یکشنبه 5 مرداد 1404 | ساعت 14:01
یکشنبه 5 مرداد 1404 | ساعت 14:01
×
سیاسی
شناسه خبر : 151433
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟

واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: از حدود یکی دو هفته پیش به این سو، موضوعات متعددی پیرامون تحولات داخلی و پرونده‌های خارجی ایران به سوژه اصلی مقامات و رسانه‌های غربی تبدیل شده که بررسی آنها با توجه به تحولات پیشِ‌ روی کشور طی روزها و ماه‌های آینده از اهمیت بالایی برخوردار است.

از اجرایی شدن روند تبادل زندانیان و آزادسازی منابع ارزی ایران، برگزاری نشست فصلی شورای حکام آژانس و سررسید موعد رفع تحریم‌های موشکی در ۱۸ اکتبر گرفته تا گمانه‌ها پیرامون از سرگیری روند مذاکرات رفع تحریم‌ها، سفر رئیس جمهور به نیویورک، سالگرد اغتشاشات سال گذشته و پایان ضرب‌الاجل ایران به دولت عراق در خصوص گروهک‌های تروریستی مقیم اقلیم کردستان از جمله مهم‌ترین این موضوعات هستند.

گرچه در ظاهر هر یک از این موارد مربوط به حوزه خاصی است اما نوع نگاه غربی‌ها به موضوعات مرتبط با ایران و اصرار آنها به خلط این مباحث با هدف تاثیرگذاری متقابل هر یک بر دیگری، عملا این گزاره را تصدیق می‌‌کند که گرچه آنها به دلایل متعدد در عموم این موارد ناگزیر به پذیرش خواسته‌های جمهوری اسلامی شده‌اند، اما همچنان حاضر به تغییر خوی مداخله‌گر خود نیستند.

مروری گذرا بر حوادث و تحولات یک‌سال گذشته به وضوح بر این تحلیل صحه می‌گذارد که ایالات متحده و متحدین اروپایی‌اش، در تقابل با ملت ایران به نقطه‌ای رسیده‌اند که برای حفظ آبرو و پرستیژ هم که شده، چاره‌ای جز هیاهو و پروپاگاندا در ظاهر و پذیرش روندهای مطلوب ایران در پرونده‌های مختلف ندارند.

غربی‌ها در شهریور سال گذشته و پس از گذشت حدود ده ماه از آغاز مذاکرات رفع تحریم‌ها، در حالی با وجود نهایی شدن مذاکرات و متن موسوم به «سند سپتامبر»، به بهانه برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، روند گفتگوها را متوقف کردند که در واقع مترصد نتایج پروژه آشوب و براندازی در ایران بودند.

آنها از اجرای این پروژه که با سنگین‌ترین لجستیک رسانه‌ای و طراحی‌های اطلاعاتی-عملیاتی همراه بود و همچنین طرح ادعاهای دروغی در خصوص مشارکت ایران در جنگ اوکراین به نفع روسیه، دستِ‌کم دو نتیجه را انتظار داشتند تا از پی آن دست پایین خود در مذاکرات را به دست بالا تبدیل کنند:

اول؛ شکاف و دوقطبی داخلی که منجر به کاهش سرمایه اجتماعی نظام و تضعیف حاکمیت شود.

دوم؛ انزوای ایران در جامعه بین‌المللی که منجر به پذیرش اجباری زیاده‌خواهی‌های غرب شود.

در میانه راه اما، به مرور مشخص شد که اروپا و آمریکا مجددا درباره ایران دچار اشتباه محاسباتی شده و سناریوی آنها نتیجه مطلوبشان را در پی نخواهد داشت، از همین رو ابتدا ایالات متحده و بعد برخی سران اروپایی ارسال پیام‌هایی با مضمون بازگشت به میز مذاکرات را از سر گرفتند.

این عقب‌نشینی در حالی بود که جمهوری اسلامی ایران در این مدت نه تنها مولفه‌های قدرت خود را به مدد مقاومت، هوشمندی و انسجام ملی، بیش از پیش تقویت کرد، بلکه در حوزه سیاست خارجی نیز تحرکات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ایِ منحصربه‌فردی انجام داد که پروژه انزوا را با شکست مواجه ساخت.

