×
سیاسی
شناسه خبر : 156492
تاریخ انتشار :

بلومبرگ: مدیریت بحران مالی نتانیاهو در بدترین جنگ 50 سال اخیر شکست خورد

بلومبرگ گزارش داد، کابینه نتانیاهو در شرایط بدترین جنگ 50 ساله اخیر اسرائیل، برای مواجهه با بحران مالی و رکود در کسب و کارها ناکام بوده و با طولانی‌تر شدن جنگ هزاران شرکت دیگر در معرض تعطیلی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: خبرگزاری بلومبرگ واقع در آمریکا در گزارشی با عنوان « ادامه جنگ درغزه هزاران شرکت اسرائیلی را به تعطیلی خواهد کشاند»، نوشت که دو ماه پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر، انتقال ناگهانی اقتصاد رژیم صهیونیستی به سمت اقتصاد جنگی، هزاران شرکت، به ویژه شرکت‌های کوچک در سرزمین‌های اشغالی را  با خطرات زیادی روبه‌رو کرده است.

بر اساس این گزارش در صورت تشدید جنگ در نوار غزه و گسترش آن به سایر جبهه‌ها هزاران شرکت دیگر در اسرائیل در معرض تعطیلی خواهند بود.

شلومی توسکیا، یک تاجر صهیونیست از جمله بسیاری از تاجرانی است که به دنبال جنگ غزه با مشکلات متعدد در زمینه کسب و کار خود دست و پنجه نرم می‌کند. او صاحب شرکت الاتیوا در شهر «ریشون لتسیون» در مرکز سرزمین‌های اشغالی واقع شده است و کسب و کارش تقریباً با وضعیت بحرانی تجارت اسرائیل به طور کامل متوقف شده است.

توسکیا و هزاران صاحب مشاغل کوچک در سرزمین‌های اشغالی به دلیل فراخوان ۳۰۰ هزار سرباز ذخیره به ارتش که معادل هشت درصد نیروی کار اسرائیل است، از تغییر اساسی در شرایط فعالیت خود رنج می‌برند.

بلومبرگ نوشت که ممانعت رژیم صهیونیستی از ادامه کار کارگران ساختمانی فلسطینی و مهاجرت هزاران کارگر خارجی دیگر به دلیل وضعیت جنگی، به بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی ضربه وارد کرده و فرار جمعی شهرک نشینان صهیونیست از مناطق جنگ زده در شمال و جنوب سرزمین‌‎های اشغالی هم بر نابسامانی اوضاع افزوده است.

بر اساس این گزارش، موج عواقب اقتصادی طوفان الاقصی به این تاجر صهیونیست هم مشابه دیگر تجار برخورد کرده است. او ماه‌ها را صرف آماده‌سازی برای رونق گرفتن فروش محصولات خود در یکی از شلوغ‌ترین زمان‌های سال یعنی دوره بعد از تعطیلات یهودیان در ماه اکتبر کرده بود، اما همه امیدهایش با جنگ غزه بر باد رفت.

در حالی که او برای یک سودآوری خوب آماده شده بود با وقوع جنگ، مجبور شد برای سرپا نگه داشتن کسب و کار خود و تامین مخارج زندگی درخواست وام کند، اما با افزایش نرخ بهره به بالاترین سطح خود در ۱۷ سال گذشته و نیاز به یک طرح کاری پر هزینه  به جای مراجعه به بانک‌ها، ۲۵۰ هزار شکل (۶۶.۷ هزار دلار) از یک انجمن موسوم به اوجین وام گرفت که کارش کمک به پروژه‌های کوچک، شرکت‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی با کمترین هزینه برای افراد است.

ساجی بالاشا، مدیر عامل انجمن اوجین می‌گوید: در هشتم اکتبر گذشته، ما یک جلسه مدیریت برگزار کردیم که در آن متوجه شدیم اوجین با موج عظیمی از تقاضا مواجه خواهد شد.

او افزود: اوجین به طور معمول حدود ۷۰ میلیون دلار در سال وام می‌دهد، اما با شروع جنگ غزه تا ۲۱ نوامبر درخواست‌هایی را تا ۵۸.۲ میلیون دلار دریافت کردیم و انتظار می‌رود در شش ماه آینده تقاضاها برای وام‌ به میزان ۳۶۴.۸ میلیون دلار برسد ؛اگرچه همین میزان هم قطره ای در دریای نیاز شرکت‌هاست.

