×
سیاسی
شناسه خبر : 150615
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/06/13 ساعت 08:03

نشریه فارن‌پالیسی:

اجلاس جهانی جی 20 احتمالاً صندلی‌های خالی زیادی خواهد داشت

نشریه فارن‌پالیسی نوشت: چین با غیبت احتمالی شی جین‌پینگ در اجلاس جی‌20 می‌خواهد بی‌اعتنایی خود را به هند نشان دهد. غیبت در این نشست بخشی از تلاش‌های پکن برای تضعیف سلطه غرب در صحنه جهانی است.

نورنیوز - گروه بین‌الملل: نشست سران گروه ۲۰ که در پایان هفته آینده در دهلی‌نو برگزار خواهد شد، به احتمال زیاد صندلی‌های خالی زیادی خواهد داشت. روز گذشته مقامات چین به این موضوع اشاره کردند که شی جین‌پینگ در این کنفرانس کلیدی ژئوپلیتیک شرکت نخواهد کرد. در عوض لی کیانگT نخست‌وزیر چین به جای او به عنوان نماینده پکن حضور خواهد داشت. اتفاقی که اگر روی دهد، این اولین باری خواهد بود که شی جین‌پینگ از زمانی که در سال ۲۰۱۳ به قدرت رسیده، از این رویداد چشم‌پوشی می‌کند.

حضور در اجلاس سران G-20 همواره یکی از جنبه‌های کلیدی استراتژی سیاست خارجی پکن بوده است. در واقع در نشست‌های گذشته اجلاس سران G-20 از جمله در جریان نشست G-20 در نوامبر گذشته در بالی اندونزی گفتگوهای راهبردی و کلیدی زیادی بین شی جین‌پینگ و رقبای اصلی‌اش- جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا و نارندرا مودی نخست‌وزیر هند- به انجام رسیده است.

تاکنون دقیقاً مشخص نشده که چرا شی جین‌پینگ قصد دارد در گردهمایی پایان هفته آینده حضور نداشته باشد. به جز شی، تنها رهبر گروه ۲۰ که پاسخ منفی به حضور در این اجلاس داده، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه بوده است. اما نکته این است که به گمان کارشناسان منطقه‌ای عدم حضور چین در اجلاس G-20 امسال، نشان‌دهنده اتخاذ مسیری دیگر از سوی رئیس‌جمهور چین با هدف دورتر کردن محور پکن از نهادهای تحت رهبری غرب است- و هم‌چنین انجام یک عملیات نه چندان ظریف در یک کشور رقیب به نام هند که با افتخار از این رویداد میزبانی می‌کند.

هفته گذشته چین در اجلاس سران بریکس- بلوکی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی- که به میزبانی ژوهانسبورگ برگزار شد، نگاه‌ها را به خود جلب کرد. در آن‌جا، پکن با موفقیت از گسترش این بلوک حمایت کرد و با اعلام افزایش شش عضو جدید به این گروه از این اقدام به عنوان ابزاری برای تقویت این گروه و معرفی آن به عنوان جایگزینی برای باشگاه‌های تحت سلطه غرب از قبیل G-20 سود برد. از این منظر، عدم حضور در اجلاس G-20 به نوعی ادامه این استراتژی می‌تواند محسوب شود. این بلوک اقتصادی مدت‌هاست که تحت سلطه ایالات متحده آمریکا و متحدان ارشد واشنگتن از جمله هند میزبان بوده است. نادیده گرفتن این اجلاس توسط چین می‌تواند تلاش‌های دهلی نو برای تثبیت خود به عنوان یک رهبر جهانی را تضعیف کند.

روابط چین و هند پر از تنش است. شی جین‌پینگ و نارندا مودی هفته گذشته در حاشیه اجلاس بریکس در یک گفتگوی رودرروی نادر، به بحث در مورد کاهش تنش در مرز مشترک خود پرداختند. در سال ۲۰۲۰ درگیری‌های خشونت‌آمیز بین نیروهای هندی و چینی باعث شد حداقل ۲۰ نیروی هندی کشته شده و بر اختلافات شدید و تنش‌های فیمابین بر سر کنترل بر خط مرزی ۲۱۰۰ مایلی دو کشور هم‌چنان دامن زده شود. با این حال به نظر می‌رسد که مقامات هر دو طرف پس از توافق شی و مودی برای تسریع مذاکرات بر سر سرزمین‌های مورد مناقشه، به نوعی امیدوارانه به افق نگاه می‌کنند.

