×
سیاسی
شناسه خبر : 145473
تاریخ انتشار :

نورنیوز بررسی کرد؛

قدرت‌نمایی‌ خیالی آمریکا برای جبران شکست‌های سریالی در غرب آسیا

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده به خبرنگاران گفته؛ جنگنده‌های اف-16 قرار است به منطقه خلیج فارس اعزام شوند و جنگنده‌های تهاجمی آمریکا را که در حال گشت‌زنی هستند تقویت کنند.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: آمریکا می‌گوید در صدد استقرار جنگنده‌های بیشتری در اطراف تنگه راهبردی هرمز است تا از کشتی‌ها در برابر توقیف احتمالی از سوی ایران محافظت کند!

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده به خبرنگاران گفته؛ جنگنده‌های اف-۱۶ قرار است به منطقه خلیج فارس اعزام شوند و جنگنده‌های تهاجمی آمریکا را که در حال گشت‌زنی هستند تقویت کنند.

این ادعاها البته مسبوق به سابقه است، چنانچه چندی پیش «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد برای تقویت موضع دفاعی این کشور در خلیج فارس و به منظور مقابله با تعرض ایران به کشتی‌های نفتی، نیروهای کمکی به منطقه اعزام کند.

پیش از او نیز ژنرال «برد کوپر» فرمانده ناوگان پنجم ایالات متحده اعلام کرده بود که به ۱۰۰ فروند شناور بدون سرنشین برای تشکیل یگان گشت‌زنی در خلیج فارس و دریای سرخ نیاز دارد.

با این تفاسیر؛ تقارن ادعای اخیر با تصویب بودجه ۸۸۶ میلیارد دلاری پنتاگون در مجلس نمایندگان آمریکا را باید جزو بهانه‌های آمریکا برای وادار ساختن کنگره به تصویب بودجه نظامی مذکور ارزیابی کرد.

از سویی؛ آمریکا در حالی خود را متعهد به امنیت رژیم صهیونیستی می‌داند که به دلیل وضعیت بحرانی این رژیم، حتی بایدن هم جرات دیدار با نتانیاهو را ندارد، لذا با طرح موضوعاتی از این دست به دنبال انحراف افکار عمومی از تحولات سرزمین‌های اشغالی است.

از سوی دیگر؛ تقارن ادعای اخیر با توئیت «آبرام پیلی» جانشین «رابرت مالی» که نوشته؛ «دفتر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و تمامی اعضای گروه در وزارت امور خارجه همچنان درگیر اجرای سیاست ما در قبال ایران هستند» را باید تکرار همان سیاست دوگانه‌ای دانست که از یک سو به‌دنبال شرطی‌سازی اقتصاد ایران و از سوی دیگر چینش میز «مذاکره زیر فشار» با هدف تن دادن ایران به زیاده‌خواهی‌های آمریکا است.

البته این پازل دارای تکه‌های تکمیلی دیگری نیز هست که زنجیره تحرکات اخیر غربی‌ها در عرصه جهانی مانند نشست کمیته به اصطلاح حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر، نشست شورای امنیت درباره قطعنامه 2231، شکایت کانادا، سوئد، انگلیس و اوکراین به دیوان بین‌المللی دادگستری، ادعاهای دروغ پهپادی علیه ایران در نشست سران ناتو در لیتوانی از آن جمله‌اند.

علاوه بر همه اینها؛ چالش جدی آمریکایی‌ها در خصوص عدم همراهی متحدین خود ـ که در موضوعاتی چون احیاء روابط کشورهای عربی با سوریه، توسعه روابط کشورهای منطقه حتی عربستان با ایران، تقویت روابط کشورهای عربی با چین و روسیه و حتی خودداری از پذیرش خواست آمریکا برای افزایش تولید، استقبال کشورهای عربی از توان نظامی ایران از جمله در حوزه دریایی برای تامین امنیت منطقه و... بروز یافته ـ نشان از بی‌اعتباری ادعاهای امنیت‌ساز آنها در منطقه دارد.

در چنین شرایطی آمریکایی‌ها با ادعای اعزام اف 16 به منطقه به دنبال نمایش اقتداری ظاهری هستند تا به زعم خود روند هم‌گرایی‌های منطقه‌ای بدون دخالت آمریکا را کندتر کنند.

