×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 164816
تاریخ انتشار :

نورنیوز اظهارات مغرضانه اخیر مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران را بررسی کرد؛

بهانه جویی برای اثبات ادعاهای غیر واقعی!

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی امروز نسبت به اظهارات علی اکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی واکنش نشان داد و ایران را به عدم شفافیت در برنامه هسته‌ای متهم کرد که بر اساس گزارش‌های رسمی منتشر شده از سوی آژانس، ایران رکوردار تعداد بازدیدها و بازرسی‌های آژانس از سایت‎‌ها و تاسیسات هسته‌ای خود به شمار می‌رود.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، امروز در نشستی که در شهر دبی برگزار شد با بیان اظهاراتی مغرضانه و جهت دار ضمن اشاره غیرمستقیم به صحبت‌های علی‌اکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران و البته بدون بردن نامی از او، مدعی شد که ایران درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود شفافیت ندارد.

علی اکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران چند روز قبل در گفت‌وگویی تلویزیونی در پاسخ به سوالی پیرامون توانمندی کشورمان در زمینه ساخت سلاح هسته‌ای گفت: «ما همه آستانه‌های علم و فناوری هسته‌ای را داریم. من یک مثال می‌زنم دیگر آن را خودتان برداشت کنید؛ یک خودرو چه می‌خواهد؟ شاسی می‌خواهد، موتور می‌خواهد، فرمان می‌خواهد، جعبه دنده می‌خواهد، شما بگو جعبه دنده ساختی؟ می‌گویم بله. موتور ساختی؟ بله ولی هر کدام برای کار خودشان است.»

گروسی با برداشتی عجیب از صحبت‌های علی اکبر صالحی ایران را به عدم شفافیت متهم کردو گفت: به تازگی در جاهای مختلف از جمله در ایران خیلی راحت درباره سلاح‌های هسته‌ای صحبت می‌شود. یک مقام بلندپایه ایران گفت که ما همه اجزا را داریم فقط روی هم سوار نشده‌اند.

اگرچه گروسی به نام علی‌اکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی ایران اشاره‌ای نکرد اما مدعی شد که همه چیزهایی [که درباره ایران می‌گویم] واقعیت هستند. ما در اینجا دستور کار سیاسی نداریم. ایران می‌تواند برنامه هسته‌ای نیروگاهی داشته باشد اما باید سیستم بازرسی متناسب با آن را بپذیرد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی در ادامه با این ادعا که ایران رویه عدم پاسخ دهی و عدم همکاری با آژانس را در پیش گرفته است، گفت: لازم است به بازرس‌های ما اجازه ورود به ایران داده شود.

گروسی در حالی در اظهارات خود و در بیان نحوه تعامل ایران با آژانس از کلید واژه‌هایی نظیر «همکاری ناکافی» و «عدم پاسخگویی» استفاده می‌کند که بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده از سوی آژانس، ایران رکوردار تعداد بازدیدها و بازرسی های آژانس از سایت‎‌ها و تاسیسات هسته ای اش به شمار می رود.

«رافائل گروسی» چندی قبل نیز با بیان اظهاراتی مشابه گفت؛ ایران در حال تنبیه این نهاد بین‌المللی بابت اقداماتی است که آمریکا و کشورهای اروپایی مرتکب شده‌اند.

وی با اشاره باینکه ایران آژانس را بابت اقدامات دیگران گروگان گرفته است مدعی شد؛ جمهوری اسلامی ایران همکاری با آژانس را به صورت بی‌سابقه‌ای محدود کرده است.

ایران بدلیل رفتارها و اظهارات غیر مستند، سیاسی و پیروی آژانس از استانداردهای دو گانه در قبال برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران نسبت به رویه غیر فنی و خارج از قواعد قانونی آژانس هشدار داده و ایت رفتارها را خارج از حیطه وظایف قانونی این نهاد بین المللی و تعهدات پادمانی ایران عنوان کرده است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آزادی در انتظار آبی‌پوشان؛ جباری و مأموریت دشوار برابر آلومینیوم +ترکیب احتمالی استقلال
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
جولان مرگبار سگ‌های ولگرد در دماوند
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش مهار نشد،نتانیاهو زیر آتش نقدها +فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
یمن: به پایگاه رامات دیوید در شرق حیفا حمله کردیم +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیک بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
دستورات جدید ترامپ برای تحریم نفت ایران
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز 5 شنبه 11 اردیبهشت
خوابیدن کنار موبایل به مغز آسیب می‌رساند؟/ تأثیر گوشی‌های هوشمند بر کیفیت خواب
نورنما | سفر مجازی به پایتخت موسیقی جهان!/سنندج
این‌گونه از هوش مصنوعی بپرسید / 7 اصل طلایی برای گرفتن پاسخ بهتر
صدها تروریست در سیستان و بلوچستان منهدم یا دستگیر شدند
مشکل مطهری با روحانیت چه بود؟
به دنیای نوجوانان نزدیک شویم؛ کلیدهای گفت‌وگو
نتیجه بازی فولاد (1) - چادرملو اردکان (1) | بازی در بارش سخت باران + خلاصه بازی
جنایت فجیع خانوادگی
نورنما | 12 اردیبهشت سالروز شهادت آیت الله مرتضی مطهری و روز معلم گرامی باد
پیام مدیرعامل فولاد مبارکه به مناسبت روز کارگر؛ تقدیر از دستان خستگی‌ناپذیر
نتیجه نهایی بازی پرسپولیس (3) مس رفسنجان (0) + خلاصه بازی | انتقام قرمز ها در باشگاه مس
هشدار هواشناسی: احتمال باران، باد شدید و صاعقه در تهران
تعویق مذاکرات رم؛ آیا پای اعتراض به دیپلماسی تهدید و تحریم در میان است؟
برد نفس گیر ایران در اولین دیدار؛ ایران(5) - موریتانی(4) + فیلم
برنامه بازی های بعدی تیم ملی ایران در جام جهانی فوتبال ساحلی 2025
ورود پزشکان به سامانه نسخه‌نویسی، دو مرحله‌ای شد
X
آگهی تبلیغاتی