×
اجتماعی
شناسه خبر : 163826
تاریخ انتشار :

یارانه تشویقی 61 میلیون نفر چقدر شد؟

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آغاز اجرای مرحله جدید طرح کالا برگ الکترونیک با عنوان طرح فجرانه خبر داد که به موجب آن یارانه تشویقی همه خانوارهای دهک‌های اول تا هفتم درآمدی از 120 به 220 هزار تومان افزایش خواهد یافت و خانوارها می‌توانند به مدت سه ماه از 17 بهمن تا 17 اردیبهشت ماه از اقلام کالابرگی خرید کنند.

نورنیوز-گروه فرهنگ و جامعه: سید صولت مرتضوی در تشریح جزئیات «طرح فجرانه» گفت: این طرح به مناسبت دهه مبارک فجر از ۱۷ بهمن‌ماه آغاز و تا ۱۷ اردیبهشت‌ماه سال آینده ادامه خواهد داشت و در این طرح اعتبار خرید ۱۱ قلم کالابرگی از ۱۲۰ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان افزایش خواهد یافت.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی ادامه داد: در دولت سیزدهم در راستای ایفای وظایف و همچنین کمک به سفره مردم به خصوص اقشار کم درآمد به منظور بسترسازی تکافل اجتماعی چند طرح مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است که یکی از این طرح‌ها، طرح کالابرگ الکترونیکی است که سال گذشته عملیاتی شد. هر چند با فراز و فرودهایی مواجه بود ولی اکنون بیش از ۱۷ درصد از جامعه هدف از این طرح استقبال کردند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: به منظور باز تعریف و به روز کردن طرح، اصلاحاتی در آن صورت گرفت و ابتدا ۱۱ قلم کالا به صورت کالابرگ الکترونیکی در خدمت آحاد مختلف ۷ دهک درآمدی قرار گرفت و  مبلغ یارانه‌ای که به صورت خرید کالا از بستر کالابرگ الکترونیکی پرداخت می‌شد در دوره قبل ۱۲۰ هزار تومان بود که اکنون به ۲۲۰ هزار تومان ارتقا پیدا کرده است.

به گفته مرتضوی طرح فجرانه فعلا به مدت سه ماه اجرا خواهد شد و افراد در این طرح برخلاف طرح گذشته که باید ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه خود را صرف خرید کالابرگ می کردند تا ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی دریافت کنند، در این مرحله ضرورتی ندارد که تا سقف ۲۰۰ هزار تومان خریداری شود. ۱۱ قلم کالا کد گذاری شده و هر کسی به هر میزانی از میزان معین شده کالابرگ خریداری کند مشمول این یارانه می شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر در این طرح برای سرانه هر فرد در ماه ۲ کیلو برنج تعیین شده است خانوار ۴ نفره می‌تواند در ماه ۸ کیلو برنج خریداری و یارانه‌اش را دریافت کند، مرغ و گوشت و حبوبات هم به همین شکل است.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر کسی ۱۱ قلم کالا خریداری کند معادل ۲۲۰ هزار تومان یارانه مضاعف به حساب فروشنده واریز می‌شود. یعنی آن خریدار به قیمت پایه خریداری می‌کند و ۲۲۰ هزار تومان مابه التفاوت به حساب فروشگاه از طریق شبکه ملی اعتبار واریز می شود.

آنطور که مرتضوی گفته یارانه ۳۰۰ هزار تومانی و ۴۰۰ هزار تومانی خانوار همچنان به قوت خود باقیست و خرید به طور اختیاری صورت می گیرد و این طرح مشمول ۷ دهک اول تا هفتم درآمدی می شود که ۶۱ میلیون نفر را شامل می شوند.

وی ادامه داد: قیمت سبد، قیمت مبنا و پایه سبد ۱۱ قلم کالا، ۵۲۳ هزار تومان و قیمت فعلی ۱۱ قلم کالا ۷۴۳ هزار تومان است و چنانچه کسی بخواهد ۱۱ قلم کالا خریداری کند باید ۵۲۳ هزار تومان از جیب خود بپردازد و ۲۲۰ هزار تومان از طریق شبکه ملی به حساب فروشنده واریز می شود.

مرتضوی افزود: طرح فجرانه از ۱۷ بهمن ماه تا ۱۷ اردیبهشت ماه سال آینده تداوم دارد و خرید وزنی است و به تناسب هر فرد به هر میزانی که از این کالاها خریداری کند، مشمول یارانه تشویقی یا مضاعف خواهد شد.

وزیر کار در پاسخ به این پرسش که اگر برای یک خانوار ۴ نفره ۸ کیلو برنج درنظر گرفته شود و آنها ۵ کیلو خریداری کنند آیا ۳ کیلو برنج باقی مانده حذف خواهد شد با خیر؟ توضیح داد: یارانه مضاعف به همان ۵ کیلو تعلق می‌گیرد.یعنی اگر یک خانوده‌ای مثلاً قدرالسهمش ۸ کیلو برنج است حالا ۵ کیلو برنج خریداری کند به همان ۵ کیلو برنج یارانه تعلق خواهد گرفت.

وی گفت: مرتضوی در پاسخ به این پرسش که اگر خانواری تصمیم بگیرد همه ۷۴۳ هزار تومان را مرغ خریداری کند این مکان برایش هست یا خیر؟ گفت: این امکان برایش وجود ندارد، به همان میزان قدرالسهمی که مشخص شده باید خرید شود. مثلاً سرانه یک کیلو مرغ در ماه می‌تواند از بستر کالابرگ الکترونیکی خریداری کند.

وزیر کار درباره اتصال فروشگاه‌ها به شبکه کالابرگ نیز گفت: طبق آخرین برآوردها ۲۱۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور از این طرح استقبال کردند که در حال حاضر به سامانه متصل شده‌اند. ۱۰ فروشگاه زنجیره‌ای بزرگ هم طرف قرارداد این طرح هستند و هیچ نقطه‌ای وجود ندارد که اگر کسی خواست از اقلام کالابرگ خریداری کند دچار مشکل شود. حتی در روستاهای کوچک این امکان فراهم و دسترسی برای آحاد مختلف دهک‌های هفتگانه فراهم شده است.


ایسنا
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز 14 اردیبهشت +وضعیت استانها
آیا افزایش حقوق کارگران تورم زا است؟
دیدار مسئولان و کارگزاران حج با رهبر انقلاب تا ساعتی دیگر
ضرورت یک ائتلاف همه جانبه منطقه ای
نگاهی به همه بدعهدی‌های آمریکا در مذاکرات
ثبت‌نام ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها از راه رسید!
سرسختی یا اصلاح؟ کیفیت حفظ خطوط قرمز
کارگران، کارت طلایی می‌گیرند؟
گام جدید صهیونیست‌ها برای تجزیه سوریه
برنامه مسابقات امروز 14 اردیبهشت + پخش زنده
تغییر ساعت کاری ادارات در تابستان 1404+ فیلم
همسرکشی در شمال تهران
جدول گروه B جام جهانی فوتبال ساحلی | 14 اردیبهشت
زمین زیر پای کرجی‌ها می‌لرزد؛ گسل ماهدشت فعال است
طرح‌های رفاهی جدید برای بازنشستگان از خرداد 1404
فرصت تازه برای مستأجران کم‌درآمد
تاریخ جدید انتشار GTA 6 اعلام شد
هشدار زلزله 7 ریشتری در زفره؛ زمین در آستانه خروش؟
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی