×
سیاسی
شناسه خبر : 143654
تاریخ انتشار : دوشنبه 1402/04/05 ساعت 10:03

نورنیوز بررسی کرد؛

شورش واگنر؛ طراحی غربی یا سناریوی شطرنج‌باز روسی؟!

با انتشار اولین مصاحبه‌های پریگوژین و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه درخصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که تسلط احتمالی‌ واگنر بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.

نورنیوز ـ گروه بین‌الملل: هنوز اطلاعات دقیقی از شورش ۲۴ ساعته ارتش خصوصی واگنر علیه دولت روسیه در دست نیست و کسی نمی‌داند ریشه این رخداد و دلایل پایان سریع آن چیست.

گمانه‌های مختلفی در این خصوص مطرح است اما تاکنون هیچ سند متقنی که بتواند برآوردها را به واقعیت قابل قبول تبدیل کند ارائه نشده است.

از آن سو اما؛ نوع واکنش غرب نسبت به این رخداد که با ایجاد شکاف میان نیروهای مسلحی که با نقطه‌چین به ارتش رسمی این کشور متصل هستند، دستِ‌کم در ظاهر نشان از شکل‌گیری تهدید علیه دولت روسیه داشت، در نوع خود جالب توجه است.

امروز پس از اصرار آمریکا به تداوم جنگ در اوکراین و وادار کردن کشورهای اروپایی به همراهی با این رویکرد پرهزینه واشینگتن، تقریبا برای هیچ ناظر منصفی درباره «استفاده ابزاری آمریکا از اوکراین و کشورهای اروپایی برای مهار روسیه» جای شک و تردید باقی نگذاشته است.

شورش واگنر در ابتدا به‌دلیل ایجاد چالش نظامی برای روسیه و تضعیف روانی نیروهای مسلح این کشور که در جنگ اوکراین درگیر هستند موجب خرسندی غرب و تلاش سازمان‌دهی شده رسانه‌های آن برای بزرگ‌نمایی عجیب و غریب این رخداد شد.

اما با انتشار اولین مصاحبه‌های «یوگنی پریگوژین» که معروف به آشپز پوتین است و انتقاد شدید او از مقامات نظامی روسیه در خصوص عدم استفاده از سلاح هسته‌ای در جنگ اوکراین، مشخص شد که حتی اگر بپذیریم که ارتش واگنر می‌تواند تهدیدی برای دولت روسیه قلمداد شود، تسلط احتمالی‌اش بر انبارهای سلاح هسته‌ای مسکو قطعا موجب بروز فاجعه‌ای غیرقابل پیش‌بینی برای غرب و متحدانش خواهد شد.

روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» روز گذشته از وجود این نگرانی در اردوگاه غرب خبر داده و نوشته است: با نگرانی ناتو از وقوع یک حادثه هسته‌ای، تماس‌های غیر رسمی بین این ائتلاف نظامی و وزارت دفاع روسیه در مورد شورش نظامی واگنر صورت گرفت.

این روزنامه می‌افزاید: غرب می‌خواسته به سرعت مشخص کند که نیروهایش هیچ نقشی در اقدامات شورشگران نداشته‌اند.

بر این اساس؛ گرچه ظاهرا شورش واگنر علیه روسیه چنانچه مکرون به آن اشاره کرده؛ «نشان دهنده وجود شکاف‌هایی در داخل ارتش روسیه» محسوب می‌شود اما این شکاف‌ها الزاما نمی‌تواند خبر خوبی برای کشورهای غربی که نیابتی مشغول جنگ با روسیه در اوکراین هستند، باشد.

بلینکن وزیر خارجه آمریکا در جدیدترین اظهارنظر خود پیرامون رخداد اخیر در روسیه گفته است: «آنچه در روسیه دیدیم، عادی نبود. شکاف‌هایی را دیدیم که قبلا وجود نداشت.»

این اظهارنظر نشان می‌دهد که وقوع چنین رخدادی از سوی آمریکا غیرمنتظر بوده و به هیچ وجه برآوردی از احتمال وقوع آن نداشته است.

شکل‌گیری این شگفتی فارغ از ماهیت آن که هنوز کاملا روشن نیست، می‌تواند علامت سوال بزرگی در خصوص ریشه‌ها و اهداف وقوع این رخداد باشد که در نگاه اول حادثه‌ای تهدیدآمیز برای مسکو تلقی شد.‌

هنوز برای قضاوت و نتیجه‌گیری در مورد ریشه‌های شورش ۲۴ ساعته ارتش خصوصی واگنر علیه روسیه خیلی زود است اما با توجه به مهارت قابل ملاحظه «ولادیمیر پوتین» در استفاده به موقع از مهره‌های صفحه شطرنج برای بر هم زدن صف‌آرایی رقبا، نمی‌توان احتمال استفاده از این رخداد برای انتقال پیامی جدید از سوی روسیه به اردوگاه غرب را منتفی تلقی کرد.


