×
بین الملل
شناسه خبر : 168240
تاریخ انتشار : جمعه 1403/01/03 ساعت 18:38

«نورنیوز» از وتوی پیشنهاد امریکا از سوی چین و روسیه در شورای امنیت گزارش می‌دهد

قطعنامه «نجات اسرائیل» رای نیاورد

چین و روسیه قطعنامه پیشنهادی امریکا درباره آتش‌بس موقت در غزه موسوم به «نجات اسرائیل» را وتو کرده و خواستار تصویب قطعنامه‌ای شدند که آتش‌بس پایدار در غزه را تضمین کند و یک‌طرفه نباشد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: چین، روسیه و الجزایر با رأی منفی به پیشنهاد امریکا، مانع تصویب قطعنامه‌ای شدند که به نام «آتش‌بس»، مترصد فرصتی چندهفته‌ای برای احیای نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی بود. امریکا در قطعنامه پیشنهادی خود که رونوشتی مکتوب از شروط تل‌آویو به شمار می رفت، پیشنهاد داده بود اسرای اسرائیلی در ازای یک وقفه کوتاه و شش هفته‌ای در روند جنگ آزاد شوند.

چرا روسیه و چین رأی منفی دادند؟

پیشنهاد وقفه‌ای کوتاه در جریان جنگ غزه در شرایطی مجدداً مطرح شد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌روشنی اعلام کرده که بعد ازیک تنفس کوتاه به رفح، واپسین پناهگاه یک‌میلیون و 200هزار جنگ‌زده غزه که در محاصره گرسنگی هستند، حمله خواهد کرد. به این ترتیب با تصویب این قطعنامه، هم با آزادی اسرا فشار افکارعمومی شهروندان اراضی اشغالی از تل‌آویو برداشته می‌شد، هم رژیم صهیونیستی فرصت تجدیدقوا برای حمله به رفح می‌یافت و از همه مهم‌تر جلوی طرح قطعنامه‌هایی که حقوق فلسطینی‌ها را تضمین کند، از دست می‌رفت. ترمیم وجهه رژیم صهیونیستی در جامعه جهانی و مهار آرای اعتراضی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا دو دستاورد دیگری بودند که ایالات متحده از این قطعنامه انتظار داشت.

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل روز جمعه و در سخنرانی خود پیش از رأی‌گیری گفت پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا درها را به‌روی آتش‌بس می‌بندد، دستان (رژیم) اسرائیل را باز می‌گذارد و باعث کوچ اجباری مردم غزه می‌شود. نماینده روسیه در شورای امنیت با بیان اینکه «غزه پس از ۶ ماه ویران شده و نماینده آمریکایی اکنون به ضرورت آتش‌بس پی برده است»، اظهار داشت: «پیش‌نویس قطعنامه آمریکا در مورد غزه خواستار آتش‌بس نیست. مذاکراتی که آمریکایی‌ها در مورد غزه در آن شرکت کردند، تنها هدفش به تعویق‌انداختن امور بود.»

انتقاد روسیه از دورویی امریکا در جنگ غزه

واسیلی نبنزیا با بیان اینکه«اعضای غیردائم شورای امنیت قطعنامه غیرسیاسی دیگری در مورد غزه تهیه کرده‌اند»، ادامه داد: «روسیه از این پیش‌نویس به دلیل عدم درخواست آشکار برای آتش‌بس در غزه انتقاد کرد. این سند حاوی تمام تحریفات گذشته و محکومیت‌های یک‌طرفه غیر قابل‌قبول است که نشان‌دهنده دورویی آمریکایها است. ما قبلا اعلام کرده‌ایم که دیگر قطعنامه‌های بیهوده‌ای را که حاوی درخواست برای آتش‌بس نیست و ما را به جایی نمی‌برد، تحمل نخواهیم کرد». او خطاب به حاضران گفت: «تنها هدف این پیش‌نویس جلب نظر رای‌دهندگان آمریکایی است... اینکه ژست دروغین برای آتش‌بس، خوشایند آنها باشد. اگر این قطعنامه را تایید کنید، رسوایی شما را در بر می‌گیرد».

