×
فرهنگی
شناسه خبر : 163703
تاریخ انتشار :

«نورنیوز» دوراهی امریکا بعد از عملیات ۲۸ژانویه را بررسی می‌کند

تداوم جنایت درغزه، بحران را در منطقه توسعه خواهد داد

نبرد حماس و رژیم اسرائیل حالا یک تاریخ جدید دارد؛ 28 ژانویه. هرچند که هیچ‌کدام از این دو طرف در عملیات 28 ژانویه حضور نداشتند، اما تحلیلگران معتقدند حمله پهپادی مقاومت عراق به مقر نظامیان امریکایی در اردن، نقطه‌عطفی است که روند جنگ غزه و نزاع‌های پراکنده در غرب آسیا را تغییر خواهد داد. سوال اینجاست مختصات و پیام حمله به برج 22 امریکا در تقاطع مرزی عراق، سوریه و اردن چه بود و سرنوشت منطقه را به کدام سو خواهد برد؟

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مقصد هواپیمای بی‌سرنشینی که شامگاه یکشنبه 28 ژانویه، بر فراز یک مکان راهبردی مهم در داخل خاک اردن به پرواز درآمد، یک پاسگاه مرزی امریکایی بود که نقطه نفوذ نیروهای نظامی ایالات متحده برای ورود و خروج به سوریه محسوب می‌شد.

اگرچه این پهپاد توانست عملیات نظامی‌اش در این پایگاه را با موفقیت به پایان برساند، اما «هدفِ» حمله، برج 22 نبود؛   به عبارت ساده‌تر «مقصد» و «مقصود» پهپادی که به کشته‌شدن 3 نظامی امریکایی و مجروح‌شدن بیش از 30 نظامی دیگر منجر شد، با هم فرق داشت.

هیچ‌کدام از تنش‌های ریزودرشت نظامی در چهارماه گذشته در منطقه غرب آسیا، بی‌ارتباط با حمله رژیم صهیونیستی به غزه نیست و از این منظر تهاجم به پایگاه امریکایی‌ها در اردن را هم نمی‌توان بیرون از این اتمسفر درک و ارزیابی کرد؛ هرچند که با 157 حمله اخیر به پایگاه‌های ایالات متحده در منطقه در بازه زمانی بعد از 7اکتبر و عملیات «طوفان الاقصی» تفاوت معناداری داشت.

سه مولفه مهم حمله پهپادی به پایگاه امریکایی‌ها در اردن

ناظران بین‌المللی معتقدند عملیات 28ژانویه از سه منظر قابل بررسی ویژه است. نخست اینکه این عملیات در نقطه‌ای رخ داد که قابل پیش‌بینی نبود. مروری بر حملات چهار ماه اخیر به اهداف امریکایی حاکی از این است که عمده عملیات‌های 120 روز اخیر پایگاه‌های ایالات متحده در سوریه را آماج حملات قرار داده بود و عراق نیز در مقام دوم قرار داشت، اما حمله به اردن نشان داد دامنه درگیری علیه اهداف این کشور، در حال گسترش است.

دومین منظر، شدت و دامنه آسیب به نیروهای امریکایی بود که نشان داد هدف محموله پهپادی که به سمت شمال شرقی‌ترین نقطه اردن پرتاب شد،  صرفا «ایذایی» نبود و برای اولین‌بار بعد از جنگ غزه، نظامیان امریکایی کشته شدند.

سومین نکته، تلاقی زمانی این عملیات با مذاکرات عراق و امریکا برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق و سوریه است. گزارش‌ها حکایت از این دارد که دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور امریکا با فشار مضاعف برای خروج نظامیان امریکایی از دو کشور یادشده روبه‌روست. آمار غیررسمی می‌گوید چیزی نزدیک به ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی در عراق و ۹۰۰ سرباز در شمال شرق سوریه حضور دارند. اگرچه واشنگتن به صراحت تاکید کرده است مذاکرات دوجانبه‌اش با بغداد با هدف خروج نیروهای امریکایی از عراق نیست، اما روایت دولت عراق کاملا متضاد است.

سه مولفه مهم واکنش‌های امریکا در 4 ماه گذشته

پس‌زمینه حمله به مقر امریکایی‌ها در اردن اما جنگی است که از فردای 7 اکتبر و عملیات «طوفان‌الاقصی» با یورش رژیم صهیونیستی به غزه آغاز شد. امریکایی‌ها در روزهای ابتدایی تنش، ضمن حمایت تام‌وتمام تسلیحاتی، سیاسی، مالی و رسانه‌ای از تل‌آویو، به حملات علیه مواضع خود با شدت بیشتری واکنش نشان می‌دادند، اما با گذشت 4 ماه 3 نکته علنی شد؛ نخست اینکه واکنش‌های امریکا به حملات محور مقاومت در عراق، سوریه و دریای سرخ دیگر اثر «بازدارنده» ندارد. ثانیا بر خلاف انگاره های تبلیغاتی و رسانه‌ای، هم سیستم اطلاعاتی امریکا دچار رخنه است و هم شکاف‌هایی در دفاع از پایگاه‌های ایالات متحده وجود دارد که به‌خوبی از سوی محور مقاومت شناسایی شده و واشنگتن را در موقعیت آسیب‌پذیر قرار داده است. سوم اینکه با توجه به انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری در امریکا، «زمان» و «شانس» جو بایدن در رقابت‌های آتی زیر سایه درگیری در غرب آسیا، هر ساعت کمتر می‌شود.

