×
اخبار بین الملل
شناسه خبر : 163869
تاریخ انتشار : شنبه 1402/11/14 ساعت 09:16
تونلی که بورل از آن سخن می‌گوید، کجاست؟

«نور نیوز» بررسی می‌کند؛

تونلی که بورل از آن سخن می‌گوید، کجاست؟

«جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا با اشاره به ناکامی تحریم‌های غرب علیه روسیه، اذعان کرد که کمک‌های گسترده غرب به اوکراین راه به جایی نبرده است. به گفته وی، شدت جنگ افزایش یافته و در انتهای این تونل، «روشنایی» دیده نمی‌شود.

نورنیوز- گروه بین‌الملل: سخنان اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مجمع سرمایه‌گذاران گلوبال گیت‌وِی درباره جنگ اوکراین و حمایت‌های امریکا و اروپا از کی‌یف،  اعترافی دیرهنگام به واقعیت‌هایی است که زیر پوست نبرد روسیه و اوکراین جریان دارد. هرچند «جوزپ بورل» در واپسین سخنان خود کوشید شرکای اروپایی کی‌یف را به افزایش فشار بر کرملین ترغیب کند اما تجربه ماه‌های اخیر گواه این است که این راهکارها نیز به نتیجه‌ای که مطلوب امریکا و قاره سبز است، منجر نخواهد شد.

به اعتقاد تحلیلگران و ناظران آنچه در میدان جنگ اوکراین و صحنه جهانی جریان دارد، از چند منظر قابل توجه است.

1. غربی‌ها در حالی با ایجاد سلطه رسانه‌ای  تلاش می کنند تا جنگ اوکراین و مقابله با روسیه و به‌تبع آن چین و ایران را به محور تحولات جهان مبدل و افکار عمومی را با خود همراه سازند که در چهار ماه اخیر جنگ غزه به‌رغم سانسورهای شدید خبری، به محور نگاه جهانی مبدل شده  و افکار عمومی بدون توجه به رویه انتظاری غرب مبنی بر به حاشیه‌رفتن مساله فلسطین، نگاهی ویژه به غزه و محکوم‌سازی رژیم صهیونیستی دارد؛ چنانکه امروز در سراسر جهان در حمایت از فلسطین، تظاهرات مردمی گسترده و مستمر برگزار می‌شود و شهروندان این کشورها خواستار اختصاص بودجه برای کمک به غزه و لغو حمایت از اوکراین هستند. بر این اساس بخشی از دالان تاریک مورد اشاره بورل را می‌توان همان شکست غرب در مدیریت افکار عمومی جهان در جنگ اوکراین و معادلات جهانی دانست. امروز در تظاهرات‌های جهانی نامی از اوکراین برده نمی‌شود و همگان چشم به فلسطین دارند.

2. اروپا و آمریکا در دو سال گذشته مدعی بوده‌اند که اوکراین نمودی از مولفه‌های کشوری دموکراتیک با ظرفیت همترازی با ارزش‌های غربی و در نهایت تامین‌کننده امنیت و جایگاه جهانی لیبرال دموکراسی غربی است که ظرفیت پیوستن به اتحادیه اروپا و ناتو را دارد. این در حالی است که افشای فساد گسترده سیستماتیک در ساختار حاکم بر اوکراین که نمونه اخیر آن فساد 40 میلیون دلاری در خریدهای تسلیحاتی این کشور است، در کنار شکست‌های سنگین اوکراین در میدان نبرد این فرضیه را از اساس ابطال نموده است. اوکراین نه تنها نتوانسته اراضی تحت تسلط روسیه را پس بگیرد، بلکه هر روز بر وسعت  اراضی که از دست می دهد افزوده شده و ناتوانی اوکراین در تحقق اهداف و شاخصه‌های اتحادیه اروپا را بر همگان آشکار کرده است. در چنین شرایطی است که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و ناتو دیگر حتی از سوی متحدان اصلی کی‌یف همچون آمریکا، آلمان و انگلیس نیز مطرح نمی‌شود.