اعتراض چین به وقت‌کشی شش‌ماهه امریکا در غزه

نماینده چین در شورای امنیت نیز در سخنانی گفت: «شورای امنیت در حال وقت‌کشی است و هیچ اقدامی برای توقف آتش در غزه انجام نداده است». او با بیان اینکه «پیش‌نویس قطعنامه دیگری وجود دارد که خواستار آتش‌بس فوری در غزه است» ادامه داد:«پیش‌نویس قطعنامه آمریکا همواره از محوری‌ترین موضوع یعنی آتش‌بس طفره رفته است. متن نهایی پیش‌نویس قطعنامه آمریکا مبهم بود و خواستار آتش‌بس فوری نشد. آنچه اکنون اهمیت دارد اقدام برای دستیابی به آتش‌بس و پیشبرد راه‌حل دائمی برای مسئله فلسطین است». نماینده الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل هم گفت: «شورا باید اختیارات لازم برای برقراری آتش‌بس در غزه را داشته باشد».

پس از این سخنان، قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره غزه در نشست شورای امنیت سازمان ملل مطرح شد و کشورهای روسیه ، چین و الجزایر به آن رای منفی دادند. از آنجا که یک قطعنامه برای تصویب به ۹ رای از ۱۵ رای اعضای شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم نیاز دارد، قطعنامه آمریکا نتوانست به تصویب برسد و با رای منفی چین و روسیه از اعضای دائم شورای امنیت وتو شد. الجزایر به عنوان یک عضو غیر دائم شورای امنیت به این قطعنامه رای منفی و کشور  گویان از اعضای غیر دائم شورای امنیت نیز به این قطعنامه رای ممتنع داد.

آمریکا پیش از این سه‌ مرتبه قطعنامه‌های ارائه شده از سوی دیگر کشورها را که خواستار آتش‌بس فوری در غزه شده بودند، وتو کرده است.

در پی مخالفت روسیه و چین، «لیندا توماس گرینفیلد»، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل با بیان اینکه «یک بار دیگر، روسیه سیاست را بر پیشرفت ترجیح داد»، ناخرسندی خود از رأی‌نیاوردن قطعنامه پیشنهادی علنی ساخت.

امروز جمعه در حالی قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت به تصویب نرسید که نتانیاهو در اعلام موضعی آشکار بار دیگر اعلام کرد که حتی بدون حمایت امریکا وارد رفح خواهیم شد

وی که تلاش داشت با اظهارات تهدید آمیز خود جامعه جهانی را نسبت به ادامه کشتار در غزه تحت فشار قرار دهد در ملاقات با بلین‌ن وزیر خارجه آمریکا  اظهار داشت: برای شکست دادن حماس راهی جز ورود به رفح و پایان دادن به دیگر گروه‌های مسلح در آن شهر وجود ندارد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی  تأکید کرد که تل آویو امیدوار است که با حمایت امریکا وارد رفح شود اما اگر لازم باشد به تنهایی این کار را خواهد کرد.

     


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوراینفو | نگاهی به زندگی و آثار زنده‌یاد محمود فرشچیان
محمد صلاح خواستار توضیح درباره شهادت «پله فلسطینی» از یوفا شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 19 مرداد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 19 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
برگزاری سومین مدرسه تابستانه چین
سخنگوی وزارت خارجه روسیه: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخلات خارجی باشد
امانوئل ماکرون تهدید به مرگ شد
حمله مجدد رژیم صهیونیستی و شهادت 6 نیروی ارتش لبنان در جنوب این کشور
توپ طلای لیگ امارات به آزمون رسید
مصائب خبرنگاری در جنگ 12 روزه
از محل سهمیه مرزنشینان؛ واردات موز از حقوق گمرکی معاف شد
پرسپولیس؛ گران‌ترین تیم لیگ ایران
باقری کنی: ایران در جنگ 12 روزه به بازدارندگی فعال دست یافت
اطلاعیه معاونت امور رسانه‌ای وزارت فرهنگ درباره اینترنت هدیه خبرنگاران
ایران نایب قهرمان رقابت‌های کشتی فرنگی بین‌المللی رومانی شد
ایران مصوبه اخیر کابینه رژیم صهیونیستی مبنی بر اشغال کامل نوار غزه را محکوم کرد
میدری: باج‌نیوزها را از صحنه رسانه حذف کنیم
عکس های منتخب ایران، شنبه 18 مرداد 1404
از بین بردن حماس غیرممکن است
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 18 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
X
آگهی تبلیغاتی