می‌توان به اجرای کامل مفاد توافقنامه امنیتی میان ایران و عراق و تداوم روند خلع سلاحِ گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب کُردی امیدوار بود.

این کارشناس مسائل منطقه در خصوص آینده روابط میان اقلیم شمال عراق با ایران، اظهارکرد: هنوز فضا و شرایط لازم جهت توافقات بزرگ اقتصادی میان دو طرف فراهم نیست؛ هرچند که به صورت محدود همکاری‌هایی وجود دارد. منطقه اقلیم، ظرفیت‌های زیادی دارد و ایران نیز می‌تواند با تمام کشورهای منطقه و عراق روابط تجاری خوبی برقرار کند، ولی همواره همکاری اقتصادی دو طرف در قالبی خاص تعریف شده و به نظر باید در آینده منتظر تحقق ارتقای سطح تعاملات تجاری میان تهران و اربیل بود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |پنجشنبه 22 آبان
برنامه کامل پخش زنده مسابقات ورزشی امروز 22 آبان+ زمان مسابقه تیم ملی فوتبال
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 22 آبان 1404 + وضعیت استان‌ها
بازداشت 13 تن از عناصر حکومت اسد توسط دولت موقت سوریه
چین و هند در حال تأمین مالی جنگ روسیه هستند
ابرهای عجیب ماموتی در ترکیه
ابرها به آسمان کشور بازمی‌گردند!
فایده آسپرین برای مبتلایان به دیابت نوع 2
کنترل تشنج با امواج صوتی و ژن درمانی
اجباری کردن ورزش برای سلامت روان دانش آموزان
چرا عرق‌کردن معیار مطمئنی برای سنجش میزان سختی ورزش نیست؟
وزیر نیرو اختیاراتش را به استاندار کرمان واگذار کرد
تکذیب احداث پایگاه نظامی آمریکا در غزه
فرود اضطراری پرواز تهران-ماهشهر در اهواز
نخست‌وزیر عراق از آغاز روند گفت‌وگوها برای تشکیل دولت کارآمد خبر داد
کاهش قابل توجه رضایت آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ
رئیس موساد خواستار کناره‌گیری از سمتش شد
قالیباف قانون حذف چهارصفر از پول ملی را به دولت ابلاغ کرد
آیا آب جیره‌بندی می‌شود؟+فیلم
درگیری پلیس آمریکا با حامیان فلسطین
علت توقیف لنج در آب‌های جاسک چه بود؟
جمعه اگر روی موبایل‌تان پیام هشدار گرفتید، نترسید+علت هشدار
صعود تیم ملی والیبال به فینال دربازی‌های کشورهای اسلامی
سومین طلای کاراته برای ایران
مرتضی نعمتی به مدال نقره کاراته رسید
اسماعیل سقاب اصفهانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی شد
عکس های منتخب جهان، 12 نوامبر 2025
جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال یکطرفه و پرترافیک
محصولات فناورانه مشمول معافیت‌های گمرکی و مالیاتی می‌شود
جدول نتایج رتبه بندی تیم ملی کاراته ایران در بازی‌های همبستگی کشورهای اسلامی
نوه جان اف. کندی، وارد عرصه سیاست در آمریکا شد
تاکید وزرای خارجه ایران و روسیه بر تداوم هماهنگی میان تهران، مسکو و پکن
در پی خشکسالی در عربستان پادشاه این کشور خواستار اقامه نماز باران شد
بومی‌سازی اینورترهای خورشیدی وارد فاز اجرایی شد
راههای جایگزین طالبان برای کاهش وابستگی تجاری به پاکستان
ادامه بحران در صنعت هوایی آمریکا؛ لغو 1200 پرواز دیگر
شهادت یکی از مجروحان حادثه تروریستی جاده خاش زاهدان
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
هند انفجار دهلی‌نو را حمله تروریستی اعلام کرد
پزشکیان: همه دستگاه‌ها در زمینه رفع ناترازی‌ها اقدام کنند
السودانی صدرنشین انتخابات بغداد شد
دستگیری کلاهبرداری با اسکناس جعلی در تهران
حماس: تخریب خانه‌ها در قدس برای یهودی‌سازی است
باشگاه استقلال به بیانیه پرسپولیس واکنش نشان داد
کانادا 13 فرد و 11 نهاد روسیه را تحریم کرد
روسیه آماده از سرگیری مذاکرات صلح با اوکراین
رسوایی بی بی سی و دروغی به نام «استقلال و آزادی بیان» در غرب
وزیر نیرو: 100 حلقه چاه شهرداری تهران برای شرب مناسب هستند
تاج: هنوز هیچ دیدار دوستانه فوتبال قطعی نشده است
بحران رهبری در حزب کارگر انگلیس؛ استارمر برکنار می‌شود؟
X
آگهی تبلیغاتی