×
سیاسی
شناسه خبر : 146800
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 15:35

در ریاض صورت گرفت؛

امیرعبداللهیان: طرفین مصمم به حرکت مشترک هستند/ بن‌فرحان: عزم جدی عربستان بر توسعه روابط با ایران

نشست خبری حسین امیرعبداللهیان و فیصل بن‌فرحان وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در محل وزارت خارجه عربستان در ریاض با حضور خبرنگاران برگزار شد.

نورنیوز - گروه سیاست خارجی: وزرای خارجه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در محل وزارت خارجه این کشور دیدار و گفتگو کردند.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای ورود دفتر یادبود وزارت خارجه عربستان را امضاء کرد و سپس طرفین رایزنی‌های دوجانبه خود را آغاز کردند.

مسائل دوجانبه، موضوعات مرتبط با منطقه و جهان اسلام و همچنین برخی از مسائل جهانی از محورهای مورد رایزنی این دیدار است.


 

امیرعبداللهیان پس از این دیدار در نشست مشترک خبری با همتای سعودی خود عنوان کرد: تشکر می‌کنم بابت حسن استقبال وزیر محترم جناب بن‌فرحان. خوشحالم بابت مذاکرات جدی و مهم که امروز صورت گرفت.

او در ادامه گفت: ایران و عربستان دو کشور مهم در غرب آسیا و جهان هستند و خوشبختانه طرفین مصمم به حرکت مشترک هستند. لذا در این ملاقات بر عزم دوطرف برای گسترش همکاری‌ها تأکید شد. از جمله توافق‌های قبلی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، امنیتی و... همچنین بر گسترش فعالیت‌ها در حوزه‌های زیرساختی تأکید شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست خاطرنشان کرد: اتفاق نظر داریم که چارچوبی زیر نظر دو وزیر تشکیل داده و ذیل آن مجموعه تلاش‌های برای گسترش روابط رقم بخورد. در ادامه گفتگوهای قبلی با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس در رابطه با ایده همکاری‌های منطقه‌ای، این موضوع را با جناب بن‌فرحان نیز طرح کردم.

امیرعبداللهیان گفت: در موضوعات محیط زیستی و امداد ونجات می‌توان این همکاری‌ها را بصورت عاجل پیش برد. در خصوص همکاری‌های دو و چندجانبه بخش‌های خصوصی دو کشور نیز بحث و مذاکره شد.

وزیر امور خارجه با تأکید بر گشترش  بر امنیت بومی و درون‌زای منطقه‌ای گفت: خرسندیم که در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر همکاری یا همسایگان، امروز در این مسیر به‌خصوص در نسبت با عربستان قرار داریم. دراین چارچوب علاوه بر ادامه همکاری با عربستان با دیگر کشورها از جمله عراق، قطر، کویت و امارات متحده عربی نیز روابط را گسترش دادیم. معتقدیم که ایده امنیت و توسعه آن در منطقه با مشارکت اعضا منطقه شکل خواهد گرفت.

او گفت: ما درباره موضوعات جهان اسلام نیز صحبت کردیم و معتقدیم که سازمان همکاری‌های اسلامی دارای امکاناتی است که نقش ویژه و موثر در مناسبات جهانی ایفا کند که مشخصاً مهمترین این موضوعات، فلسطین است. ما به حمایت‌های قوی خود از قدس ادامه می‌دهیم. تردیدی نیست که رژیم صهیونیستی به تلاش خود برای تفرقه‌افکنی در منطقه ادامه خواهد داد. ما با بصیرت و هوشیاری این تحرکات صهیونیست‌ها را رصد و پیگیری می‌کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: تهران و ریاض مواضع مشترک درباره اسائه و توهین به قرآن کریم داشتند. از عربستان بابت آغاز مجدد حج و عمره تشکر می‌کنم. در سفر بن‌فرحان به تهران، ایشان حامل پیام ملک سلمان برای دعوت رسمی از آیت‌الله رئیسی بودند و آقای رئیسی ضمن پذیرش این دعوت گفته‌اند که در زمان مناسب این سفر را انجام خواهند داد.

