×
سیاسی
شناسه خبر : 151958
تاریخ انتشار :

رئیس‌جمهور: رشد نقدینگی در دولت سیزدهم به 26 درصد کاهش یافته است

رئیس جمهور در دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری گفت: رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد 42 درصد بود و اکنون 22 تا 26 درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی 25 درصد تثبیت شود.

نورنیوز - گروه سیاست: آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور که به عنوان مهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد، گفت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسالت می کنم.

رئیسی همچنین با تبریک سالروز آغاز امامت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) با اشاره به نزدیک بودن سالروز میلاد پیامبر اکرم اسلام (ص) و هفته وحدت این عید سعید را نیز تبریک گفت.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه هرآنچه قدسیت در عالم وجود دارد در ارتباط با وجود قدوسی است و اگر مکان، زمان و شخصی مقدس است به اعتبار و در ارتباط با قدوسی است که دارای تقدس شده است، افزود: نظام مقدس، دفاع مقدس و همه بخش هایی از کشور که قدسیت دارند به دلیل داشتن ارتباط با وحی و باید و نبایدهای الهی، نیت مقدس و وجود حاکمیت و حکومتی که به امضای شارع مقدس رسیده باشد، تقدس دارند.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: شرط قدسیت در همه عرصه ها این است که هر سه جهت فوق در آن دیده شده باشد و این سه جهت را قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تضمین کرده است. و بایدها و نبایدهای قانون و انطباق با شرع را شورای نگهبان دارد.

او ادامه داد: در رأس نظام هم در ابتدای انقلاب امام راحل (ره) و امروز هم مقام معظم رهبری «مدظله العالی» را داریم که خداوند طول عمر با عزت به ایشان عنایت فرماید؛ این بزرگواران هم به بایدها و نبایدهای وحیانی توجه داشته و هم نیاز جامعه را می شناسند.

آیت‌الله رئیسی سپس با تأکید بر اینکه در حوزه های فرهنگ، سیاست و اقتصاد که مباحث عمده و دارای اولویت کشور هستند شرایط به نحوی است که همه ظرفیت ها و امکانات مادی و معنوی در جهت رسیدن جامعه به رهنمودهای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» مشخص شده است و ما به عنوان مسئولان این نظام باید بدانیم در این عرصه‌ها هم متناسب با نیاز کشور و هم متناسب با آرمان‌های بلند کشور که چه باید بکنیم؛ چرا که در بخش‌هایی که بر اساس رهنمودهای امام راحل و رهبری معظم انقلاب عمل شده است شاهد جلوه های پیشرفت هستیم و در بخش‌هایی که این اتفاق نیفتاده و با نگاه های دیگر حرکت کرده ایم و شاهد بی‌تفاوتی نسبت به رهنمودهای امامین انقلاب بوده ایم دچار مشکلاتی شده‌ایم که باید برای رفع آنها تلاش کنیم.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به موفقیت‌های سیاست خارجی گفت: اگر دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی موفقیت هایی داشته است در پرتو عمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری «مدظله العالی» بوده است و اگر نواقصی هست از ماست. اگر به آنچه که رهبر انقلاب ترسیم کرده‌اند عمل شود کشور پیشرفت می‌کند و سیادت و آقایی کشورمان حفظ می‌شود.

آیت‌الله رئیسی یادآورشد: ما منظومه‌ای از نگاه‌های ایشان در حوزه‌های مختلف را رو به روی خود داریم که باید آن را با تلاش و مجاهدت شبانه روزی اجرایی کنیم و باور ما این است که با امیدواری و فرهنگ «ما می‌توانیم» می‌توانیم عقب ماندگی‌های را جبران کنیم.

او افزود: در حوزه‌های فرهنگ و سیاست نیز اگر رهنمودها و نظرات ایشان به طور کامل عملیاتی می شد قطعاً شرایط بهتری نسبت به وضع فعلی داشتیم.

رئیس جمهور کشورمان سپس با تشریح اوضاع اقتصادی کشور در آغاز به‌کار دولت سیزدهم، گفت: در حوزه اقتصادی، دولت در حالی آغاز به کار کرد که در شرایط خاصی به سر می بردیم و با کسری بودجه، تورم و مشکلات دیگر روبه‌رو بودیم که ما باید آنها جبران می‌کردیم که به لطف خداوند حل شد.

