×
فرهنگی
شناسه خبر : 155069
تاریخ انتشار : یکشنبه 1402/08/21 ساعت 09:18

«نورنیوز» از شکستن رکورد مخاطبان در سینما گزارش می‌دهد

چرا بهار سینمای ایران در میانه پاییز شکفت؟

شکسته شدن دو رکورد پر مخاطب ترین روز و پر فروشترین روز سینمای ایران در روزهای سه شنبه 16 و جمعه 19 آبان ماه ضمن آن که موفقیتی قابل توجه برای حوزه سینما بویژه اقتصاد هنر هفتم به حساب می آید از نقطه نظر ارزیابی ذائقه هنری جامعه ایران نیز مهم وقابل کنکاش است

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: روز سه‌شنبه ۱۶ آبان ۲۷۴ هزار و ۱۲۰ نفر در کشور به سینما رفتند که این حضور باعث شد رکورد پرمخاطب‌ترین روز سینما شکسته شود. علاوه بر این در جمعه ۱۹ آبان نیز با حضور ۱۹۱ هزار و ۶۳ نفر مخاطب در سینماها و فروش ۱۰۵ میلیارد و ۴۳۴ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۵۰۰ ریالی، رکورد پرفروش‌ترین روز سینمای ایران شکسته شد. طی سال‌های اخیر و بویژه از ابتدای سال ۱۴۰۲ فیلم‌های کمدی بیشترین طرفدار را در میان مخاطبان سینما داشته‌اند که در جای خود جای بررسی و تعمق  دارد اما میزان مخاطبان این فیلم‌ها و نیز برخی دیگر از فیلم‌های در حال اکران در هفته گذشته با افزایش بیشتری همراه بوده که نتیجه آن شکسته شدن دو رکورد پر مخاطب‌ترین روز و پرفروش‌ترین روز سینمای ایران طی یک هفته شکسته شود.

کمدی‌های «عامه‌پسند»

رکورد فروش بلیط فیلم‌های کمدی در میانه آبان‌ماه نشان داد پاییز فقط فصل پرسه‌های عاشقانه روی برگ‌های زرد و باران‌زده پیاده‌روها نیست! بر اساس گزارش‌ها، «هتل» آخرین ساخته «مسعود اطیابی» با زوج تماشایی پژمان جمشیدی و محسن کیایی توانسته کرختی پساکرونایی گیشه‌ها را بشکند و با گذر از رکورد مخاطبان روزانه «مطرب»، به دومین فیلم یک دهه گذشته بدل شود که در یک روز 151هزار مخاطب را به سینما بکشاند.



«هتل» ماجرای دو مرد است که یکی با همسر اول و دیگری با همسر دومش به یک هتل در جزیره کیش می‌روند که ناگهان همسر دوم مرد اولی و همسر اول مرد دومی وارد هتل می‌شوند و... حدس‌زدن وقایع بعدی خیلی دشوار نیست. این فیلم، یکی از کمدی اسکروبال‌هایی است که بعد از دیدنش به فکر فرو نمی‌روید، در عوض احتمالا حین تماشایش حسابی خندیده‌اید. تاکنون رکورد فروش روزانه یک دهه اخیر سینماها، به فیلم «هزارپا» با ۱۶۰ هزار مخاطب اختصاص دارد که با توجه به استقبالی که از «هتل» شده، بعید نیست به زودی شکسته شود.

دومین فیلم خوش‌اقبال روی پرده، انیمیشن سینمایی و البته کمدی «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری، درباره‌ ماجرای پسر بچه‌ای به نام محسن است که خود را ابرقهرمان می‌داند و در یک اتفاق نادر، به جنگلی اسرار آمیز قدم می‌گذارد و با حیوانات منقرض‌شده ایران مواجه می‌شود و این آغاز یک ماجرای پیچیده برای نجات آخرین ببر ایرانی است. «بچه زرنگ»  16آبان ماه،  یعنی در روز رکوردساز سینما با ۵۰ هزار بیننده، دومین فیلم پرمخاطب بود و موفق شد تا گیشه‌ای یک میلیارد و ۲۰۷ میلیون تومانی را محقق و به ثبت شلوغ‌ترین روز سینمایی کشور با ۲۷۲ هزار مخاطب کمک کند.

