×
فرهنگی
شناسه خبر : 152034
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/07/06 ساعت 16:29

توصیه‌هایی به دانش‌آموزان هنگام سرماخوردگی

با آغاز فصل پاییز و همزمان با شروع سال تحصیلی، تجربه بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و آنفلوانزا بیش از قبل دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها را درگیر خود می‌کند.

نورنیوز ـ گروه فرهنگ و جامعه: سرماخوردگی را می‌توان شایع‌ترین بیماری ویروسی قلمداد کرد که اغلب افراد در طول سال حداقل چند نوبت گرفتار آن می‌شوند که البته قریب به اتفاق بیماران نیز بدون ویزیت پزشک و تجویز دارو، بهبود می‌یابند. فقط چند درصد افراد هستند که با توجه به شدت بیماری و وضعیت جسمانی که دارند، نیاز پیدا می‌کنند از دارو برای بهبود سرماخوردگی استفاده کنند.

سرماخوردگی نوعی عفونت مسری دستگاه تنفسی فوقانی است که بینی، گلو، سینوس‌ها و نای را تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس مختلف وجود دارند که می‌توانند منجر به بروز این بیماری شوند.

هر فرد بزرگسال معمولاً در هر سال ۲ الی سه بار به این ویروس مبتلا می‌شود. نوزادان و کودکان نیز ممکن است بیشتر از این میزان در معرض این بیماری قرار داشته باشند.

اگرچه ویروس سرماخوردگی برای همه ما یک ویروس آشنا است، اما نکاتی وجود دارند که می‌توانند در بهبود سریع‌تر این بیماری به شما کمک کنند.

حالا در شروع فصل پاییز و آغاز سال تحصیلی مدارس، شایع‌ترین بیماری دانش آموزی را می‌توان سرماخوردگی تلقی کرد که بعضاً با غیبت دانش آموز نیز همراه می‌شود. اما، نکته قابل تأمل در پاییز ۱۴۰۲، پیش بینی احتمال شیوع آنفلوانزا است که همین موضوع باعث شده؛ وزارت بهداشت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دستورالعمل آماده باش صادر کند.

دانش آموز بیمار در منزل بماند
حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، با اشاره به شروع سال تحصیلی مدارس، گفت: با اطمینان باید بگوییم که بیماری کووید هنوز تمام نشده و هرگونه غفلت و ساده انگاری و عدم رعایت برخی نکات ساده، نه تنها کووید را گسترش می‌دهد، بلکه منجر به شیوع سایر بیماری‌های واگیر و تنفسی در سطح جامعه خواهد شد.

فرشیدی افزود: اولیای دانش آموزان و معلمین مدرسه باید توجه کنند که اگر دانش آموزی علائم سرماخوردگی دارد، باید از حضور در مدرسه و کلاس درس اجتناب کرده و حتماً به پزشک مراجعه و یا در منزل استراحت کند.

مصرف مایعات گرم و استراحت در منزل را در مواقع بروز علائم سرماخوردگی در روند بهبودی مؤثر است و استفاده از ماسک در اماکن و محیط‌های سرپوشیده که جمعیت زیادی حضور دارد، توصیه می‌شود.

او گفت: استفاده از ماسک به منظور پیشگیری از بیماری‌های تنفسی، حلقه اول مقاومت در برابر ابتلاء به بیماری‌هایی نظیر آنفلوانزا، کووید و سرماخوردگی است.

فرشیدی بر شستشوی مرتب دست‌ها در مدرسه تاکید کرد و افزود: توصیه می‌کنیم که دانش آموزان در ساعات تفریح قبل از مصرف غذا و تغذیه، حتماً دست‌ها را با آب و صابون یا مایع، شستشو دهند. در این زمینه، مدارس هم باید امکانات لازم و بهداشتی برای نظافت دانش آموزان را مهیا کنند و آب سالم و صابون در دسترس دانش آموزان قرار گیرد.

