×
سیاسی
شناسه خبر : 147883
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

قاتلی که از حق آموزش زنان افغان سخن می‌گوید!

«گوردون براون» که پس از گذشت 14 سال از جنایاتش در افغانستان در مقابل دوربین‌ رسانه‌ها قرار گرفته و با وقاحت تمام نسبت به آنچه بر زنان و دختران افغان می‌گذرد ابراز تأسف می‌کند، بهتر است از نقش خود در دوران نخست‌وزیری‌اش بابت پنهان‌کاری جنایات اشغال‌گران انگلیسی در افغانستان سخن بگوید.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: «گوردون براون» نخست‌وزیر اسبق انگلیس، اخیرا منع تحصیل و اشتغال زنان و دختران افغان توسط طالبان را «جنایت علیه بشریت» خواند که باید مورد تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری قرار گیرد.

براون با حضور در یک نشست مطبوعاتی در دومین سال‌گرد تصرف کابل توسط طالبان تأکید کرد: «جامعه بین‌المللی امروزه باید تلاش‌های خود را برای بازگرداندن آزادی به دختران و زنان برای رفتن به مدرسه، دانشگاه، کار، قدم زدن در مکان‌های عمومی و بهره‌مندی از اختیارات ابتدایی و پایان دادن به آپارتاید جنسیتی علیه دختران و زنان افزایش دهد.»

بدون شک هیچ عقل سلیمی با منع دختران و زنان از تحصیل و تدریس موافق نیست اما بیان این مواضع از سوی گوردون براون جای بسی تأمل دارد!

براون همان سیاست‌مداری است که در سال ۲۰۰۹ و پس از برکناری اجباری «تونی بلر» از قدرت در انگلیس، همان سیاست‌های جنگ‌طلبانه لندن در افغانستان را ادامه داد.

او از اشغال افغانستان توسط انگلیس و آمریکا دفاع کرد و حتی از نمایندگان حزب کارگر در مجلس عوام خواست تا بودجه اشغال‌گری و عملیات نظامی در افغانستان را افزایش دهند.

براون که اتفاقاً دستگاه امنیتی کشورش در کنار آمریکا، اصلی‌ترین نقش را در تأسیس القاعده در دوران اشغال افغانستان توسط شوروی سابق داشته، مهم‌ترین هدف کشورش از اشغال افغانستان را ایمن‌سازی دنیا از خطر القاعده خوانده بود!

اکنون براون پس از ۱۴ سال در مقابل دوربین‌ رسانه‌ها قرار می‌گیرد و با وقاحت تمام نسبت به آنچه بر زنان و دختران افغان می‌گذرد ابراز تاسف می‌کند، بدون آنکه به نقش سیاه دولت متبوعش در سیاه‌بختی آنها اشاره داشته باشد!

بهتر است براون قبل از آنکه نسبت به آپارتاید جنسیتی در افغانستان ابراز نگرانی کند، از نقش خود و دیگر مقامات ارشد حزب کارگر در دوران نخست‌وزیری‌اش بابت پنهان‌کاری پرونده‌ی جنایات بزرگ اشغال‌گران انگلیسی در افغانستان سخن بگوید.

تنها بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی، صدها غیر نظامی افغان از جمله ده‌ها کودک و زن در حملات نیروهای انگلیسی کشته و زخمی شده‌اند. فراتر از آن، بسیاری از اسناد جنایات انگلیسی‌ها در بین سال‌های ۲۰۰۱ میلادی (آغاز اشغال افغانستان) تا ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ توسط دستگاه‌های امنیتی این کشور و نظامیان انگلیسی از بین رفته یا در مکانی امن نگهداری می‌شوند.

