×
سیاسی
شناسه خبر : 150828
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

تاثیرات توافق ایران و عربستان بر اقتصاد لبنان

ناظران معتقدند توافق تهران-ریاض می­‌تواند به کاهش تنش­‌ها و تحقق ثبات سیاسی و اقتصادی در لبنان کمک کرده و با تشویق سرمایه‌­گذاری­‌های خارجی در کمک به نجات و خارج کردن لبنان از وخامت مستمر نقش داشته باشد.

نورنیوز ـ گروه سیاسی: توافق صورت گرفته در پکن میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی برای توسعه روابط، طی ماه‌های اخیر روندی مثبت در ابعاد مختلف سیاسی، علمی، اقتصادی و ورزشی داشته و طرفین اراده خویش برای تحقق این مهم را در سطوح عالی نشان داده‌اند.

این تحول بزرگ که با حضور رسمی سفرای طرفین در پایتخت‌ها وارد مرحله جدیدی شده، به دلیل ظرفیت‌های بسیار زیاد دو کشور تاثیرات فراوانی بر تحولات جاری منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داشته و اثرات آن در حال بروز و ظهور است.

ایران و عربستان به عنوان دو رکن مهم و تاثیرگذار در منطقه قطعا می‌توانند بسترساز مشترک تحولاتی مثبت در هم‌گرایی منطقه‌­ای برای رفع بحران‌­ها و چالش‌هایی باشند که ریشه در تحرکات و مداخلات بیگانگان دارد.

یکی از موضوعاتی که طی ماه‌های اخیر از سوی کارشناسان و فعالان سیاسی، اقتصادی و رسانه‌ای در خصوص تاثیرات روابط ایران و عربستان در تحولات منطقه ذکر شده، تاثیر این روابط بر لبنان است،  چنانچه وزارت خارجه لبنان اعلام کرده؛ توافق ایران و عربستان تاثیر مثبتی بر کل روابط منطقه خواهد داشت.

لبنان که با برخورداری از توان مقاومت، ضمن آزادسازی سرزمین‌های اشغالی در جنوب و شکست ارتش صهیونیستی، نامش را در میان تاریخ‌سازان منطقه ثبت کرده، طی سال‌های اخیر به دلایلی از جمله دخالت بازیگران بیرونی و اختلافات درونی با شدیدترین بحران‌های اقتصادی و سیاسی مواجه است.

اکنون ناظران معتقدند توافق تهران-ریاض می‌­تواند به کاهش تنش‌­ها و تحقق ثبات سیاسی و اقتصادی در لبنان کمک کرده و با تشویق سرمایه­‌گذاری‌­های خارجی در کمک به نجات و خارج کردن لبنان از وخامت مستمر نقش داشته باشد.

از سویی؛ ظرفیت­‌های قابل توجه دو کشور در میان جریان­‌های سیاسی لبنان می‌­تواند موجب کاهش اختلافات میان این جریان­‌ها و تسریع در روند انتخاب رئیس جمهور شود.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر روند گفتمانی در منطقه برای کمک به حل بحران‌ها و نابسامانی‌ها تاکید داشته، زیرا ریشه بسیاری از چالش‌ها را در مداخلات خارجی و سوء تفاهماتی می­‌داند که با گفت‌وگوهای منطقه‌ای و نزدیک‌­سازی دیدگاه‌ها قابل حل هستند، به‌ویژه اینکه محور غربی-صهیونیستی همواره تنش در منطقه را ابزار رسیدن به اهداف خود قرار داده­‌اند.

پنج سفر امیرعبداللهیان به لبنان و رایزنی با مقامات این کشور از جریان­‌های سیاسی و قومی مختلف با تاکید بر آمادگی تهران برای کمک به حل مشکلات اقتصادی لبنان از جمله در حوزه سوخت و نیز انتقال دانش فنی و مهندسی در حوزه‌­های متعدد، گواهی بر این مدعاست.

چنانچه وزیر امور خارجه کشورمان نیز در بیروت تاکید داشت، تهران قصد هیچ‌گونه دخالتی در امور داخلی لبنان ندارد و می‌کوشد با نزدیک کردن این دیدگاه با طرف سعودی، روند تحقق ثبات سیاسی و اقتصادی لبنان را با تعامل سازنده با محوریت هم‌گرایی جریان‌های داخلی و بر اساس توجه به اصل استقلال و ظرفیت‌­های درونی این کشور و منطقه را تقویت کند، چه، کارنامه لبنان نشان می‌­دهد که اختلافات درونی و نبود یک گفتمان جامع با دیدگاهی ملی، در کنار نسخه­‌های تحمیلیِ غربی‌ها، عملا به تعمیق شکاف‌­ها و چالش‌ها دامن زده و این کشور را در وضعیت فعلی قرار داده است.