به عبارت دیگر؛ ادعای اخیر آمریکا را باید ناشی از هراس این کشور از نظم نوین جهانی دانست که فارغ از یک‌جانبه‌گرایی آمریکایی در حال شکل‌گیری است و بخش قابل توجهی از آن در غرب آسیا با محوریت ایران در حال رقم خوردن است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
توافقی به رنگ سلطه؛ اروپا در سایه آمریکا
سخنگوی دولت: چهارشنبه تعطیل نیست/ لایحه فضای مجازی علیه آزادی بیان نیست
کارگردان «جنگ ستارگان» گنجینه هنری‌اش را به نمایش می‌گذارد
برای شرکت در اجلاس روسای مجالس جهانی؛ قالیباف عازم ژنو شد
درخواست توبه تتلو در دست بررسی دادگاه
ترامپ: از ایران سیگنال‌های بدی دریافت می کنیم
رئیس‌جمهور مصر: کوچ اجباری فلسطینی‌ها خط قرمز ماست/رفح باید از سمت فلسطین نیز باز باشد
استرداد لایحه: شکست؟ عقب‌نشینی؟ یا حرکت به سمت حکمرانی گفت‌وگویی؟
تاکید پزشکیان بر ارتقای تعامل با کشورهای دیگر، بر مبنای منافع مشترک
موافقت رئیس‌جمهور با پس گرفتن لایحه مقابله با انتشار محتوای خبری خلاف واقع در فضای مجازی
ترامپ: کمک‌های امریکا به کودکان غزه دزدیده می‌شود!
«کلیشه‌های سیاسی» جان کودکان غزه را نجات نمی‌دهد
پیش‌فروش خودروی کوئیک GX_L از امروز آغاز شد
تعداد ثبت‌نام کنندگان اربعین در سامانه سماح از یک میلیون نفر گذشت! +لینک‌سایت
جولانی اولین انتخابات مجلس سوریه پس از سقوط اسد را بدون حضور مردم برگزار می‌کند!
نوراینفو | هنگام مراجعه به دادگاه یا دادسرا چه کنیم؟
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 6 مرداد 1404
مجلس در هفته منتهی به اربعین حسینی تعطیل شد
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
مرزهای شرقی برای ورود زائران اربعین 1404 فعال شد
اوباما خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از قحطی در غزه شد
نورنما | آتش‌سوزی در هواپیمای بوئینگ 737
آموزش‌وپرورش: مدارس حق ندارند دانش‌آموزان با نمرات پایین را ثبت‌نام نکنند
شلاق اقلیمی
راز قتل مادر و دختر ساکن طبقه هفتم
کشورهای کوچک و گام‌های بزرگ
4 کشته در تیراندازی بازار معروف بانکوک +فیلم
آغاز دریافت کارت ورود به جلسه آزمون استخدامی آموزش و پرورش +جزئیات
وزیر کار: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مردادماه انجام می‌شود
نورنما | علائم و درمان گرمازدگی
حسین ابرقویی با پرسپولیس به توافق رسید؛ امضای قرارداد به‌زودی انجام می‌شود
اتابک: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه خارج از نوبت پرداخت می‌شود
دولت و آزمون مهم صداقت و شجاعت
عضو سابق منافقین پس از سال‌ها جنایت به سزای اعمالش رسید که بود؟
دستور اژه‌ای برای شناسایی عاملان حمله تروریستی به دادگستری زاهدان +عکس و فیلم حادثه
فریده شجاعی: شخصاً حسینی را دوست دارم و می‌خواستم بماند
قیمت خودرو امروز دوشنبه 6 مرداد 1404 +جدول
انتقاد شدید حجازی از مدیریت استقلال و از دست دادن حسینی
زلزله 4.9 ریشتری عسلویه بوشهر را لرزاند
مستند سازی جنایات و ثبت مستندات مربوط به تخلفات و جنایات بین المللی آغاز شده است+فیلم
پیش‌بینی دمای بالای 50 درجه در برخی مناطق کشور
تنها یک مانع برای پیوستن سرژ اوریه به پرسپولیس باقی مانده!+ عکس
قاتل در دادگاه پرونده الهه حسین‌نژاد: نمی‌خواستم او را بکشم، مرا جادو کرده بودند +عکس
اربعین را با بسته‌های اینترنتی ویژه و ارزان‌تر همراه اول تجربه کنید!
مداردیپلماسی | مذاکرات استانبول رونمایی از شمشیر بدون دسته اروپا
یکی از سرنشینان کشتی حنظله: هیچ تعهدی به تل‌آویو ندادیم
وزیر کشور: حدود یک میلیون افغانستانی به کشورشان بازگشتند +فیلم
یمن: مرحله چهارم محاصره دریایی رژیم صهیونیستی آغاز شد
کمک‌های ادعایی به غزه ممکن است باعث سقوط دولت نتانیاهو شود
️ آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک +جزئیات
X
آگهی تبلیغاتی