چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 19:44
چهارشنبه 22 مرداد 1404 | ساعت 19:44
×
سیاسی
شناسه خبر : 164320
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1402/11/18 ساعت 16:45

متن کامل پاسخ حماس به طرح آتش بس

طبق پاسخ حماس، مصر و قطر به همراه تمامی طرف‌های لازم موظف هستند مدیریت و نظارت بر ضمانت عملی شدن موارد مذکور را بر عهده بگیرند و در این زمینه تلاش کنند.

نورنیوز گروه بین‌الملل: جنبش حماس شامگاه سه‌شنبه اعلام کرد پس از رایزنی با رهبران حماس و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین پاسخ خود را درباره این پیشنهاد به مصر و قطر ارائه کرده است. مقاومت حماس اعلام کرد با طرح پیشنهادی نشست پاریس با روحیه مثبت برخورد کرده است، با این هدف که شامل آتش‌بس کامل، پایان دادن به جنگ غزه، بازسازی آن، لغو محاصره این باریکه و تبادل اسرا باشد.

 پس از آن «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست‌وزیر قطر و وزیر خارجه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در دوحه اعلام کرد پاسخ حماس را برای صهیونیست‌ها ارسال کرده است. طرف‌های آمریکایی و اسرائیلی نسخه‌ای از پاسخ حماس را دریافت کردند که شامل سه صفحه، یک اصلاحیه‌ در سند «توافق چارچوب» پاریس و همچنین ضمیمه‌ای ویژه شامل ضمانت‌ها و خواسته‌هایی با هدف توقف تجاوز و رفع آثار آن است.

طبق پیشنهاد حماس، هدف از این توافقنامه، توقف عملیات نظامی متقابل میان طرفین، دستیابی به آرامش کامل و پایدار، تبادل اسرا میان دو طرف، پایان محاصره غزه، بازسازی، بازگرداندن ساکنان و آوارگان به خانه‌های خود و تامین سرپناه و ملزومات امدادی برای ساکنان تمام مناطق نوار غزه طی سه مرحله است.

 مرحله نخست (۴۵ روز)

مرحله نخست شامل آزادی تمامی اسرای صهیونیستی در میان زنان و افراد زیر ۱۹ سال، سالمندان و بیماران، در ازای آزادی تعداد مشخصی از اسرای فلسطینی.

 این مرحله همچنین شامل تشدید ارسال و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه، خروج نیروهای رژیم صهیونیستی از مناطق پرجمعیت و اجازه شروع کار بازسازی بیمارستان‌ها، خانه‌ها و تأسیسات در تمام مناطق نوار غزه است.

 در مرحله نخست همچنین به سازمان ملل متحد و آژانس‌های آن اجازه داده‌ خواهد شد تا خدمات بشر دوستانه ارائه دهند و اردوگاه‌هایی را برای پناه دادن به اهالی غزه ایجاد کنند. در این مرحله مذاکرات غیر مستقیم درباره الزامات لازم برای بازگرداندن آرامش کامل به غزه نیز آغاز می‌شود.

ضمیمه جزئیات مرحله اول جزء لاینفک این توافقنامه است، مشروط بر اینکه جزئیات مرحله دوم و سوم در حین اجرای مرحله نخست مورد توافق قرار بگیرد.

 مرحله دوم (۴۵ روز)

مذاکرات غیر مستقیم درباره الزامات لازم برای ادامه توقف عملیات نظامی متقابل و بازگشت به حالت آرامش کامل باید قبل از اجرای مرحله دوم تکمیل و نتیجه اعلام شود.

هدف از این مرحله نیز آزادی تمامی اسرای صهیونیست مرد (غیرنظامی و نظامی) در ازای آزادی تعداد معینی از اسرای فلسطینی، ادامه اقدامات بشردوستانه مرحله اول، خروج کامل نیروهای رژیم صهیونیستی به خارج از مرزهای تمامی مناطق نوار غزه است.

مرحله دوم همچنین شامل آغاز کار بازسازی منازل، تأسیسات و زیرساخت‌های تخریب شده در سراسر نوار غزه طبق سازوکارهای مشخص و توافقات صورت گرفته در مرحله اول می‌شود.

 مرحله سوم (۴۵ روز)

هدف اصلی از مرحله سوم نیز تبادل اجساد کشته‌شدگان از هر دو طرف پس از شناسایی آنهاست. در این مرحله نیز طبق روال دو مرحله قبل اقدامات بشردوستانه در نوار غزه ادامه خواهد یافت.

 ضمیمه حماس

ضمیمه الحاق شده جنبش حماس به این توافق نیز شامل تضمین بندهایی است که از جمله مهم‌ترین آنها از این شرح است؛

۱) تکمیل مراحل قانونی لازم برای اطمینان از عدم بازداشت مجدد اسرای فلسطینی به همان اتهامی که به خاطر آن بازداشت شده بودند.

۲) بهبود شرایط اسرا در زندان‌های رژیم اشغالگر و رفع تدابیر و مجازات‌های اتخاذ شده پس از تاریخ ۲۰۲۳/۱۰/۷.

۳) توقف تجاوزات و یورش شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی و بازگرداندن شرایط مسجدالاقصی به وضعیت قبل از سال ۲۰۰۲.

۴) تشدید ورود مقادیر لازم و کافی کمک‌ها، سوخت و امثال آن به صورت روزانه.

۵) بازگشت آوارگان به محل زندگی خود در همه مناطق نوار غزه و اطمینان از آزادی تردد جمعیت و در همه مناطق نوار غزه، به‌ویژه از جنوب به شمال.