3. غربی‌ها در طول جنگ اوکراین مدعی بودند که قدرت برتر نظامی جهانی هستند و توان شکست‌دادن روسیه را در کوتاه‌مدت خواهند داشت. ادعایی که محقق نشده و حتی صحبت از استمرار جنگ تا یک دهه آینده نیز مطرح است. آن هم در شرایطی که غرب در حوزه تامین تسلیحات نبرد نیز به شدت با بحران مواجه شده است. در همین راستا نهادهای نظامی وامنیتی آمریکا رسما از ناتوانی برای ادامه تامین تسلیحات برای تداوم جنگ اوکراین به دلیل توان بالای نظامی روسیه خبر داده‌اند.«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در نشست مطبوعاتی مشترک با «ینس استولتنبرگ»، دبیرکل ناتو با اشاره ضمنی به شکست اوکراین در جنگ با روسیه، اذعان کرد: «کمک نظامی که سابق بر این برای اوکراین فراهم می‌شد، اکنون دیگر وجود ندارد و ما شواهد آن را در میدان نبرد می‌بینیم.» روزنامه «فایننشال تایمز» نیز به نقل از مدیرعامل یک شرکت تولید کننده تسلیحات نظامی نوشت؛تولیدکنندگان سلاح غربی ۲ سال زمان نیاز خواهند داشت تا به سربازان اوکراینی، تسلیحات و مهماتی در حد روسیه بدهند. فایننشال تایمز به نقل از «دیوید چور»، مدیرعامل گروه صنعت دفاعی «چک‌اسلواک» موسوم به CSG تاکید کرد که شرکت‌های دفاعی غربی مهارت کافی برای تحقق نیازهای مربوطه را ندارند. غربی‌ها در حالی ارسال تسلیحات جدید را زمینه‌ساز موفقیت اوکراین بر روسیه عنوان می‌کنند که نشریه «فارن‌افرز» اعلام کرد برخلاف ادعای رسانه‌های غربی که تأکید می‌کردند تانکهای لئوپارد۲ وضعیت جنگ را به نفع اوکراین تغییر می‌دهند، این تانک‌ها هم‌اکنون یا نابود شدند یا نیاز به تعمیر دارند.

«ژنرال کریستین فرودینگ»، مسئول کارگروه هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین در وزارت دفاع آلمان می‌گوید؛ کمبود حمایت هوایی و نبود سامانه‌های دفاع هوایی موثر از دلایل اصلی  شکست ارتش اوکراین در ضد حملات ارتش این کشور علیه ارتش روسیه در طول یک سال گذشته بوده است. ناکامی کاخ سفید برای تامین و واگداری ۶۰ میلیارد دلار کمک بیشتر به اوکراین و نیز اختلافات شدید در اتحادیه اروپا جهت رسیدن  به توافقی برای انتقال ۵۴ میلیارد دلار از بودجه این اتحادیه به اوکراین بر شدت این بحران‌ها افزوده است. این  وضعیت بحرانی ناتو را بر آن داشته تا به دورزدن قوانین در لوای شنگن نظامی روی آورد؛ چنانکه «تایمز» گزارش داده ناتو در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد شبکه‌ای از «کریدورهای نظامی» در سراسر اروپا با هدف دورزدن قوانین پیچیده‌ای است که در حال حاضر تبادل تجهیزات و پرسنل میان کشورهای ناتو را محدود می‌کنند.

با این حال «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین  همچنان خواستار حمایت نظامی قوی‌تر از سوی کشورهای غربی است و هشدار داده که اگر اوکراین نتواند روسیه را شکست دهد، احتمال وقوع جنگ جهانی سوم وجود دارد.

4. بسیاری از سران اروپا همچون آلمان‌ها، فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها، ایتالیایی‌ها و... در کنار سران کاخ سفید بر آن بودند تا اوکراین را به دالانی سپید و روشن برای رسیدن به اهداف شخصی و جهانی همچون ماندن در قدرت مبدل سازند، اما امروز نتایج جنگ، دالانی تاریک را پیش روی بسیاری از آنها قرار داده است. در حال حاضر هزینه‌های جنگ و پیامدهای آن در اقتصاد این کشورها  اعتصاب‌های گسترده در کشورهایی همچون فرانسه، آلمان و انگلیس را به همراه داشته و آینده سیاسی دولتمردان این کشورها را تحت الشعاع قرار داده است. در آمریکا نیز شکست  اوکراین در جنگ با روسیه و البته حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی در کشتار غزه، وضعیتی بحرانی و پیچیده برای جو بایدن در آستانه انتخابات سال 2024 ایجاد کرده است. نکته مهم آنکه جنگ‌افروزی سران غرب در اوکراین زمینه‌ساز رشد افراط ‌گرایی در اروپا و آمریکا شده که نتیجه آن در روی کارآمدن افراط ‌گرایان در هلند و اقبال آمریکایی‌ها به دونالد ترامپ قابل مشاهده است. تداوم این روند به طور قطع اثرات مخرب قرار گرفتن تونل تنگ و تاریک در برابر آینده غرب را چنانکه جوزف بورل به آن اشاره کرده بیش از پیش هویدا خواهد کرد.  