بدیهی است که پیش‌زمینه هر تحول مثبتی در لبنان، هم‌گرایی و گفتمان میان جریان‌­های لبنانی است که ظرفیت‌­های تهران-ریاض می‌­تواند در تسریع این فرآیند نقشی موثر داشته باشند.

مهم اینکه؛ برخلاف رویه مداخله‌جویانه غربی‌ها که انتفاع خود را اولویت دانسته و حصول آن را در تشدید تنش‌های قومی-مذهبی می‌جویند، ایران بر لزوم حق تعیین سرنوشت توسط ملت‌ها و تحقق اراده جریان­‌های داخلی کشورها با تکیه بر اصل گفتمان تاکید داشته و همواره نیز آمادگی خود را برای کمک به این فرآیند­ها در قالب نگاه مشورتی اعلام داشته است.

نمود عینی این سیاست راهبردی را می‌توان در برگزاری نشست‌های جریان‌های سیاسی سوری در ایران، کمک به نزدیک‌تر شدن دیدگاه عراقی‌ها در مقاطع مختلف و بهبود هم‌گرایی جریان‌های افغانستانی مشاهده کرد.

اکنون نیز در همین چارچوب، تهران تاکید دارد که تبادل نظر با کشورهای منطقه از جمله عربستان جهت هم‌افزایی بیشتر برای کمک به رفع نیازهای لبنان امری ضروری است، ضمن اینکه حل بحران آوارگان سوری در لبنان از نقطه‌نظر کاهش هزینه‌های بیروت نیازمند بهبود و تثبیت ثبات در سوریه است که می‌تواند یکی از موضوعات رایزنی‌های ایران و عربستان برای حل چالش‌های منطقه باشد.

