×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 155094
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/21 ساعت 13:57

چگونگی و چرایی ناتوانی آمریکا و اسرائیل در اداره آینده غزه؛

ریسپانسیبل استِیت کرفت: مقایسه اشغال آلمان و ژاپن با غزه و دوگانگی رفتار آمریکا و اسرائیل

فقدان طرح اجرایی برای اداره غزه پس از ویران کردن آن از سوی ارتش اسرائیل به طور فزاینده‌ای توسط کارشناسان داخلی این رژیم و همچنین سایر کارشناسان مورد توجه قرار گرفته است.

رسانه‌های خارجی: به نظر می‌رسد دولت بایدن بخش عمده‌ای از زمان و توجه خود را متمرکز بحران غزه کرده تا بتواند از حملات وحشیانه اسرائیل که بخش قابل توجهی از تلفات آن زنان و کودکان بودند، حمایت به عمل آورد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در یک سخنرانی مطبوعاتی پس از نشست اخیر گروه ۷، چندین معیار را برای غزه پس از جنگ ذکر کرد که «عدم تصرف یا محاصره»، «عدم اشغال مجدد»، «جلوگیری کاهش قلمروها» و «عدم استفاده از آن به عنوان پایگاه‌های تروریستی» از جمله آنها بودند. این معیارها اگرچه در مرحله اول معقول به نظر می‌رسند، اما سؤالات اساسی را در مورد اینکه دقیقاً چه کسی و چگونه بر نوار غزه حکومت می‌کند، بی‌پاسخ می‌گذارد.

بلینکن در پاسخ به سؤالات گفته است که غزه باید با کرانه باختری تحت رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین (PA)، که تحت اشغال نظامی اسرائیل وظایف محدودی در بخش‌هایی از آن انجام می‌دهد، اداره شود. این چشم‌انداز به دلایل متعددی غیرممکن است.

سوال اینجاست که آیا تشکیلات خودگردان و محمود عباس خود تمایلی به پذیرش چنین مسئولیتی را دارند؟ 

هرج و مرج و ویرانی پس از حمله اسرائیل به نوار غزه چالش بزرگی را برای هر هیئت حاکمه‌ای به همراه خواهد داشت و حاکمیت بر غزه قطعاً تشکیلات خودگردان را از نقطه نظرهای بسیاری بدنام خواهد کرد.  علاوه بر این، دولت‌های پی‌در‌پی اسرائیل در زمان بنیامین نتانیاهو تلاش کرده‌اند تا هیج نهادی وجود نداشته باشد تا  جای فلسطینی‌ها در غزه و کرانه باختری صحبت کنند. 

نتانیاهو تا آنجا پیش رفته است که پول قطر را به حماس به عنوان رقیب تشکیلات خودگردان هدایت کرده  و هر زمان که نشانی از آشتی با حماس نشان می‌داد، از درآمدهای مالیاتی خودداری می‌کرد. 

همانطور که نتانیاهو در نشست حزب لیکود گفت، چنین تاکتیک‌های «تفرقه انداز و حکومت کن» در راستای جلوگیری از تشکیل یک کشور فلسطینی و حفظ استدلال اسرائیل مبنی بر اینکه «شریک مذاکره‌کننده» برای ایجاد چنین کشوری ندارد، بود.

  نتانیاهو تاکنون در مورد ترتیبات پس از جنگ در غزه  صحبت نکرده است. او فقط گفته است که اسرائیل احتمالاً برای مدت نامعلومی «مسئولیت امنیتی» نوار غزه را حفظ خواهد کرد.

 این تصور از سوی نتانیاهو که «نابودی حماس» باید قبل از هر عملی در راستای آتش‌بس اولویت اصلی بوده و کانون تهدید امنیتی آینده برای شهروندان اسرائیلی ساکن غزه را باید نابود کرد، یک تفسیر اشتباه برای جنگ بی‌پایان در غزه خواهد بود.  

حماس بسیار فراتر از شاخه نظامی آن است. حماس علاوه بر اینکه بالفعل مدیریت اجرایی یک محدوده دو میلیون نفری را عهده‌دار است، یک جنبش ملی گرایانه با هدف رفع اشغال و ایجاد یک کشور فلسطینی نیز هست.

