×
سیاسی
شناسه خبر : 154054
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

شکست رسمی گفتمان سازش و طرح دو دولتی

گفتمان سازش طی سال‌ها و دهه‌های پس از تأسیس رژیم جعلی و اشغال‌گر قدس، ذیل دکترین و نگاه کلان دولت‌های آمریکایی نسبت به منطقه غرب آسیا، مصادیق گوناگونی از پیمان صلح اسلو تا کنفرانس آناپولیس و پیمان عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل داشته اما هیچ یک از این پیمان‌های یک سویه، اساساً نسبتی با صلح واقعی در منطقه ندارند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: وقوع عملیات غرورآفرین «طوفان الاقصی» علاوه بر آثار میدانی و امنیتی، مولد مناسبات و آثار گفتمانی بزرگی در منطقه بوده که مهم‌ترین آنها، انهدام «گفتمان سازش» با دشمن صهیونیستی و متعلقات آن از جمله «پیمان ابراهیم» و «طرح دو دولتی» است.

گفتمان سازش طی سال‌ها و دهه‌های پس از تأسیس رژیم جعلی و اشغال‌گر قدس، مصادیق گوناگونی از پیمان صلح اسلو تا کنفرانس آناپولیس و پیمان عادی‌سازی روابط اعراب و اسرائیل داشته است. این پیمان‌های یک سویه، ذیل دکترین و نگاه کلان دولت‌های آمریکایی نسبت به منطقه غرب آسیا طراحی و تنظیم شده و اساسا نسبتی با صلح واقعی در منطقه ندارند. 

زیست گفتمان سازش تاکنون در سایه برخی از چارچوب‌ها و فرامتن‌هایی صورت گرفته که مروری بر آنها می‌تواند تحلیل شرایط حال و آینده این گفتمان را راحت‌تر و شفاف‌تر کند.

شکست رسمی آمریکا در افغانستان و عراق، نقطه آشکارساز شکست طرح «خاورمیانه بزرگ» بود. در عراق آشفته و افغانستان چند تکه نه «لیبرال‌دموکراسی» و نه «آمریکای قدرتمند»، هیچ‌یک ظهور و بروزی نداشتند. 

حتی حضور «باراک اوباما» در کاخ‌ سفید نیز نتوانست آمریکا را از این گرداب رها سازد، تا کار به جایی رسید که دولت اوباما خود نیز نسبت به «چندجانبه‌گرایی» به‌مثابه یک «حقیقت تلخ» در حوزه سیاست خارجی آمریکا تن داد اما در عین ‌حال اوباما در یک بازی خطرناک، تلاش کرد با خلق تروریسم تکفیری و به‌صورت خاص گروه داعش، درصدد تغییر نظم منطقه‌ای غرب آسیا و متعاقبا، تغییر نظم جهانی برآید. 

«جو بایدن» معاون وقت اوباما نیز در این ‌خصوص با تکیه بر طرح «تجزیه عراق» بر اساس قومیت و مذهب، تلاش کرد تا به فرمول ترکیبی و خطرناک «یکجانبه‌گرایی در دل چندجانبه‌گرایی» معنای جدیدی بخشد! قرار بود تا سال ۲۰۱۵ میلادی، تروریسم تکفیریِ مورد حمایت پشت‌پرده آمریکا، حکومت‌های عراق و سوریه را نابود کرده و سپس زمین‌سوخته‌ای به‌نام «شامات» را تحویل کاخ‌سفید و رژیم‌صهیونیستی دهد، اما پایداری همه‌جانبه مقاومت، محاسبات غرب و صهیونیست‌ها را در بغداد، دمشق و به‌طور کلی منطقه غرب آسیا برهم زد.

با حضور ترامپ در رأس معادلات اجرایی آمریکا، او سخن از «بازگشت به آمریکای قدرتمند» به میان آورد و با هدف احیاء هژمونی از دست‌رفته و غیرقابل‌ بازگشت آمریکا به هر اقدامی از جمله تک‌روی در ناتو و بر هم‌ زدن قواعد سازمان تجارت جهانی دست زد. او از همه پیمان‌های چندجانبه خارج شد تا به قول خود، آمریکا را «قدرتمند» و «منحصربه‌فرد» کند. 

از سوی دیگر؛ ترامپ حمایت‌های واشینگتن از داعش و دیگر گروه‌های تروریستی-تکفیری را به نقطه اوج خود رساند تا بلکه بتواند شکست و استیصال استراتژیست‌های دولت اوباما در مقابل جبهه مقاومت را جبران کند.