در این خصوص نیز باید توجه داشت که؛ برخلاف ادعای رسانه‌ها و مقامات غربی، نقش ایران و عربستان در حل مسائل منطقه از جمله لبنان، نه ناشی از مسئله شیعه و سنی بلکه در چارچوب معادلات جدید منطقه‌ای و جهانی قابل تعریف است که هم‌گراییِ منطقه‌ای را مهم‌ترین اصل در حل مشکلات برآمده از مداخلات بحران‌ساز بیگانگان می‌داند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
شهریورماه 1402/ سفر وزیر خارجه ایران به ریاض در میانه لشکرکشی جدید آمریکا به خلیج‌فارس
یکشنبه 1403/01/05 ساعت 08:37
نور نیوز بررسی کرد؛
شهریورماه 1402/ سفر وزیر خارجه ایران به ریاض در میانه لشکرکشی جدید آمریکا به خلیج‌فارس
کاهش وابستگی امنیتی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس به آمریکا طی سال‌های اخیر ریشه در واقعیت‌های غیرقابل انکار در افول هژمونی واشنگتن در منطقه دارد که مصادیق بارز آن را می‌توان در ناکامی‌های جدی امریکا در جنگ عراق و افغانستان و سوریه مشاهده کرد‌.
بوی بهبود از اوضاع جهان می‌آید!
جمعه 1402/06/17 ساعت 07:48
نورنیوز بررسی کرد؛
بوی بهبود از اوضاع جهان می‌آید!
نخستین امتیازبازی تیم‌های باشگاهی ایران و عربستان در زمین‌های دو کشور به نام دیپلماسی موفق منطقه‌ای ثبت خواهد شد و نشان می‌دهد پیمان تازه میان دو قدرت منطقه‌ای برخلاف ادعاها، «تشریفاتی» و «تزئینی» نبود.
سفیر ایران در عربستان وارد ریاض شد
سه‌شنبه 1402/06/14 ساعت 17:46
سفیر ایران در عربستان وارد ریاض شد
سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در عربستان سعودی وارد ریاض شد.
سفر وزیر خارجه ایران به ریاض در میانه لشکرکشی جدید آمریکا به خلیج‌فارس
شنبه 1402/05/28 ساعت 16:25
نور ویدئو؛
سفر وزیر خارجه ایران به ریاض در میانه لشکرکشی جدید آمریکا به خلیج‌فارس
کاهش وابستگی امنیتی کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس به آمریکا طی سال‌های اخیر ریشه در واقعیت‌های غیرقابل انکار در افول هژمونی واشنگتن در منطقه دارد که مصادیق بارز آن را می‌توان در ناکامی‌های جدی آمریکا در جنگ عراق و افغانستان و سوریه مشاهده کرد‌.
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
شنبه 1402/05/28 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
ارزیابی اقدامات ایران و عربستان در مسیر اجرای سند توافق‌نامه عادی‌سازی روابط، گویای این واقعیت است که تهران و ریاض با درکی راهبردی از ضرورت‌های کاهش تنش و توسعه ثبات و امنیت در منطقه در پیگیری روند آغاز شده بسیار جدی هستند.
آیا تفاهم ایران و عربستان می‌تواند رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف» باشد؟
دوشنبه 1402/04/05 ساعت 14:15
نور ویدئو؛
آیا تفاهم ایران و عربستان می‌تواند رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف» باشد؟
تفاهم ایران و عربستان فقط یک تجدید یک «عهد» و پیمان قدیمی و بازگشت به نقطه قبل نیست؛ با توجه به فراز‌وفرود رابطه دو کشور قدرتمند منطقه‌ای در یک دهه گذشته، آغاز یک «عهد» و دوره جدید است. دوره‌ای که می‌توان با پیاده‌کردن رونوشتی تازه از «پیمان ایلاف»، مناسبات اقتصادی نوینی را جایگزین مدل‌های سنتی و غربی کرد.
ابتکار سازنده بخش خصوصی ایران برای آغاز روابط اقتصادی با عربستان سعودی
چهارشنبه 1402/02/06 ساعت 17:22
اختصاصی؛
ابتکار سازنده بخش خصوصی ایران برای آغاز روابط اقتصادی با عربستان سعودی
رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران با ارسال نامه‌ای به همتای سعودی خود خواستار تبادل هیئت‌های اقتصادی بخش خصوصی به منظور آغاز مناسبات فعال تجاری میان دو کشور شد.
ایران و عربستان؛ از آغاز مناسبات دیپلماتیک تا هم‌گرایی اقتصادی
پنج‌شنبه 1402/01/24 ساعت 16:30
نورنیوز بررسی کرد؛
ایران و عربستان؛ از آغاز مناسبات دیپلماتیک تا هم‌گرایی اقتصادی
توافق ایران و عربستان در چین که نشان از عزم و اراده‌ی تمام آسیایی برای رسیدن به اهدافی بزرگ و راهبردی بدون دخالت خارجی داشت، در حالی صورت گرفت که غرب کوشید آن را توافقی موقت و صرفا روی کاغذ القاء کند!
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
واژگونی جرثقیل 40 تنی در دل شب،
قیمت خودرو امروز 13 اردیبهشت 1404 / ثبات قیمت شکست
بانک رفاه کارگران اعلام کرد؛ جزییات ارائه کارت‌های رفاهی تا 300 میلیون تومان به کارگران
اصلاحات بزرگ در نظام آموزش؛ آیین‌نامه جدید رتبه‌بندی در راه است؛
دختر ایرانی خوش درخشید. با کسب 2 مدال جهانی در وزنه برداری
آموزش و پرورش نیرو می‌گیرد؛ ثبت‌نام آزمون استخدامی بزودی!
تصاویر تکان دهنده از شدت انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
معاینه‌فنی موتورسیکلت‌ در تمامی مراکز شهر تهران امکان‌پذیر شد
ساحلی بازان ایران امروز برای شکار پاراگوئه به میدان می‌روند
افشای بیماری صعب العلاج بیل گیتس از سوی دخترش
جزئیات پر دردسر/مهمترین موارد اختلافی ایران و آمریکا برای رسیدن به توافق چیست؟
صندوق بازنشستگی از ارائه تسهیلات رفاهی جدید به بازنشستگان خبر داد
تغییر ساعت کاری ادارات قطعی شد+ فیلم
عکس عجیب ترامپ در لباس پاپ
آتش در میانه جنگ و جشن
فرصت دوباره ایران‌خودرو برای وکالتی‌ها؛ پیش‌فروش با تحویل پاییز 1404+جزییات و لینک ثبت نام
مذاکرات از «سه» گذشت و بازی شروع شد!
عاملان شهادت محیط‌بان گلستانی در عملیات غافلگیرانه پلیس به دام افتادند
تعویق مذاکرات، بازی را متوقف نکرد؛ سناریوی جدید دیپلماسی در راه است؟
آغاز بازی مار و پله از سوی آمریکا
ورود به مخفیگاه و دستگیری سارقان از دید دوربین پلیس+ فیلم
انفجار بودجه‌های نظامی؛ جهان در آستانه جنگی خاموش؟
برنامه مسابقات امروز 13 اردیبهشت + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
نورنما | حمام شترها در آب های خلیج فارس
تهران بارانی می شود
حملات پی در پی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی یمن+فیلم
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
تی تی ها خیلی زود قهرمانی را جشن گرفتند| تراکتور 4 - 0 شمس آذر
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
گزارش تصویری | راهپمایی و اعتراضات کارگران در روز جهانی کارگر در نقاط مختلف جهان
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
X
آگهی تبلیغاتی