×
سیاسی
شناسه خبر : 145091
تاریخ انتشار : شنبه 1402/04/17 ساعت 14:40
تکرار هشدار کیسینجر توسط فوکویاما به آمریکا درباره منازعات خودساخته

نورنیوز بررسی کرد؛

تکرار هشدار کیسینجر توسط فوکویاما به آمریکا درباره منازعات خودساخته

فوکویاما در مواضع خود به هم‌گرایی خطرناک دو حزب سنتی آمریکا در قبال چین اشاره و تاکید کرده که بایدن در حال ادامه بسیاری از اقدامات ترامپ در قبال چین است و حتی از بسیاری جهات از دستور کار او نیز فراتر رفته است.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: مداخله‌گرایی واشینگتن در نظام بین‌الملل این روزها وارد فاز عینی‌تری شده و دولت بایدن در حال خلق گره‌های کور راهبردی در محیط پیرامونی رقبای خود از جمله چین و روسیه است. تنش‌زایی‌های مزمن آمریکا در غرب آسیا و شمال آفریفا نیز به قوت خود باقی است.

نکته اصلی اما اینجاست که این فرآیند با پشتوانه‌ای عقلانی در حال هدایت و مدیریت نیست و آمریکا در حال ایجاد و استمرار تنش‌هایی است که خود در آینده‌ای نزدیک به قربانی آنها تبدیل خواهد شد.

در این میان؛ منازعه آمریکا و چین بیش از پیش مورد توجه راهبردنویسانی مانند «هنری کیسینجر» و «فرانسیس فوکویاما» قرار گرفته است.

کیسینجر می‌گوید استمرار لفاظی‌ها و اقدامات آمریکا علیه چین و متقابلا پاسخ پکن به این اقدامات می‌تواند مقدمات وقوع جنگ جهانی سوم در نظام بین‌الملل را فراهم بیاورد.

این هشدار اخیرا به گونه‌ای دیگر از سوی فوکویاما، واضع نظریه جنجالی «پایان تاریخ» نیز مشاهده می‌شود.

فوکویاما در مواضع خود به هم‌گرایی خطرناک دو حزب سنتی آمریکا در قبال چین اشاره و تاکید کرده که بایدن در حال ادامه بسیاری از اقدامات ترامپ در قبال چین است و حتی از بسیاری جهات از دستور کار او نیز فراتر رفته است.

ایالات متحده در حال جدا کردن خود از چین در زمینه‌های خاصی مانند نیمه‌هادی‌ها، باتری‌ها، خاک‌های کمیاب و سایر کالاهایی است که سیاست‌گذاران واشینگتن معتقدند اهمیت راهبردی دارند.

بایدن همچنین بسیاری از موانع تجاری را که برای اولین بار توسط ترامپ ایجاد شد حفظ کرده و سیاست صنعتی «نخست آمریکا» را برای تداوم تولید در خاک ایالات متحده ترویج کرده است.

دموکرات‌ها از بسیاری جهات در رقابت با جمهوری‌خواهان بر سر این که چه کسی می‌تواند در قبال چین تندروتر باشد به سر می‌برند.

یکی از دلایلی که جمهوری‌‌خواهان بر اساس آن از کمک به اوکراین انتقاد کرده‌اند این است که این کمک‌ها باعث کاهش ذخایر تسلیحاتی ایالات متحده می‌شود، ذخایری که آمریکا در صورت درگیری با چین به آنها نیاز خواهد داشت.

اما در مواجهه با این صحنه پیچیده، فوکویاما به فریب‌هایی اشاره می‌کند که عالم سیاست برای سیاست‌مداران ایجاد خواهد کرد.

در حقیقت اشاره فوکویاما آینده‌ای است که با اهداف و بازی طراحی شده‌ی واشینگتن در شرق آسیا کاملا در تضاد بوده و می‌تواند تبدیل به نقطه سقوط واشینگتن در نظام بین‌الملل شود.

در این معادله، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بازی متوازنی را آغاز کرده‌اند که برنده آن قطعا واشینگتن نخواهد بود. بر همین اساس، تنها نقطه کانونی برای درگیری راهبردی با چین تایوان است و به هیچ وجه مشخص نیست که جمهوری‌خواهان محافظه‌کار از دفاع نظامی ایالات متحده از آن جزیره حمایت کنند.

فوکویاما نیز مانند کیسینجر از وضعیتی خطرناک سخن می‌گوید که سیاست خارجی آمریکا به صورت کاملا ارادی آن را ایجاد کرده اما قدرت مدیریت آن را از دست داده است!

