×
فرهنگی
شناسه خبر : 165425
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/12/01 ساعت 16:34

ممنوعیت فیلمبرداری معلم بلاگرها از دانش آموزان

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در واکنش به اقدامات خلاف عرف و قانون برخی "معلم بلاگرها" در کلاس درس مدارس گفت: ضبط فیلم از دانش‌آموزان در کلاس درس که منجر به ورود به حریم خصوصی آنها می‌شود، ممنوع است و خانواده‌ها حق شکایت دارند.

نورنیوز-فرهنگ و جامعه: ورود دوربین به کلاس درس و بلاگری توسط برخی معلمان، پدیده جدی قابل تاملی است که به تدریج در حال پررنگ شدن  است.

اگر چه ورود موبایل به داخل کلاس درس برای دانش‌آموزان ممنوع است اما در حال حاضر این ممنوعیت برای معلمان وجود ندارد! و برخی از آنها دانش‌آموزان را دستمایه تهیه فیلم‌های خود می‌کنند، موضوعی که در اغلب موارد به نقص حریم خصوصی کودکان و نوجوانان منجر می‌شود.

به تازگی نیز شاهد انتشار فیلمی در فضای مجازی بودیم که معلم با گرفتن گوشی به سمت دانش‌آموز و ضبط فیلم، او را در جمع سایر همکلاسی‌ها تحقیر می‌کند آن هم به این دلیل که چرا به مدیر مدرسه گفته معلم با تاخیر به کلاس درس آمده است!

اگرچه عنوان «معلم» باید برای افراد مسئولیتی به‌ویژه برای فعالیت در فضای مجازی ایجاد کند اما این روزها که فضای مجازی بخش زیادی از زندگی افراد را تحت تأثیر قرار داده است، معلمی و کلاس درس هم تحت تأثیر قرار گرفته است، از این رو وضع قوانین مشخص برای ممنوعیت فعالیت معلم بلاگرها ضروری است و در این زمینه آموزش و پرورش باید ورود جدی داشته باشد.

در همین ارتباط مسعود بهرامی؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران درباره انتشار فیلم دانش‌آموزان توسط معلمان در فضای مجازی و نقض حریم خصوصی دانش‌آموزان و خانواده‌ها  گفت: حریم خصوصی نه فقط در مدرسه و کلاس درس بلکه در تمام ابعاد زندگی شهروندان باید مورد توجه قرار گیرد به عنوان مثال وقتی شما وارد یک ساختمان می‌شوید با نوشته‌هایی به شما اطلاع می‌دهند که ساختمان مجهز به دوربین مداربسته است چون ضبط فیلم و صدا بدون اطلاع فرد، قانونی نیست.

وی افزود: ضبط صدا و تصویر افراد بدون اجازه و اطلاع آنها به لحاظ شرعی و قانونی تخلف است؛ گاهی مشاهده می‌کنیم یک معلم تخلفی انجام داده است و در بین 40 هزار معلم شهرستان‌های استان تهران ممکن است تعداد محدودی مثلاً 4 نفر چنین تخلفی را مرتکب شوند که برخورد با آنها مسیر خود را دارد یعنی پرونده برای تعیین تکلیف به هیئت تخلفات اداری ارسال می‌شود.

ممنوعیت ورود به حریم خصوصی دانش‌آموزان

مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران ادامه داد: اگر مطلع شویم معلمی در کلاس درس این اقدامات را انجام می‌دهد، حتماً با آن برخورد می‌کنیم.

بهرامی در پاسخ به این پرسش که آیا دستورالعملی را برای ممنوعیت ضبط فیلم یا گرفتن عکس از  دانش‌آموزان توسط معلمان در کلاس درس به مدارس ابلاغ کرده‌اید؟ گفت: حراست در این‌باره دستورالعمل دارد که در اختیار مدارس است؛ هر گونه ورود به حریم خصوصی دانش‌آموزان ممنوع است مگر آنکه در مدرسه جشنی برگزار شده باشد و کادر مدرسه و خانواده‌ها در جریان باشند؛ در چنین شرایطی اجازه فیلمبرداری وجود دارد.

وی در پایان گفت: اگر  والدین با این موضوع مواجه شدند در سامانه شکایات آموزش و پرورش به آدرس shekayat.medu.ir  درخواست خود را ثبت کنند یا به واحد ارزیابی  عملکرد و پاسخگویی به شکایات منطقه خود مراجعه کنند.

پیش از این پلیس فتا اعلام کرده بود: اگر در انتشار این فیلم‌ها حقوق کودکان و حریم خصوصی دانش‌آموزان رعایت نشود، خانواده دانش‌آموزان می‌توانند از آن معلم شکایت کنند و موضوع را از طرف پلیس فتا پیگیری کنند.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
X
آگهی تبلیغاتی