×
اجتماعی
شناسه خبر : 168372
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/01/05 ساعت 15:37

جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در 1403؛ کدام بیماران‌‌ تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند؟

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به افزایش هزینه‌های درمان، به ویژه افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه‌ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

نورنیوز ـ گروه جامعه: با آغاز سال جدید یکی از موضوعاتی که ذهن شهروندان به ویژه افرادی که خود یا اعضای خانواده‌شان از بیماری‌ خاصی رنج می‌برند، نوع و دامنه خدمات بهداشت و درمان، به ویژه پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص و داروهای مورد نیاز آن است.

با توجه به نگرانی‌های جامعه نسبت به هزینه‌های درمان که به ویژه از سال گذشته با برداشتن گام‌های اولیه اجرای طرح دارویار، به باور عمومی مبنی بر افزایش بی‌ضابطه قیمت دارو دامن زد، معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، جزئیات پوشش بیمه ای داروها در سال جدید را تشریح کرد.

براین اساس مهدی رضایی، در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای افزایش پوشش بیمه‌ای داروها در سال ۱۴۰۳ وجود دارد، گفت: داروهایی که در سال ۱۴۰۲ در شورای عالی بیمه مصوب شده در سال جدید نیز تحت پوشش قرار می‌گیرند.

به گفته معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران، داروهایی که پیش از این پرداختی قابل ملاحظه‌ای برای بیماران نیازمند در پی داشتند، شامل داروی بیماران اسکیزوفرنی، سرطان پستان، فشارخون و دیابت، تحت پوشش قرار می‌گیرند.

وی تصریح کرد: همچنین تغییر شروط پوشش بیمه‌ای برای داروهایی مانند کلوپیدوگرل، اندانسترون، بوسنتان، تریپاراتاید، پوشش بیمه‌ای تجویز سرپایی هپارین علاوه بربستری و اصلاح شرط پوشش بیمه‌ای واکسن پنوموکوک ۱۳ نیز در نظر است.

رضایی تاکید کرد: پوشش بیمه‌ای داروهای جدید مانند توفاستینیب، ریتالین آهسته رهش، آمپول مایکوفنولات موفتیل، انسولین دگلودگ/ اسپارات، لیپوپلاس ۲۰ درصد، آپیکسابان، ریواروکسابان، استامینوفن تزریقی، آندرونیت جوشان، فاکتور هشت ۲۰۰۰ واحدی، شربت والپروات سدیم ۲۰۰ میلی گرم و پوشش بیمه‌ای دوز شکل جدید داروهایی مانند لاکتولوز، فلوکستین، لوودوپاـ بنزرازید آهسته رهش و بودزوتاید فورموترول، سال آینده به پوشش بیمه افزوده خواهند شد.

معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: تغییر شروط تجویز داروهای غیر بیمه‌ای مشمول طرح دارویار نیز مورد توجه است.

طرح دارویار با بودجه مصوب ۷۳ هزار میلیارد تومانی طراحی و فاز اول آن از ۲۳ تیرماه سال گذشته با بودجه‌ای بالغ بر چهار هزار میلیارد تومان اجرایی شد. طرحی که ارتقای کارایی بیمه‌ها، هدف قایی آن بود و با در نظر گرفتن اعتباری بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه همگانی، ۶ میلیون نفر به جمعیت تحت پوشش بیمه همگانی افزود.

تشکیل صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج از دیگر بخش‌های طرح ملی دارویار بود که در راستای ایجاد وحدت رویه، ایجاد انسجام در منابع مالی و خدمات برای گسترش پوشش هزینه بیماران مذکور و ایجاد عدالت در دسترسی و بهره‌مندی از خدمات درمانی، اتخاذ شد. در همین رابطه ۲۹ بیماری شامل بیماری‌های سرطانی، فلج مغزی، آسیب‌های نخاعی، پارکینسون، بیماری‌های مزمن و پرهزینه مانند قلبی _ عروقی و دیابتی به فهرست بیماران خاص تحت پوشش بیمه سلامت افزوده شد.

در واقع نقش بیمه‌های پایه درمان در طرح دارویار، پرداخت مابه‌التفاوت ارز دارویی بود تا افزایش قیمت دارو ناشی از حذف ارز ترجیحی دارو، فشاری مضاعفی به گروه‌های اجتماعی خاص وارد نکند  اما در عمل میزان افزایش قیمت اعمال شده بر ۱۴۰۰ قلم دارو برای خانوارهایی که به هر دلیل از پوشش بیمه همگانی محروم ماندند موجب بروز مشکلاتی و نگرانی‌هایی شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تفرقه و نزاع در اپوزیسیون در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به نیویورک
توضیحات وزیر فرهنگ درباره برگزاری کنسرت همایون شجریان
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
ابوالغیط: هر گونه سازوکاری درباره غزه باید بر اساس خروج کامل اسرائیل باشد
سیاری: اسرائیل بدون حمایت آمریکا و ناتو توان ادامه جنگ را ندارد
علت صدای انفجار در شیراز / مردم نگران نباشند
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز سه‌شنبه 2 مهر
اسلامی: تاسیسات آسیب دیده بازسازی می‌شوند
تاثیر قطعی معدل در کنکور، طبق قانون
سقوط معیارهای دیپلماسی؛ ترامپ و ابتذال سیاست
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
X
آگهی تبلیغاتی