×
اقتصادی
شناسه خبر : 153325
تاریخ انتشار :

سکوت کارگزاران نظام، کام چه کسانی را شیرین می‌کند؟

قریب دو هفته از اظهارات انتقادی رئیس قوه قضائیه درباره ضرورت شناسایی و برخورد قاطع با پشت‌پرده فسادهایی که به نوعی با کارگزاران نظام مرتبط هستند، می‌گذرد، اما گویا حتی اخطار صریح، قاطع و البته اشکار حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای هم افاقه نکرده و حداقل تا امروز، هیچ تغییری در برخی روندهایی که بشدت شائبه برانگیز، «مشهود» و «مشهور» است مشاهده نشده است.

سایر رسانه‌ها: دهم مهرماه بود که حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، در نشست شورای عالی قوه قضاییه با تاکید بر ضرورت مقابله «قاطعانه» و «مدبرانه» با فساد و مفسد گفت: «باید بدون اغماض و چشم‌ پوشی با فساد و مفسد برخورد کنیم؛ چه مردم عادی باشد و چه کارگزار حکومتی؛ البته به فساد فردی که کارگزار نظام است باید بیشتر توجه کنیم و قاطعانه‌تر مقابله کنیم؛ باید توجه داشت که بعضاً یک فرد، به تنهایی مرتکب فساد نمی‌شود؛ این قضیه بویژه در موضوع فساد‌های بانکی و تسهیلاتی به عیان‌ترین شکل ممکن صدق می‌کند؛ مسئولی در مصاحبه‌ای از یک فقره فساد در واردات کالایی گزارش داده بود؛ من او را خواستم و خطاب به او تاکید کردم که نباید به این قضیه تک‌بُعدی نگریسته شود و فقط به تعقیب و مجازات واردکننده پرداخت؛ باید توجه داشت که چه کسی به او ارز تخصیص داد؛ چه کسی مجوز واردات به او داد و قس‌علیهذا…»

سخنان بالاترین مقام دستگاه قضایی کشور این امیدواری را به وجود آورد که دست‌کم در بدو امر با روندهای شبهناکی که در معرض نگاه همگان است و نیازی به کشف و شهود ندارد به سرعت رسیدگی می‌شود؛ مانند آنچه در ماجرای واردات «شکر» در جریان است. حداقل از یکی دو ماه پیش، کمتر روزی است که داستان شکر و قاچاق پیچیده و هنگفت آن از سوی رسانه‌ها مطرح نشود. موضوعی که ماه‍‌‌هاست پرسش‍‌های متعدد و متفاوتی درباره آن مطرح است و اخیرا بعد از سکوت و سکون دستگاه‌های نظارتی، اجرایی و قضایی ابهامات جدی‌تری به آن ضمیمه شده است. 

حتی اگر همین حالا به پایگاه اطلاع رسانی دولت سر بزنید، به گزارشی برمی‌خورید که از سوی معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده و در واکنش به یکی از ده‌ها رسانه‌ای که خواستار اصلاح رویه خسارت‌بار فعلی بازار شکر شده‌اند، بر ضرورت بازنگری در قیمت شکر صنف و صنعت تاکید کرده است.

پایگاه اطلاع رسانی دولت همچنین در گزارشی به نقل از محمد جواد عسکری، رییس کمیسیون کشاورزی تداوم پرداخت یارانه شکر وارداتی را مصداق حراج سرمایه ملی عنوان کرده، اما مشخص نیست با گذشت قریب یک ماه از آن جوابیه و تأکیدات صریح و آشکار رئیس کمیسیون کشاورزی و حتی الزاماتی که حوزه تخصصی وزارت جهاد کشاورزی برشمرده بود، آب از آب تکان نخورد!

درحالی که گزارش‌های متواتر روزنامه‌ها، پایگاه‌های خبری و سایت‌ها به نقل از نمایندگان مجلس، تولیدکنندگان، تحلیلگران بازار، مسئولان دولتی و قضایی همچنین نهادهای صنفی هر روز گوشه‌ای از فاجعه بزرگی که در بازار شکر مستتر است را عیان و علنی می‌کنند، اما هنوز مسئولان امر به ویژه وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه‌های نظارتی نه تنها به یکی از راه‌حلهای کارشناسی عمل نکرده اند، بلکه ماموریت اصلی و ذاتی خود را نیز مغفول گذاشته‌ و حتی به آنچه خود در جوابیه‌ خودشان  به آن اذعان کرده‌ اند ، جامه عمل نپوشانده‌اند. درنتیجه این اهمال مستمر، شبکه قدرتمند قاچاق شکر و محصولات شکربر از مبادی رسمی و غیر رسمی چه به صورت فله و چه به نام صادرات، بدون هیچ دغدغه و مانعی، به کار خود ادامه می دهد و شکر وارداتی و یارانه چسبیده به آن را از بازار مکیده و به جیب خود و دلالان پمپاژ می‌کنند.

