×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 164928
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/11/26 ساعت 08:35
چرا مذاکرات قاهره به آتش‌بس ختم نشد؟

«نورنیوز» بررسی می‌کند

چرا مذاکرات قاهره به آتش‌بس ختم نشد؟

مذاکرات بین امریکا، مصر، رژیم اسرائیل و قطر در قاهره درباره آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا بدلیل اختلاف نظرهای موجود در هیئت حاکمه رژیم صهیونیستی و همچنین شکافهای جدی میان مطالبات دو طرف منازعه بدون دستیابی به موفقیت پایان یافت.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: طرف‌های مذاکره‌کننده که برای دستیابی به توافق آتش‌بس در جنگ غزه و تبادل اسرا در قاهره گرد هم آمده بودند بدون هیچ نتیجه‌ای به گفت‌وگوها پایان دادند.
در این مذاکرات «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا)، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی»، نخست‌وزیر قطر، «عباس کامل»، رئیس سازمان اطلاعات مصر و یک هیأت از رژیم اسرائیل حضور داشتند 
در یک سوی معادله آتش‌بس، گروه‌های فلسطینی همچون حماس و جهاد اسلامی قرار دارند که البته نماینده‌ای در مذاکرات نداشتند. گروه‌های مقاومت هدف خویش را تحقق مطالبات و حقوق مشروع ملت فلسطین اعلام کرده و برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا را به تحقق اهدافی همچون پایان واقعی تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی و عقب‌نشینی آنها از غزه، افزایش امدادرسانی و ورود کمک‌های جهانی به این باریکه ساحلی همچنین تبادل اسرا بر اساس معیارهای مقاومت مشروط کرده‌اند. 
در همین چارچوب «محمد الهندی»، معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تأکید کرد که «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای رسیدن به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا جدی نیست. وی افزود: رژیم اسرائیل به دنبال کوچاندن فلسطینیان است و نمی‌خواهد اجازه دهد آوارگان از جنوب نوار غزه به شمال آن بازگردند. حماس نیز حمله به رفح را زمینه‌ساز توقف مذاکرات آتش‌بس و تبادل اسرا عنوان کرده است. 
رد پیشنهاد حماس از سوی نتانیاهو
در سوی دیگر معادله اما، رژیم صهیونیستی قرار دارد. رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که نتانیاهو طرح پیشنهادی موساد و شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی) برای توافق با حماس را رد کرده است. کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد، هیات اسرائیلی به ریاست رئیس موساد بدون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت قاهره را ترک کرده است.
منابع اسرائیلی و آمریکایی هم گفتند، اختلاف اصلی که مانع از پیشرفتی به سمت مذاکرات جدی‌تر می‌شود، تعداد بالای زندانیانی است که حماس خواستار آزادی آنها در قبال آزادی هر گروگان اسرائیلی و به‌ویژه سربازان است.
نکته قابل توجه آنکه اختلاف بین سران سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیش از اعزام هیات این رژیم به قاهره نیزوجود داشت و علی‌الظاهر همین امر باعث شد ژنرال «نیتزان آلون» در فلسطین اشغالی بماند و در مذاکرات شرکت نکند. 
شواهد متعددی از وجود اختلاف نظرهای جدی میان مقامات سیاسی،نطامی و امنیتی رژیم صهیونیستی پیرامون نحوه پایان دادن به جنگ غزه وجود دارد. به عنوان مثال در حالی که رژیم صهیونیستی هیئتی بلند پایه برای شرکت در مذاکرات قاهره اعزام کرد،روزنامه صهیونیستی «معاریو» از طرح شورای جنگ رژیم صهیونیستی برای پایان‌دادن به جنگ علیه غزه و تحقق اهداف مورد نظر این رژیم تا پایان بهار خبر داد.
