×
فرهنگی
شناسه خبر : 159759
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

«کریسمس غمگین» زیر آوار جنگ

مسیحیان جهان به‌ویژه اروپایی‌ها، کریسمس امسال را تحت‌الشعاع دو جنگ غزه و اوکراین، برگزار کردند. فشار اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین و حمایت مالی دولت‌های اروپایی از کی‌یف، قدرت و بضاعت مالی شهروندان قاره سبز را چنان در تنگنا قرارداده که براساس نظرسنجی‌های متعدد، آن‌ها ناچار شده‌اند امسال در هزینه‌های تعطیلات خود با ترفندهایی چون خرید کالاهای دست‌دوم به‌عنوان هدیه کریسمس، به پیشواز تعطیلات سال نو میلادی بروند.

نورنیوز- گروه فرهنگ و جامعه؛ بیت‌اللحم، زادگاه حضرت عیسی مسیح(ع) در سالروز میلادش، خاموش است. سایه حمله رژیم صهیونیستی به غزه، روی کرانه باختری رود اردن و کلیسای «المهد» یا «کلیسای ولادت»، محل تولد پیامبر مسیحیان سنگینی می‌کند. کلیساها از چند هفته قبل اعلام کردند عزادار کشته‌شدگان غزه هستند و امسال از کاج بزرگ در میدان این منطقه خبری نیست و برای کریسمس شمعی روشن نخواهد شد.

شماری از مردم سایر کشورها مانند شهروندان سیدنی استرالیا نیز برای نشان‌ دادن همبستگی خود با مردم غزه، کارزار «کریسمس خاموش» به راه انداختند. کلیسا‌های اصلی سوریه نیز در بیانیه‌ای مشترک جشن‌های کریسمس را لغو کردند.

اگرچه سکوت غم‌انگیزی که کریسمس امسال را احاطه کرده در ظاهر سوگواره‌ای از جنگ در باریکه ساحلی غزه است، اما این تنها نزاعی نیست که تعطیلات پایان سال میلادی را از زرق‌ و برق و شادی تهی و تلخ کرده است؛ چراکه جنگ اوکراین و تبعات مالی آن هر روز بیشتر از روز قبل شریان‌های اقتصادی اروپا ومعیشت شهروندانش را تنگ و تهدید می‌‌کند.

بر اساس گزارش نهادهای اروپایی، در آستانه جشن‌های کریسمس امسال، بازارهای خرید و فروش اجناس دست دوم از رونق بیشتری در مقایسه با سال‌های قبل برخوردار بود؛ چراکه شهروندان در سراسر اروپا تصمیم گرفته اند بدلیل تنگناهای مالی، امسال در هزینه‌های فصل تعطیلات صرفه‌جویی کنند.

نظرسنجی‌ها در کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و اسپانیا نشان می‌دهد که نیمی از پاسخ دهندگان، قصد دارند در کریسمس امسال «به دلیل هزینه‌های بالای زندگی»، کمتر خرج کنند.

بر اساس یک نظرسنجی که اخیرا توسط موسسه تحقیقات بازار GfK منتشر شده است، تقریبا سه‌چهارم خانوارهای آلمانی با درآمد پایین قصد دارند برای خرید مواد غذایی کریسمس صرفه‌جویی کنند. وقتی آلمان، به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا چنین وضعیتی دارد، شرایط دیگر کشورهای قاره سبز قابل حدس است.

چنانکه بر اساس نظرسنجی YouGov که در اوایل ماه دسامبر انجام شد، بیش از ۵۰ درصد از خانواده‌های انگلیسی به دلیل افزایش هزینه‌های زندگی، خرج‌های کریسمس خود را کم‌تر می‌کنند. نظرسنجی دیگری که توسط دفتر آمار ملی (ONS) انجام شده نیز عنوان می‌کند ۴۶ درصد از پاسخ‌دهندگان قصد داشتند غذا یا هدایای کریسمس کمتری بخرند.

بر اساس آمارهای مرکز تحقیقات اقتصاد و بازرگانی، برای اینکه خانوارها همان کارهای کریسمس سال ۲۰۱۹ را انجام بدهند (آماده‌سازی غذا و هدیه)، امسال باید ۱۱۸ پوند انگلیس (۱۴۹.۹ دلار آمریکا) بیشتر خرج کنند.