آیت‌الله رئیسی در ادامه به مقایسه وضعیت کسری بودجه کشور، تورم و اشتغال در آغاز به کار دولت سیزدهم و شرایط فعلی پرداخت و افزود: با مقایسه رشد اقتصادی در قبل از سال ۱۴۰۰ ملاحظه می شود که در سال ۱۴۰۱ تلاش شد تورمی که همه را رنج می داد مهار شود. در واقع، تورم محصول کسر بودجه و رشد نقدینگی است.

او اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ تلاش کردیم مصارف و منابع، تراز شده و همخوانی داشته باشند تا کسر بودجه نداشته باشیم که طبق اعلام مرکز آمار در آن سال کسر بودجه نداشتیم. رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت بشود.

رئیس جمهور بیان کرد: رشد اقتصادی که حاصل افزایش سرمایه گذاری و افزایش بهره‌وری است در بهار امسال بنا بر اعلام مرکز آمار ایران ۲.۶ درصد بوده است. سازمان بهره وری اعلام کرد امروز ۵.۳ درصد رشد بهره‌وری داریم که اگر چه هنوز مطلوب ما نیست، اما رشد مهمی است. در موضوع اشتغال، دو سوم از استان‌های کشور مشکلی ندارند و از وضعیت بحرانی به وضعیت عادی رسیده‌ایم و فقط در حوزه اشتغال افراد تحصیل‌کرده باید تلاش شود.

او اضافه کرد: رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش‌بینی می‌کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت شود.

رئیس جمهور تصریح کرد: در سالی که دولت سیزدهم مستقر شد میزان خرید گندم از کشاورزان ۵.۴ میلیون تن بود، ولی سال گذشته ۵.۷ میلیون تن گندم خریداری شد و امسال بیش از ۱۰ میلیون تن و برنامه‌ریزی ما این است که در پایان دولت، نیاز به واردات گندم نخواهیم داشت.