تن دادن آمریکایی‌ها به توافق‌نامه تبادل زندانیان و آزادسازی منابع ارزی که آشکارا خشم جریان‌های ضدانقلاب و برانداز را در پی داشت و پذیرش ادامه مذاکرات رفع تحریم‌ها مبتنی بر سند سپتامبر، از اولین نتایج عملیاتی این روند بود.

با این وجود؛ در شرایط مذکور، اتاق فکرهای غربی-صهیونیستی از چند ماه پیش تصمیم گرفتند دستِ‌کم سه موضوع را به ابزاری برای تشدید فشارهای جدید به ایران تبدیل کنند:

اول؛ سالگرد اغتشاشات سوژه مناسبی بود تا غربی‌ها هم در عرصه سیاسی، هم میدانی و هم رسانه‌ای به بازتولید آشوب و ناامنی بپردازند. حجم گسترده تجهیز عناصر تروریستی در داخل به انواع سلاح‌های سرد و گرم با هدف کشته‌سازی، تولیدات پرحجم رسانه‌ای در شبکه‌های فارسی‌زبان معاند با هدف تحریک افکار عمومی و موضع‌گیری‌های مداخله‌جویانه مقامات اروپایی-آمریکایی مانند آنچه در طرح قانون مهسا یا منع ورود آیت‌الله رئیسی به نیویورک با هدف القاء هماوردی جهانی علیه ایران صورت گرفت، نمونه‌هایی از این دست هستند.

دوم؛ نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوژه دیگری بود که به زعم غربی‌ها فرصت مغتنمی در این راستا به شمار می‌آمد. آنها که به‌دلیل قدرت بازدارندگی و پاسخ‌دهی ایران از یک سو و شکست پروژه انزوا از سوی دیگر قادر به صدور قطع‌نامه ضدایرانی نبودند، با صدور سه بیانیه جداگانه، کوشیدند ضمن حفظ پرستیژ خود، ایران را نزد افکار عمومی جهانی عنصری نامطلوب جلوه دهند.

سوم؛ پایان سال هشتم برجام و رفع خودکار تحریم‌های موشکی و هسته‌ای در ۱۸ اکتبر سال‌جاری وفق بندهای غروب آفتاب توافق برجام و قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، موضوع دیگری بود که به ویژه اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی در تلاشی از سر استیصال خواستند از آن علیه ایران بهره‌برداری تبلیغاتی کنند و لذا بیانیه‌ای با مضمون مخالفت با این موضوع صادر کردند، غافل از اینکه این بیانیه نه تنها اثر حقوقی موثری در رفع خودکار این تحریم‌ها ندارد بلکه مهر تاییدی بر نقض برجام از سوی اروپایی‌ها خواهد بود.

از پس این تحولات، دستِ‌کم می‌توان درباره دو گزاره به قطعیت رسید؛

نخست اینکه؛ در ماهیت بحران‌زیست و خوی متجاوز و مداخله‌گر نظام سلطه، هیچ تغییری حاصل نشده و چنانچه ذات لیبرال-سرمایه‌داری حکم می‌کند، هر جا و هر زمانی که منفعتش ایجاب کند و بتواند، از انواع ابزارهای خود برای خلق بحران و تشدید فشار بر دیگران استفاده می‌کند.

دوم اینکه؛ غرب هر جا و هر زمان که برایش صرف نکند یا از خلق بحران و فشار چیزی عایدش نشود، ناگزیر به مذاکره رو می‌آورد و در این روش هم اگر زورش نرسد ناگزیر به خواست طرف مقابل تن می‌دهد.

ناگفته پیداست؛ فارغ از شرایط رو به افول نظام لیبرال-سرمایه‌داری به رهبری آمریکا در نظم جدیدی که در حال شکل‌گیری در عرصه روابط بین‌الملل است، مشخصا واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.

