×
فرهنگی
شناسه خبر : 160284
تاریخ انتشار :

مازوت سوزی در نیروگاه‌ها؛ شایعه یا واقعیت

امسال نیز مشابه سال‌های گذشته با سرد شدن هوا و بازگشت آلودگی به هوای اکثر کلانشهرهای کشور، بار دیگر موضوع مازوت سوزی نیروگاه‌ها بدلیل کمبود گاز و همچنین تاثیر این اقدام در افزایش ذرات آلاینده هوا از جمله مسائل داغی است که در رسانه ها و شبکه های اجتماعی پیرامون آن گفتگوهای زیادی جریان دارد. هر چند که مسئله مازوت‌سازی در کشور و با توجه به محدودیت‌های صنعت گاز در فصل سرما، قابل انکار نیست اما نباید صرفاً آن را به چند نیروگاه‌ در کلان شهرها تقلیل داد و حتی نقش این نیروگاه‌ها را در تداوم آلودگی هوا بزرگ کرد و تاثیر عوامل متحرک را نادیده گرفت.

نور نیوز- گروه فرهنگ و جامعه: در روزهایی که بدلیل سرد شدن هوا و شکل گیری پدیده وارونگی هوای بسیاری از کلانشهرهای کشور بشدت آلوده است و شهروندان مجبور به تنفس در هوای ناسالم هستند، بار دیگر موضوع مازوت‌سوزی در نیروگاه‌ها و برخی صنایع به محور گفتگو و توجه بسیاری از مردم و رسانه ها تبدیل شده و بازار اظهار نظرها و تایید و تکذیبیه در این خصوص بسیار داغ است. مازوت نوعی نفت کوره است که کیفیت پایین و ویسکوزیته بالایی دارد و در نیروگاه‌های حرارتی و موارد مشابه از آن استفاده می‌شود. در اروپا و ایالات متحده، ترکیب مازوت شکسته و به گازوئیل تبدیل می‌شود.

با این‌که مصرف مازوت (نفت کوره) در نیروگاه‌ها و سایر صنایع در پاییز و زمستان ممنوع است، اما همچنان تردیدهایی در خصوص رعایت این دستورالعمل در بسیاری از نیروگاه‌های کشور وجود دارد.

چندی قبل علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص موضوع مازوت سوزی در برخی نیروگاه‌ها در فصل سرما گفت؛ «نمی‌توانم قول بدهم در زمستان امسال در نیروگاه‌ها یا کارخانجات مازوت سوزی انجام نشود اما به عنوان مسئولی که وظیفه پیگیری این موضوع را برعهده دارم؛ مساله را دنبال و پیگیری می‌کنم.»

در همین راستا داریوش گل علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییرات اقلیم سازمان حفاظت محیط ‌زیست نیز از مازوت‌سوزی  ۵۰درصدی در نیروگاه شهید رجایی(آبیک قزوین) خبر داد و البته اظهارات دو گانه ای را در خصوص مازوت سوزی در نیروگاه‌های تولید برق در شهرهای بزرگ مطرح کرد و گفت: «درحال‌حاضر نیروگاه‌های شهرهای تهران، اصفهان، کرج و اراک هیچ‌کدام مازوت‌سوزی ندارند و اگر هم مازوت بسوزانند، انتشار آلاینده‌های حاصل از این سوخت فسیلی علت آلودگی هوا نیست، بلکه عامل تشدیدکننده آلودگی هواست.»

او خاطرنشان کرد؛«طبق آمار، مصرف گاز با سرد شدن هوا افزایش می‌یابد و با توجه به این که اولویت سوخت رسانی با شبکه خانگی است و گاز صنایع در دوران پیک مصرف قطع خواهد شد و صنایع مجبورند از سوخت‌های جایگزین استفاده کنند»

مهدی پیرهادی، نایب‌رئیس کمیسیون محیط‌زیست شورای شهر تهران هم اعلام کرد که: «نیروگاه منتظر قائم استان البرز یکی از نیروگاه‌هایی است که مازوت می‌سوزاند»

این در حالی است که مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفته؛ "در تهران برای تامین برق هیچ نیروگاهی مازوت مصرف نمی‌شود و از ۱۴۰ نیروگاه بزرگ کشور فقط ۱۶ نیروگاه‌ بخاری قابلیت مصرف مازوت دارند و نیروگاه‌ها در مراکز پرجمعیت از سوخت گاز یا گازوئیل استفاده می‌کنند."

البته اظهارات این مسئول در صنعت برق کشور ضمن آن که موضوع مازوت سوزی در نیروگاه‌های کشور را رد نمی کند بر احتمال استفاده از سوخت مازوت در حداقل ۱۶ نیروگاه کشور صحه می گذارد.