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نتانیاهو رسما خواستار خلع سلاح در جنوب غرب سوریه شد
پزشکیان: بازگشت تحریم‌ها ناخوشایند است، اما پایان راه نیست و در برابر آنها تسلیم نمی‌شویم
دبیرکل سازمان ملل: جهان در آستانه عصر جدید انرژی ایستاده است
رایزنی غریب آبادی با سفرای چین و روسیه درباره قطعنامه 2231
مقام اروپایی:‌امیدواریم به راه حل دیپلماتیک در ارتباط با ایران دست یابیم
ویتکاف: آمریکا مایل به مذاکره با ایران است
پزشکیان: اگر اسنپ‌بک اتفاق بیفتد، گفت‌وگو دیگر معنایی ندارد
ادعای «روبیو» علیه ایران
وزیر خارجه اسپانیا: کشتار غیرنظامیان غزه نقض آشکار قوانین بین‌المللی است
صعود فوتسال ایران به مرحله نهایی جام ملت‌های آسیا
روایت لاریجانی از تبیین جنگ و آرامش دادن به مردم توسط رهبر معظم انقلاب
شاهکار نیروهای مسلح یمن در حمله به سرزمین‌های اشغالی
رئیس جمهوری آرژانتین سازمان ملل را به سوءاستفاده از قدرت متهم کرد
گسل‌های ایران فعال شدند
عارف: دبیرکل سازمان ملل همه مواضع ما را قبول دارد
نورنما | عجیب‌ترین کتاب‌فروشی دنیا با قدمت 100 میلیون سال در چین
فعال شدن امکان جستجو با صدا و دوربین در گوگل
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای عزت و اقتدار ملت ایران را به گوش جهانیان رساند
شناسایی 213 گلوگاه فساد در کشور
خطیب: گنجینه اطلاعات تسلیحاتی اسرائیل را مستند کردیم
یورش بیش از 1000 صهیونیست به مسجد الاقصی در روزهای اخیر
لاوروف و روبیو در سازمان ملل دیدار کردند
دیدار روسای جمهور ایران و فرانسه با یکدیگر /مکرون: توافق با ایران همچنان امکان‌پذیر است
روسیه: ترامپ می‌خواهد کل جهان انرژی آمریکا را بخرند
مصر دست رد به پیشنهادهای اروپا زد
درخشش ستاره‌های ایرانی در لیگ امارات
وعده ترامپ به سران عربی: کرانه باختری به اراضی اشغالی ملحق نمی شود
رویترز: تحریم‌های غرب تأثیر قابل توجهی بر جریان نفت ایران نداشته‌ است
سازمان ملل: اخبار ورود مواد غذایی به غزه فریب است
اصابت پهپاد به اراضی اشغالی با وجود استقرار سامانه دفاع لیزری/تلفات بی‌سابقه‌+فیلم
برد المپیاکوس با دبل مهدی طارمی در جام حذفی یونان+فیلم
موافقت عراق با ایجاد دو گذرگاه جدید در مرزهای ایران و عربستان
عراقچی: غرب صلاحیت توسل به اسنپ‌بک را ندارد
پاداش پای سکو 200 میلیون تومان
رسانه‌های عربی درباره سخنان پزشکیان در سازمان ملل چه گفتند؟
عارف: دانشگاه‌ها همکاری‌های ارزشمندی را با مراکز دفاعی آغاز کرده‌اند
نجات 9 خدمه شناور تانزانیا در 2 مایلی جنوب کیش
اجرای طرح «کارت امید مادر» از فروردین سال آینده
زلنسکی: روسیه آتش‌بس را نمی پذیرد
گزارش تصویری | سخنرانی رئیس جمهور در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد
پادشاه اسپانیا: کشتار مردم غزه باید به پایان برسد
جاده چالوس یک طرفه شد؛ ترافیک سنگین راه‌ها
صالحی امیری: کنسرت ارمنستان در تخت‌جمشید، دیپلماسی فرهنگی ایران را تقویت کرد
سرلشکرموسوی: سربازان شجاع ایران دشمنان را از اقدام خود پشیمان کرده‌اند
پزشکیان: رژیم صهیونیستی با حمله به ایران خیانتی بزرگ به دیپلماسی کرد
زمان جشن روز تهران اعلام شد/ تورهای تهرانگردی فعال می‌شود
هاشمیان: به حمایت هواداران پرسپولیس نیاز دارم
رئیس دیوان عالی کشور: هوش مصنوعی به قضات در صدور آرای مستدل کمک کند
مدیرعامل توانیر: زمستان امسال شرایط بهتری را در تامین برق خواهیم داشت
آلمان: در تلاشیم تا فشار غرب بر روسیه را حفظ کنیم
X
آگهی تبلیغاتی