این گزاره، شاهدی روشن بر همان منطقی است که رهبر حکیم انقلاب بر اساس آن فرمودند؛ اگر به قله برسیم، دشمنی دشمنان با ما پایان خواهد یافت.                                 


نورنیوز
اخبار مرتبط
شهریورماه 1402/ کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دوشنبه 1403/01/06 ساعت 17:57
نورنیوز بررسی کرد؛
شهریورماه 1402/ کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دشمنان ملت ایران با وجود سرمایه‌گذاری کم‌سابقه و گسترده برای ایجاد اغتشاش در سالگرد آغاز اغتشاشات سال گذشته، به دو دلیل مهم از جمله «فقدان ظرفیت، انسجام درونی و اعتبار» و همچنین «عدم وجود زمینه اجتماعی در داخل کشور»، کاملا شکست خورد و نتوانست اهداف خود را برآورده کند.
شهریورماه 1402 / مشق رسانه از روی دست سیاست
دوشنبه 1403/01/06 ساعت 11:12
نورنیوز زوایای سیاسی و رسانه‌ای «قانون مهسا» را بررسی کرد؛
شهریورماه 1402 / مشق رسانه از روی دست سیاست
رفتار آمریکایی‌ها گواهی می‌دهد که آنها معمولا در همان لحظاتی که در اتاق پذیرایی، برای نهایی‌سازی توافقات مستقیم و غیرمستقیم، با لبخند قهوه تعارف می‌کنند در آشپزخانه دیگ تنشی تازه را برای فردا بار می‌گذارند و در حالی که مهمانی هنوز به آخر نرسیده، عطر قهوه با بوی تند تنش در هم می‌آمیزد.
شهریورماه 1402/ قله کجاست، ماکجاییم؟
یکشنبه 1403/01/05 ساعت 15:50
نورنیوز بررسی کرد؛
شهریورماه 1402/ قله کجاست، ماکجاییم؟
تأکید رهبر معظم انقلاب در یک بازه زمانی 12‌ساله بر کلیدواژه‌های نمادینی چون «قله»، «دامنه» و «حرکت در مسیر»، علاوه بر اینکه محورهای راهبردی کشور را مشخص می‌کند، پرسش‌های قابل تأمل دیگری به دنبال دارد که بدون یافتن پاسخی برای آنها، درک عمق و مافی‌الضمیر مفاهیم یادشده ممکن و میسر نخواهد بود. کلیدی‌ترین سوال این است که چرا فقط وقتی به قله برسیم، دشمنی‌ها پایان خواهد یافت؟
پشت پرده مانور جنگ‌‌طلب‌ها روی سوژه نفوذ ایران در آمریکا
دوشنبه 1402/07/10 ساعت 14:31
نورنیوز بررسی کرد؛
پشت پرده مانور جنگ‌‌طلب‌ها روی سوژه نفوذ ایران در آمریکا
برداشت جریان‌های افراطی آمریکا، لابی صهیونیستی و گروه‌های ضدانقلاب این است که پس از اجرای توافق ایران و آمریکا برای مبادله زندانیان و آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران، احتمال شکل‌گیری توافق در مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز افزایش یافته، لذا عزم خود را جزم کرده‌اند به هر شکل جلوی آن را بگیرند.
دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟
شنبه 1402/07/01 ساعت 11:24
دلیل رویکرد متناقض «تعامل و مداخله» آمریکا در قبال ایران چیست؟
واشینگتن گرچه ماهیت مداخله‌جویانه‌اش تغییری نکرده و در فضای رسانه‌ای-تبلیغاتی می‌کوشد پرستیژ خود را حفظ کند اما چنانچه در پرونده‌های مختلف مشهود است چاره‌ای جز پذیرش قدرت و اقتدار جمهوری اسلامی در نظام بین‌الملل ندارد.
کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دوشنبه 1402/06/27 ساعت 17:54
نور ویدئو؛
کوه ضدانقلاب باز هم موش زایید!