موضوع قابل توجه این است که برخی مسئولین دیگر بر خلاف اظهارات سخنگوی صنعت برق کشور حتی موضوع عدم استفاده از مازوت در نیروگاه‌های کلانشهرها را تایید نمی کنند چنانکه شهنام اشتری مدیر کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی تاثیر مازوت سوزی نیروگاه تبریز در کاهش کیفیت هوای این کلانشهر را قابل ملاحظه خواند و گفت: پایش های ایستگاه‌های سنجش کیفی هوای تبریز این موضوع را اثبات می کند.

در همین حال مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران نیز از کاهش ۲۸ درصدی مازوت سوزی به دلیل تزریق گاز طبیعی به نیروگاه‌های کشور سخن به میان آورد که از تلاش وزارت نفت برای کاهش مازوت سوزی در نیروگاه‌ها خبر می دهد.

بررسی اظهار نظرهای عنوان شده از سوی مسئولین مختلف ضمن ان که مشابه بسیاری از موضوعات دیگر از نوعی ناهماهنگی در اطلاع رسانی پیرامون موضوعی که مورد حساسیت ویژه افکار عمومی است، خبر می دهد به قطعیت چند گزاره مهم اشاره دارد؛

اول؛ آن که مازوت سوزی در برخی از نیروگاه‌های کشور به دلیل محدودیت در تامین گاز و گازوئیل به عنوان امری اجتناب ناپذیر وجود دارد.

دوم؛ تلاش می شود که این اقدام در کلانشهرها و حاشیه شهرهای پرجمعیت انجام نشود سوم؛ روند مازوت سوزی با تلاش وزارت نفت برای تأمین سوخت‌های جایگزین در حال کاهش است.

چهارم؛ مازوت سوزی عامل ایجاد آلودگی در هوای کلانشهرها نیست اما از عوامل تشدید کننده آن به حساب می آید.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
رژیم صهیونیستی تهدید کرد؛ کشتی «حنظله» را توقیف می کنیم
کریستیانو رونالدو همچنان در رتبه اول پردرآمدترین فوتبالیست‌ های جهان
احداث سازه مجاور برج آزادی بدون تایید میراث فرهنگی!
تخت‌روانچی: غنی‌سازی باید جزء جدایی‌ناپذیر هر توافقی باشد/مذاکره باید برد-برد باشد
ورود 117 کامیون کمک بشردوستانه به نوار غزه
ایران در عملیات «بشارت فتح» به پایگاه العدید چه چیزی را هدف قرار داد؟+فیلم
سردار ابن‌رضا جانشین وزیر دفاع شد
نورنما | کودکان چه نقشی در جنگ دارند؟
یک کفش کتانی، راز سرقت میلیاردی در تهران را فاش کرد
اربعین زنان؛ کنشگری خیر دینی زنان ایرانی عراقی در آیین پیاده‌روی اربعین
امیدی تازه در درمان تومورهای مقاوم
دستور وزیر کشور برای پیگیری حادثه زاهدان/عارف و اژه‌ای پیام دادند، مولوی عبدالحمید بیانیه
عکس های منتخب ایران، شنبه 4 مرداد 1404
چرخش خطرناک قدرت؛ از دوحزبی‌گری تا فاشیسم
دوربین‌ شهروندان راست می‌گوید یا آمار و تحلیل دولت؟
زلزله 4.7 ریشتری در عسلویه/ تاسیسات نفت و گاز آسیبی ندیدند
قدرت‌نمایی هواوی با رونمایی از سیستم پیشرفته‌تر از انویدیا
چگونه با پویش «کلیک امن» پلیس فتا گرفتار کلاهبرداران اینترنتی نشویم؟
جزئیات زمانبندی جدید دانشگاه آزاد برای جاماندگان امتحانات نیمسال دوم
مسیر اربعین برای مشمولان فاقد معافیت در اربعین 1404 بسته است!
ماکرون در مورد ایران با سران آلمان و انگلیس رایزنی کرد
600 جایگاه CNG در جنگ 12 روزه گاز رایگان عرضه کردند
نصب سیستم اعلان عمومی آژیر هشدار در تهران آغاز شد
«ابرقویی‌نژاد» به پرسپولیس پیوست
ایرانخودرو نصف مشتریانش را از دست داد!
توضیحات سخنگوی سپاه درباره نقش شهدای اقتدار در توسعه قدرت‌ دفاعی ایران
نوراینفو | دانستنی‌هایی در مورد سفر اربعین
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 4 مرداد 1404
کاهش 100 میلیون متر مکعبی ذخایر سد کرج نسبت به پارسال +فیلم
عملیات تروریستی در زاهدان؛ حلقه تکمیلی جنگ ترکیبی علیه ایران
X
آگهی تبلیغاتی