بر اساس آنچه که معاون درمان وزارت بهداشت به معاونت درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی ابلاغ کرده است؛ کادر درمان می‌بایست نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

همچنین، ثبت و نظارت دقیق و روزانه از بیماران سرپایی، موضوع دیگری است که معاون درمان وزارت بهداشت، بر آن تاکید کرده است.

نظارت بر تجویز آنتی بیوتیک و سرم درمانی، یکی دیگر از نکات مورد تاکید معاون وزیر در ابلاغیه به معاونت درمان دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی بوده است.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
حمله پهپادی به ناوگان جهانی الصمود
اقتصاد و روایت‌های سیاسی
ماکرون: ایران به تعهدات هسته‌ای خود عمل نکرده است
گروه 7: ایران همکاری با آژانس را از سر بگیرد
ترک جلسه هیأت آمریکا بعد از حمایت کلمبیا از فلسطین
گروسی: ایران توانایی بازسازی برنامه هسته‌ای خود را دارد
بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های عرب زبان
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 2 مهر+ وضعیت استان ها
هدف واقعی ‎آمریکا اخلال در فعالیت دیپلماتیک ایران در سازمان ملل است
صنعت قیر؛قربانی بانک مرکزی ومکانیسم حراج باز بورس کالا
تلاش آمریکا برای ازسرگیری میانجی‌گری قطر در مورد غزه
انفجار نزدیک سفارت رژیم اسرائیل در پایتخت نروژ
لاریجانی : ایران با تعصب از امنیت ملی دفاع می‌کند
تیراندازی به اردوگاه ارتش صهیونیستی در کرانه باختری
آغاز ثبت‌نام فروش فوق‌العاده سایپا و پارس‌خودرو از فردا
پسران هندبال ایران جهانی شدند
دیدار مجدد عراقچی و گروسی در نیویورک
نماینده فلسطین در سازمان ملل: به رسمیت شناختن کشور ما یک حق است
سردار نائینی: «وعده صادق 1 و 2» انسجام رسانه‌ای جنگ جدید را شکل داد
کشف تازۀ باستان‌شناسان در 2 کیلومتری تخت جمشید
برلین مدعی شد ارائه مهلت چندروزه به ایران از سوی تروئیکای اروپایی
پیشکسوت استقلال در بیمارستان بستری شد
نخست وزیر لبنان اظهارات نماینده آمریکا را محکوم کرد
دبیر: کسب 15 مدال در 20 وزن بی‌سابقه بود
ترامپ در دیدار با زلنسکی: روسیه از قدرت نظامی قابل‌توجهی برخوردار است
نورنما | کارون زیبا،اهواز
سه برابر شدن یارانه خانواده‌های غیرکارمند دارای 3 فرزند
گروسی: بازرسان آژانس در راه ایران هستند
حماس ادعاهای ترامپ را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
ماکرون: آماده تحریم‌های اسرائیل هستیم
دیدار عراقچی با وزرای خارجه اسپانیا و قطر در نیویورک/توافق همکاری آموزشی ایران و مجارستان
مدافع ایرلندی در آستانه پرسپولیسی شدن
آلمان: درهای مذاکره با ایران باز است
تغییر ساعات کاری ساتنا و چکاوک از اول مهرماه+جزئیات
روز برگزاری دومین دیدار تدارکاتی تیم ملی فوتبال ایران تعیین شد
گزارش تصویری | « هفته دفاع مقدس»
دادستانی تهران علیه بلاگر وکیل‌نما اعلام جرم کرد
ترامپ ادعاهای خود علیه ایران را تکرار کرد/کنایه اردوغان به ترامپ در سازمان ملل
اطلاعیه سپاه ایلام در مورد انفجار کنترل شده طی امشب
اعلام جزییات نشست عراقچی با وزرای خارجه سه کشور اروپایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی: اتحاد ملت ایران در جنگ دوازده‌ روزه دشمن را ناامید کرد
واریز مرحله پنجم وام 50 میلیونی بازنشستگان کشوری
X
آگهی تبلیغاتی