×
اقتصادی
شناسه خبر : 162034
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/11/02 ساعت 09:20

تحلیل بازار سرمایه طی یکسال اینده از نگاه کارشناسان

اگرچه بازار سرمایه در روزهای اخیر تحت تاثیر سه عامل منفی شامل تعیین نرخ خوراک، ریسک‌های غیراقتصادی و قرمزپوش شدن گروه‌های خودرویی دچار افت شده اما برآوردهای کارشناسان در کنار اقدامات هفت‌گانه دولت برای کمک به بورس، چشم‌انداز امیدوارکننده‌ای را در سال آینده پیش روی این بازار قرار داده است.

نورنیوز-گروه اقتصاد: ازار بورس در روزهای اخیر تحت تاثیر سه عامل، قرمزپوش شد. نحوه قیمت‌گذاری نرخ خوراک و فرآورده‌های نفتی و گازی بود که بدون تغییر ماند. اما تغییر مرجع قیمت‌گذاری بنزین از فوب سنگاپور به فوب خلیج فارس، واکنش منفی بورس را به همراه داشت؛ چرا که نرخ خلیج فارس به طور میانگین سه یا چهار دلار کمتر از نرخ سنگاپور است. این تصمیم باعث شد دست کم در کوتاه مدت گروه‌های پالایشی در بورس قرمزپوش شوند.

تنش‌های منطقه‌ای نیز عامل دیگری است که بازار نوسان‌گیران را داغ کرد. بازار بورس معمولا به تحولات بین‌المللی و سیاسی واکنش منفی نشان می‌دهد و بعضا در چنین مواقعی با افزایش عرضه مواجه می‌شود.

شایعه ممانعت از عرضه ۱۲۰ هزار خودرو به قیمت حاشیه بازار نیز از دیگر عوامل کاهش قیمت نمادهای خودرویی بود که به کلیت بازار بورس لطمه وارد کرد.

در سوی مقابل اعلام خبر حمایت ویژه دولت و مجلس از بازار سرمایه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از محرک‌های خوب  بازار سرمایه است که می‌تواند اثر مثبت بر این بازار ایجاد کند. این می‌تواند جذابیت بازار سرمایه را افزایش دهد.

عمده مدیران دارایی شرکت کننده در یک نظرسنجی معتقدند بازده یک ساله بورس بیش از تورم خواهد بود. آذرماه امسال یک نظرسنجی با حضور ۴۳ شرکت کننده با موضوع «شاخص اطمینان» درخصوص برآورد انتظارات مدیران دارایی از بازار سهام انجام شد که ۷۹ درصد از شرکت کنندگان بیان کردند بازده یک ساله بورس بیش از تورم خواهد بود.

از سوی دیگر حمایت‌های دولت سیزدهم از بورس باعث بازگشت اعتماد سهامداران شده و فضای روانی مثبتی در این بازار ایجاد کرده است. سازمان بورس در دو سال گذشته برنامه‌های هدفمندی را به اجرا رسانده است. رسیدن شاخص کل به قله ۲.۲ میلیون واحد می‌تواند بخشی از نتایج این حمایت‌ها باشد. افت و خیزهای روزهای اخیر نیز به باور برخی کارشناسان جزو ذات بورس است که در همه جای دنیا وجود دارد.

بسته ۱۰ بندی دولت در ابتدای کار، حمایت از سهامداران خرد با بیمه سهام، الزام شرکت‌ها برای پرداخت سود سهام از طریق سجام، راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه‌گذاری، پرداخت سودهای رسوبی به حساب شرکت‌ها، اجرای وعده‌های داده شده در پرداخت سود سهام عدالت و استفاده از ابزارهای نوین تامین مالی همچون گواهی سپرده کالایی در بورس انرژی از جمله اقدامات دولت در دو سال گذشته بوده است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
محدودیت پرواز پهپادها و هواپیماهای سبک در مرز شرقی لهستان اعمال شد
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404
فرزانه توسلی رسماً به تیم استقلال ملحق شد
کیفرخواست 4 نفر از عوامل جاسوسی رژیم صهیونیستی و مرتبط با موساد صادر شد
بحران انسانی در غزه؛ آنروا از قطع کمک‌ها به صدها هزار آواره خبر داد
حمایت نیرو‌های مسلح ایران از قطر
حضور امشب وزیر خارجه در تلویزیون
کمیته انضباطی پرسپولیس و سپاهان را جریمه کرد
پیام قاطع مصر به آمریکا پس از حمله به قطر: تجاوز به کشورمان را تحمل نخواهیم کرد
ممنوعیت تردد از کرج و آزاد راه تهران - شمال به سمت مازندران
آغاز رزمایش مشترک اعضای بریکس با عنوان «اراده برای صلح 2025»
سفیر انگلیس در آمریکا برکنار شد
رشد همکاری‌های استراتژیک ایران و چین در اوج روابط دوطرفه
یک شهرک مسکونی اصفهان به دلیل فرونشست تخلیه شد
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
درخشش فیلم کوتاه «رَمی» در جشنواره جهانی فیلم کوتاه آمریکا
X
آگهی تبلیغاتی