دوشنبه 20 مرداد 1404 | ساعت 8:33
دوشنبه 20 مرداد 1404 | ساعت 8:33
×
سیاسی
شناسه خبر : 159303
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1402/09/28 ساعت 11:18

گوترش: آمریکا باید تحریم‌ها علیه ایران را لغو کند

دبیرکل سازمان ملل متحد در 16 امین گزارش خود در خصوص برجام گفت: ایالات متحده باید تحریم‌های خود علیه ایران را لغو کند و معافیت‌های مربوط به تجارت نفت با ایران را تمدید کند.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: «رزماری دی کارلو» مسئول امور سیاسی سازمان ملل متحد شب گذشته به وقت محلی در نشست شورای امنیت ۱۶امین گزارش دبیرکل سازمان در خصوص برجام را قرائت کرد.

او گفت: دبیرکل همچنان بر این باور است که برجام بهترین گزینه موجود برای اطمینان از اینکه برنامه هسته‌ای ایران منحصراً صلح‌آمیز باقی می‌ماند، است.

«آنتونیو گوترش» در ابتدای گزارش خود بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و کشورهای اروپایی ذیل برجام مدعی شد: ایران ضروری است که اکنون از گام‌هایی که از زمان فروپاشی توافق برداشته شده «که با تعهدات هسته‌ای‌اش تحت این برنامه سازگار نیست و متعهد شده قابل برگشت هستند» بازگردد.

دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین تأکید کرد که ایالات متحده باید تحریم‌های خود علیه ایران را لغو کند و معافیت‌های مربوط به تجارت نفت با ایران را تمدید کند تا این توافق از سرگرفته شود.

گوترش همچنین در گزارش خود با وجود بازرسی‌های شدید و نظارت‌های گسترده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای ایران مدعی شد: راستی‌آزمایی و نظارت بر برجام توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌طور جدی تحت تأثیر توقف تعهدات هسته‌ای ایران در چارچوب برجام قرار گرفته است. آژانس هنوز قادر به راستی آزمایی ذخایر اورانیوم غنی شده در ایران نیست و ایران بیش از ۲۰ برابر حد تعیین شده در برجام، ذخایر اورانیوم غنی شده را حفظ می‌کند.

این ادعاها در حالی مطرح شده که بازرسان آژانس به طور دائم بازرسی‌های خود را از ایران انجام می‌دهند. پیشتر محمد اسلامی،  رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در جریان رونمایی از سه رادیوداروی جدید در خصوص بازرسی‌ها گفت: ما حدود ۱۲۰ بازرس را پذیرفتیم و همین الان که خدمات شما هستیم، دو بازرس به طور سرزده و البته در چارچوب پادمان بازدید دارند. اینها یک امر تعریف شده است. هیچ فعالیتی غیر از چارچوب پادمان و ان پی تی بین ما و آژانس وجود ندارد. آژانس گزارشی که می‌دهد بر اساس برجام است و این یک امر روشن است، اما وقتی طرفین دیگر به تعهداتشان عمل نکردند فشار سیاسی و روانی به ایران که عین برجام عمل کند، درست نیست و به این مساله هم پاسخ دادیم.

گوترش همچنین با وجود اعلام رسمی مقامات ایران مبنی بر دست نداشتن در حملات ارتش یمن به مواضع آمریکا و رژیم صهیونیستی و تاکید بر این نکته که این تصمیمات کاملا توسط یمن اتخاذ شده، مدعی شد که دبیرخانه ارزیابی کرده که موشک کروز مورد استفاده در حمله نوامبر ۲۰۲۲ توسط یمن نیز منشأ ایرانی داشته و ممکن است به روشی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ منتقل شده باشد.

این ادعاها همچنین توسط ایروانی، نماینده ایران نزد سازمان ملل متحد مورد انتقاد قرار گرفت. وی در خصوص حق ایران برای کاهش تعهدات خود در قبال عدم اجرای کامل برجام توسط آمریکا و اروپا گفت: اقدامات اصلاحی ایران توسط بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام مجاز شده است که بر اساس آن، در صورت «تحریم‌های جدید یا اعمال مجدد تحریم‌ها»، ایران «حق» دارد، تکرار می‌کنم، ایران «حق توقف اجرای» تعهدات خود را به صورت «کلاً یا جزئی» دارد. با این حال، بر خلاف عواقب غیرقابل برگشت اقدامات غیرقانونی ایالات متحده، همه اقدامات ما به محض برداشته شدن همه تحریم ها به شیوه ای قابل راستی آزمایی قابل برگشت هستند.