اسرائیلی‌ها ادعا می‌کنند که بمباران آنها که گاهی با ۳۰۰ یا ۴۰۰ سورتی پرواز در روز انجام می‌شود، حملاتی به سوی «اهداف تروریستی» بوده و الزاما هدف غیر نظامیان نیستند. حال آنکه با توجه به مقیاس و گستردگی بمباران‌‌های اسرائیلی‌ها و همچنین اظهارات نظیر آنچه که هرتزوگ آن را مجازات دست جمعی فلسطینیان خوانده به علاوه روند هدف‌گیری که نمایش از طراحی‌های سرویس امنیتی اسرائیل را نشان می‌دند، خلاف ادعای مقامات اسرائیل را نشان می‌دهد. بدیهی است که این گونه حملات علیه غیر نظامیان کار را برای اداره آینده غزه سخت خواهد کرد.

مهم نیست که اسرائیل چقدر تلاش می‌کند تا حماس را نابود کند، مهم این است که شهروندان اسرائیلی از خشونت‌های مرتبط با غزه در امان نخواهند بود مگر اینکه اسرائیل خودگردانی مردم فلسطین را بپذیرد. همچنین مهم نیست که اسرائیل چقدر حملات حماس در ۷ اکتبر را محکوم می‌کند، مهم این است که این رفتار خشونت‌آمیز نتیجه دهه‌ها اشغال طولانی، محاصره و انقیاد یک ملت توسط اسرائیل دیگر بوده است.

این در حالی است که حتی اگر اسرائیل بتواند بر حماس غلبه کند، علاوه بر خشم انباشته فلسطینی‌ها در طول این دوران، کشتار اخیر زنان و کودکان توسط نیروهای اسرائیلی آنها را خشمگین‌تر کرده و در عین حال رنج‌های فراوان کنونی مردم غزه به دلیل کمبود آب، غذا، دارو و... حماس دیگری را به وجود خواهد آورد.

«دانیل کورتزر» سفیر سابق ایالات متحده در اسرائیل گفته است: از آنجایی که حماس یک جنبش است و نه یک ارتش ثابت، می‌داند که به ازای هر جنگجوی کشته شده و همچنین به ازای هر غیرنظامی که کشته می‌شود، می‌تواند اعضای جدیدی که خشمگین‌تر قبل شده‌اند را جذب کند.

اخیراً مقامات اسرائیلی با یادآوری تلفات غیرنظامیان از حملات آمریکا و متحدانش در جنگ‌های گذشته، مانند بمباران آلمان در جنگ جهانی دوم و استفاده از بمب‌های اتمی در ژاپن، سعی کرده‌اند تلفات غیرنظامی ناشی از حملات خود را توجیه کنند. آنها سعی دارند تا جنایات خود را اینگونه توجیح کنند که گاهی اوقات افراد بی‌گناه باید کشته شوند تا یک نتیجه نظامی موفق، منجر به آینده‌ای بهتر و صلح‌آمیزتر شود. اما اسرائیلی‌ها فراموش کرده‌اند که  پس از پیروزی نظامی متفقین و اشغال‌های اولیه پس از جنگ، جمهوری فدرال آلمان مستقل در سال ۱۹۴۹ ایجاد شد و سه سال بعد نیز حاکمیت کامل به ژاپن بازگردانده شد.

تاریخ جایگزینی را تصور کنید که در آن اشغال ژاپن از سوی ایالات متحده به طور نامحدود ادامه داشت و ژاپنی‌ها از حقوق سیاسی و هرگونه اظهارنظر در مورد نحوه مدیریت کشورشان محروم شده‌ بودند در حالی که این اشغال شامل بیرون راندن بسیاری از ژاپنی‌ها از سرزمین‌هایشان و جایگزینی آنها با مهاجران آمریکایی و محبوس شدن ژاپنی‌های دیگر در یک زندان روباز در معرض محاصره خفقان‌آور نیز می‌شد. در این صورت بود که آچه اکنون در ژاپن رخ می‌داد مقاومت خشونت آمیز یا ظهور اشکال مختلف تروریسم بود.

