×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 166053
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/12/08 ساعت 15:12
همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

نورنیوز بررسی کرد؛

همکاری با آژانس انرژی اتمی نمی تواند مسیری یک سویه باشد

بدلیل روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روز گذشته دوشنبه ۸ اسفندماه خبرگزاری رویترز با انتشار خبری مدعی شد که به آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران  دست یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هر سه ماه یکبار گزارش خود درباره اجرای موافقتنامه پادمان جامع در ایران و نیز گزارش فصلی‌اش درباره اجرای برجام را در اختیار ۳۵ عضو شورای حکام قرار می دهد.

رویترز با استناد به گزارش آژانس اعلام کرد که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد با کاهشی ۶.۸ درصدی به ۱۲۱.۵ کیلوگرم رسیده است.

در این گزارش همچنین آمده است که ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با خلوص ۲۰ درصد، روندی افزایشی داشته و به ۷۱۲.۲ کیلوگرم رسیده است.

در خبری که رویترز مدعی شده اطلاعات آن بر گرفته از گزارش سه ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است همچنین تاکید شده؛ ذخایر اورانیوم غنی‌سازی شده ایران با افزایش ۱۰۳۸/۷ کیلوگرمی از زمان گزارش قبلی به ۵۵۲۵/۵ کیلوگرم رسیده است.

ایران هنوز واکنشی به خبر منتشر شده از سوی رویترز نداشته است. سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز امروز در پاسخ به سئوالی که خواستار اعلام موضع آمریکا درباره انتشار گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره ایران شده بود،گفت: تا جایی که می‌دانم، این گزارش هنوز علنی نشده و من درباره گزارشی که هنوز منتشر نشده، نظری نمی‌دهم.

البته او درباره آنچه او تداوم گسترش برنامه هسته‌ای ایران از جمله تولید مداوم اورانیوم با خلوص بالا که هیچ دلیل غیرنظامی موثقی ندارد، ابراز نگرانی کرد.

در طول سال گذشته ایران بر اساس راهبرد تداوم همکاری با آژانس ضمن انجام مذاکرات فنی و حقوقی مستمر  درباره پرونده هایی که آژانس پیگیری می کند، تعامل نزدیکی با این نهاد بین المللی داشته است.

در مذاکرات فی مابین ایران و آژانس موضوعات مختلفی از جمله اختلاف نظر در مورد صدور روادید برای بازرسان آژانس، حل و فصل چهار مکان ادعایی،  هم‌ترازی مواد هسته‌ای، و ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی مطرح شده و در مورد برخی از این موارد توافق حاصل شده است. 

چند پرونده مهم از جمله موضوع دو مکان از چهار مکان، ابهام آژانس درباره ذرات اورانیوم ۸۴ درصدی و همچنین ناهم‌ترازی مواد هسته‌ای در آزمایشگاه جابربن حیان حاصل در گفتگوی ایران و آژانس حل شده که پیشرفت قابل ملاحظه ای به شمار می رود اگرچه هنوز بدلیل تایید نشدن خبر رویترز از سوی مقامات رسمی، امکان اظهار نظر در خصوص این گزارش که البته صرفا بخشی از آن منتشر شده، وجود ندارد اما به طورکلی با توجه به روند غیر سازنده مواجهه آژانس با برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بویژه اظهار نظرهای عمدتا سیاسی رافائل گروسی مدیر کل آژانس در مورد ایران، می توان پیش بینی کرد که آخرین گزارش‌ فصلی آژانس نیز چون موارد قبلی با اعمال نفوذ سه کشور اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیتی غرض ورزانه داشته باشد.

متاسفانه آژانس و مدیرکل در طول سال‌های گذشته به شدت از سوی کشورهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای سیاسی کردن پرونده های ایران تحت فشار بوده اند و معمولا این فشارها در آستانه برگزاری جلسات شورای حکام تشدید می شود.

بر آوردهای اولیه حاکیست که در نشست آتی شورای حکام آژانس به دلایل مختلف، قطعنامه ای علیه ایران صادر نخواهد شد لیکن احتمالا بر اساس روال معمول حتمالا سه کشور اروپایی و آمریکا در نشست هفته آینده نسبت به صدور بیانیه‌ای غیرالزام‌آور بر علیه ایران اقدام خواهند کرد.

جمهوری اسلامی ایران در کنار همکاری نزدیک با آژانس همواره نسبت به استیفای حقوق قانونی خود در مسیر همکاری با این نهاد نیز بسیار فعال و مبتکرانه عمل کرده است. به صورت طبیعی هرگونه  تلاش برای فضاسازی بر علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در شورای حکام نمی تواند بدون واکنش متناسب از سوی ایران باشد. 