دشمنان ملت ایران با وجود سرمایه‌گذاری کم‌سابقه و گسترده برای ایجاد اغتشاش در سالگرد آغاز اغتشاشات سال گذشته، به دو دلیل مهم از جمله «فقدان ظرفیت، انسجام درونی و اعتبار» و همچنین «عدم وجود زمینه اجتماعی در داخل کشور»، کاملا شکست خورد و نتوانست اهداف خود را برآورده کند.
چرا اقدامات ضدانقلاب برای بازتولید ناامنی شکست خورد؟
دوشنبه 1402/06/27 ساعت 14:28
چرا اقدامات ضدانقلاب برای بازتولید ناامنی شکست خورد؟
سه اقدام «فعالیت رسانه‌ای کم‌سابقه»، «پشتیبانی سیاسی مقامات ارشد غربی» و «سازمان‌دهی اوباش برای اقدامات مسلحانه و تخریبی»، برنامه اصلی دشمن برای ایجاد ناامنی در کشور در سالگرد اغتشاشات بود که بدلیل «فقدان ظرفیت، انسجام و اعتبار ضدانقلاب» و «نبود زمینه داخلی» کاملا شکست خورد.
نخست‌وزیر عراق: اجرای کامل توافق امنیتی با ایران را با جدیت ادامه می‌دهیم
جمعه 1402/06/17 ساعت 22:21
در پاسخ به سوال نورنیوز؛
نخست‌وزیر عراق: اجرای کامل توافق امنیتی با ایران را با جدیت ادامه می‌دهیم
السودانی: خود را موظف می‌دانیم که نگرانی‌های امنیتی تهران را از بابت جریان‌های تروریستی مستقر در اقلیم کردستان برطرف کنیم و به همین منظور تاکنون بیش از دویست میلیون دلار برای این موضوع هزینه کرده و بیش از سه هزار نیروی ارتش ملی را در سراسر مرزهای ایران و اقلیم مستقر کرده‌ایم.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
جریان های جدید سیاسی و نظامی در غرب آسیا
اولین سفر دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره جمعه شروع می‌شود
زمان و مکان مسابقه سوپرجام 1403 مشخص شد
همدلی مردم انگلیس با فلسطینیان افزایش یافت
اعدام 2 عضو گروه منافقین در تهران +تصاویر
روبیو: ترامپ پلیس جهان است!
احتمال ادامه تعطیلی چهارشنبه‌ها تا پایان تابستان
تجربه تعامل ایران و تروئیکای اروپا در پرونده هسته‌ای
استفاده از موبایل برای نمایندگان در صحن مجلس ممنوع شد
مسئله آب در ایران و گسست قدرت
مجلس با دوفوریت لایحه مقابله با انتشار محتوای خلاف واقع در فضای مجازی موافقت کرد
ماکرون: فلسطین باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد!
موج محکومیت علمای اهل سنت در پی حادثه تروریستی دیروز زاهدان
پایان بازی دوستانه منچستریونایتد 2 - وستهم 1 + خلاصه بازی
ایران‌نما | معرفی جاذبه‌های گردشگری شهرهای ایران(58) «برزُک»
روایت پزشکیان از حمله اسرائیل به شورای عالی امنیت ملی +فیلم
ولایتی: دشمنان با طرح دالان زنگه‌زور در پی تهدید تمامیت ارضی هستند
اینترنت و تماس ارزان اربعینی فقط با ثبت‌نام در سماح!
نوراینفو | سالروز عملیات افتخارآفرین مرصاد
پرداخت مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از فردا آغاز می‌شود +جدول زمان واریز برای دهک‌ها
وزیر علوم: مدت دوره‌ی کارشناسی سه ساله می‌شود
رئیس مجلس: تروریسم در زاهدان انتقام دشمن از مقاومت مردم ایران بود
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 5 مرداد 1404+ وضعیت استان‌ها
کسب 3 طلا و یک نقره توسط تیم ایران در المپیاد جهانی زیست‌شناسی
انتقاد درویش از زنوزی؛ اگر حق با شماست، چرا دنبال مصالحه‌اید؟
سرژ اوریه در آستانه پیوستن به پرسپولیس+ عکس
تکذیب شایعات پرآبی سدهای تهران:/وضعیت منابع آبی بحرانی است
X
آگهی تبلیغاتی