رئیسی با تأکید بر اینکه عمیقاً معتقدیم که می توانیم مشکلات کشور را حل کنیم، تصریح کرد: در همه حوزه‌ها کارهای بسیاری انجام شده و در حال انجام است و برای ما امیدوارشدن مردم، مهم است و مقام معظم رهبری نیز بر این نکته تأکید فرمودند که باید برای تقویت ایمان و امید مردم تلاش کنیم و هر کاری که باعث ناامیدی مردم شود از نظر دولت، همراهی با دشمنان است.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس جمهور: مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است
شنبه 1402/07/01 ساعت 10:40
رئیس جمهور: مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است
رئیس جمهور تأکید کرد: پدر و مادر در هویت‌سازی و شخصیت‌سازی فرزند نقش دارند، نقش خانه و خانواده و ارتباط خانه و خانواده با مدرسه بسیار اهمیت دارد. مدرسه مرکز علم، امید، نشاط و ایمان و مرکز تحول است.
رئیسی: اجازه فتنه‌انگیزی هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای کشور را نمی‌دهیم
جمعه 1402/06/31 ساعت 09:43
رئیسی: اجازه فتنه‌انگیزی هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای کشور را نمی‌دهیم
رئیس جمهور در سخنرانی خود در مراسم رژه نیروهای مسلح، ضمن تاکید بر حصول اطمینان از خلع سلاح گروه‎‌های غیرقانونی در اطراف مرزها، گفت: هیچ گروه تجزیه‌طلبی در نزدیکی مرزهای ایران اجازه داشتن سلاح و فتنه علیه جمهوری اسلامی نخواهد داشت.
رئیسی: اگر حاج قاسم جلوی داعش را نگرفته بود تروریسم اروپا را فرا می‌گرفت
چهارشنبه 1402/06/29 ساعت 13:11
در دیدار با جمعی اندیشمندان؛
رئیسی: اگر حاج قاسم جلوی داعش را نگرفته بود تروریسم اروپا را فرا می‌گرفت
رئیس جمهور گفت: حاج قاسم اگر جلوی داعش را نگرفته بود، تروریسم سراسر اروپا را فرامی‌گرفت و اروپا نمی‌توانست یک شب آرام داشته باشد.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گل سعید برای شباب الاهلی بی ثمر بود + خلاصه بازی
جنوب تهران زیر گردوغبار + فیلم
هانسی فلیک هیچ امتیازی را از دست نمیدهد | بارسا 2 - وایادولید 1 + خلاصه بازی
لحظه طلایی بالا بردن جام توسط الاهلی + تصاویر و فیلم
تاریخ جدید انتشار بازی جی تی ای 6 مشخص شد
طوفان شدیدی که البرز را تاریک کرد؛ برق سه شهرستان البرز قطع شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ تا کنون 46 نفر از جانباختگان شناسایی شدند
زنگ خطر زلزله در کرج؛ گسل ماهدشت فعال است
وزش باد شدید در تهران تا کی ادامه دارد؟ + فیلم
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی با پاراگوئه| 13 اردیبهشت
نورنما | رکورد عجیب در یک رالی پینگ پنگ
عکس های منتخب ایران، شنبه 13 اردیبهشت 1404
طوفان تندری تهران را درنوردید
نگرانی از تحریم‌های جدید، بر تصمیم اوپک‌پلاس سایه انداخت
سرنوشت آزمون استخدامی آموزش و پرورش چه خواهد شد؟
پادکست | آنگلا مرکل و روایت16 سال قدرت در کتاب"آزادی"
فرصت ویژه دریافت بن خرید کتاب برای سازمان‌ها و نهادها
ترامپ کمک را قطع کرد، معامله را آغاز!
پیامک‌های پوششی!
قایدی گل زد و پاس گل داد ، اما دلش در بندر شهید رجایی بود+ فیلم
الاهلی تاریخ‌ساز شد؛ نخستین قهرمان لیگ نخبگان آسیا از عربستان + خلاصه بازی
11 استان درگیر طوفان و رگبار و صاعقه می شوند
بلایی که جنگ تجاری ترامپ بر سر اپل آورد!
باوارایی ها در لحظات آخر پیروزی را با تساوی عوض کردند/قهرمانی یک هفته عقب افتاد
ثبت نام تاکسی‌های برقی با تسهیلات ویژه در تهران
خشونت خیابانی مجدد علیه یک دختر جوان + فیلم
اعلام جزییات و زمان ثبت نام وام 400 میلیونی ودیعه مسکن
پشت پرده انتشار خبر دپوی ماده منفجره در بندر شهید رجایی
افزایش بی‌سابقه بودجه آموزش و پرورش + فیلم
نجات دو توله پلنگ در معرض انقراض
از خیابان تا بازداشتگاه؛ زورگیران تلفن‌قاپ در تله پلیس! + فیلم لحظه دستگیری
آلودگی در مرز هشدار؛ خوزستان قربانی مدیریت فرسوده
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌ دست از سر اسرائیلی‌ها برنمی‌دارد +فیلم
خبر رفع محدودیت چت جی پی تی درست است ؟
لحظات دلهره آور از غرق یک خودرو در سیل اخیر ارومیه! + فیلم
درخشش ساحلی‌ بازان ایران؛ برد پرگل مقابل پاراگوئه در جام جهانی + خلاصه بازی
2 برابر دنیا مصرف می‌کنیم؛ آیا وقت تغییر نرسیده؟
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (23)«استهبان»
خانه جدید سیاه پوش شد؛ قتل دردناک پسر توسط پدر!
وداع در میانه وداع؛ سقوط مرگبار صاعقه در مراسم خاکسپاری
لحظه دلهره آور انفجار زیر بالگرد هلال احمر در بندر شهید رجایى +فیلم
قیمت طلا، سکه، دلار و سایر ارزها امروز 13 اردیبهشت 1404/افزایش چشمگیر قیمت ها
فدراسیون در مورد جشن قهرمانی تراکتور چه زمانی تصمیم می گیرد؟
حادثه ای مرگبار با 7 کشته در ینگه دنیا +فیلم
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران (22)«اسکو»
عملیات یمن با موشک بالستیک هایپرسونیک به یافای اشغالی +فیلم
احتمال وقوع زلزله 7 ریشتری جدی است؛زمین زیر پا ناآرام است
تروریست بمب گذار در انفجار بمب کشته شد
مصرف برق محدود شد!
کلید اولیه کنکور 1404 کی منتشر می شود؟
X
آگهی تبلیغاتی