ایران در چارچوب بیانیه اسفند ۱۴۰۱ تاکنون به همکاری خود با بازرسان آژانس ادامه داده و به کلیه تعهدات خود ذیل موافقت نامه جامع پادمان عمل کرده است بنابر این هرگونه رفتار سیاسی در مواجهه با برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان می تواند با واکنشهایی چون افزایش سطح و میزان غنی سازی و همچنین نصب سانتریفیوژهای پیشرفته که به طور قطع خبر خوبی برای آژانس،اروپا و آمریکا نخواهد بود، همراه شود


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز عصر جنگ فضایی؟
تبدیل پلاستیک‌های دورریختنی به ماده تصفیه‌کننده
کاهش تعرفه در برخی کشورهای آمریکای لاتین
انفجارهای پیاپی در منطقه المزه دمشق
چین: دولت آمریکا مخفیانه 127 هزار بیت‌کوین را تصاحب کرد
وزارت خارجه ادعای کانادا را رد کرد
رسانه آمریکایی: ویتکاف در صدد دیدار با الحیه است
پیش‌نویس قطعنامه اروپایی علیه ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
در مورد نقض حقوق بشر در سودان فورا تحقیق شود
هاشم‌بیگی نایب قهرمان بازیهای کشورهای اسلامی شد
فیاض زاهد استعفا داد
پایان محدودیت‌های قضایی پاول دوروف در فرانسه
گواردیولا خواستار همبستگی مردم اسپانیا با فلسطین شد
آیفون 18 پرو مکس سنگین‌ترین آیفون تاریخ خواهد بود
تصادف مرگبار در جاده مشهد–سرخس با 2 کشته و 16 مصدوم
یک مقام پنتاگون: نفتکش «تالارا» توسط قایق‌های ایرانی متوقف شد
تجاوز اسرائیل به خاک لبنان تأیید شد
شکست غافلگیرکننده مصر/ ازبکستان حریف ایران شد
ایروانی: تجاوز نظامی و تروریسم اقتصادی هرگز سبب عقب‌نشینی ایران نخواهد شد
فردا ارتفاعات تهران و البرز سفیدپوش می‌شود + فیلم
عارف درگذشت خواهر محمود احمدی نژاد را تسلیت گفت
پلیس زاهدان در تعقیب ربایندگان کودک 12 ساله
وزیر دفاع انگلیس: اروپا وارد «دوران جدید تهدید» شده است
اسامی برخی محصولات آرایشی غیرمجاز منتشر شد
بی‌بی‌سی: به ترامپ، غرامت نمی پردازیم
جزئیات مرحله پنجم کالابرگ
ترامپ: اپستین مشکل دموکرات‌ها است
داوطلب ایرانی برنده جایزه بین‌المللی پارالمپیک شد
رییس سازمان دامپزشکی: واکسیناسیون تب برفکی مانع خسارت 40 همتی شد
حماس کنترل غزه را تثبیت می‌کند
نساجی صدرنشین مقتدر لیگ آزادگان + جدول
گفتگوی تلفنی رئیس‌جمهور با نخست‌وزیر عراق
هزاران خانواده غزه‌ای در فصل سرما بی پناه مانده اند
پیروزی اولیه ایلان ماسک در نبرد با سازنده آیفون
دومدال نقره برای دختران ملی‌پوش موی‌تای ایران
کشف بیش از 4 کیلوگرم زعفران قاچاق در مشهد
رمز گشایی از دلایل تمرکز تقاضا در ده اقتصاد جهان
ارتش سودان اعلام بسیج عمومی کرد
برجام از دستورکار نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خارج شد
پیام وزیر فرهنگ و ارشاد برای سی‌وسومین هفته کتاب با شعار «بخوانیم برای ایران»
بسته حمایت از خودروسازان و زنجیره تامین خودرو تصویب شد
نشست ناتو در برلین با محوریت امنیت اروپا و وضعیت اوکراین
جاده چالوس یک‌طرفه شد
همه نگاه‌ها به آسمان!
استقبال پاکستان از پیشنهاد ایران برای میانجیگری
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به تولیت آستان قدس رضوی
سامانه بارشی وارد تهران می شود
افزایش تعداد قربانیان سانحه قاچاق سوخت در جنوب کرمان+آمار فوتی ها
جمهوری آذربایجان سفیر روسیه احضار کرد
اتحادیه اروپا: اسرائیل باید فوراً خشونت شهرک‌نشینان در کرانه باختری را متوقف کند
X
آگهی تبلیغاتی