وزیر امور خارجه افزود: گفتگوهای امروز ما بسترهای این سفر را فراهم خواهد آورد. اطمینان داریم که این دیدارها به تقویت وحدت امت اسلامی و جهان اسلام کمک خواهد کرد. همچنین مایلم اعلام کنم که تهران از برگزاری اکسپوی ۲۰۳۰ عربستان حمایت می‌کند. ما در دیپلماسی عمومی و دیپلماسی پارلمانی و تبادل نخبگانی اتفاق نظر داریم. همچنین در مورد ورزش نیز مذاکرات شد و قرار شد تیم‌های دوطرف رفت و آمد داشته و مسابقات داشته باشند.

 فیصل بن‌فرحان وزیر خارجه عربستان سعودی نیز در این نشست خبری عنوان کرد: خوشحالم از این ملاقات و از ایران تشکر می‌کنم.

او افزود: دیدار امروز در راستای روابط دوجانبه و تلاش‌های گذشته برای تأمین امنیت منطقه و تأکید بر اراده صادقانه و عزم جدی برای اجرای توافق صورت گرفته بود.

بن فرحان اظهار کرد: در راستای اجرای مفاد توافق نامه، نمایندگی‌های دو طرف کار خود را آغاز کردند. شروع مأموریت دو سفیر در دو کشور در همین راستا صورت گرفت. همچنین به همتای خود تأکید کردم برای اجرای توافق‌های قبلی به ویژه در حوزه اقتصادی و امنیتی. همچنین بر ادامه گفتگوها تأکید کردم.

وزیر با اشاره به آمادگی عربستان برای استقبال از آیت‌الله رئیسی بر اساس دعوت پادشاه سعودی، عنوان کرد: انتظار داریم که این نشست مسیر همکاری‌های طرفین را بر اساس برادری فراهم کند.


نورنیوز
اخبار مرتبط
عربستان: مشتاق آغاز مرحله‌ای جدید از روابط با ایران هستیم
چهارشنبه 1402/06/01 ساعت 10:37
عربستان: مشتاق آغاز مرحله‌ای جدید از روابط با ایران هستیم
شورای وزیران عربستان سعودی اعلام کرد که ریاض مشتاق به آغاز مرحله جدیدی از روابط با جمهوری اسلامی ایران است.
امیرعبداللهیان: تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی/ عبدالقادر: سفرم به ایران گامی مثبت برای تقویت همکاری‌هاست
دوشنبه 1402/05/30 ساعت 17:00
در نشست خبری وزرای خارجه ایران و مالزی اعلام شد؛
امیرعبداللهیان: تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی/ عبدالقادر: سفرم به ایران گامی مثبت برای تقویت همکاری‌هاست
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که به زودی تبادل زندانیان زن بین ایران و مالزی انجام می‌شود.
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
شنبه 1402/05/28 ساعت 12:36
نورنیوز بررسی کرد؛
شش ماه حرکت برای عبور از هفت سال توقف
ارزیابی اقدامات ایران و عربستان در مسیر اجرای سند توافق‌نامه عادی‌سازی روابط، گویای این واقعیت است که تهران و ریاض با درکی راهبردی از ضرورت‌های کاهش تنش و توسعه ثبات و امنیت در منطقه در پیگیری روند آغاز شده بسیار جدی هستند.
امیرعبداللهیان با محمد بن‌ سلمان دیدار کرد
جمعه 1402/05/27 ساعت 14:38
امیرعبداللهیان با محمد بن‌ سلمان دیدار کرد
حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز جمعه با محمدبن‌سلمان ولیعهد عربستان سعودی در جده دیدار و گفت‌وگو کرد.
امیرعبداللهیان وارد ریاض شد
پنج‌شنبه 1402/05/26 ساعت 11:43
امیرعبداللهیان وارد ریاض شد
وزیر امور خارجه کشورمان برای انجام سفری یک‌روزه دقایقی پیش وارد فرودگاه ریاض شد و مورد استقبال معاون وزیر خارجه عربستان قرار گرفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
جزییات عیدی بزرگ به بازنشستگان نیروهای مسلح
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
رئیس اتحادیه جهانی علمای مسلمان: ترور رهبری حماس در دوحه، یک جنایت بزدلانه است
هنرمند ایرانی با مدال فرانسوی به پاس ثبت تاریخ قاجار تقدیر شد
X
آگهی تبلیغاتی