نماینده ایران همچنین درخصوص ادعاهای مطرح شده در خصوص ارسال موشک و پهپاد توسط ایران گفت: محدودیت‌های مرتبط با تسلیحات و ممنوعیت‌های سفر ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰، خوشبختانه تمامی محدودیت‌های مربوط به فعالیت‌های مرتبط با موشک‌های بالستیک و نقل و انتقالات به و از ایران و همچنین مسدود شدن دارایی‌ها بر افراد و نهادهای فهرست‌شده در قطعنامه ۲۲۳۱، به طور خودکار در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۳ خاتمه یافت. بر این اساس، دبیرخانه سازمان ملل فهرست ۸۴ فرد و نهاد مشمول چنین تدابیری را از وب سایت شورا حذف کرد و رسماً این موضوع و خاتمه سایر اقدامات محدودکننده را به اطلاع همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد رساند.


تسنیم
اخبار مرتبط
اسلامی: آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم/ طبق پادمان عمل می‌کنیم
سه‌شنبه 1402/09/21 ساعت 13:58
اسلامی: آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم/ طبق پادمان عمل می‌کنیم
رئیس سازمان انرژی اتمی در خصوص فروش آب سنگین ایران گفت: ما آب سنگین خود را به طور رسمی می‌فروشیم. استراتژی ما این است آب سنگین را فرآوری کنیم و از مشتقات آن استفاده کنیم، اما با یک ملاحظاتی که در چارچوب مقررات است.
کنعانی: وتوی آمریکا نشان دهنده بن‌بست در شورای امنیت است/ برجام2 زیاده‌خواهی غرب است و به آن توجه نمی‌کنیم
دوشنبه 1402/09/20 ساعت 13:20
کنعانی: وتوی آمریکا نشان دهنده بن‌بست در شورای امنیت است/ برجام2 زیاده‌خواهی غرب است و به آن توجه نمی‌کنیم
سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز تأسف از وتوی آمریکا در مقابل قطعنامه ارائه شده سازمان ملل اظهار کرد: شورای امنیت از انجام وظیفه و کارآمدی خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی باز مانده و نتوانسته مسئولیت خود را انجام دهد. وتوی آمریکا نشان دهنده یک بن بست در شورای امنیت است.
امیرعبداللهیان: سند 2030 را امضاء نخواهیم کرد/ برای همیشه خود را گرفتار تونل تنگ برجام نخواهیم کرد
شنبه 1402/09/18 ساعت 17:30
امیرعبداللهیان: سند 2030 را امضاء نخواهیم کرد/ برای همیشه خود را گرفتار تونل تنگ برجام نخواهیم کرد
وزیر امور خارجه گفت: در کشور ما بدون هماهنگی سند فرهنگی 2030 مربوط به آموزش و پرورش امضاء شد، ما آن را تأیید نکردیم و دولت آقای رئیسی اجرای آن را متوقف کردند، این سند 2030 مورد قبول ما نیست.
دلیل سراسیمگی غرب در آژانس
شنبه 1402/09/04 ساعت 11:03
نورنیوز بررسی کرد؛
دلیل سراسیمگی غرب در آژانس
سه کشور اروپایی و آمریکا با ادعاهای کذب و دروغین درباره ایران به دنبال فریب افکار عمومی و جلوگیری از بازگشایی پرونده رژیم صهیونیستی در نشست آژانس هستند که شخص گروسی نیز با ادعاهای نخ‌نما و خلاف واقع علیه ایران رسماً وابستگی خود به غرب و سیاسی کاری به جای رویکرد فنی و تخصصی آشکار ساخته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ممکن است نرخ جدید سرویس مدارس حدود 37 درصد زیاد شود!
رئیس اتاق تعاون ایران: سود سهام عدالت نیمه دوم شهریور پرداخت می‌شود