یکی دیگر از کمدی‌های پرفروش این روزها فیلم «فسیل» است؛ روایتی طنزآمیز از فراز و نشیب‌های زندگی خواننده‌ای در انتهای دوره پهلوی و ابتدای انقلاب اسلامی. او که دوره انتقال حاکمیت را در کما به سر می‌برد، از تحولات بی‌خبر است و همین بی‌خبری از شرایط جدید، لحظات خنده‌داری را برای مخاطب به وجود می‌آورد. روی پرده رفتن کمدی «هتل» اگرچه از اقبال «فسیل» کم کرده، اما بلیط‌هایش همچنان خریدار دارد. 

سانس‌های ویژه برای «عامه پسند»

گیشه تا قبل از چهارشنبه هفته گذشته، در اختیار آثار کمدی و کودک بود و سینمای اجتماعی، نماینده‌ای بر روی پرده نداشت، اما  دو فیلم «عامه‌پسند» و «حدود ۸ صبح» که از آخرین روزهای هفته گذشته به روی پرده رفتند، موفق شدند تا افتتاحیه‌ای بیشتر از یک میلیارد تومان را تجربه کنند.



«عامه پسند» به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی «سهیل بیرقی» و محصول سال ۱۳۹۸ است. این فیلم درباره زنی است که قصد دارد کافه‌ای را در شهررضا راه اندازی کند و با مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کند.  پرسوناژ اصلی فیلم، زنی از دهه چهل است که فاطمه معتمدآریا نقش او را به عهده دارد. باران کوثری و هوتن شکیبا دیگر بازیگران این فیلم هستند که در ۳ روز نخست نمایش خود، ۱۱ هزار و ۴۰ نفر را به سینماها کشاند و ۶۲۶ میلیون تومان فروخت و نشان داد اکران ناگهانی و نبود تبلیغات کافی نتوانسته جلوی جذب مخاطب را بگیرد.

«حدود ۸ صبح» که روایتی واقعی با بازی یکتا ناصر و کامبیز دیرباز و دومین فیلم اجتماعی بعد از «عامه پسند» است نیز شروع خوبی داشت. منوچهر هادی کارگردان این فیلم، یکی از نقش‌های اصلی را هم به عهده دارد و « حدود 8 صبح» بازگشت سینمایی اوبه ژانر اجتماعی پس از ۶ سال کمدی‌سازی محسوب می‌شود. این ۲ فیلم اجتماعی موفق شدند در سه روز اول اکران ۱۸ هزار و ۸۴۵ نفر را به سینماها بکشانند و یک میلیارد و ۷۳ میلیون تومان فروش به گیشه واریز کنند. نکته قابل‌توجه این بود که هر ۲ فیلم موفق شدند تا به سانس‌های فوق‌العاده در تهران و چند مرکز استان برسند.

