×
فرهنگی
شناسه خبر : 145218
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/19 ساعت 17:03

دستورات اژه‌‌ای برای نظارت بر اجرای مصوبات مربوط به نابهنجاری‌های اجتماعی

رئیس قوه قضائیه در خصوص رویکرد دستگاه قضا در مقابله با مظاهر نابهنجاری‌های اجتماعی گفت: همه باید تلاش کنیم مصوبات و قوانین موجود برای مقابله با نابهنجاری‌های اجتماعی، اجرایی گردد. در همین راستا به سازمان بازرسی دستور داده‌ام نسبت به اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که در حکم قانون است، نظارت داشته باشد.

نورنیوز - گروه جامعه: حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، امروز دوشنبه (۱۹ تیر) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضائیه ، ضمن اشاره به برپایی باشکوه جشن عید غدیر در سراسر کشور از جمله پایتخت ایران اسلامی، از همه دست‌اندرکاران برگزاری این مراسمات باشکوه قدردانی به عمل آورد و حضور حماسی و ولایتمدارانه مردم در جشن عیدالله‌الاکبر را مایه یأس و ناامنی دشمنان و شیطنت‌صفتان دانست.

رئیس قوه قضائیه با اشاره به درس‌هایی که می‌توان از روز «مباهله» آموخت، گفت: اگر انسان به حقانیّت راه و مسیرش ایمان داشته باشد، قطعاً مشکلات برای او آسان می‌شود و حاضر است اگر لازم شد در مسیر اجرا و احقاق حق ، همه هستی خود را به میدان بیاورد؛ از خداوند می‌خواهیم که به ما در مسیر احقاق حق استقامت عنایت فرماید. 

رئیس دستگاه قضا در ادامه به اعضای «قرارگاه اجرای فرامین و سیاست‌های مقام معظم رهبری در قوه قضائیه» دستور داد اقدامات عاجل‌تری را در راستای جامه عمل پوشاندن به فرامین و دستورات رهبر انقلاب بویژه تحکیم امنیت روانی و فیزیکی مردم ، در دستور کار قرار دهند.

رئیس عدلیه تصریح کرد: دشمنان تلاش‌های مذبوحانه‌ای را برای ایجاد ناامنی در کشور به خرج می‌دهند و تروریست‌ها را برای انجام عملیات تجهیز و تحریص می‌کنند و از انجام این تلاش‌های مذبوحانه دست برنمی‌دارند؛ با این همه، متولیان امنیت کشور با هوشیاری و مجاهدت، دشمن را ناکام می‌گذارند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با تبریک و تسلیت شهادت دو تن از نیروهای فراجا در حادثه تروریستی کلانتری 16 زاهدان و سایر شهدای امنیت که در اثر اقدامات تروریستی هدایت شده از خارج به شهادت رسیدند، تاکید کرد: قوه قضائیه برای برقراری و تحکیم امنیت کشور و مردم، هر نوع همکاری را با نیروهای مسلح و فراجا خواهد داشت؛ باید هوشیار باشیم چرا که دشمن در فکر تدارک اقدامات تروریستی مشابه حادثه کلانتری 16 زاهدان می‌باشد؛ البته ان‌شاء‌الله به مقاصد شوم خود نخواهند رسید و باید اعلام کنیم که برخی از عوامل و عناصر دشمن در این ارتباط نیز دستگیر شده‌اند. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به مقوله امنیت روانی مردم، اظهار داشت: دادستان‌ها و همه مسئولان ذیربط قضایی در برابر کسانی که به نحوی از انحاء با فعل و قول و نشر دروغ درصدد آنند که مردم را پریشان و مضطرب کنند و مسئله‌سازی کنند و آب به آسیاب دشمن بریزند، اقدامات قانونی و قاطعانه را به عمل آورند و اجازه ندهند امنیت روانی مردم آسیب ببیند و دشمن در پیشبرد عملیات روانی خود به توفیق برسد. 

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: باید از همه کسانی که در قبال تثبیت امنیت روانی مردم و مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی دغدغه‌مند هستند و مطالبه‌گری می‌کنند، تقدیر به عمل آورد؛ من این موضوع را برای خوشامد کسی بیان نمی‌کنم بلکه حقیقتاً معتقدم که مطالبه‌گری آنها امری مفید و نافع است و مسئولیت ما را سنگین‌تر می‌کند؛ در این راستا باید از افرادی که در کنار مطالبه‌گری، ارائه طریق نیز می‌کنند قدردانی مضاعف داشت؛ البته امیدواریم این افراد مطالبه‌گر مواظبت کنند تا ناخواسته آنچه را که دشمن خواهان آن هست را انجام ندهند و به زبان نیاورند.