موج جدید تعطیلی‌ها از خوزستان کلید خورد
نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی اعلام شد +لینک سایت
ارتش بزرگ‌ترین محموله سوخت قاچاق سال را در خلیج فارس توقیف کرد
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(68)؛ «بستان آباد»
چهل روز، نه برای فراموشی، که برای تفهیم حقیقت
حذف 4 صفر از پول ملی در هیأت دولت تصویب شد
3 میلیون نفر برای زیارت اربعین حسینی از کشور خارج شدند
موضع ما در مورد غنی سازی خیلی روشن توسط مقامهای مختلف بیان شده است+فیلم
وزیر کار: یارانه 25 میلیون نفر حذف می‌شود
طبق اعلام عراقچی معاون گروسی امروز به تهران می‌آید
پیکر استاد فرشچیان فقط در اصفهان تشییع می‌شود +تصویر وصیتنامه او
یکی از 4خبرنگار شهید در غزه: اگر این کلمات را می‌خوانید پس اسرائیل صدای مرا خاموش کرده است
علی لاریجانی برای امضای توافقنامه امنیتی میان دو کشور به عراق سفر کرد
اعتبار خرید 10 میلیونی برای بازنشستگان کشوری
فیلم جاسوسی شهروند اسرائیلی از کارخانه‌ی تولید قطعات گنبد آهنین
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 20 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
دستگیری مقام ارشد وزارت خارجه چین پس از بازگشت از سفر خارجی
هوش مصنوعی ایلان ماسک به صورت رایگان در دسترس قرار گرفت
قیمت گوشت قرمز در مرداد 1404 میلیونی شد
بدهی ملی آمریکا از مرز 37 تریلیون دلار گذشت
شوخی خنده دار خبرنگار با پزشکیان؛ ویدئویی که پربازدید شد + فیلم
صفری در کاپ جهانی دوچرخه‌سواری زمین خورد + فیلم
اتفاق نادر در رسانه‌های اسرائیل/ خبرنگار وسط برنامه زنده پیراهنش را پاره کرد! + فیلم
سلام نظامی چهره‌قانی پس از کسب طلای بوکس آسیا + فیلم
همایون اسعدیان به عنوان مدیرعامل جدید خانه سینما انتخاب شد
صالحی: معیشت خبرنگاران در شرایط ناامنی قرار دارد
6.1 ریشتر ترکیه را به لرزه درآورد
وزیر ارتباطات هم از وضعیت اینترنت ابراز نارضایتی کرد
مصوبه افزایش 30 درصدی قرارداد بازیکنان فوتبال لغو شد
وزیر بهداشت: 6 هزار تخت جدید بیمارستانی در سال جاری افتتاح می شود
احتمال همگروهی استقلال و النصر در رقابت‌های آسیایی
فناوری تلفن همراه در ایران وارد 31مین سال شد
جسد پسربچه گمشده در رشت پیدا شد
سخنگوی دولت: تعطیلی شنبه در اختیار استانداران است + فیلم
عکس های منتخب جهان،10 آگوست 2025
5 شرط اصلی نتانیاهو برای پایان جنگ غزه اعلام شد
نوری قزلجه: ذخایر کالاهای اساسی در وضعیت مناسب هستند
پزشکیان : همراهی مردم، رمز پیروزی ایران در جنگ 12 روزه بود
جنجال بازنشر ویدئو توسط وزیر دفاع آمریکا: چه معنی دارد زنان رای بدهند؟
نورنما | غزه، 92 درصد نابودی
نگرانی دادستان ارشد اتحادیه اروپا از سطح فساد در کشورهای اروپایی
خاموشی طولانی؛ قطع جریان برق به 4 ساعت رسید
نگرانی و تردیدهای مردمی در ارمنستان نسبت به قرارداد جدید با باکو
پاسخ محسنی اژه‌ای به درخواست‌ آزادی زندانیان سیاسی
«قصه پری» از میلان جایزه گرفت
قیمت خودرو امروز 19 مرداد 1404
قیمت دلار امروز یکشنبه 19 مرداد 1404
تهدید حزب اسموتریچ به ساقط کردن کابینه نتانیاهو
X
آگهی تبلیغاتی