این موضوع در اسرائیل که شرکت‌های کوچک و متوسط آن ​​۶۲.۳ درصد از ارزش افزوده ناخالص را تشکیل می‌دهند، بیشتر نگران‌کننده است که بالاتر از میانگین باشگاه کشورهای ثروتمند در سازمان همکاری اقتصادی و توسعه است.

بر اساس پژوهش انجام شده توسط شرکت کوفیس بی دی ای که در روزنامه اقتصادی مارکر منتشر شد، انتظار می‌رود تعداد شرکت‌های تعطیل شده اسرائیلی تا آخر ۲۰۲۳ به ۵۷ هزار شرکت برسد ، در مقایسه با اینکه در سال ۲۰۲۲، این تعداد به ۴۲ هزار شرکت رسید که بسیاری از آنها تحت تأثیر افزایش تورم و ماه‌ها ناآرامی سیاسی به دلیل طرح اصلاحات قضای نتانیاهو قرار گرفتند  و معمولاً سالانه ۴۵۰۰ شرکت به اقتصاد اسرائیل اضافه می‌شود که امسال این تعداد هم کم‌تر خواهد بود.

در این زمینه، پنج بانک بزرگ رژیم صهیونیستی نسبت به سال گذشته بودجه مختص ضرر و زیان اعتباری کسب‌وکارهای کوچک را  هشت برابر افزایش دادند. بانک هاپو الیم (بزرگترین بانک اسرائیل) در نتایج خود اعلام کرد که بخش‌های مختلف اقتصادی اسرائیل از گردشگری گرفته تا املاک و مستغلات با «کاهش بیشتر تقاضا و مشکل در ارتقای پروژه‌ها» مواجه هستند.

کابینه نتانیاهو که تحت فشارهای جنگی قرار گرفته است و هزینه روزانه جنگ برای آن حدود ۲۷۰ میلیون دلار برآورد شده است، ۱۸ میلیارد شکل معادل پنج میلیارد دلار را برای ارائه کمک‌های مالی به منظور تداوم کسب و کار در ماه‌های اکتبر و نوامبر اختصاص داد و ۸۰ هزار شرکت برای دریافت آن تقاضا دادند که این میران کمک مالی کفاف آنها را نمی‌‌دهد.

کابینه رژیم صهیونیستی. همچنین پیشنهاد کرد در برخی موارد خودش ضامن وام‌ها باشد و روز یکشنبه بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی این رژیم پرداخت غرامت به شرکت‌های آسیب دیده از جنگ را تا ماه دسامبر تمدید کرد.

بر اساس گزارش اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، شش هفته پس از جنگ، یک پنجم شرکت‌ها گفتند که هنوز فعالیت تجاری ندارند.

شرکت‌ها، سازمان‌ها و اتحادیه ۱۸۰۰ عضوی تولیدکنندگان صهیونیست از کابینه نتانیاهو انتقاد می‌کنند.

مدیر عامل موسسه اوجین همچنین به بلومبرگ می‌گوید که کابینه نتانیاهو نتوانست به طور حرفه‌ای به نیازهای کسب و کارها و امور تجاری و مدیریت بحران مالی در طول جنگ پاسخ دهد و در این امر ناکام بوده است.

بلومبرگ در پایان نوشت، همان طور که مدیر عامل اوجین می‌گوید، اسرائیل در بزرگترین جنگی به سر می‌برد که در ۵۰ سال گذشته شاهد آن بوده است. کابینه نتانیاهو باید ابزارهای بسیار خلاقانه و غیرمتعارف برای حرکت بازار پیدا کند، حتی اگر این ابزارها قبل از جنگ قابل قبول نبودند.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ادامه قتل عام با گرسنگی؛ 14 فلسطینی دیگر در محاصره غزه جان باختند
حمله سایبری گسترده، سفرهای هوایی روسیه را مختل کرد
صادرات 45.5 میلیون دلاری از جلفا به 9 کشور دنیا
هشدار هواشناسی؛ موج گرما از فردا وارد کشور می‌شود + فیلم
جنگ 12 روزه را چگونه روایت کنیم؟
نسخه جدید دولت برای نشاط اجتماعی؛ بُن سفر در راه است؟
نظری جویباری از مدیرعاملی استقلال استعفا داد + فیلم
نماینده اسکواش ایران یک قدم تا قهرمانی جهان فاصله دارد
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه/ارجاع پرونده قتل «منصوره قدیری‌جاوید» به دیوان عالی
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
ثبت مستندات حقوقی و اسناد خسارتهای تجاوز نظامی آمریکا و اسراییل به ایران+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
X
آگهی تبلیغاتی