چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 20:10
چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 20:10
×
بین الملل
شناسه خبر : 167862
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/12/28 ساعت 09:11

«نورنیوز» قطعنامه مبارزه با «اسلام‌هراسی» در سازمان ملل را بررسی می‌کند؛

راه دشوار مقابله با فوبیای ساختگی

مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز جمعه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را درباره اقداماتی که باید برای مبارزه با «اسلام‌هراسی» برداشته شود، تصویب کرد. حال باید دید بسترسازان «اسلا‌م‌هراسی» در عمل چه واکنشی به این قطعنامه خواهند داشت؟

نورنیوز- گروه بین‌الملل: پیش‌نویس قطعنامه مبارزه با «اسلام‌هراسی»  همزمان با روز جهانی‌ای با همین نام  به رای گذاشته شد و با حمایت ۱۱۵ کشور، رای ممتنع ۴۴ کشور و بدون هیچ رای مخالفی، تصویب شد.

قطعنامه یادشده هرگونه اظهارات تنفر‌آمیز و خشن علیه مسلمانان را محکوم کرده و خواستار تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای ارتقای مدارا، تحمل و صلح شده است.

اگرچه این قطعنامه، امیدواری‌هایی برای مبارزه با اسلام‌هراسی به وجود آورد، اما نمی‌توان از اینرسی اسلام‌هراسی سیستماتیک که در تاروپود امریکا و اروپا تنیده شده، غفلت کرد و به نتایج اساسی خوش‌بین بود.

نگاهی به کارنامه کشورهای اروپایی و امریکایی بیانگر اقدامات هدفمند و گسترده آنها علیه اسلام و مسلمانان است؛ از «صلیبی» خواندن حمله امریکا به افغانستان گرفته تا مساوی‌دانستن اسلام و تروریسم. هرچند تروریسم و افراط‌گرایی خشونت‌آمیز منجر به تروریسم را نمی‌توان و نباید با هیچ دین، ملیت، تمدن یا گروه قومی مرتبط دانست، اما امریکا و اروپا به ویژه در دو دهه گذشته تلاش و سرمایه‌گذاری عظیم رسانه‌ای در این زمینه داشتند تا در افکار عمومی جهان تروریسم را مساوی اسلام و مسلمان جا بیاندازند.

از سوی دیگر امریکا و اروپا به‌رغم داشتن داعیه‌ حقوق بشر و برابری، کارنامه‌ای مملو از تبعیض علیه مسلمانان دارند. مطالعاتی که در سال 2022 در 23 کشور اروپایی انجام شد، پاره‌ای از این موارد را گوشزد کرده است؛ از جمله اینکه در فرانسه «طرح سکولاریسم» در حال اجراست و براساس آن معلمان و مدیران مجبورند دختران با دامن‌های بسیار بلند را شناسایی و شکایت‌های انضباطی ارائه کنند.

در فقره دیگر «وینسنت ون کوئیکنبورن»، وزیر دادگستری بلژیک هم، امام جماعت مسجد جامع بروکسل را مجبور به استعفا کرد. ون کوئیکنبورن همچنین مجوز هیأت اجرایی مسلمانان بلژیک (EMB) را نیز لغو نمود.

گزارش یادشده همچنین می‌گوید فرزندان مهاجران مسلمان در دانمارک به مدت 35 ساعت در هفته از خانواده‌های خود جدا می‌شوند و به آنها «ارزش‌های دانمارکی» آموزش داده می‌شود.

بر اساس گزارش گروه جمعی علیه اسلام‌هراسی در اروپا، 501 شکایت در سال 2022 ثبت شده است. در میان این شکایات که در سال 2021 به 384 مورد رسیده بود، اکثریت شکایت‌ها درباره تبعیض و توهین بوده است.

مسلمانان در کشورهای اروپایی با خشونت، افترا و هتک حرمت به ارزش‌ها، مقدسات و کتاب مقدس خود تحت لوای آزادی بیان مواجه شده‌اند. در کشوری همچون سوئد که حتی «قرآن‌سوزی» آزاد است، علیه مسلمانان رفتارهای نژادپرستانه شدت گرفته است. اسلام‌هراسی حتی در اجرای قوانین بین‌المللی همچون پذیرش پناه‌جویان نیز مشاهده می‌شود.

 چنین رفتارها و دیدگاه‌های نژادپرستانه متعاقب ظهور احزاب راست افراطی در اروپا رو به تشدید و وخامت گذاشته است. تعدادی از این کشورها نه تنها از جرم‌انگاری یا ممنوعیت خشونت و نفرت علیه نمادهای دینی و کتب مقدس در مقررات ملی خود سرباز می‌زنند، بلکه سعی می‌کنند از تلاش‌های جمعی برای تحقق این هدف فاصله بگیرند و حتی اسلام‌هراسی را به ابزاری جهت رسیدن به قدرت بدل کنند. قدرت‌گرفتن احزاب راست افراطی در هلند، رویکردهای افراط‌گرایانه صدر اعظم آلمان، نخست‌وزیر انگلیس، رئیس‌جمهور فرانسه و... برای ماندن در قدرت، نمودی از این رفتارهاست. رویه‌ای که می‌تواند زمینه‌ساز تشدید رفتارهای رادیکالی در جهان شود که قطعا تبعات آن دامن همین کشورها را نیز خواهد گرفت. مشارکت اروپا و امریکا در نسل‌کشی فلسطینی‌ها بعد دیگری از اسلام‌ستیزی در غرب است. 

