×
اجتماعی
شناسه خبر : 170765
تاریخ انتشار : شنبه 1403/02/01 ساعت 11:36
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین: اجرایی شدن همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز مشخص نیست

عیدعلی کریمی دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: هنوز مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه اجرا شود. اما امیدواریم به بهانه‌ی نبودِ بودجه، بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازیِ حقوق معاف نکنند چراکه بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاعِ معیشتِ بسیار بدی دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: وی در انتقاد از افزایشِ ۳۵درصدیِ دستمزد کارگران گفت: مصوبه‌ی مزد امسال نشان داد که دولت دیواری کوتاه‌تر از دیوارِ کارگران پیدا نکرده است. ابلاغِ مصوبه یک جانبه مزد، بدونِ امضای نمایندگانِ کارگری نقطه عطف تاریکی در عملکرد وزارت کار است و امیدوارم هر چه زودتر در این تصمیم تجدیدنظر شود.

وی افزود: دولت و نمایندگان کارفرمایی مدام از حل مشکلات اقتصادی و افزایش تولید صحبت می‌کنند، غافل از اینکه مهم‌ترین مولفه برای رسیدن به این هدف، کارگران هستند. بنابراین چگونه می توان بدونِ تأمین حداقل معیشت کارگران و در حالیکه کارگران از کارخانه فراری هستند، برای تولید این کشور برنامه‌ریزی کرد؟

کریمی بیان کرد: از مجلس می‌خواهیم که هرچه سریع‌تر از وزیر کار طرح سوال کنند. ایشان چطور می‌توانند در شرایطی که همه‌ی قیمت‌ها چند برابر شده، بازهم از افزایش ۳۵درصدی حقوق حمایت کنند؟

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از کارگران تمایل به کار در بخش خدمات دارند و خیلی‌ها هم برای گذران زندگی به سمت مشاغل کاذب و دلالی می‌روند. کارگری کردن در بخش صنعتی و تولید با این حقوق پایین، طالب کمی دارد، در حالیکه اگر بخواهیم به سمت افزایش تولید برویم این نسبت باید تغییر کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: سال قبل برخی از واحدهای صنعتی به اجبار چندین بار افزایش حقوق دادند تا کارگران خود را از دست ندهند؛ در حالیکه باید مبنایِ مذاکرات شورایعالی کار مورد توجه قرار می‌گرفت، نه اینکه با تورمی دانستن حقوق کارگر باز به سیاست سرکوب مزد دامن بزنند.

این فعال کارگری گفت: پیش از سال نو، نمایندگان کارگری می‌گفتند حقوق باید به ۱۵ میلیون تومان برسد و کمتر از این رقم، معیشتِ کارگران را دچار مشکلات بسیار می‌کند. اما واقعیت این است که حتی حقوق ۱۵ میلیون تومانی هم کفاف زندگی را نمی‌دهد و دریافتیِ زیر ۲۵میلیون تومان کارگران را با مشکلاتِ معیشتی مواجه می‌کند.

کریمی بیان کرد: از نمایندگانِ مجلس می‌خواهیم در صورتِ عدم به نتیجه رسیدن نشست مجدد شورایعالی کار و تجدیدنظر در مزد ۱۴۰۳ کارگران، وزیر کار را استیضاح کنند و اجازه ندهند رویه به حاشیه راندن و بی‌اهمیت کردن اظهارات نمایندگان کارگری ادامه پیدا کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: ۵۰۰ هزار تومان حق عائله‌مندی برای کارگران متاهل در نظر گرفته‌اند و فکر می‌کنند برای معیشت کارگران اقدام اساسی انجام داده‌اند، در حالی که این اقدامات بیشتر نمایشی است. با این دستمزدها یک کارگر حتی اگر بخواهد تشکیل خانواده بدهد به مشکل برمی‌خورد.

کریمی بیان کرد: اگرچه قیمت‌ها افزایش پیدا کرده است و این افزایش تا پایان سال ادامه پیدا می‌کند، اما دستمزد کارگران یک بار در سال تعیین می‌شود که آن هم با تورمِ رسمی فاصله‌ بسیار دارد. یعنی دستمزد یکبار از تورمِ آخر سال جا می‌ماند و چندین بار از نرخ‌های چند باره افزایش تورم در سال.

این فعال کارگری همچنین به معیشت بازنشستگان اشاره کرد و گفت: اگر اوضاع بازنشستگان بدتر از کارگران نباشد، بهتر نیست. آن‌ها سال‌ها کار کرده‌اند و حالا نیز برای گذران زندگی باید در سن پیری کار کنند. سفره‌ی بازنشستگان روز به روز کوچکتر می‌شود. نه از درمان رایگان بهره‌ای برده‌اند و نه از افزایش حقوق متناسب با حداقل هزینه‌های زندگی. با افزایش سرسام‌آور هزینه‌های درمان بخش قابلِ توجهی از درآمد خود را باید صرف درمان کنند و بیمه‌ی پایه و تکمیلی هم به دادشان نمی‌رسد.