با این حال رسانه‌هایی چون بی‌بی‌سی در راستای حمایت از سیاست‌های دولت انگلیس یعنی تداوم جنگ اوکراین تلاش کردند با برش‌هایی از تصاویر جشن و شادی، روی صورت «کریسمس غمگین» نقاب بزند. نقابی که نمی‌تواند تحسر مسیحیان از قربانی‌شدن «صلح» پای سیاست‌های جنگ‌افروزانه دولت متبوع‌شان و همچنین نگرانی رو به فزونی از اقتصاد متاثر از جنگ شهروندان اروپایی و امریکایی را بپوشاند.

 

 


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پوستر جالب AFC از مهدی طارمی + عملکرد طارمی در بازی اینتر بارسا
فرودگاه بن‌گوریون خالی از مسافر شد
وداع موقت با گرما؛ هوای خنک میهمان ایران می‌شود!
راز جاده خاموش فاش شد!
اقدامی نمادین برای صرفه‌جویی؛ رئیس‌جمهور لامپ‌های اضافه را خاموش کرد + ویدیو
آتش‌بس یا ادعای تبلیغاتی؟ انصارالله توافق با آمریکا را رد کرد
قول رفع کمبود انسولین تا هفته‌های آینده؛ وعده یا راه‌حل؟ + ویدیو
ترامپ: حملات به یمن متوقف می‌شود!
خانه‌سازی بدون زمین و وام؛ طرح ملی در خطر توقف
صعود و شب تکرار نشدنی اینتر با سدی به نام زومر | بارسلونا (3) - اینتر (4) + خلاصه بازی
مک کارنی: کانادا فروشی نیست، حتی برای ترامپ!
نورنما | یک ساخت و ساز کامل با جزئیات مینیاتوری
عکس های منتخب جهان، 6 می 2025
زنگ خطر خشکسالی در پایتخت؛ آب تهران لب‌ مرز بحران
آغاز شمارش معکوس برای نهمین انتخابات نظام پزشکی کشور
خون‌بهای اتحاد: پاسخ قاطع ارتش پاکستان به حمله تروریستی
علت قطع روابط دیپلماتیک سودان با امارات چه بود؟
سردار حسینی: واردات خودرو در بن‌بست محدودیت‌های بی‌منطق
محدودیت در راه است؟ هشدار جدی استاندار تهران
تولید بنزین در اردیبهشت ماه افزایش یافت
اشغال غزه یا انحراف بحران؟ رمزگشایی از لفاظی‌های امنیتی تل‌آویو
هوش مصنوعی در سرزمین وحی
فردریش مرتس این بار صدراعظم آلمان شد!
انتشارات انقلاب اسلامی با دو اثر تحسین شده از سوی رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب حضور دارد
آزادراه تهران-کرج تا کی مسدود شد؟
قیمت‌گذاری برای اقلام اساسی ادامه دارد
اقساط‌ میلیونی برای خانه‌دار شدن
جولانی در نقش مایکل جردن+ فیلم
همزمانی مواضع اروپا با مذاکرات مسقط؛ فشار هماهنگ یا تصادف؟
دردسرهای تولید مازاد مرغ/ صادرات ناپایدار بحران‌ساز شد
مرثیه‌خوانی سه مقام ارشد برای آموزش و پرورش
حمله جنگنده‌های اسرائیلی به فرودگاه بین‌المللی صنعا + فیلم
پوستر باشگاه خیبر برای دیدار برابر پرسپولیس
سرمایه‌ها در تله، خودرو در رؤیا، پاسخ‌ها در سکوت!
انتخابات یا رفراندوم مقاومت؟ پیروزی حزب‌الله، سقوط پروژه‌های مهندسی‌شده
پوستر باشگاه های بارسلونا و اینتر میلان برای بازی امشب
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (25)«اشتهارد»
آماده‌باش مخفیانه بریتانیا برای جنگ با روسیه!
لباس سبز بورس در پایان معاملات امروز 16 اردیبهشت 1404
قیمت دلار، یورو و سایر ارزها امروز 16 اردیبهشت 1404
گزارش تصویری | نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت با اصحاب رسانه
#اختصاصی/دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می‌شود
زمین لرزه دست بردار نیست، کهک قم لرزید
آلودگی هوا از چرخ موتورها بالا می‌رود!
عبور غیرمجاز در بزرگراه آزادگان
قیمت روز سکه و طلا امروز سه شنبه 16 اردیبهشت ماه 1404
رسوایی بانک آینده؛ وام‌های بلاعوض به خودی‌ها، تورم کمرشکن برای مردم!
راهبرد های اساسی وزیر نیرو برای افزایش شدید مصرف اب در راستای افزایش دمای هوا
ترامپ: می‌خواهیم به غزه کمک کنیم، حماس نمی‌گذارد!
نورنما | خرس قهوه ای در الیگودرز شکار دوربین شد
X
آگهی تبلیغاتی