۶) اطمینان از بازگشایی همه گذرگاه‌ها با نوار غزه و ازسرگیری تجارت و آزادی انتقال افراد و کالاها بدون موانع.

۷) لغو هرگونه محدودیت از سوی رژیم صهیونیستی در زمینه حرکت مسافران، بیماران و مجروحان از طریق گذرگاه رفح.

۸) ازسرگیری تجهیز نوار غزه به سوخت مورد نیاز برای راه‌اندازی نیروگاه تولید برق و پایبندی رژیم صهیونیستی به رفع نیاز برق و آب نوار غزه.

طبق پاسخ حماس، مصر و قطر به همراه تمامی طرف‌های لازم موظف هستند مدیریت و نظارت بر ضمانت عملی شدن موارد مذکور را بر عهده بگیرند و در این زمینه تلاش کنند.

طبق بیانیه دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که صبح امروز (چهارشنبه) منتشر شد، تل‌آویو پاسخ حماس به طرح پیشنهادی نشست پاریس را از میانجیگران دریافت کرده و در حال بررسی آن به همراه سازمان جاسوسی موساد است./ منبع: اخبار سوریه


اخبار سوریه
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آیا مراکز معاینه فنی در ایام اربعین تعطیل خواهند بود؟
نظارت استراتژیک بر ایران؛ آمریکا برای نظارت بر ایران پایگاه نظامی می سازد
دومین عامل قتل محیط‌بان گلستان دستگیر شد
مجری مشهور به خارج مهاجرت کرد
80 هزار فرصت شغلی برای معلولان تا پایان سال به واقعیت می‌پیوندد؟
ترامپ رسانه‌ها را به کارشکنی در دیدار با پوتین متهم کرد
افزایش حقوق کارکنان دولت و شهرداری‌ها به مرحله نهایی رسید
چند درصد از بدهی میلیاردی بابک زنجانی تسویه شد؟
اردن: اظهارات خطرناک و تحریک آمیز نتانیاهو را به شدت محکوم می‌کنیم
مازندران در معرض خطر سیل؛ هشدارهای جدی به مردم اعلام شد
پسران بسکتبال ایران به فینال لیگ جوانان آسیا راه یافتند
دیدار نماینده ویژه روسیه با عراقچی
دادگاه کانادا حکم جدیدی درباره حادثه هواپیمای اوکراینی صادر کرد
طالبان دوباره خبرساز شد؛ اعدام بی‌رحمانه نوجوان افغان به‌خاطر بازی با موبایل
سناریوهای احتمالی جنگ بعدی میان اسرائیل و ایران چگونه خواهد بود؟
جزئیات آزمون استخدامی بانک مرکزی اعلام شد؛ استخدام 600 نفر قطعی است
اطمینان فرمانده مرزبانی: هیچ خلأ امنیتی در مرزهای اربعین وجود نداشت
بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
24 ساعت خشونت؛ بیش از 560 شهید و زخمی در حملات صهیونیستی به غزه
اعلام یکطرفه شدن جاده چالوس از ساعت 19 امروز
پزشکیان: نتانیاهو به جای دلسوزی دروغین، به جنایاتش در غزه نگاه کند
دیدار سخنگوی دولت با کارگردان مطرح سینما، پوران درخشنده
لاریجانی: مقاومت سرمایه ملی لبنان است/ ما طرحی برای لبنان نیاورده‌ایم
برق مشترکان پرمصرف تهرانی، به طور هوشمند محدود شد
نجات معجزه‌آسا: کودک پاکستانی در مرز شلمچه از گرمای مرگبار در امان ماند
پُرمصرف‌ترین داروها کدامند؟
نیمیتز پس از 5 سال در بحرین؛ واشنگتن بدنبال چیست؟
آمریکا چین را با تراشه هایش زیرنظر گرفت
سنگر ساختن از نام کوروش برای شلیک به روان مردم ایران
تصویرسازی اربعین و رهایی از تلهٔ آینده‌های پیش‌فرض
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
تجربهٔ «مشایهٔ» اربعین
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهار‎شنبه 22 مرداد 1404
آغاز دوره‌ای جدید در مدیریت آبی‌ها/چه کسی مدیرعامل جدید استقلال می شود؟
5 کشته و 57 مصدوم در حادثه اتوبوس زائران اربعین + اسامی
رایزنی میانجی‌گرایانه وزیر خارجه مصر با عراقچی و گروسی
جدیدترین حراج شمش طلا هفته آینده برگزار می شود+ جزئیات
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 22 مرداد 1404 +جدول
امروز ؛ آخرین روز فروش ارز اربعین/زائران اربعین چقدر دینار خریدند؟ + جزئیات
پاسخ توییتری فرزند پزشکیان به جلیلی درباره مذاکرات
سایپا فروش ویژه خودروهای وارداتی را کلید زد
ارسال نامه تروئیکای اروپایی درباره مکانیسم‌ ماشه به سازمان ملل/خطر اعمال دوباره تحریم‌ها
بورس باز عقب نشینی کرد
ماجرای بسته‌شدن جاده فیروزکوه توسط چند خودروی لاکچری چه بود؟
راز مرگ دختر 7 ساله با اعتراف نامادری فاش شد
پزشکیان: گام‌های اولیه برای رفع ناترازی با انرژی خورشیدی برداشته شد
پادشاه بی‌رقیب پرش با نیزه بار دیگر تاریخ‌ساز شد
مساله‌ تندروها
مدال‌آوران المپیاد هوش مصنوعی و حکمرانی از کنکور معاف شدند
ترافیک سنگین در جاده های شمال
X
آگهی تبلیغاتی