البته توصیه‌های فوکویاما در این خصوص، الزاما نمی‌تواند حکم یک راه‌کار دائمی برای گذار از این بحران خودساخته داشته باشد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 10 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی وام می دهد+جزییات
نتایج انتخاب رشته علوم پزشکی آزاد منتشر شد+لینک سامانه
استعفای بی‌سابقه 100 هزار کارمند دولت فدرال آمریکا
طرح ترامپ برای غزه؛ طناب نجات نتانیاهوی در آستانه سقوط
تعطیلی دولت و زندگی آمریکایی‌ها
گام بزرگ چین در اکتشاف اعماق دریا با زیردریایی سرنشین‌دار+فیلم
پژوهشگران چینی کرم ضدپیری با اثبات علمی ساخته‌اند
شرکت‌ها ناچار به رعایت خطوط قرمز یمن هستند
فروش میلیون دلاری مجموعه «گیرمو دل تورو»
پلیس رژیم صهیونیستی خیاباهای قدس را بست
ایروانی: شورای امنیت آتش‌بس فوری و دائمی در غزه را تصویب و اجرا کند
تلاش برای مسموم کردن بشار اسد در مسکو
گزارش «المیادین» درباره جزئیات طرح ترامپ برای نوار غزه
دستور نتانیاهو به نیروی دریایی درباره ناوگان الصمود/توقیف چهارمین کشتی
ابراز تأسف قطر از تصویب نشدن قطعنامه آتش‌بس غزه در شورای امنیت
نفتکش روسیه در سواحل فرانسه توقیف شد
بازداشت فعالان و خبرنگاران حاضر در کشتی‌های «ناوگان صمود»
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
تعداد شهدای خبرنگار غزه به 254 تن رسید
احضار ساپینتو به باشگاه استقلال
رژیم صهیونیستی کشتی‌های ناوگان «صمود» را محاصره کرد
لاریجانی: آمریکا با جنگ، هر روز تشییع جنازه خواهد داشت
درخواست گروه 7 از ایران برای بازگرداندن دسترسی آژانس به تاسیسات هسته‌ای
اسرائیل را از مسابقات بین‌المللی اخراج کنید!
واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در 10 بانک به پایان رسید
وزیر دفاع: گسترش روابط دفاعی ایران و ترکیه در حل چالش‌های منطقه تأثیرگذار است
ناوگان الصمود اعلام وضعیت فوق‌العاده کرد
عملیات مشترک القسام و سرایا القدس علیه مواضع اشغالگران
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیای 2؛ استقلال در قعر جدول!
ابوالفضل جلالی: شرمنده‌ایم، هیچ حرفی نمی‌ماند
برندگان مسابقه جهانی عکاسی از پرندگان در سال 2025
جزئیات حراج سکه طلا و نحوه تحویل + لینک سایت
نورنما | نمایی متفاوت از پل ورسک در هوای مه آلود
استقلال 0-1 المحرق | کابوس آبی ها پایان ندارد + خلاصه بازی
سانچز: اسرائیل«صمود» را تهدید نکند؛ سرنشینان حمایت کامل دیپلماتیک دارند
ایران در اجلاس ایکائو خواستار بازخواست رژیم صهیونیستی شد
سازمان ملل: از زمان آتش‌بس در لبنان، 103 نفر به شهادت رسیده‌اند
رژیم صهیونیستی برای درگیری چند روزه با ناوگان صمود آماده می‌شود
لغو دوباره تمامی پروازها در اسرائیل
بارسلونا 1-2 پاری‌سن‌ژرمن | آبی اناری ها بازهم حریف انریکه نشدند+خلاصه بازی
افزایش 50 درصدی حملات سایبری به ایران
رژیم صهیونیستی یک خودرو را در جنوب لبنان هدف قرار داد
هیلاری کلینتون: ترامپ می‌خواهد دولت را گروگان نگه دارد
ظفرقندی: در جنگ اخیر از هیچ کشوری کمک بهداشتی و درمانی نداشتیم
قاتل، فرزند مقتول از آب درآمد
اوربان: با عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا مخالفیم
تکلیف صدور ویزای اعضای تیم ملی برای قرعه کشی جام جهانی چه خواهد شد؟
تدابیر وزارت نفت برای افزایش تولید و تأمین سوخت زمستانی
36 کشته و 200 زخمی در ریزش داربست یک کلیسا در اتیوپی
X
آگهی تبلیغاتی