×
اجتماعی
شناسه خبر : 170616
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/01/30 ساعت 12:45

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خبر داد

عده‌ای از سوی شبکه‌های تقلب اجیر شدند در جلسه کنکور غایب باشند

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه باید غایبین آزمون کنکور را جدی بگیریم، گفت: بررسی‌های سنجش نشان می‌دهد که عده‌ای اجیر شده‌اند از سوی شبکه های تقلب که در آزمون غایب باشند؛ بنابراین دستورالعمل‌های پیچیده امنیتی را باید عوامل اجرایی جدی بگیرند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: عبدالرسول پورعباس در همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ که در محل سازمان پژوهش های علمی صنعتی ایران در حال برگزاری است، با اشاره به فعالیت ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر عوامل اجرایی در حوزه آزمون سراسری، گفت: حراست و فراجا بسیار به سازمان سنجش آموزش کشور در این زمینه کمک کردند؛ به طوریکه شب قبل از آزمون توانستند شبکه های زیرزمینی را قلع و قمع کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: آزمون سراسری یکی از امور ملی است که تمام اقشار جامعه را درگیر خود می کند. داوطلبان اولین آموزه ها و حرکت اجتماعی خود را پس از مدرسه تجربه می کنند. از سال ۱۳۴۷ تاکنون که آزمون سراسری برگزار شده است، هرگز تصور نمی کردیم که در سال ۱۸۰ آزمون کشوری را برگزار کنیم. هر کدام از این آزمون ها سختی و پیچیدگی های خودش را دارد.

پورعباس با بیان اینکه ما در اسفندماه ۱۴۰۲ یکی از سنگین ترین آزمون های کشور که آزمون استخدامی آموزگاری بود با بیش از ۶۰۰ هزار نفر را برگزار کردیم، افزود: این در حالی است که آزمون سراسری نوبت علوم تجربی حدود ۵۵۰ هزار نفر جمعیت دارد. امسال هم آزمون استخدامی دبیری هم با جمعیت بیش از یک میلیون نفر در پیش داریم.

معاون وزیر علوم به تغییرات اساسی برگزاری آزمون ها اشاره کرد و گفت: این تغییرات باعث شده است از خدمات الکترونیک استفاده کنیم و از حالت دستی به شکل الکترونیک حرکت کرده ایم. بعد دوران کرونا  بود که تجربه خاصی بود. بعد از این دوران، مباحث زیادی درباره تقلب مطرح شد و از آن زمان مبارزه همه جانبه علیه تقلب های سازمان یافته شکل گرفت.

وی با بیان اینکه در کنکور سال ۱۴۰۲ هیچ تقلب سازمان یافته ای به ثمر ننشست، تاکید کرد: در این آزمون کمتر از ۵۰ تا ۶۰ نفر تجهیزات تقلب همراه داشتند که دستگیر شدند و یک مورد تقلب نتوانست انجام شود. در واقع ما امن‌ترین آزمون ها را در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ داشتیم. در سال ۱۴۰۲ کار بسیار پیچیده ای در زمان آزمون علوم تجربی اجرا شد و دفترچه های سوال هم شخصی سازی شد.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه یک روش ابداعی و پیچیده را برای مبارزه با تقلب آغاز کرده ایم، اظهار کرد: این روش ها امسال هم ادامه می یابد. دیگر عکس گرفتن از صفحه امتحان امری عادی شده؛ اما ما سال گذشته درکمتر از چند دقیقه فردی که عکس گرفته بود و قصد ارسال آن را داشت را دستگیر کردیم.

وی رسیدن به نقطه کمال امنیت، اقتدار و روایی آزمون را مهم ارزیابی کرد و خطاب به عوامل اجرایی گفت: اگر آزمون روایی نداشته باشد همان ابتدای آزمون داوطلب را دچا مشکل می کند. از عوامل اجرایی می خواهم حساسیت به خرج دهند چرا که یک خطای کوچک هم کل آزمون را زیر سوال می برد و آثار ناگواری بوجود می آید.

