×
بین الملل
شناسه خبر : 169252
تاریخ انتشار :

«نورنیوز» تحقیقات گزارشگر سازمان ملل درباره «نسل‌کشی» در غزه را بررسی می‌کند

25هزارتُن بمب برای شهادت 33هزار تَن

تل‌آویو بعد از آغاز جنگ اخیر غزه، از سوی آفریقای جنوبی به «نسل‌کشی» متهم و متعاقب آن به دادگاه لاهه نیز کشانده شد. اگرچه رژیم صهیونیستی این اتهامات را نپذیرفت، اما هفته نخست فروردین‌ماه امسال گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی هنگام ارائه تحقیقات شش‌ماهه خود بر «نسل‌کشی» مردم غزه از سوی رژیم اسرائیل صحه گذاشت.

نورنیوز- گروه بین‌الملل؛ روزی که کار «فرانچسکا آلبانیز»، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین آغاز شد، می‌دانست مأموریت سهل‌وساده‌ای نخواهد داشت، اما هیچ‌گاه تصور نمی‌کرد شاهد و ناظر یکی از مخوف‌ترین نبردهای هفت دهه گذشته در غزه و اراضی اشغالی باشد. نخستین پیام‌های تهدیدآمیز را اندکی بعد از شروع کارش در سال 2022 دریافت کرد. پیام‌هایی هشداردهنده تا او را از بررسی موارد نقض حقوق‌بشر در بزرگ‌ترین زندان روباز جهان منصرف کند.

فردای عملیات «طوفان‌الاقصی» و آغاز عملیات گسترده نظامی رژیم صهیونیستی در غزه، به‌منزله روز قیامتی بود که تمام آنچه تل‌آویو بر آن پرده می‌افکند، برملا شد. هر آنچه «فرانچسکا آلبانیز» در کتاب‌های تاریخ و اسناد باقی‌مانده از جنایات جنگی خوانده بود، روی سن غزه در حال نمایش بود؛ قتل‌عام، ویرانی و قطحی.

پیام‌های تهدیدآمیز بیشتر و خشونت‌بارتر شد، اما او توانست بررسی‌های پنج‌ماهه‌اش را به سرانجام برساند که یک نتیجه روشن داشت؛ اینکه رژیم صهیونیستی به سه اقدام از پنج اقدام برشمرده در کنوانسیون «نسل‌کشی» سازمان ملل دست زده است. اما سه اقدامی که نسل‌کشی تل‌آویو به آن مستند است، چیست؟

تعاریف و مصادیق پنجگانه نسل‌کشی

«نسل‌کشی» یا «ژنوساید» جرمی قدیمی است که از سال 1948 مفهوم تازه‌ای یافت و به عنوان یک جرم وارد فرهنگ حقوقی سازمان ملل شد. مبدع این اصطلاح، حقوقدانی لهستانی به‌نام «رافائل لمکین» بود که در تعریف کشتار جمعی نوشت: «نابودی یک ملت یا یک قوم؛ البته منظور از کشتار جمعی نابودی فوری یک ملت نیست؛ بلکه طرحی مشتمل بر اعمال متفاوت است که حیات یک گروه را تهدید می‌کند و تا زمانی ادامه می‌یابد که به نابودی آنها منجر شود».

 سازمان ملل منظور ذیل تعریف نسل‌کشی 5 گروه اقدام برشمرده که به قصد نابودکردن یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی واقع شود.

قتل اعضای یک گروه، ایراد صدمه شدید نسبت به سلامت جسمی یا روحی اعضای یک گروه، قراردادن عمدی یک گروه در معرض شرایط زندگی نامناسب که به زوال قوای جسمی تمام یا بخشی از آن گروه منتهی شود، تحمیل اقدام‌هایی به منظور جلوگیری از تولد در گروه و انتقال اجباری کودکان از گروهی به گروه دیگر که هویت مادی و معنوی آنها را قربانی کند، جزو مواردی است که احراز آنها سازمان ملل را به این نتیجه می‌رساند که نسل‌کشی اتفاق افتاده است. مواردی که در شش ماه جنگ غزه، چنان پرتکرار و آشکار بود که آفریقای جنوبی را بر آن داشت تا به استناد جنایات تل‌آویو علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه لاهه طرح دعوی کند.

اگرچه این دادگاه بین‌المللی بعد از استماع گزارش‌ها از رژیم اسرائیل خواست تدابیر لازم به منظور جلوگیری از اقدماتی مبنی بر «نسل‌کشی» در غزه را اتخاذ کند، اما سه ماه پس از این دادگاه شرایط مردم غزه به‌مراتب بدتر شده است.

بر اساس آمار در شش ماه گذشته دست‌کم 33هزار فلسطینی به شهادت رسیدند و حدود 60 هزار نفر نیز مجروح شدند. این آمار، منهای قربانیانی است که در زیر آوار مانده‌اند و هنوز جزو گمشدگان هستند. قسمت تلخ آمار این است که بخش عمده قربانیان و مجروحان کودک و زن هستند که بر اساس توضیحات گزارشگر سازمان ملل متعاقب ریختن 25هزار تن مواد منفجره معادل دو بمب هسته‌ای به شهادت رسیدند.