براون در بخش دیگری از سخنانش، در حالی از جامعه جهانی خواسته تا در راستای فراهم‌ آوردن فرصت تحصیل زنان و دختران در افغانستان بکوشد، که ظاهراً فراموش کرده چطور او و دیگر مقامات ارشد حزب کارگر بارها در مقابل خواست اصلی ملت‌های دنیا مبنی بر پایان اشغال‌ افغانستان و شفاف‌سازی درباره جنایات نیروهای ناتو در خاک این کشور مقاومت کرده‌اند.

مقامات انگلیسی طی دو دهه اخیر با پنهان‌کاری در خصوص تاراج منابع غنی و پُر سود معادن لیتیوم و همچنین فروش زمرد، لاجورد، طلا، مس، اورانیوم و گاز افغانستان به صورت غیر رسمی در بازارهای جهانی و انتقال در آمد متعلق به ملت افغانستان به خزانه دولت و کاخ سلطنتی در باکینگهام سخنی به میان نیاورده‌اند تا مبادا دنیا در جریان عمق و شدت ضربه‌ای که لندن به امنیت و اقتصاد افغانستان زده قرار بگیرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
انگلیس؛ قربان‌گاه حقوق کودکان
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 10:38
نورنیوز بررسی کرد؛
انگلیس؛ قربان‌گاه حقوق کودکان
سال‌هاست که آمارهای فاجعه‌بار قتل و جرایم جنسی سازمان‌یافته در بیمارستان‌های انگلیس توسط پرستاران و پزشکان به ویژه علیه کودکان، از سوی رسانه‌های جریان اصلی و وابسته به حکومت سانسور می‌شود.
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
چهارشنبه 1401/12/24 ساعت 15:02
نور ویدئو؛
شاهدانی که نقاب از چهره ابرقهرمان هالیوودی کاخ سفید بر می‌دارند
مروری واقع‌بینانه بر تحولات جهان از افغانستان تا اوکراین نشان می‌دهد که ژست‌های ابرقهرمانی آمریکا و مهره‌هایی نظیر زلنسکی در مقابل دوربین، صرفاً طبل‌های تو خالی هستند که نتیجه اقداماتشان، قربانی شدن میلیون‌ها نفر بوده است.
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
چهارشنبه 1401/10/21 ساعت 14:22
نور ویدئو؛
شاهزاده هری نمادی از حقیقت نظام حاکم بر انگلیس
تردیدی نیست که رفتار هری در چارچوبی نژادپرستانه و خودبرترپندارنه قابل تعریف است که بر اساس آن جان انسان‌ها هیچ ارزش و بهایی ندارد. رفتاری که البته در خاندان سلطنتی به امری موروثی تبدیل شده است.
آنچه غرب با اشغال و خروج بر سر افغانستان آورد
دوشنبه 1401/05/24 ساعت 19:07
نورنیوز بررسی می‌کند؛
آنچه غرب با اشغال و خروج بر سر افغانستان آورد
با گذشت یک سال از خروج آمریکا از افغانستان هنوز اثار و تبعات سیاسی، امنیتی و اقتصادی این اشغال بیست ساله بر جامعه این کشور حاکم است.
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهران بارانی می شود
آخرین خبرها از تصویب آیین‌نامه جدید نظام رتبه‌بندی و ارتقا معلمان
حملات پی در پی آمریکا به بندر نفتی راس عیسی یمن+فیلم
تراکتور قهرمان لیگ برترفوتبال ایران شد | تبریزی ها جشن خیابانی برپا کردند
صحبت‌های علیرضا بیرانوند بعد از قهرمانی«پسر خوبی برای مادرم و شوهر خوبی برای همسرم نبودم»
ملوان 3-3 ذوب‌آهن | بازگشت دراماتیک ملوان در انزلی + خلاصه بازی
واکنش بیرانوند به فحاشی هوادارن در شب پر گل بازی تراکتور - شمس آذر+فیلم