وی خطاب با عوامل اجرایی کنکور که غایبین آزمون را جدی بگیرید، گفت: بررسی های سنجش نشان می دهد که عده ای اجیر شده اند از سوی شبکه های تقلب که در آزمون غایب باشند. دستورالعمل های پیچیده امنیتی را باید عوامل اجرایی جدی بگیرند. پاسخنامه هر داوطلب مهم است و باید در حفظ و حراست آن کوشا باشید.

پورعباس خاطرنشان کرد: امسال همه دستگاه هایی که با مصوبه شورای امنیت کشور ملزم هستند، باید این امانت را به شکل صحیح و دقیق به سرانجام مقصود برسانند. حدود ۱۴۰ هزار نفر عوامل اجرایی شناسنامه دار از این آزمون سرنوشت ساز حفاظت می کنند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: امیدوار هستیم با روش های نوین که طراحی کردیم تنوع آزمون ها از تشریحی تا تستی هوشمند را اجرا کنیم. به زودی دستگاه های پیشرفته چاپ بکار گرفته می شوند که هر دفترچه و پاسخنامه فرد شخصی سازی می شوند و کدهای امنیتی در آن دفترچه ها به کار گرفته می شود. این دستگاه ها درآزمون های آینده به کار گرفته می شوند.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: به دنبال این هستیم که نرم افزارهای مناسب را برای تصحیح هوشمند آزمون های تشریحی را به کار بگیریم. در عین حال آزمون های الکترونیک را هم پیگیری کردیم که نرم افزارهای آن تهیه شده و پشتیبانی آن کامل شده است و در انتظار سخت افزار مناسب هستیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وسیله های مورد نظر توسط شرکت های دانش بنیان طراحی شده اما با دو مشکل مواجه است که یکی از آنها کمبود بودجه و دیگری تامین فضا توسط دانشگاه ها است. با توجه به اجرای ۱۷۰ آزمون کشوری با تجهیز فضاهای دانشگاه ها به سخت افزار آزمون های الکترونیک درآمدسازی خواهند داشت. در واقع آزمون های الکترونیک ممکن است نقطه کوری درباره شناسایی افراد داشته باشد که برای آن هم ترفندهایی مانند شناسایی چهره و اثر انگشت درنظر گرفته شده است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
رئیس‌جمهور: محله‌ها و مساجد نقش کلیدی در حل مشکلات مردم دارند
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
هشتمین اجلاس وزرای گفت‌وگوی راهبردی روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در سوچی آغاز شد
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
فون در لاین بر ضرورت محدودیت‌های تجاری و تحریم علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد
سردار اخوان: باید در هوش مصنوعی جزو 10 کشور برتر جهان باشیم
کارزار «شهدای فلسطین برای عدالت» در انگلیس آغاز به کار کرد
تصادف زنجیره‌ای سه خودرو در میامی+ آمار زخمی‌ها
روند افزایشی قیمت نفت معکوس شد
بودجه سال 1405 بر اساس حذف ردیف‌های کم‌اهمیت تنظیم خواهد شد
سخنگوی کمیسیون انرژی: مجلس قصد تغییر یا اصلاح قیمت بنزین و گازوییل را ندارد
پاسخ به جنایت صنعاء در هر نقطه‌ای که صهیونیست‌ها باشند داده خواهد شد
مومنی: دولت انسداد فیزیکی و الکترونیکی مرزها را پیگیری می‌کند
کیفیت هوای تهران «قابل قبول» اعلام شد
جریمه میلیاردی ایران خودرو توسط سازمان تعزیرات
تخصیص بیش از 6.5 میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو
مقابله با تجاوزگری اسرائیل مستلزم اقدام عربی، اسلامی و بین‌المللی است
کره جنوبی: سرمایه‌گذاری در آمریکا بدون تغییر سیستم صدور روادید ممکن نیست
کریستیانو رونالدو بهترین بازیکن تاریخ فوتبال پرتغال شد
اظهارات تند نخست وزیر قطر درباره خیانت به دوحه و پیامدهای آن
ستاره استقلال بازی اول لیگ قهرمانان آسیا را از دست داد
نورنما | خودرو سواری به داخل رستوران رفت
X
آگهی تبلیغاتی