امروز، یک‌سوم غزه به‌صورت کامل ویران شده، مساجد، بیمارستان‌ها، کلیساها و مراکز وابسته به سازمان ملل هدف حمله قرار گرفته، یک‌چهارم مردم غزه به دلیل محاصره و قحطی در آستانه مرگ هستند و رژیم صهیونیستی اعلام کرده قصد دارد به رفح، جنوبی‌ترین نقطه غزه که پناهگاه بیش از یک میلیون و 200هزار آواره است، حمله کند. تصویر واضح و دردناکی که نشان می‌دهد آنچه در غزه در جریان است مصداق تام و تمام نسل‌کشی است.

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بحران سوخت در رژیم صهیونیستی/ زد و خورد شهرک نشینان بر سر بنزین+ فیلم
انصارالله: همانند غزه، از ایران هم حمایت می‌کنیم
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
آخرین آمار کشته های رژیم صهیونیستی در حملات موشکی ایران+ فیلم
واکنش مهدی قایدی به تجاوز رژیم صهیونی
تخلیه تهران یا ایران؟!
اختلالات اینترنت ناشی از حملات سایبری است
واکنش کاربران آمریکایی به توییت ترامپ درباره احتمال ورود به جنگ
دستگیری عوامل اسرائیل در زنجان/ کشف ‌پهپاد‌ از‌ خانه تیمی مزدوران
موج دهم پاسخ پرقدرت نیروهای مسلح ایران به سرزمین‌های اشغالی است +فیلم
جاده چالوس یک‌طرفه شد
از هشدار تا حمله: فاصله‌ای به‌اندازه یک دروغ
صهیونیست‌ها از ترس موشک‌های ایران در مترو می‌خوابند
بازدید شهردار تهران از آخرین وضعیت خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی
متن کامل پیام تصویری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران +فیلم
بیانیه سپاه پاسداران در خصوص موج دهم حملات موشکی ایران
اطلاعیه شماره 2 فرماندهی امنیت سایبری
هشدار کمبود سوخت در اسرائیل
نحوه فعالیت شعب بانک ها در شهر تهران اعلام شد
تصمیم شورای عالی بورس در خصوص فعالیت بورس‌ها طی سه روز کاری آینده
حمله موشکی ایران به «بت‌یام»: خسارات سنگین و احتمال فروپاشی 22 ساختمان
نوراینفو| هشدار شورای عالی امنیت ملی
انهدام 28 فروند هدف متخاصم/ شکار پهپاد هرمس با شلیک دقیق پدافند هوایی
شکار پهپادهای متخاصم اسرائیل در آسمان اصفهان
نشست شورای امنیت ملی آمریکا به ریاست ترامپ درباره جنگ اسرائیل و ایران
اسرائیلی‌ها ممنوع‌الخروج شدند
واکنش بقائی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: لطفاً توجیه‌گر تجاوز نشوید!
صدا و سیما: واتساپ را حذف کنید
اطلاعیه رژیم صهیونیستی درباره کاهش زمان هشدار پیش از حملات موشکی ایران
دومین اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در زمینه سوخت‌
تاریخ اعزام مشمولان اعزامی پایه خدمتی تیر ماه تغییر کرد
انهدام پهپاد انتحاری هاروپ در ملایر
بازگشایی دوطرفه محور هراز
کریس مورفی: ترامپ بدون مجوز کنگره نمی‌تواند به جنگ با ایران وارد شود
ب‍یانیه جبهه اصلاحات ایران در محکومیت جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران
مراحل پایانی ترمیم خطوط لوله آسیب‌دیده در «میدان قدس» تهران
تشییع پر شکوه پیکر شهدای حمله رژیم صهیونیستی در قم
سلاح بی‌صدای صهیونیست‌ها در میدان نبرد
خطوط 110، 113 و 114 تبدیل به کانال رسمی «بله» شد
مردم استفاده از تجهیزات هوشمند متصل به اینترنت را به حداقل برسانند
فرصت مجدد برای بازپرداخت اقساط وام بانک‌ها بدون جریمه
اندرزگوی تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
پدر تکواندوکار نوجوان به فرزند شهیدش پیوست
استقرار 17 جایگاه سیار سوخت‌رسانی در تهران
نوراینفو | تا امروز کجاها رو زدیم؟!
بهای گزاف جنگ احمقانه ترامپ با ایران
سفیر ایران در ژنو: حملات به زنان و کودکان نقض آشکار حقوق بشری است
امتحانات باقی‌مانده دانش‌آموزان فعلا برگزار نمی‌شود
نوراینفو | چگونه اخبار جعلی را شناسایی کنیم؟
حمله به صدا و سیما، چرا؟
X
آگهی تبلیغاتی