رئیس دستگاه قضا گفت: قبلا هم بارها تاکید کردم سال گذشته هم متذکر شدم ما درخصوص برخی ناهنجاری‌های اجتماعی از جمله مقوله عفاف و حجاب، قانون داریم؛ البته این قضیه فقط منحصر به مقوله عفاف و حجاب نیست؛ علی‌ایحال این امر که مردم متدیّن بر به میدان آمدن همه مسئولان و متولیان برای اجرای قوانین ناظر بر مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی تاکید می‌کنند، بسیار مبارک و بابرکت است؛ ما در قوه قضائیه از این موضوع استقبال و حمایت می‌کنیم و تاکید داریم که همه باید تلاش کنیم مصوبات و قوانین موجود برای مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی، اجرایی گردند. در همین راستا به سازمان بازرسی دستور داده ام که نسبت به اجرایی شدن مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که در حکم قانون هستند، نظارت داشته باشند.

اژه ای اظهار کرد: در جلسه سه‌شنبه هفته گذشته با رئیس‌جمهور، تأکید کردم که ما در حوزه مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و مظاهر آن، قانون داریم و نباید منتظر لایحه مجلس در این خصوص باشیم چرا که ممکن است این مقوله زمان‌بر باشد؛ با همین قوانین موجود می‌توان در امر مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی اقداماتی را انجام داد؛ رئیس‌جمهور نیز از این موضوع استقبال کرد و مقرر است امروز جلسه‌ای در همین راستا برگزار شود تا بتوانیم با حضور مقامات و مسئولان ذی‌ربط تصمیمات و اقدامات مقتضی را ترتیب دهیم.   
  
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: تأکید عدلیه از سال گذشته بر این بوده و هست که بسیاری از ناهنجاری‌ها، جرم مشهود است و با همین قوانین موجود می‌توان با هنجارشکنان به ویژه افرادی که به صورت سازمان یافته در این راستا اقدام می‌کنند برخورد کرد، ولی متاسفانه به هر دلیل با جرم مشهود برخورد نمی‌شود. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به لایحه شورای حل اختلاف، گفت: موضوع شورای حل اختلاف تقریباً در مجلس در حال نهایی شدن است و اگر با مشکل خاصی مواجه نشود، به زودی تبدیل به قانون می‌شود؛ بر همین اساس، معاون اول قوه قضائیه با همکاری رئیس مرکز توسعه حل اختلاف و معاونت راهبردی و سایر بخش‌های ذی‌ربط نسبت به ایجاد ساختارها و سازوکارها و ابلاغ‌های مقتضی آمادگی داشته باشند تا به محض قانونی شدن لایحه شوراهای حل اختلاف، در عملیاتی و اجرایی شدن این قانون تعللی ایجاد نشود.  

رئیس قوه قضائیه با اشاره به مقوله مقابله با مظاهر مختلف فساد در داخل و خارج از قوه قضائیه، اظهار کرد: همه مسئولان ذیصلاح و بخش‌های نظارتی و حفاظتی واطلاعاتی در قوه قضائیه با اعمال نهایت تدبیر و دقت و رعایت جهات شرعی و قانونی، مقوله مقابله با مظاهر مختلف فساد از جمله فساد اقتصادی را در داخل و خارج از قوه قضائیه پیگیری کنند و نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند. 

رئیس دستگاه قضا در همین راستا گفت: غیر از دستگاه‌ها و بخش‌های نظارتی، هر مدیر و مسئولی در هر سازمانی خود را موظف و مکلف بداند که در صورت مشاهده کوچکترین خلاء و نشانه‌های تخلف و فسادی در زیرمجموعه، با هماهنگی بخش‌های نظارتی و حفاظتی  ذیصلاح ، اقدامات مقتضی را انجام دهد؛ بدون تردید وقوع یک فساد و تخلف در یک مجموعه، توسط مدیر آن مجموعه زودتر و بهتر فهمیده می‌شود. 

رئیس قوه قضائیه بیان کرد: وقوع و رسوب فساد و تخلف در هر دستگاهی آسیب‌زاست و این آسیب‌زا بودن برای دستگاه‌ها و بخش‌های مقابله‌کننده با فساد نیز چنانچه خدایی ناکرده مبتلا به فساد شوند، بیشتر و سنگین‌تر است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره با اجرای حکم دو تن از عوامل حادثه تروریستی شاهچراغ شیراز گفت: در قضیه حادثه تروریستی شاهچراغ اگر چه با حرکتی سازمان‌یافته مواجه بودیم اما با این حال باز هم به نتیجه رسیدن موضوع، طولانی شد؛ لذا به تمامی مسئولان ذی‌ربط در مراجع قضایی مجدداً و موکداً دستور می‌دهم که در موارد و پرونده‌های ناظر بر امنیت فیزیکی و روانی شهروندان، در ضمن رعایت کامل و همه‌جانبه موازین قانونی، نهایت سرعت عمل را داشته باشند.    