نتیجه هم این شده، شکری که به‌ خاطر بهره‌مندی از ۳۲ هزار میلیارد تومان ارز ترجیحی باید با قیمت ۲۸  یا ۳۴ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسید، از ۴۲ تا ۶۴ هزار تومان به فروش می‌رسد و قیمت محصولات شکربر به ویژه نوشابه‌ها نیز مدام از سوی تولیدکنندگان بالا و بالاتر می‌رود. از یک طرف شکر یارانه‌ای به خاطر اینکه نصف قیمت جهانی است، به صورت فله به کشورهای همسایه و همجوار قاچاق می‌شود و از یک طرف دیگر بعد از فرآوری از سوی برندهای نوشابه‌سازی که عمدتا غیر ایرانی و امریکایی هستند، از مبادی قانونی و رسمی و با سلام و صلوات صادر و به عبارت دقیق‌تر قاچاق می‌شود.

سوالی که این روزها هم برای اهالی رسانه، هم تحلیلگران بازار و هم مردمی که هر روز با افزایش قیمت شکر و محصولات وابسته به آن غافلگیر می‌شوند، مطرح می باشد این است که چرا نهادها یا مسئولان تقنینی، اجرایی، نظارتی و قضایی درقبال تداوم این روند و تاراج ثروت ملی از سوی شبکه قدرتمند قاچاق شکر سکوت اختیار کرده اند؟ ادامه روندی که هیچکس در خسارت‌بار بودن  و اثر گذاری مستقیم آن بر نابودی ثروت ملی تردید ندارد، به سود کیست؟

موضوع قابل توجه دیگر که سئوالات را در مورد چرایی عدم حساسیت دستگاه‌های مسئول نسبت به تداوم  پرداخت سوبسید سرشار و بی دلیل به شکر افزون می کند این است که در حال حاضر،دولت بدلیل محدودیت منابع ،هنوز موفق به پرداخت کامل مطالبات گندم کاران که سرمایه های ماندگار ایجاد امنیت غذایی در کشور،هستند نشده است.

اگر سوبسید فعلی شکر به صورت نقدی به مردم پرداخت شود، سالانه حدود ۴۰۰ هزار تومان به یارانه هر نفر اضافه خواهد شد، اما با روند فعلی نه تنها شهروندان از این مبلغ محروم هستند، بلکه دست­‌کم ۱۰۰ هزار تومان هم آنها از جیبشان روی یارانه دولتی شکر می‌گذارند و به قاچاقچیانی می‌دهند که این کالا و محصولات وابسته با آن را به صورت رسمی و غیر رسمی قاچاق می‌کنند؛ به این ترتیب سالانه  32.000.000.000.000 تومان دولت و ۸٫۵۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان مردم یعنی مجموعا ۴۰  هزار میلیارد تومان به جیب دلالان، واسطه‌ها و برندها و مصرف‌کنندگان غیر ایرانی می‌ریزند و به عبارت عامیانه به جای شکر، هم چوب را می‌خورند و هم پیاز را!

 


آفتاب اقتصادی
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جنگ ستاره‌ها در فینال آسیا؛تاریخ آسیا در دستان عربستان یا ژاپن؟
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
بایرن‌مونیخ و لایپزیش | پوشش لحظه ای + فیلم گل ها
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ دیه جان‌باختگان و خسارت 400 خودرو پرداخت شد
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
نورنما | برخورد قاطع پلیس با راننده تبریزی که در فضای مجازی ترند شد
تخلف کالابرگی با طعم پنیر پیتزا! +فیلم
واژگونی جرثقیل 40 تنی نفس‌ها را درسینه حبس کرد!
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 /بی ثباتی در قیمت‌ها
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
ویدیو تکان دهنده جدید از شدت انفجار در بندر شهید رجایی
جزییات ارائه تسهیلات برای اخذ معاینه‌فنی موتورسیکلت‌
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای جزییات زندگی بیل گیتس میلیاردر آمریکایی از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
آرزوی. ترامپ برای پاپ شدن محقق شد!
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
X
آگهی تبلیغاتی