به طور قطع راهکار عملی مقابله با این وضعیت آن است که همه کشورهای عضو سازمان ملل  مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند و به تعهدات قانونی خود عمل نمایند تا همزیستی مسالمت‌آمیز بر پایه مدارا و درک متقابل جای هراس‌های جعلی نهادینه‌شده را بگیرد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انجمن داروسازان ایران از زمان توزیع سراسری واکسن آنفولانزا خبر داد
زمان و مکان خاکسپاری استاد فرشچیان اعلام شد
آیا مراکز معاینه فنی در ایام اربعین تعطیل خواهند بود؟
نظارت استراتژیک بر ایران؛ آمریکا برای نظارت بر ایران پایگاه نظامی می سازد
دومین عامل قتل محیط‌بان گلستان دستگیر شد
مجری مشهور به خارج مهاجرت کرد
80 هزار فرصت شغلی برای معلولان تا پایان سال به واقعیت می‌پیوندد؟
ترامپ رسانه‌ها را به کارشکنی در دیدار با پوتین متهم کرد
افزایش حقوق کارکنان دولت و شهرداری‌ها به مرحله نهایی رسید
چند درصد از بدهی میلیاردی بابک زنجانی تسویه شد؟
اردن: اظهارات خطرناک و تحریک آمیز نتانیاهو را به شدت محکوم می‌کنیم
مازندران در معرض خطر سیل؛ هشدارهای جدی به مردم اعلام شد
پسران بسکتبال ایران به فینال لیگ جوانان آسیا راه یافتند
دیدار نماینده ویژه روسیه با عراقچی
دادگاه کانادا حکم جدیدی درباره حادثه هواپیمای اوکراینی صادر کرد
طالبان دوباره خبرساز شد؛ اعدام بی‌رحمانه نوجوان افغان به‌خاطر بازی با موبایل
سناریوهای احتمالی جنگ بعدی میان اسرائیل و ایران چگونه خواهد بود؟
جزئیات آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد؛ استخدام 600 نفر قطعی است
اطمینان فرمانده مرزبانی: هیچ خلأ امنیتی در مرزهای اربعین وجود نداشت
بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
24 ساعت خشونت؛ بیش از 560 شهید و زخمی در حملات صهیونیستی به غزه
اعلام یکطرفه شدن جاده چالوس از ساعت 19 امروز
پزشکیان: نتانیاهو به جای دلسوزی دروغین، به جنایاتش در غزه نگاه کند
دیدار سخنگوی دولت با کارگردان مطرح سینما، پوران درخشنده
لاریجانی: مقاومت سرمایه ملی لبنان است/ ما طرحی برای لبنان نیاورده‌ایم
برق مشترکان پرمصرف تهرانی، به طور هوشمند محدود شد
نجات معجزه‌آسا: کودک پاکستانی در مرز شلمچه از گرمای مرگبار در امان ماند
پُرمصرف‌ترین داروها کدامند؟
نیمیتز پس از 5 سال در بحرین؛ واشنگتن بدنبال چیست؟
آمریکا چین را با تراشه هایش زیرنظر گرفت
سنگر ساختن از نام کوروش برای شلیک به روان مردم ایران
تصویرسازی اربعین و رهایی از تلهٔ آینده‌های پیش‌فرض
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
تجربهٔ «مشایهٔ» اربعین
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار‎شنبه 22 مرداد 1404
آغاز دوره‌ای جدید در مدیریت آبی‌ها/چه کسی مدیرعامل جدید استقلال می شود؟
5 کشته و 57 مصدوم در حادثه اتوبوس زائران اربعین + اسامی
رایزنی میانجی‌گرایانه وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
جدیدترین حراج شمش طلا هفته آینده برگزار می شود+ جزئیات
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
امروز ؛ آخرین روز فروش ارز اربعین/زائران اربعین چقدر دینار خریدند؟ + جزئیات
پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات
سایپا فروش ویژه خودروهای وارداتی را کلید زد
ارسال نامه تروئیکای اروپایی درباره مکانیسم‌ ماشه به سازمان ملل/خطر اعمال دوباره تحریم‌ها
بورس باز عقب نشینی کرد
ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری چه بود؟
راز مرگ دختر 7 ساله با اعتراف نامادری فاش شد
پزشکیان: گام‌های اولیه برای رفع ناترازی با انرژی خورشیدی برداشته شد
پادشاه بی‌رقیب پرش با نیزه بار دیگر تاریخ‌ساز شد
مساله‌ تندروها
X
آگهی تبلیغاتی