نورنیوز
اخبار مرتبط
رئیس گروه واگنر با رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرد
دوشنبه 1402/04/19 ساعت 18:03
رئیس گروه واگنر با رئیس‌جمهور روسیه دیدار کرد
سخنگوی کرملین گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در کرملین با یوگنی پریگوژین، رئیس گروه واگنر و فرماندهان این گروه دیدار و درباره رویدادهای 24 ژوئن گفتگو کرد.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
یکشنبه 1402/04/04 ساعت 15:04
نور ویدئو؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 18:36
واکنش‌های بین‌المللی به تحولات داخلی روسیه
کشورهای غربی در بیانیه‌های جداگانه‌ای اعلام کردند که تحولات روسیه را از نزدیک دنبال می‌کنند، از طرفی رئیس جمهور بلاروس نیز در تماس با پوتین در جریان آخرین تحولات این کشور قرار گرفت.
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
شنبه 1402/04/03 ساعت 13:18
نورنیوز بررسی کرد؛
ابعاد شورش واگنر و جنگ شناختی غرب علیه روسیه
گرچه اقدامات گروه واگنر از نظر شکلی با توجه به درگیر بودن روسیه در جنگ اوکراین، می‌تواند آثار روانی مخربی را به‌دنبال داشته باشد اما این گروه از نقطه‌نظر ماهیتی فاقد حداقل توان لازم برای به چالش کشاندن ارتش روسیه است‌ و احتمال اینکه واگنر بتواند موفقیت قابل توجهی به دست آورد، بسیار اندک است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
واکنش ترامپ به ترور چارلی کرک/جزییات ترور +فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
کدام استانها با کاهش چشمگیر بارش‌ها مواجه شدند
نتانیاهو در تله ترور؛ از شکست دوحه تا تهدید ترکیه
نتایج و جدول لیگ آزادگان پس از پایان روز اول از هفته سوم
پوستر باشگاه فولاد خوزستان برای بازی با پرسپولیس
شبکه 5 تهران HD شد
نتانیاهو، تروریست بی‌پروا؛ تهدید قطر و ترکیه پس از شکست در دوحه
پیاتزا: هیچ مسابقه‌ای پیش از آغاز آسان نیست
پوستر باشگاه سپاهان برای تقابل همزمان آقایان و بانوان سپاهان و گل‌گهر در روز جمعه
گفت‌وگوی پزشکیان و رئیس جمهور مصر
حماس حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یمن را محکوم کرد
کوشکی اعلام کرد: مصدوم نیستم!
9 شهید و 118 مجروح در حمله امروز رژیم صهیونیستی به یمن
فاریاب کرمان لرزید
تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با همتای قطری
پروژه «اسرائیل بزرگ» و پیام‌های سخنرانی دبیرکل حزب‌الله
هشدار پلیس راه درباره اوج‌گیری ترافیک در روزهای پایانی تابستان
توزیع یک میلیون دوز واکسن آنفلوانزا
دیدار وزیر امور خارجه با رئیس‌جمهور تونس
واکنش ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به قطر
فعالیت‌های دریایی در مازندران ممنوع شد
ارتش یمن: بخش بزرگی از حمله دشمن را خنثی کردیم
قرارداد منیر الحدادی استقلال امضا شد
تصویب مشاغل حوزه آموزشی وزارت آموزش و پرورش و مشاغل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا
علیرضا اکبرپور : تیم‌ملی با صعود از دور گروهی جام جهانی شق‌القمر نمی‌کند!
زارع به دنبال سومین طلای جهان +فیلم
تصاویر اولیه از حملات جنگننده‌های صهیونیستی به صنعا
اولیانوف: خواسته ایران برای دریافت تضمین درباره عدم تکرار تجاوزات کاملا موجه است
عارف: تصمیمات جدی درباره کالاهای اساسی و تنوع بخشی به واردات خواهیم گرفت
واکنش وزارت دفاع روسیه به ورود پهبادهای این کشور به لهستان
افتتاح سیلوی غلات در بندر امیرآباد
مجلس تعطیل نیست
تعیین تکلیف واردات 4 هزار کامیون و کشنده+فیلم
طول ترافیک در آزادراه قزوین - رشت به 29 کیلومتر رسید
واکنش عربستان از توافق جدید ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرد
حجاب برای دختران زیر 14 سال اتریش ممنوع شد
قیمت نوشت‌افزار افزایش یافت
اتهام سنگین علیه داور سابق لیگ برتر انگلیس
راه‌اندازی «تشکل ملی سوریه» به منظور مقابله با اشغال و تقویت امنیت ملی
ادامه درخشش شاگردان پیاتزا با غلبه بر آلمان
هشدار صریح رئیس کمیسیون اروپا به اسرائیل: تحریم‌ها در راه است
400 زوج در صف فرزندخواندگی , 110 کودک در انتظار خانواده
X
آگهی تبلیغاتی