 رایزنی‌های اردن، قطر و مصر
مذاکرات آتش‌بس میان رژیم اسرائیل و حماس، ضلع دیگری به نام کشورهای عربی منطقه دارد و در همین راستا کشورهایی همچون مصر، اردن و قطر کانون رایزنی‌ها برای آتش بس جدید و تبادل اسرا شده‌اند. منابع خبری گزارش دادند شاه اردن که به واشنگتن سفر کرده، در همین راستا با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا دیدار و درباره تحولات غزه گفت وگو کرده است. «عبدالله دوم» پیش از این در دیدار با شماری از سناتورهای آمریکایی در واشنگتن، خواستار تلاش بیشتر جامعه جهانی برای توقف جنگ در غزه شده بود. 
مصر که یکی از میانجی‌ها برای برقراری آتش‎بس است به‌صورت همزمان ضمن اعتراض به حمله رژیم صهیونیستی به رفح  با سیاست کوچ اجباری ساکنان غزه به مرزهای خود مخالفت کرده است. قطر نیز همچون چهار ماه گذشته زنجیره‌ای از رایزنی‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از فلسطینی‌ها و صهیونیست‌ها گرفته تا ایران، اروپا و آمریکا را در دستور کار دارد. 
سکوت اروپا؛ 
کشورهای اروپایی اما این روزها بیش از آنکه اقدام عملی برای برقراری آتش‌بس داشته باشند از یک‌سو از ادامه فاجعه انسانی در غزه ابراز نگرانی می‌کنند و از سوی دیگر خواستار خودداری رژیم صهیونیستی از حمله به رفح شده‌اند و به عبارت واضح‌تر کنش‌های خود را در چارچوب ابراز نگرانی منحصر کرده‌اند. 
تناقض در رفتار آمریکا؛  کمک 14 میلیارد دلاری واشنگتن به کشتار در غزه 
«جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا همزمان با اعزام رئیس سازمان سیا به قاهره  برای شرکت در مذاکرات از بالابودن تلفات جنگ ابراز نارضایتی کرده است و خواستار تأمل بیشتر تل‌آویو پیش از حمله گسترده به رفح شده است. اما «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که کشورش خواهان برقراری آتش‌بس فراگیر در نوار غزه نیست. کربی ادعا کرد رژیم صهیونیستی در رفح اهداف مشروعی دارد و در تعقیب حماس باید احتیاط کند.در همین اثنا سنای آمریکا لایحه کمک ٩٥ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. در این لایحه ۱۴ میلیارد دلار برای رژیم صهیونیستی و بیش از ۹ میلیارد دلار برای مناطقی که در آنها یک درگیری فعال در جریان است از جمله نوار غزه در نظر گرفته شده است. این مصوبه‌ نشان می‌دهد حضور نماینده آمریکا در مذاکرات قاهره نه اقدامی در راستای صلح، بلکه در جهت تقویت موقعیت رژیم صهیونیستی و افزایش فشارها بر طرف‌های عربی و فلسطینی برای امتیازدهی بیشتر به تل‌آویو است. رویکرد ریاکارانه امریکا، چنان آشکار است که «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خطاب به این کشور و ژست‌های صلح‌طلبانه رئیس‌جمهورش گفت که آمریکا اگر نگران تلفات غیر نظامیان است، ارائه تسلیحات به رژیم صهیونیستی را قطع کند.

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند+خلاصه بازی
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
حمله پهپادی یمن به سرزمین‌های اشغالی
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد
گرانترین بازیکن فوتبال ایران چه کسی است؟
اردوغان: جهان اسلام باید فلسطینی ها را گرد هم آورد
صالحی امیری: صنعت گردشگری یکی از سه اولویت اصلی دولت چهاردهم است
ناوگان صمود، آبروداری از وجدان انسانی
عارف: برای المپیک 2028 برنامه خوبی داریم
تیم ملی فوتبال نابینایان نایب قهرمان جام ملت‌ها شد
X
آگهی تبلیغاتی