واقعیت این است که سال‌ها در فلسطین، از جمله غزه در غیاب وجود هر گونه طرح اجرایی، چنین موردی رخ داده و صورت تداوم آن، خشونت و جنگ ادامه خواهد داشت. این آینده جنگ دائمی را به وضوح نشان می‌دهد که ایالات متحده به تداوم آن دامن می‌زند.

*پل آر. پیلار، عضو ارشد غیر مقیم در مرکز مطالعات امنیتی دانشگاه جورج تاون، عضو غیرمقیم موسسه کوئینسی برای امور دولتی و عضو مرکز سیاست امنیتی ژنو

نشر مطالب درستون «از رسانه‌های خارجی» به معنی تأیید محتوای آن نیست بلکه صرفاً با هدف اطلاع‌رسانی صورت می‌گیرد


نورنیوز
اخبار مرتبط
پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین
چهارشنبه 1402/09/15 ساعت 12:07
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده تغییر رویکرد آمریکا در قبال تشکیلات خودگردان فلسطین
با گذشت بیش از 60 روز از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» و دور جدید درگیری‌ها میان حماس و رژیم صهیونیستی، «غزه» به عنوان کانون مقاومت مشروع ملت فلسطین در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی، همچنان مرکز اصلی توجهات جهانی است. اشغالگران به‌رغم دو ماه حملات سنگین و همه‌جانبه، نتوانستند به اهدف اعلامی خود دست پیدا کنند و این ناکامی قابل پیش‌بینی، معادلات سیاسی و موضع‌گیری‌های متحدان تل‌آویو را تغییر داده است.
الجزیره: آنچه از دلایل نسل‌کشی فلسطینی‌ها و آینده غزه نمی‌دانید
دوشنبه 1402/08/22 ساعت 16:16
الجزیره: آنچه از دلایل نسل‌کشی فلسطینی‌ها و آینده غزه نمی‌دانید
اسرائیل همچنان یک دولت آپارتاید خواهد بود، همانطور که توسط تعدادی از سازمان‌های حقوق بشر اینگونه اعلام شده است. اما چه سناریویی در انتظار غزه خواهد بود؟ فلسطینی‌ها ناپدید نخواهند شد و به مبارزه خود برای آزادی ادامه خواهند داد، در حالی که بسیاری از جوامع مدنی در کنار آنها اما دولت‌های سیاسی همین جوامع در کنار اسرائیل می‌ایستند و برای آن مصونیت ایجاد می‌کنند.
وال‌استریت ژورنال: آمریکا و اسرائیل هم‌پیمان درجنگ غزه؛ اختلاف در اهداف و نتایج جنگ
چهارشنبه 1402/08/17 ساعت 10:49
وال‌استریت ژورنال: آمریکا و اسرائیل هم‌پیمان درجنگ غزه؛ اختلاف در اهداف و نتایج جنگ
منافع ایالات متحده و اسرائیل در مناقشه ادامه‌دار خاورمیانه در کوتاه‌مدت و بلندمدت متفاوت بوده و مسیر پایان‌دادن به جنگ اسرائیل علیه حماس در نوار غزه را مختل می‌کند.
میدل‌ایست‌ای: تحلیل موقعیت خطرناک متحدان آمریکا در منطقه، پیامد حمایت تمام عیار از اسرائیل در جنگ غزه
سه‌شنبه 1402/08/16 ساعت 13:17
خلیل الانانی
میدل‌ایست‌ای: تحلیل موقعیت خطرناک متحدان آمریکا در منطقه، پیامد حمایت تمام عیار از اسرائیل در جنگ غزه
حمایت سریع و قاطع بایدن از اسرائیل به سطوح بی‌سابقه‌‌‌‌‌ای رسیده است. این موضوع نه تنها تأمین منافع بلکه موقعیت متحدان آمریکا در منطقه را در معرض خطر بزرگی قرار داده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انفجار بزرگ در ونزوئلا + فیلم
کمبود نقدینگی، عامل تعطیلی 53 درصد از واحد‌های صنعتی