کریمی گفت: مشخص نیست همسان‌سازیِ بازنشستگان تامین اجتماعی چگونه قرار است اجرا شود. امیدواریم به بهانه نبود بودجه بازنشتسگان تامین اجتماعی را از همسان سازی حقوق معاف نکنند که بازنشستگان تامین اجتماعی اوضاع معیشتِ بسیار بدی دارند. ضمن اینکه آن‌ها از مزایای مزدی هم بی‌بهره هستند.


ایلنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قوه قضائیه: ادعای سکته طالبی دارستانی دروغ است
قتل زن جوان گنبدی با انگیزه سرقت طلا + فیلم بازسازی جنایت
فعالیت مدارس اردبیل چهارشنبه 19 آذر غیرحضوری شد
عذرخواهی معاون اول رئیس جمهور از مردم بابت مشکلات معیشتی
سبزترین روز بورس؛ شاخص کل از مرز 3.5 میلیون واحد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز سه‌شنبه 18 آذر 1404+ جدول
جریمه 2 میلیاردی ساپینتو و اسکوچیچ
وزیر کشور: استفاده از زنان در حکمرانی ضرورتی اجتناب ناپذیر است
آخرین هشدارها قبل از بسته‌شدن پنجره جمعیتی
ریابکوف: از ایران در یافتن راه‌حل مذاکره‌ای با آمریکا حمایت می‌کنیم
تالاب بندعلیخان خشک شد
وزیر آموزش و پرورش: دانشگاه فرهنگیان ادغام نمی‌شود
مجلس تعطیل شد/ زمان اولین جلسه شب یلدا
جزییات سانحه اتوبوس و خودرو سواری در بندر خمیر+تعدادجان باختگان
اعتراض بازنشستگان کارگری به تبعیض در پرداخت عیدی
مجلس با دوفوریت قانون انتخابات شوراها مخالفت کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 18 آذر 1404+ جدول
نورنما | پاکیزه‌ترین شهر ایران از دوره‌ی ساسانی‌ها
جزییات نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید
قالیباف:تلاش‌های قابل توجهی در برنامه هفتم درباره باروری ابرها صورت گرفت
واکنش وزارت صمت به افزایش قیمت خودرو
30 درصد بیماران تنفسی مبتلا به آنفلوانزا هستند
تصمیم برای افزایش نرخ تاکسی با هماهنگی دولت خواهد بود
جزییات بازداشت شهردار بابل اعلام شد
بلیت کنسرت دوباره گران شد+درصد افزایش قیمت
مبلغ کالابرگ الکترونیکی چقدر است؟/روش های استعلام
آخرین وضعیت درباره سهمیه بندی جدید بنزین/تکلیف سهمیه خودروهای نو شماره
شیفت ظهر دانشگاه‌ها و مدارس ایلام غیر حضوری شد
تراس کافه دامون کیش پلمب شد
رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و پاکستان درباره روابط دوجانبه
اجرای طرح گذرگاه‌های عابرپیاده در پایتخت
مرگ مشکوک زن پس از افشای رابطه پنهانی شوهر
طرح زوج‌ و فرد امروز در تهران اجرا نمی‌شود
یزدیان به صورت مشروط از توضیحات وزیر نیرو قانع شد
حمله به مرزبانی پاکستان در مرز افغانستان+ تعداد کشته ها
افزایش گستره فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
برگزاری نشست مشترک ایران، عربستان و چین در تهران
تنفس هوای مطلوب در تهران
سیاست‌نامه | دیدار پزشکیان با روشنفکران و کارآفرینان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 18 آذر 1404+ جدول
فرسایش خاک با شدت 16 تن در هکتار
ادعای تل‌آویو درباره نشست احتمالی نتانیاهو و السیسی در فلوریدا
ابهامات یک حکم
سند اذعان به شکست 50 ساله سیاست خارجی آمریکا
احتمال صادر نشدن ویزای آمریکا برای برخی ملی‌پوشان
یورش ارتش رژیم اسرائیل به چند روستا در کرانه باختری
قلعه نویی: قرار است پدر دنیس اکرت برای مذاکره به ایران بیاید
نامه اقتصاددانان و جنبش مشروطه
مثلث ایران-آذربایجان-ترکیه شکوفایی همکاری های منطقه ای
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 آذر 1404+ جدول پخش
X
آگهی تبلیغاتی