نتیجه نهایی بازی: سپاهان 1-2 گلگهر | شکست سپاهان در خانه؛ سهمیه آسیایی سپاهان به خطر افتاد
جدول لیگ برتر در هفته بیست و هشتم پس از بازی های امروز جمعه 12 اردیبهشت
خبر خوش برای بازنشستگان؛ جزییات نحوه خرید اقساطی کالا و سفرهای یارانه ای
جنون مرگ در خیابان ناسیونال؛ قتل‌عام خانوادگی با کلاشینکف در کرمانشاه
پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش بعد از انفجار بندر شهید رجایی
چرایی تغییر رنگ اقیانوس‌ها از آبی به بنفش؟
بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی+ فیلم
آخرین جزئیات آتش‌سوزی گسترده در اراضی اشغالی/ آتش‌سوزی گسترده در شمال فلسطین اشغالی +فیلم
طوفان و رعدوبرق ایلام را فراگرفت+ فیلم
ستارگان سینما به «یزدان» می آیند
زن جوان در دام زورگیران موتورسوار مقابل مترو شهید محلاتی+فیلم
تی تی ها خیلی زود قهرمانی را جشن گرفتند| تراکتور 4 - 0 شمس آذر
نتیجه نهایی بازی استقلال(5) - آلومینیوم (1) | لبخندغرور آمیز جباری برای تیمش + خلاصه بازی
گزارش تصویری | راهپمایی و اعتراضات کارگران در روز جهانی کارگر در نقاط مختلف جهان
تسریع و تداوم عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی+ فیلم
قیمت طلا امروز جمعه 12 اردیبهشت 1404/ افزایش قیمت+ جدول
ترامپ در مقابل رسانه‌ها!
نمایش پهپادی در دبی به مناسبت یک میلیاردی شدن‌ تلگرام+ فیلم
حواشی کنکور 1404: وقتی تنها پول انگیزه انتخاب رشته تجربی می‌شود!+ فیلم
دفترچه سوالات علوم تجربی نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد
آخرین جزییات انفجار در بندر شهید رجایی/ جمع جانباختگان شناسایی شده به 33نفر رسید
سگهای دماوند نگهبان گله نیستند، گرگ گله اند!+ فیلم
ترکیب احتمالی تراکتور در بازی سرنوشت
چالوس از ساعت 18 یک‌طرفه می‌شود
نورنما | سه کلمه ای که باعت خوشبختی ما میشه!
گودال عجیب انفجار در بندر شهید رجایی+ فیلم
روایت خلبان فداکاری که فرشته نجات بندر شهید رجایی شد+ فیلم
قرارداد استقلال و مذاکرات پیچیده با ماتزاری و شروطی عجیب
کار دست معلّم نیست
انحصار سلاح یا انکار واقعیت؟ بازخوانی موضع جوزف عون در سایه تهدیدات اسرائیل
نتایج اولیه کنکور چه زمانی اعلام می شود؟+ فیلم
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون
آغاز رقابت نفس‌گیر برای صندلی‌های پزشکی
وضعیت آب و هوا امروز 12 اردیبهشت +وضعیت استانها
فرصت جدید ایران‌خودرو برای مشتریان دارای حساب وکالتی+جزییات و لینک ثبت نام
برنامه مسابقات امروز 12 اردیبهشت + پخش زنده
ساعت کاری ادارات تغییر خواهد کرد / جزئیات جدید از تصمیم دولت +فیلم
خلاصه بازی منچستریونایتد و اتلتیکو بیلبائو +فیلم
سقوط تیم هوادار پس از 4 فصل + خلاصه بازی
مسکن ارزان‌تر با مشارکت مردمی؛ وقتی مردم بهتر از دولت می‌سازند
جاده چالوس 10 روز بسته می‌شود؛ ایمنی، اولویت راه‌سازی
طوفان خاک در راه است، اما خوزستان غافلگیر نمی‌شود
جدول گروهB جام جهانی فوتبال ساحلی پس از بازی های روز اول | 11 اردیبهشت
X
آگهی تبلیغاتی