در سال ۲۰۱۸ میلادی اما؛ با وجود حمایت همه‌جانبه آمریکا، خلافت خودخوانده داعش به‌طور کامل در هم‌ شکست و رزمندگان مقاومت، معادلات قدرت در منطقه را دقیقا در مقابل «گفتمان سازش» بازتولید کردند. 
ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ در حالی در رقابتی جنجالی از بایدن شکست خورد که هنگام ترک کاخ ‌سفید نه از «هژمونی آمریکا» خبری بود و نه از «احیاء یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در دل چندجانبه‌گرایی» و در پی آن نیز نظم نوین جهانیِ مدِّ نظر آمریکا هم بیش از پیش به یک «مفهوم انتزاعی» صرف تبدیل شد.

جو بایدن در حالی وارد مسند قدرت شد که پیش‌فرض تجزیه منطقه غرب آسیا بر مبنای مولفه‌های قومیتی و مذهبی را در ذهن خود داشت. بر همین اساس، صهیونیست‌ها حمایت کاملی از بایدن نمودند.

بازتعریف داعش در طول ماه‌های اخیر تبدیل به پروژه مشترک واشینگتن و تل‌آویو شده و برخلاف القائات رسانه‌ای، بسیاری از اقدامات حکومت نتانیاهو در یهودی‌سازی قدس با نظر مساعد و حتی مدیریت پشت پرده مقامات کاخ سفید صورت می‌گرفت. 

در شرایطی که آمریکا حتی توان آینده‌پژوهی و آینده‌نگاری تحولات منطقه را از دست داده و حمایت مطلق آن از رژیم اشغال‌گر قدس تبدیل به پاشنه آشیل امنیتی، منطقه‌ای و بین‌المللی واشنگتن شده است، سخن گفتن از سازش با دشمن صهیونیستی که زاییده و مولود دکترین‌های مداخله‌گرایانه غرب در منطقه است، سطحی‌نگرانه و بی‌مایه تلقی می‌شود، چه، مرگ محتوم گفتمان سازش، رسما اعلام شده است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
ابعاد خودزنی بایدن در جنگ غزه
یکشنبه 1402/08/07 ساعت 11:50
ابعاد خودزنی بایدن در جنگ غزه
در شرایطی که حتی ترامپ ترجیح داده‌ برای عوام‌فریبی، از نتانیاهو انتقاد کرده و از شکست رسمی رژیم اشغال‌گر قدس در جنگ غزه سخن بگوید، بایدن اما مشغول راهبری و زمینه‌سازی برای نسل‌کشی بیشتر اهالی غزه به دست صهیونیست‌ها است!
روایتی از اتاق فرماندهی عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی
جمعه 1402/08/05 ساعت 18:14
اختصاصی «نورنیوز»؛
روایتی از اتاق فرماندهی عملیات مقاومت عراق علیه پایگاه‌های آمریکایی
تصمیم رهبری مقاومت اسلامی عراق زمانی اتخاذ شد که با شواهد قاطع برای آنان روشن شد که آمریکا رهبری و حمایت بی‌سابقه از دشمن صهیونیستی در نبرد غزه را بر عهده دارد.
«مقاومت ترکیبی»؛ باطل‌السحر «جنگ ترکیبی» صهیونیست‌ها
چهارشنبه 1402/08/03 ساعت 11:32
نورنیوز بررسی کرد؛
«مقاومت ترکیبی»؛ باطل‌السحر «جنگ ترکیبی» صهیونیست‌ها
گرچه جنگ ترکیبی علیه جبهه مقاومت سال‌هاست که آغاز شده، اما اکنون به حساس‌ترین مرحله خود رسیده و صهیونیست‌ها درست در زمانی که فکر می‌کردند همه چیز مهیای تحقق رویای شوم «از نیل تا فرات» است، بیش از هر زمان دیگری متوجه مهارناپذیر بودن قدرت مقاومت شده‌اند.
مخالفت آمریکایی‌ها با توحش بایدن در غزه
چهارشنبه 1402/08/03 ساعت 10:12
آخرین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد؛
مخالفت آمریکایی‌ها با توحش بایدن در غزه
نظرسنجی اخیر یک پیام مشخص دارد و آن اینکه روایت‌گری و استدلال تیم سیاست خارجی آمریکا در قبال ماهیت و شکل عملیات طوفان الاقصی و متعاقبا جنگ غزه، مورد پذیرش افکار عمومی این کشور قرار نگرفته است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
X
آگهی تبلیغاتی