اولین حضور سه رهبر حماس مقابل دوربین‌ها پس از حمله اسرائیل
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
قطر: همکاری امنیتی با آمریکا قوی‌تر از همیشه است
ابلاغ آیین‌نامه اختصاص 3 درصد درآمدهای نفت و گاز به مناطق نفت‌خیز
پیراهن استقلال 3 برابر ارزش ستارۀ اسپانیایی درآمدزایی کرد
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
لاوروف: حمله به قطر نباید تکرار شود؛ مسکو از این حمله ناراضی است
7800 هکتار از شبکه آبیاری پایاب سد خداآفرین در اردبیل افتتاح شد
مادورو: ارتش ونزوئلا در جبهه های نبرد سراسر کشور مستقر می شوند
تحریم‌های جدید آمریکا علیه جنبش حوثی‌های یمن اعلام شد
وضعیت نگران‌کننده سد لار با 97 درصد مخزن خالی
نخست وزیر پاکستان خواستار اتحاد مسلمانان علیه تجاوز صهیونیستی شد
واکنش بغداد به مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا
مدیوم‌شات | سخنان تند سینماگر پیشکسوت علیه موسیقی سنتی
روایت وزیر خارجه تونس از رایزنی با عراقچی
آخرین وضعیت سلامتی حمید هیراد
پزشکیان : سپردن مدیریت به افراد شایسته تنها راه حل مشکلات کشور است
هافبک ازبک پرسپولیس آماده بازی شد
اتحادیه اروپا: شاید جنگ اوکراین چند سال دیگر ادامه یابد
راه‌اندازی 68 دوربین ثبت تخلفات در جاده‌های گیلان
توافق ایران و آژانس مانع اجماع جهانی علیه ایران می‌شود
ناسا درهای خود را به روی چینی‌ها بست
اسرائیل به کجا می‌رود؟!
مرگ کارگر جوان در چاه
سه‌گانه‌ای که جهان نمی‌فهمد
نسل بیمار آینده؛ کودکان در محاصره
طرح توقیف سیستمی گواهینامه از ابتدای شهریور اجرا می‌شود
الحوثی: جنایات اسرائیل علیه مردم فلسطین «جنایت قرن» است
انتشار بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره شرایط عفو معیاری 1404
گشوده شدن پرونده کیفری علیه تیک‌تاک در فرانسه
رئال مادرید امسال هم به مراسم توپ طلا نخواهد رفت
بیانیه نشست وزرای خارجه روسیه و کشورهای خلیج فارس علیه رژیم تل‌آویو
ایران خودرو تعزیرات حکومتی را تهدید کرد
پارلمان اروپا خواستار شناسایی کشور مستقل فلسطین از سوی دولت‌های عضو شد
نشست فوق‌العاده سران کشورهای عربی و اسلامی یکشنبه برگزار می شود
72 نفر دیگر در غزه شهید شدند
آیا خبری از گران شدن بنزین در راه است؟
حمله پهپادی یمن به اسرائیل/ آژیرهای خطر به صدا درآمد
داوران هفته سوم لیگ برتر فوتبال ایران معرفی شدند
واکنش قطر و کشورهای خلیج فارس به حمله اسرائیل به دوحه چگونه خواهد بود؟
ارسال بسته مشکوک برای رئیس رژیم صهیونیستی در انگلیس
پخش دو فیلم خاطره‌انگیز ایرانی و جهانی در روز ملی سینما
ترکیه: دارایی‌های نظامی اسرائیل در سوریه را هدف قرار ندادیم
قطر آمریکا را به بازنگری در اتحاد امنیتی پس از «خیانت» واشنگتن تهدید کرد
حماس: عملیات طولکرم پافشاری جوانان فلسطین بر مقاومت است
تراشه جدید هوش مصنوعی که با نور کار می‌کند
حزب‌الله تکذیب کرد؛ هیچ‌گونه فعالیتی در خاک سوریه نداریم
تهران در پی صدور هشدار هواشناسی آماده باش شد
X
آگهی تبلیغاتی