«گیج‌گاه» نخستین ساخته عادل تبریزی، چهارمین فیلم به نسبت پرمخاطب روزهای گذشته است و بعد از آن «نارگیل ۲ » قرار دارد که ۳ ماه پس از اکران، همچنان با استقبال مواجه می‌شود. «شهر هرت» شاید کمدی بدشانسی بود که چون به موازات فسیل به روی پرده رفت، آنچنانکه پیش بینی می‌شد فروش نداشت و حالا با اکران «هتل» احتمالا شرایطش سخت‌تر نیز خواهد شد. «جنگل پرتقال»، «سرهنگ ثریا»، «هولیا»، «اخت‌الرضا»، «آهو» و «ستاره‌بازی» دیگر فیلم‌های در حال اکران طی روزهای گذشته هستند که نشان می‌دهد سینما هنوز هم برای مردم جذاب است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ورود استقلال به تجارت با خرید کشتی
«برد کوپر» جانشین ژنرال مایکل کوریلا در سنتکام شد
مهلت 15 روزه دادستان تهران برای ساماندهی کالاهای خطرناک و سلامت محور
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری: بحران کمبود پرستار داریم
سخنگوی پلیس: 16 مهره‌ اصلی از تبهکاران جهانی به دام افتادند
امضای تفاهم‌نامه بین شرکت توسعه فناوری پلاسما و انجمن حمایت از بیماران دیابتی
قتل فجیع داماد خانواده و شهادت یک مأمور پلیس در آستانه‌اشرفیه + جزییات
پارکینگ رایگان و 22 موکب در انتظار زائران اربعین در شهر فرودگاهی
هشدار نارنجی وزش باد شدید و گرد و خاک در سه استان
معامله«کریدور زنگزور» ، آمریکا را به قلب حومه روسیه می‌آورد
فروش بلیت‌های سوپرجام استقلال و تراکتور از امروز
قیمت طلا و سکه امروز پنج‌شنبه 16 مرداد 1404 + جدول قیمت‌ها
پاشینیان: توافق جدید با آذربایجان راه ارتباط ریلی با ایران را هموار می‌کند
ولایتی: ایران با روسیه یا بدون او مانع کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود
پزشکیان چه نوع خبرنگاری را می‌پسندد؟
معتمدیان: نیمی از اتباع خارجی در استان تهران زندگی می‌کنند
تأمین اضطراری آب تهران از طالقان؛ راهکاری موقتی در برابر کمبود بی‌سابقه آب
حریق 2 موکب در مرز مهران یک کشته و 3 زخمی برجای گذاشت + فیلم
حوادث رانندگی جان 4866 نفر را درسه ماه اول سال گرفت
پیام تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت درگذشت استاد فرشچیان
بذرافشان: زوج‌های جوان به دلیل گرانی طلا، نقره می‌خرند
مکزیک: حضور ارتش آمریکا در خاک ما پذیرفتنی نیست
قیمت بلیت پروازهای اربعین اعلام شد؛ رفت و برگشت 13 تا 15 میلیون تومان
انقلابی در درمان نزدیک‌بینی بزرگسالان؛ پایان استفاده از عینک تنها با یک قطره!
آغاز ثبت نام دور جدید عمره از اول شهریور؛ 80 درصد ظرفیت کاروان‌ها پر شد
دستگیری شیاد اینترنتی با سناریوی سوالات کنکور +فیلم
فساد در سایه فوتبال در باشگاه «مس رفسنجان»
وزیر فرهنگ بر تقویت هنر، رسانه و کتاب در کانون‌های مساجد تأکید کرد
تونل توحید امشب در هر دو مسیر مسدود است
سرلشکر موسوی: بسیج همواره میدان‌دار نیاز‌های کشور در عرصه‌های مختلف بوده است
قیمت خودرو امروز شنبه 18 مرداد 1404
استاد فرشچیان؛ سفر از بوم خاک به بزم ملکوت +جزئیات و محل خاکسپاری
6900 میلیارد تومان سود به حساب سهامداران واریز شد
نرخ نان در تهران 52 درصد و در شهرستان 42 درصد زیاد شد
دیپلماسی سازنده و عبور از تهدیدات تصاعدیابنده
زلنسکی: هیچ بخشی از خاک اوکراین را به روسیه نمی‌دهیم
تاج: اگر در ورزشگاهی شعار نژادپرستانه سرداده شود داور باید پایان مسابقه را اعلام کند
پیشنهاد پوتین به ترامپ: با واگذاری شرق اوکراین، جنگ متوقف خواهد شد
پلیس فتا: «جراح قلابی» را شناسایی کرده و گزارش دهید +سایر مشخصات
جهانگیر: دستور قوه قضائیه به دادگستری‌های مرزی برای تأمین تسهیلات رفاهی زائران ابلاغ شد
تمرکز سلیمی بر تیم ملی؛ رضازاده به فدراسیون بازگشت
آتش‌سوزی مهیب در انبار کالای گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه ساوه
جنگ فراترکیبی!
عوامل رژیم صهیونیستی قصد داشتند چه اقداماتی در راهپیمایی اربعین انجام دهند؟
روایت جالب شفای دست استاد فرشچیان توسط امام رضا(ع) + فیلم
آتش جدید در خط حمله استقلال
از 450 مسافر قطار تهران به کرمان، 30 نفر مصدوم شدند
پوتین و ترامپ جمعه آینده در آلاسکا با یکدیگر دیدار می‌کنند
ارزش 200 هزار دینار عراق معادل 11 میلیون تومان برای زائران اربعین
اولین واکنش وزارت خارجه ایران به توافق آذربایجان و ارمنستان و راه‌اندازی کریدور زنگزور
X
آگهی تبلیغاتی