دو راه‌حل امریکا در خاورمیانه

 جو بایدن در حالی آماده مصاف با رقبای انتخاباتی خود و در رأس آنها «دونالد ترامپ» می‌شود که نظرسنجی‌ها از کاهش محبوبیت او حکایت دارد. برای مردم امریکا که از جنگ‌های بدون پایان خسته‌اند، تشدید تنشی که شمار بیشتری از نظامیان امریکا را درگیر کند، خبر خوشایندی نیست و آنگونه که افکارسنجی‌ها نشان می‌دهد، ترامپ بیش از بایدن با ذائقه فکری مردم امریکا آشناست.

بایدن در روزهای ابتدایی یورش صهیونیست‌ها، به‌صورت علنی و عملی کنار بنیامین نتانیاهو و کابینه جنگ رژیم اسرائیل ایستاد و گمان می‌کرد می‌تواند دور از میدان، هدایت صحنه را به دست بگیرد، اما حال در وضعیت بغرنجی قرار گرفته است؛ چراکه هم او، هم شهروندان امریکا، هم رقبای سیاسی‌اش و هم صحنه بین‌الملل نظاره‌گر شکست سیاست‌های او در منطقه غرب آسیا هستند.

 158 حمله به مواضع امریکا در 4 ماه اخیر و عملیات مرگبار در مقر نیروهای نظامی ایالات متحده در اردن نشان داد بایدن امروز صرفا با دو گزینه شامل «سوق‌دادن رژیم اسرائیل به سمت آتش‌بس دائم» یا «تشدید تنش در منطقه» روبرو می باشد. امریکا به‌عنوان اصلی‌ترین حامی و متحد رژیم اسرائیل یا باید فرزند نامشروعش در منطقه را به پذیرش پیشنهاد اخیر حماس یعنی «آتش‌بس پایدار» وادارد یا اینکه به تحریک افراطی‌های کابینه رژیم صهیونیستی همچنین تندروهای امریکایی، «ورود مستقیم» به درگیری‌ها را انتخاب کند.

اگرچه حتی امریکایی‌های رادیکال که تلاش دارند به بهانه‌ واهی ایرانی‌بودن پهپادی که راهی اردن شده بود،  بایدن را به مقابله نظامی با ایران به عنوان محور مقاومت ترغیب کنند، اما ذیل تحلیل‌ها و تحریک‌هایشان گوشزد می‌کنند که این تقابل باید نقطه‌ای و هدفمند بوده و در عین حال ایالات متحده را درگیر یک نزاع تمام‌عیار نکند. این طیف در تحلیل‌های خود به دنبال شاهدمثالی از گذشته هستند؛ از حمله نیروی دریایی آمریکا به دو سکوی نفتی کشورمان در کشاکش «جنگ نفتکش‌ها» در دوره رونالد ریگان گرفته تا ترور سردار قاسم سلیمانی در دوران دونالد ترامپ. پاسخی که میانه‌روهای امریکا آن را ساده‌لوحانه و پرهزینه می‌دانند. به اعتقاد این طیف، اولا هیچ نشانه‌ای از مشارکت ایران در حمله به پایگاه امریکایی‌ها در اردن وجود ندارد؛ همچنین عِدّه و عُدّه فزاینده محور مقاومت در منطقه، هدایت تمام عملیات‌ها علیه رژیم اسرائیل و امریکا از سوی یک مرجع را ناممکن می‌کند. همچنین ناکامی امریکا در مدیریت صحنه نزاع علیه مواضع خود در ماه‌های گذشته، نشان از این دارد که ایالات متحده در شرایطی نیست که این میدان را گسترده‌تر کند. بر این مبنا گزینه منطقی برای ایالات متحده، ترغیب رژیم صهیونستی به پایان یورش‌ها به غزه است؛ تصمیمی به‌ظاهر سخت، اما آبرومندانه برای رژیم اسرائیل و البته امریکا.

 

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
پایان محدودیت یا شروعی تازه؟دروازه هوش مصنوعی گشوده شد!
لحظه هولناک بلعیده شدن خودرو در سیل! + فیلم
پخش زنده جام جهانی فوتبال ساحلی (ایران - پاراگوئه)
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
جدال مرگبار پدر و پسر بر سر خانه
مرگ در میانه وداع؛ صاعقه مراسم خاکسپاری را به فاجعه بدل کرد
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر هنگام عملیات اطفاء حریق در بندر شهید رجایى
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
تاج: در روزهای آینده درباره برگزاری مراسم جشن قهرمانی تراکتور تصمیم گیری می شود .
7 کشته در حادثه ای مرگبار در آیداهوی آمریکا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
دستگیری سارقانی که هفته گذشته گوشی تلفن همراه یک دانشجو را به سرقت بردند
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است؛
مرگی در سایه انفجار؛ زن مرموز در سالونیک چه می‌خواست؟
برق مشترکان پُرمصرف در تهران، از امروز قطع می‌شود!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | حرکات محیرالعقول کار دست راننده تبریزی داد
رصد میدانی نشان از تخلف گسترده در اجرای طرح کالابرگ دارد! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی در دل شب
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 / ثبات قیمت شکست
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است؛
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ در تمامی مراکز شهر تهران امکان‌پذیر شد
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای بیماری صعب العلاج بیل گیتس از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
عکس عجیب ترامپ در لباس پاپ
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
X
آگهی تبلیغاتی