اما همه این امیدواری‌ها زمانی که چین در اواخر هفته گذشته با انتشار یک نقشه جدید، ایالت آروناچال پرادش هند و فلات آکسای چین را تحت حاکمیت چین نشان داد، رنگ باخت. در واکنش به این موضوع وزیر امور خارجه هند بلافاصله ادعاهای ارضی پکن را رد کرد و انتشار نقشه را عملی پوچ خواند. هم‌زمان مقامات چینی هم به هند هشدار دادند که مواظب باشد «واکنش بیش از حد» به موضوع نشان ندهد. اما انتشار اخباری مبنی بر این‌که شی قصد دارد در اجلاس G-20 حضور نداشته باشد، حکایت از این می‌کند که چین ممکن است آن‌طور که در جریان مذاکرات هفته گذشته به نظر می‌رسید، علاقه‌ای به خوش‌رفتاری و به اصطلاح دیپلماتیک بازی خوب با هند نداشته باشد.


فارن‌پالیسی
کلید واژگان
چینشی جینپینگG20جی 20
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار قاطع دیپلمات چینی به واشنگتن درباره تایوان
مبادله دو اسیر مقاومت در مقابل جاسوس اسرائیلی
آمادگی همکاری ایران با آژانس مشروط به رعایت حقوق مشروع خود
یارانه نقدی کارگران چرا قطع شد؟
مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته بدون آزمون دوباره تمدید شد
آمارباورنکردنی استفاده از فیلترشکن؛ تهدید جدی برای امنیت کشور
ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست
رونمایی از دستاوردهای فناورانه شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران در ایران‌پلاست
کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا؛ زنگ هشدار برای سیاست‌گذاران واشنگتن
انفجار تانکر گاز باعث حادثه تلخ در پایتخت مکزیک شد + آمار تلفات جانی
نماینده سپاه: دشمن به دنبال سست کردن پایه‌های امید در جامعه است
لغو ممنوعیت واریز وجه به حساب شخص ثالث
خالی شدن 80 درصد مخازن سد کرج
صدراعظم آلمان: روسیه در منطقه بالتیک اقدامات تحریک‌آمیز دارد
قطر در واکنش به تهدیدات نتانیاهو: میزبانی دوحه از حماس در چارچوب تلاش برای صلح است
حضور اسرائیل در کنفرانس امنیتی دبی از سوی امارات ممنوع شد
حمله معترضان جنگ به استودیو شبکه 14 رژیم صهیونیستی
رایزنی تلفنی مکرون، ترامپ و امیر قطر پیرامون بحران‌های خاورمیانه
حضور وزیر ارشاد در میان مسلمانان سن‌پترزبورگ برای اقامه نماز + فیلم
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 20 شهریورماه 1404 + جدول
امکان ثبت درخواست نقل و انتقال دانش‌آموزان سمپاد فعال شد
تنها نماینده بوکس ایران مقابل قهرمان المپیک کوبا شکست خورد
واکنش نخست وزیر هند به حمله اسرائیل به دوحه
500 دوربین ثبت تخلفات رانندگی تا پایان سال نصب می‌شود
سفر نخست وزیر پاکستان به قطر با هدف ابراز همبستگی
مرحله چهارم اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان خانوار‌ واریز شد
پزشکیان: کیفیت آموزشی باید ارتقا یابد/ مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها آینده کشور را می‌سازد
بزرگ‌ترین ظرفیت ذخیره‌سازی خون بندناف را در اختیار داریم
عفو شامل حال مجرمان کلان اقتصادی نخواهد شد
روسیه در سال 2026 میزبان هفته فرهنگ ایران می‌شود
آیا دریاچه ارومیه از دست رفته است؟
استارمر در گفتگو با رئیس‌جمهور اسرائیل: بحران انسانی در غزه نگران کننده است
ورود زبان‌های خارجی به دبستان‌ها نیازمند بررسی‌های کارشناسی است
وزیر خارجه روسیه حمله اسرائیل به قطر را شدیداً محکوم کرد
جزئیات افزایش 45 درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
تصادف در «گردنه چری» 19 کشته برجای گذاشت
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای شمالی/ جاده چالوس دو طرفه شد
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 20 شهریور ماه
آغاز بزرگترین رزمایش مشترک نظامی آمریکا و ژاپن
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج‌شنبه 20 شهریور 1404
حمله موشکی یمن به سرزمین های اشغالی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
امیر تتلو مشمول عفو رهبری نشد
واکنش ترامپ به تیراندازی در دانشگاه یوتا/جزییات ترور +فیلم
افزایش اعتبار کارت حکمت؛ عیدی ویژه برای بازنشستگان نیروهای مسلح
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
X
آگهی تبلیغاتی