رئیس عدلیه در همین راستا گفت: در مقوله مخدوش کردن امنیت روانی مردم، شاهد هستیم که برخی حرفی را به طرق مختلف بیان می‌کنند و  منکر حرف خود نیز نمی‌توانند شوند؛ در اینجا گوینده حرف ، یا برای اظهارات خود دلیل و مدرک دارد و یا ندارد؛ شاید بتوان ظرف یک هفته این قبیل موضوعات را تعیین تکلیف کرد، لذا نباید در این موارد و به طور کلی تمامی مواردی که در مرئی و منظر مردم است، با اطاله مواجه باشیم و باید در رسیدگی‌ها تسریع شود.  


فارس
اخبار مرتبط
رئیس قوه قضائیه: دولت در مورد بورس به مردم توضیح بدهد
دوشنبه 1402/05/02 ساعت 16:45
هشدار محسنی اژه‌ای به دولت درباره بورس؛
رئیس قوه قضائیه: دولت در مورد بورس به مردم توضیح بدهد
رئیس قوه قضائیه گفت: دولت در مورد بورس به مردم توضیح بدهد، جمعیت کثیری درگیر این مسئله هستند. امروز در مورد بورس فضاسازی صورت می‌گیرد و بورس برای مردم تولید نگرانی کرده است.
اژه‌ای: محاکمات علنی به نفع قاضی و دستگاه قضایی بوده است
سه‌شنبه 1402/04/27 ساعت 11:20
اژه‌ای: محاکمات علنی به نفع قاضی و دستگاه قضایی بوده است
رئیس قوه قضائیه گفت: برپایی محاکمات علنی و انتشار مفاد آنها به نفع قاضی و دستگاه قضایی بوده است.
رئیسی: دستگاه‌ها به‌بهانه تأخیر در تصویب لایحه حجاب، تکالیف قانونی‌شان را معطل نکنند
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 17:14
رئیسی: دستگاه‌ها به‌بهانه تأخیر در تصویب لایحه حجاب، تکالیف قانونی‌شان را معطل نکنند
رئیس‌جمهور تأکید کرد: هیچ دستگاهی نباید به‌بهانه تأخیر در تصویب لایحه جدید حجاب و عفاف، اجرای تکالیف خود در این زمینه را معطل کند.
آیا کشف حجاب داخل خودرو جرم محسوب می‌شود؟
دوشنبه 1400/04/28 ساعت 10:05
نورنیوز بررسی کرد؛
آیا کشف حجاب داخل خودرو جرم محسوب می‌شود؟
طبق ماده 5 قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، اماکنی که بدون تجسس در معرض دید عموم قرار می‌گیرد از جمله وسایل نقلیه، مشمول حریم خصوصی نیستند و طبعا رعایت هنجارهای قانونی در آن الزامی است.
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیات سند حجاب و عفاف تصویب شد
سه‌شنبه 1398/04/04 ساعت 19:50
در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی کلیات سند حجاب و عفاف تصویب شد
جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر سه شنبه به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور و با حضور سران قوای مقننه و قضائیه و سایر اعضا تشکیل و در آن، کلیات سند حجاب و عفاف مورد بررسی و تصویب اعضا قرار گرفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بازگشت گرد و خاک به تهران
ایران - چک | والیبال ایران در آستانه ثبت رکورد تاریخی
قیمت نفت بالا رفت
پزشکیان چهارمین سخنران جلسه امروز مجمع عمومی سازمان ملل
مهمانی دوستانه رنگ خون گرفت
افزایش 14 هزار بشکه‌ای تولید نفت در کشور
تاکید آفریقای جنوبی بر اقدام جهانی علیه نسل‌کشی رژیم اسرائیل
ماجرای شگفتانه وزارت اطلاعات چیست؟+فیلم
عملیات موفق آتش‌نشانان در مهار آتش‌سوزی خیابان ولیعصر+فیلم
کاهش مصرف ماهانه 5هزار تنی آرد با خروج اتباع غیرمجاز
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
تام باراک : اسرائیل و سوریه به توافق نزدیک شده‌اند
سفیر چین: تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، گفتگو است نه تحریم
ارزیابی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ منفی است
عارف: بیانات رهبر معظم انقلاب، راهبرد دولت است
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
ترامپ در دیدار با گوترش: آمریکا 100 درصد از سازمان ملل حمایت می‌کند
تفرقه و نزاع در اپوزیسیون در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به نیویورک
توضیحات وزیر فرهنگ درباره برگزاری کنسرت همایون شجریان
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
ابوالغیط: هر گونه سازوکاری درباره غزه باید بر اساس خروج کامل اسرائیل باشد
سیاری: اسرائیل بدون حمایت آمریکا و ناتو توان ادامه جنگ را ندارد
علت صدای انفجار در شیراز / مردم نگران نباشند
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز سه‌شنبه 2 مهر
اسلامی: تاسیسات آسیب دیده بازسازی می‌شوند
تاثیر قطعی معدل در کنکور، طبق قانون
سقوط معیارهای دیپلماسی؛ ترامپ و ابتذال سیاست
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
X
آگهی تبلیغاتی